Stegepande til bøffer

#1| 2

Hej PNVA. 


Ved der er mange Mad entusiaster her :)

 

Overvejer en kvalitets pande til stegning af bøffer. 

 

Men er lidt på bar bund. Tænker det skal være støbejern. Men er det bedst med en der har riller eller uden ?

 

Nogen der kan anbefale noget. Budget omkring en tusse. 


03-07-2019 20:23 #2| 0

Jeg ville bestemt vælge en der er tefal belagt  så nem at gøre rent efter brug !! Og helt sikkert med riller 

Redigeret af slagter72 d. 03-07-2019 20:24
03-07-2019 20:46 #3| 0

Der er sikker større eksperter derude end mig, men for what it's worth:

 

Man skal helst have en relativt tung pande, så der er mere stål som varmes op.

Med en tynd pande risikerer man at de "kolde" bøffer køler den ned når de kommes på.

 

Jeg synes personligt at det er svært at ramme den rigtige stegning med en grillpande ift. en almindelig pande. Og grillpander er et helvede at gøre rene. Også med Tefal belægning på.

Striberne på bøffen er ret lir, men jeg synes ikke at det er det værd.

Ville købe en uden riller hver gang.

Redigeret af drhoho d. 03-07-2019 20:47
03-07-2019 20:59 #4| 1

De Buyer pander er nuts. Tunge som ind i helvede og det tager lidt tid før man får den gode sorte belægning, men når den er der, så spiller det.

De fås i øvrigt i mange forskellige størrelser.

Teflon-belægning er imo i langt de fleste tilfælde noget skrammel og før eller siden kommer der ridser eller afskalning.

03-07-2019 21:00 #5| 0

I øvrigt enig med drhoho mht. rillerne :)

03-07-2019 21:34 #6| 0

Find en god støbejerns pande!

Jeg overtog min søsters (hendes revisor mands) næsten nye af vist et fint mærke... Det er den bedste pande ever!

Jeg har sågar præsteret at varme den så hårdt at den buer lidt på midten, men skal jeg stege, så er det altid den. . Kend din pande. Edit, uden riller!!

Redigeret af grovfil d. 03-07-2019 21:36
03-07-2019 21:36 #7| 0

.

Redigeret af JinXXX d. 03-07-2019 21:37
03-07-2019 21:48 #8| 0
grovfil skrev:

Find en god støbejerns pande!

Jeg overtog min søsters (hendes revisor mands) næsten nye af vist et fint mærke... Det er den bedste pande ever!

Jeg har sågar præsteret at varme den så hårdt at den buer lidt på midten, men skal jeg stege, så er det altid den. . Kend din pande. Edit, uden riller!!

 

 Jeg har hørt at nogle pander får buler hvis man køler dem for hurtigt ned efter stegning.

Hvis f.eks. man holder den varme pande under den kolde pande.

Men det kan også være at varme alene kan gøre det.

03-07-2019 22:00 #9| 4

Du skal finde dig en støbejernspande af mærket Lodge. Der skal ikke være riller i. Glem teflonbelægning og alt det jazz, men brug 5 minutter på at sætte dig ind i hvordan du vedligeholder støbejernspanden.

03-07-2019 22:04 #10| 0
drhoho skrev:

 


 Jeg har hørt at nogle pander får buler hvis man køler dem for hurtigt ned efter stegning.

Hvis f.eks. man holder den varme pande under den kolde pande.

Men det kan også være at varme alene kan gøre det.




Du har helt ret, jeg brugte koldt vand til at koge den op, så den blev hurtigt "ren", det kan ikke anbefales!!
Men den er stadig sindsygt god, nu skal jeg bare vide hvor på panden jeg ligger kødet alt efter hvilket resultat jeg ønsker. Så jeg har plads på panden.. 😉
Mit plus er så jeg maks laver mad til to, som regel kun en.
Nr. 2 (knægten) er enig i far laver markant bedre mad end mor
Redigeret af grovfil d. 03-07-2019 22:07
03-07-2019 22:07 #11| 0
drhoho skrev:

 

 Jeg har hørt at nogle pander får buler hvis man køler dem for hurtigt ned efter stegning.

Hvis f.eks. man holder den varme pande under den kolde pande.

Men det kan også være at varme alene kan gøre det.

 

 Hvor mange pander har du gang i når du steger? Og hvad bruger du den kolde til?:-)

 

Problemet med buler i midten er fordi panden er for tynd... Når du bruger den meget og udsætter den for varme/kulde vil de indre spændinger i metallet (både jern og støbejern) gøre at den trækker sig sammen. Så det er ikke fordi du varmer den for meget op, minimum temperaturen for smeltning er over 1000 grader. Og heller ikke fordi du køler den af hurtigt under koldt vand, det gør ingenting.... Det er den langvarige brug og op-nedkøling der gør det.

 

03-07-2019 22:08 #12| 0
grovfil skrev:

Du har helt ret, jeg brugte koldt vand til at koge den op, så den blev hurtigt "ren", det kan ikke anbefales!!

 

 Nope!!!! Gør ingen forskel om du køler den med vand eller luft.... Det er fordi bunden er for tynd!

 

Redigeret af Flex_luthor d. 03-07-2019 22:12
03-07-2019 22:18 #13| 0

Fedt med alle svarene. 

 

kikker lidt på lodge og de buyer. 

 

@henrikthing

 

Den lodge pande.  Er det den med høj kant på 5 cm. Er den god til bøffer ?

03-07-2019 22:22 #14| 0

Enig med støbejern og uden riller. Også den du skal bruge når du skal lave smash burger....;-)

03-07-2019 23:38 #15| 0

Støbejern, metalhåndtag så den kan sættes i ovnen og naturligvis uden riller. 

 

Teflon er noget mærkeligt bras. 

04-07-2019 00:08 #16| 1

Jeg er rigtig glad for min Skeppshult støbejernspande. Den kan findes til 6-700 kr. 


04-07-2019 00:08 #17| 2

Riller er helt pas. Har en støbejern med riller, aner ikke hvad jeg skal bruge den til, tilter mig bare at have noget komplet ubrugeligt til 1k 😂
Heller ik teflon.
Jeg har ik den perfekte selv, så der er jeg pas. Jeg har en sautepande i jern som jeg bruger men virker ikke godt, får alt for meget røg i køkkenet på induktion. Nogen med gode råd her? Ny pande eller fisket kok?

04-07-2019 11:11 #18| 0
klondike skrev:

Fedt med alle svarene. 

 

kikker lidt på lodge og de buyer. 

 

@henrikthing

 

Den lodge pande.  Er det den med høj kant på 5 cm. Er den god til bøffer ?

 

 Jeg har den her

 

https://www.hwl.dk/da/product/22pande/stoebejerns-pande-lodge-oe32-cm

 

Og det er et af de stykker køkkenudstyr jeg har størst fornøjelse af, også til bøffer :)

.

04-07-2019 13:35 #19| 0

@henrikthing


Ok super var også den jeg havde kik på.

 

Kan få 15 % igennem noget arbejds indkøbsordning rabat ved HWL. Så ryger på den. 


Er også noget billigere end jeg havde regnet med. Så er der råd til et par bøffer til at smide på den også :-)

 

Fedt at jeg ikke fik købt et eller andet bras med riller til 1 K.

 

Tak for hjælpen alle sammen :-)

04-07-2019 15:11 #20| 1
klondike skrev:

@henrikthing

 

Ok super var også den jeg havde kik på.

 

Kan få 15 % igennem noget arbejds indkøbsordning rabat ved HWL. Så ryger på den. 

 

Er også noget billigere end jeg havde regnet med. Så er der råd til et par bøffer til at smide på den også :-)

 

Fedt at jeg ikke fik købt et eller andet bras med riller til 1 K.

 

Tak for hjælpen alle sammen :-)

 

 Tjek evt. i deres outlet om den fåes der - så er det bedre end 15% :)

04-07-2019 16:07 #21| 0

Btw. Hvad bruger i som seasoning ?


Jeg så en video med en fyr der går helt amok, hvor han bruger noget Crisco vegatabilsk fedtstof.


https://www.youtube.com/watch?v=dcSb07xpyKM


@Jones 

 

Kan man se deres outlet på nettet, eller kun fysisk butik ?

08-01-2020 09:33 #22| 2

Hey guys.

 

Bumber lige min egen tråd igen.

 

Jeg fik jo købt den Lodge pande dengang. Og vil egentlig bare sige mange tak for rådgivning.

 

Den er supergod at stege på. 

 

Her er f.eks et par andebryster.

 

 

 


Til alle der leder efter en god Støbejerns pande til fornuftige penge. No bullshit. Så er den nuts :-)

 

Jeg mangler dog en god olie at stege i.

 

Det skal være en olie med et meget højt smokepoint og uden at den afsætter smag i maden. 

 

Har kikket efter rafineret advokade olie. Men kan simelthen ikke finde det nogen steder. Nogen der kan hjælpe ?

 

Hvad bruger i andre til at stege i ?

Redigeret af klondike d. 08-01-2020 09:38
08-01-2020 09:44 #23| 3
klondike skrev:

Hey guys.

 

Bumber lige min egen tråd igen.

 

Jeg fik jo købt den Lodge pande dengang. Og vil egentlig bare sige mange tak for rådgivning.

 

Den er supergod at stege på. 

 

Her er f.eks et par andebryster.

 

 

 

 

Til alle der leder efter en god Støbejerns pande til fornuftige penge. No bullshit. Så er den nuts :-)

 

Jeg mangler dog en god olie at stege i.

 

Det skal være en olie med et meget højt smokepoint og uden at den afsætter smag i maden. 

 

Har kikket efter rafineret advokade olie. Men kan simelthen ikke finde det nogen steder. Nogen der kan hjælpe ?

 

Hvad bruger i andre til at stege i ?

 

 Jeg steger i klaret smør primært :-)

08-01-2020 12:22 #24| 2
klondike skrev:

Hey guys.

 

Bumber lige min egen tråd igen.

 

Jeg fik jo købt den Lodge pande dengang. Og vil egentlig bare sige mange tak for rådgivning.

 

Den er supergod at stege på. 

 

Her er f.eks et par andebryster.

 

 

 

 

Til alle der leder efter en god Støbejerns pande til fornuftige penge. No bullshit. Så er den nuts :-)

 

Jeg mangler dog en god olie at stege i.

 

Det skal være en olie med et meget højt smokepoint og uden at den afsætter smag i maden. 

 

Har kikket efter rafineret advokade olie. Men kan simelthen ikke finde det nogen steder. Nogen der kan hjælpe ?

 

Hvad bruger i andre til at stege i ?

 

 Du kunne starte med at søge på avokado inden vi andre starter Google op ;) 

08-01-2020 12:46 #25| 1

Klaret smør, vindruekerneolie eller andefedt

Til hverdag bare olivenolie eller den billige (Ikke koldpresset) rapsolie

Fedt du er glad for panden!


Edit: Ift. det du efterspørger har vindruekerneolie den bedste kombination af smokepoint og smagsneutralitet. Du kan også eksperimentere med majsolie, jordnøddeolie og sojaolie. 

Redigeret af henrikthing d. 08-01-2020 12:48
08-01-2020 14:03 #26| 1

Jeg bruger en pande med riller og en hel masse smør, det virker så godt for mig! Ellers skal man bruge en af støbejern, man skal dog lige lærer dem at kende før man bruger dem. Har selv fucket en del mad op på dem, fordi de bliver så varme og bibeholder varmen i så lang tid, så ikke lige smid de dyreste lækre bøffer på første gange :P 

08-01-2020 16:01 #27| 0

Til de af jer der nævner Sauterpander. De er lavet til lav varme - typisk fisk og æg.

Aldrig høj varme og bøffer. Enig i uden riller og gerne støbejern.

 

08-01-2020 18:08 #28| 4
klondike skrev:

Hey guys.

 

Bumber lige min egen tråd igen.

 

Jeg fik jo købt den Lodge pande dengang. Og vil egentlig bare sige mange tak for rådgivning.

 

Den er supergod at stege på. 

 

Her er f.eks et par andebryster.

 

 

 

 

Til alle der leder efter en god Støbejerns pande til fornuftige penge. No bullshit. Så er den nuts :-)

 

Jeg mangler dog en god olie at stege i.

 

Det skal være en olie med et meget højt smokepoint og uden at den afsætter smag i maden. 

 

Har kikket efter rafineret advokade olie. Men kan simelthen ikke finde det nogen steder. Nogen der kan hjælpe ?

 

Hvad bruger i andre til at stege i ?

 

 Er det med vilje, at du krydrer i 3 bunker med peber på hvert stykke?

08-01-2020 22:40 #29| 0
klondike skrev:

Hey guys.

 

Bumber lige min egen tråd igen.

 

Jeg fik jo købt den Lodge pande dengang. Og vil egentlig bare sige mange tak for rådgivning.

 

Den er supergod at stege på. 

 

Her er f.eks et par andebryster.

 

 

 

 

Til alle der leder efter en god Støbejerns pande til fornuftige penge. No bullshit. Så er den nuts :-)

 

Jeg mangler dog en god olie at stege i.

 

Det skal være en olie med et meget højt smokepoint og uden at den afsætter smag i maden. 

 

Har kikket efter rafineret advokade olie. Men kan simelthen ikke finde det nogen steder. Nogen der kan hjælpe ?

 

Hvad bruger i andre til at stege i ?

 

 Hvis du gerne vil have de der lir riller-mærker i kødet kan du købe en brænder til det, hvor du lige svitster bøfferne af i 10sek på hver side efter den har været på panden. En billig udgave er en lille bundselbrænder :).

 

Stegning: Brug en kombi af klar smør og olie. Så kan du opnå det højeste temp. Personligt fortrækker jeg ofte bare klarsmør, da der ofte er bedre smag med smør end det andet. Men det er nok en smagssag.

 

Redigeret af zonki d. 08-01-2020 22:42
08-01-2020 22:58 #30| 0
Kammerherre skrev:

 


 Er det med vilje, at du krydrer i 3 bunker med peber på hvert stykke?




Tillægsspørgsmål, er det normalt ikke at fjerne sølvscenen og venen der stikker ud? Kan være jeg er unødvendigt grundig
09-01-2020 07:12 #31| 0

Hvad er fordelen ved at  bruge klaret smør? 

Jeg plejer at bruge lidt rapsolie og rigeligt smør, hvad vinder jeg ved at klare smøret først? 

09-01-2020 07:29 #32| 2
grovfil skrev:

Hvad er fordelen ved at  bruge klaret smør? 

Jeg plejer at bruge lidt rapsolie og rigeligt smør, hvad vinder jeg ved at klare smøret først? 

 

 Klaret smør kan tåle højere temperature :-) Jeg har altid noget stående på køl, da det er så nemt at lave ved siden af jeg alligevel står og laver aftensmad. 

Også kan jeg godt lide smagen. 

09-01-2020 10:00 #33| 0

Tak for alle svarene :-)

Indtil videre har jeg bare brugt lidt raps olie og almindeligt smør.

Ser ud til jeg skal have mig noget klaret smør. 

Har dog stadig ikke kunnet finde nogle steder hvor de forhandler avocado olie der ikke er koldpresset.

09-01-2020 13:01 #34| 1

Ift klaret smør, kan du købe en bøtte indisk ghee hos en velassorteret asiatisk købmand. 
så er det altid ved hånden. 

Redigeret af Don_T d. 09-01-2020 13:02
09-01-2020 17:01 #35| 0
Don_T skrev:

Ift klaret smør, kan du købe en bøtte indisk ghee hos en velassorteret asiatisk købmand. 
så er det altid ved hånden. 

 

 Det har jeg ikke tænkt over før. Tror du man kan bruge det til bearnaise? 

10-01-2020 10:02 #36| 1
lilleclown skrev:

 

 Det har jeg ikke tænkt over før. Tror du man kan bruge det til bearnaise? 

 

 Hej,

Jeg har ikke selv prøvet, men umiddelbart bør man kunne. 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar