Støbejernspande - Lodge eller Le Creuset ?

#1| 0

Jeg tænker på at købe min første støbejernspande. Som jeg har forstået så er Lodge og Le Creuset at foretrække? Hvilken ville i anbefale? og skal den være med eller uden riller? 

 

Hvis jeg kun skal stege en enkelt bøf, ville det så være bedre men en lille pande eller skal den være større?

 

Tak på forhånd

16-06-2020 20:02 #2| 2

Altså en lille pande er jo ikke stor nok til en rigtig bøf


Edit; jeg foretrækker i øvrigt selv riller på panden til bøfstegning. I det hele taget generelt til stegning af kød. 

Redigeret af XSUPERBULLX d. 16-06-2020 20:03
16-06-2020 21:12 #3| 1

Det er lettere at stege bøffen rigtigt uden riller. Lettere at rengøre uden riller. Riller er mest til pyntestriber på bøffen. Spørgsmålet er hvor glad man er for striberne. 



Uanset om man køber støbejern eller en pande med slip let, så er det vægten som er det vigtige. Desto større og tykkere og tungere, desto mere varme kan lagres i den, desto mindre bliver den kølet af når man lægger bøffen på. Desto bedre stegning. Så køb en stor pande selvom du kun vil stege en bøf. 

16-06-2020 21:13 #4| 0

Større pande = holder bedre på varmen 

16-06-2020 21:48 #5| 0

https://www.pokernet.dk/forum/stegepande-til-boeffer.html

17-06-2020 13:16 #6| 0

Ingen riller.

17-06-2020 13:19 #7| 0
Pokernets ME vinder !

Le Creuset har jeg sygt gode erfaringer med.

17-06-2020 13:22 #8| 0

Jeg kører Lodge uden riller, og det er jeg svært glad for.

17-06-2020 15:14 #9| 0

Jeg gik med en Lodge uden riller.

Er meget tilfreds.

17-06-2020 16:15 #10| 0

Jeg har en Lodge med riller og vil anbefale en pande uden riller af samme årsager som nævnt i #3. 

 

 

 

 

17-06-2020 17:52 #11| 0

Hvis jeg stod og manglede en støbejernspande, ville jeg gå med en Skeppshult uden riller. 

18-06-2020 08:48 #12| 0

le creuset holder for evigt hvis man passer på det, jeg har en gryde fra 50'erne, som stadig er i topform.

 

bøffer steger jeg dog på en alm stålpande uden belægning.

18-06-2020 09:15 #13| 0
jewr skrev:

Hvis jeg stod og manglede en støbejernspande, ville jeg gå med en Skeppshult uden riller. 




Vi har en skeppschult herhjemme og mægtig glade for den, prisen er dog også en noget andet end de ovennævnte som nok har lidt mere blæreværdi! Mener vi gav lidt under en tusse for en pande i kunst og køkkentøj ( over fed forretning forresten) og le cresuet koster vel en 3-4.000, ved ikke om det er det samme med lodge
18-06-2020 17:26 #14| 0

Holy sh*t, er det så dyrt?

 

Vi gav min svoger en af de svenske til jul eller fødselsdag. Den havde kostet 8xx kroner. 


Han antydede at vi havde skudt over målet, da støbejern teknisk set ikke er så teknisk. Det er ifølge ham ret lowtech, og svært at lave meget forkert hvis man bruger jern nok. Man kan købe støbejern for få hundrede kroner som skulle virke fint, hvis man ikke ser for meget på mærket. 

18-06-2020 17:29 #15| 0

En lodge koster ikke så meget.

 

Mener jeg gav omrking en plov for 28 CM.

18-06-2020 17:52 #16| 0
djoffer skrev:

Vi har en skeppschult herhjemme og mægtig glade for den, prisen er dog også en noget andet end de ovennævnte som nok har lidt mere blæreværdi! Mener vi gav lidt under en tusse for en pande i kunst og køkkentøj ( over fed forretning forresten) og le cresuet koster vel en 3-4.000, ved ikke om det er det samme med lodge

 

 Ved ikke mht Skepphult men mange andre, specielt tyske mærker, koster væsentlig mindre syd for grænsen. 

 

Lodge er billig.


idealo.de.

18-06-2020 19:05 #17| 0
djoffer skrev:

Vi har en skeppschult herhjemme og mægtig glade for den, prisen er dog også en noget andet end de ovennævnte som nok har lidt mere blæreværdi! Mener vi gav lidt under en tusse for en pande i kunst og køkkentøj ( over fed forretning forresten) og le cresuet koster vel en 3-4.000, ved ikke om det er det samme med lodge

 

 3-4.000?! Så var jeg gået langt udenom. Mener jeg gav 6-700 for min Skeppshult nogle år tilbage. En Lodge ligger vel i 5-600. Og det er begge fantastiske pander. 

Og i øvrigt enig i, at Kunst og Køkkentøj er en fantastisk butik. 

20-06-2020 09:41 #18| 0

Er der er klogt hoved der kan fortælle mig hvorfor at der er et sted på bøffen, hvor den ikke får stegeskorpe når jeg bruger min lodge støbejernspande.

Som om at der er et område på ca 30% af bøffen hvor den bare er kedelig grå?. 

Det er sket flere gange.

20-06-2020 10:49 #19| 0
Rambam skrev:

Er der er klogt hoved der kan fortælle mig hvorfor at der er et sted på bøffen, hvor den ikke får stegeskorpe når jeg bruger min lodge støbejernspande.

Som om at der er et område på ca 30% af bøffen hvor den bare er kedelig grå?. 

Det er sket flere gange.

 

 Fordi din bøf ikke rammer panden på de 30%?


20-06-2020 11:35 #20| 0

Jeg bruger en 50år gammel pande af støbejern. Den er tung som bare fanden, men holder og fordeler varmen perfekt. Nåja og så redder jeg verden og alt det der, så meget som man nu kan, når man er glad for bøffer.

20-06-2020 12:11 #21| 0
KageKongen skrev:

Jeg bruger en 50år gammel pande af støbejern. Den er tung som bare fanden, men holder og fordeler varmen perfekt. Nåja og så redder jeg verden og alt det der, så meget som man nu kan, når man er glad for bøffer.

 

 Når jeg tænker på de gamle pander vi havde i mit barndomshjem, kan jeg ikke lade være med at tænke at et loppemarked må være det perfekte sted at skaffe en billig støbejernspande. 


Old school stuff. 

20-06-2020 13:20 #22| 0
drhoho skrev:

Holy sh*t, er det så dyrt?

 

Vi gav min svoger en af de svenske til jul eller fødselsdag. Den havde kostet 8xx kroner. 

 

Han antydede at vi havde skudt over målet, da støbejern teknisk set ikke er så teknisk. Det er ifølge ham ret lowtech, og svært at lave meget forkert hvis man bruger jern nok. Man kan købe støbejern for få hundrede kroner som skulle virke fint, hvis man ikke ser for meget på mærket. 

 

 Nej de er ikke så dyre - det er vidst fra fri fantasi 

20-06-2020 13:58 #23| 0
Advisored skrev:

 

 Fordi din bøf ikke rammer panden på de 30%?

 

 

 Det er som om det er samme sted.. Kan der være en ujævnhed på panden eller lignende?

Den er helt ny..

20-06-2020 14:18 #24| 0
Rambam skrev:

 

 Det er som om det er samme sted.. Kan der være en ujævnhed på panden eller lignende?

Den er helt ny..

 

 Det kan det måske godt. Står den lige på blusset, eller kan den “vippe” lidt?

Nogle bøffer har det med at trække sig lidt sammen, så prøv at trykke bøffen helt ned, så den har kontakt med panden på hele stegefladen. 

20-06-2020 16:59 #25| 0

Ikea er ret god og ligeså pæn som de andre, og til Ca 400penge

21-06-2020 14:07 #26| 0
Advisored skrev:

 

 Det kan det måske godt. Står den lige på blusset, eller kan den “vippe” lidt?

Nogle bøffer har det med at trække sig lidt sammen, så prøv at trykke bøffen helt ned, så den har kontakt med panden på hele stegefladen. 

 

 Det er induktion..

21-06-2020 14:28 #27| 0
Rambam skrev:

 

 Det er induktion..

 

 Det besvarer ikke spørgsmålet. Er din pande skæv? 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar