Grilltråden anno 2017 og 2018 forår

#1| 7

vi er begyndt at bruge gasgrillen og den alm grill endnu mere også selvom det regner/sner osv.

Og derfor tænkte jeg at sådan en tråd havde vi da brug for pokernet

Og jeg er begyndt at mangle inspiration til lette grillretter


Dog har jeg aldrig lavet flæskesteg på rotisseriet og det synes min dejlige kone så at jeg skal lave på søndag til vores gæster

fair nok tænker jeg det er bare at Google det

Så opstod mit problem eller manglede Google skills

Kunne kun finde 1kg lig med en time og godt med salt på

Husk drypbakke

Er det virkelig den måde man griller en

flæskesteg på rotisserie på anno 2017?

Selve stegen skal bruges til sandwich og til pålæg dagen efter.


Ellers håber jeg at i vil biddrage med opskrifter og gerne med fotos som i selv har taget.

Og inden i begynder at diskutere grillmærke osv så er det ligemeget i denne tråd.

Da formålet med denne tråd er vi kan blive inspireret af hinanden

Redigeret af nikzz d. 24-02-2018 14:11
03-08-2017 19:34 #2| 5

Har idag lavet pizza på grillen


Støbejernspande med olivenolie i bunden.

Dejopskrift, gorms pizzadej samt gorms tomatsauce.. genialt lækkert...


Redigeret af JinXXX d. 03-08-2017 23:14
03-08-2017 19:48 #3| 0
nikzz skrev:vi er begyndt at bruge gasgrillen og den alm grill endnu mere også selvom det regner/sner osv.
Og derfor tænkte jeg at sådan en tråd havde vi da brug for pokernet
Og jeg er begyndt at mangle inspiration til lette grillretter

Dog har jeg aldrig lavet flæskesteg på rotisseriet og det synes min dejlige kone så at jeg skal lave på søndag til vores gæster
fair nok tænker jeg det er bare at Google det
Så opstod mit problem eller manglede Google skills
Kunne kun finde 1kg lig med en time og godt med salt på
Husk drypbakke
Er det virkelig den måde man griller en
flæskesteg på rotisserie på anno 2017?
Selve stegen skal bruges til sandwich og til pålæg dagen efter.


Ellers håber jeg at i vil biddrage med opskrifter og gerne med fotos som i selv har taget.
Og inden i begynder at diskutere grillmærke osv så er det ligemeget i denne tråd.
Da formålet med denne tråd er vi kan blive inspireret af hinanden

Jeps. Det er sådan vi gør i hvert fald.

Grilles over indirekte varme og drypbakke så der ikke går ild i fedtet hvis du skal grille den hårdt til sidst for at få sprøde svær.

03-08-2017 19:55 #4| 0
OP
JinXXX skrev:
Har idag lavet pisse på grillen

Støbejernspande med olivenolie i bunden.
Dejopskrift, gorms pizzadej samt gorms tomatsauce.. genialt lækkert...



Det ser rigtig lækkert ud


03-08-2017 20:00 #5| 3

@Bartz

03-08-2017 20:16 #6| 0
OP
uberkelner skrev: Jeps. Det er sådan vi gør i hvert fald.
Grilles over indirekte varme og drypbakke så der ikke går ild i fedtet hvis du skal grille den hårdt til sidst for at få sprøde svær.

Tak for svar



@JinXXX

Hvor meget olivenolie og mærke?

Køber du dyrt topping eller bare det normale


03-08-2017 20:44 #7| 0
nikzz skrev:
Tak for svar


@JinXXX
Hvor meget olivenolie og mærke?
Køber du dyrt topping eller bare det normale

Cucina olivenolie, fra Rema 1000. 40kr for en flaske.

Billig topping.

Bacon er dog noget jeg har skåret fra en klump røget bacon, også fra Rema, cirka 60kr. Dog er der til mange skiver..

melet er fra Rema cucina pizzamel(tipo oo) samt semolina durum mel.. 10kr for 1 kg.(pakke

Redigeret af JinXXX d. 03-08-2017 20:44
03-08-2017 21:43 #8| 0


nikzz skrev:
Tak for svar


@JinXXX
Hvor meget olivenolie og mærke?
Køber du dyrt topping eller bare det normale

Jeg bruger lurpak smør blandet med salt. Og så gnide sværene godt ind. Det plejer at virke.

04-08-2017 02:57 #19| 1


Ung kalvehoved 3 måneder. Ovenstående billede er kæber. Jesus christ det er mørt og godt

04-08-2017 07:04 #31| 0
uberkelner skrev:
Jeg bruger lurpak smør blandet med salt. Og så gnide sværene godt ind. Det plejer at virke.

Det er et spændende trick jeg aldrig har hørt om før. Hvor meget smør/salt bruger du - og smører du det på helt fra starten af?

04-08-2017 17:20 #41| 1

Der er da ikke noget ulovligt i at sælge/købe tunge og kæber fra kalv. Det er så vidt jeg ved kun hjernen der ikke må bruges til industriel køkken, derfor er der heller ikke tilsat hjerne i forloren-skilpadde, som de gamle opskrifter ellers gerne vil have puttet i gryden.

Kæber er klart til anbefaling, både kalv og svinekæber. Mørt, saftigt og smagfuldt.


Redigeret af Traktor d. 04-08-2017 17:23
04-08-2017 17:40 #42| 3

Nå men her er en lidt mere fyldestgørende forklaring på billederne.


Det første er en kalve ryg (ung kalv 5 måneder) med filet på den ene side og en lille mørbrad på den anden side, der er cirka 4 kg. Se billede.



Dette har jeg så rullet ind i noget meget tyndt fedt, man kan ikke købe det i Danmark, men køer har omkring maven en meget fin tyndt lag fedt ligesom net, det ruller man den ind i og giver masser af salt.




Det skal så cirka 1 time rulle lidt rundt og slut resultatet bliver således.




Efter min smag en smule mere til den gennemstegte side, men vi har desværre folk der absolut vil have deres kød helt dødt, det var dog stadig monster saftigt.


Billede nummer 2 af kalvehovedet er bare en masse salt og kalvehoved, rulle rundt i 4/5 timer. Kæber, mellem kæber, hjerne og tunge spises, samger himmelsk

04-08-2017 17:47 #43| 1
OP

Jeg rydder op i tråden senere

Sletter alle de indlæg som laver derail af tråden


@Bartz

Fint indlæg her tilsidst som giver meget mere mening for alle andre


04-08-2017 17:54 #44| 2


I dag lavede jeg karl johan svampe sauce til vores ribeye.


Karl johaner/kanteraller selv plukket fra i år, salt, peber, løg, hvidløg, skalotteløg, creme fraiche, olivenolie, karl johaner, kanteraller, timian, safron og stock vand fra kartoflerne

04-08-2017 18:02 #45| 0
OP
uberkelner skrev:
Jeg bruger lurpak smør blandet med salt. Og så gnide sværene godt ind. Det plejer at virke.

Bare sådan ca hvor meget smør og salt bruger du?


04-08-2017 21:21 #46| 0
tuznelda skrev:
Det er et spændende trick jeg aldrig har hørt om før. Hvor meget smør/salt bruger du - og smører du det på helt fra starten af?

Jeg synes det hjælper til at sværene bliver ekstra puffede.

Jeg tager det lidt på føleren med mængden men et lille lag og kom godt ned i mellem sværene.

04-08-2017 21:24 #47| 0
nikzz skrev: Bare sådan ca hvor meget smør og salt bruger du?


Vil tro ca 50 gram smør og så bruger jeg groft salt. Det har jeg ikke en vægt på. Blot rigeligt selvom det er et vidt begreb.

05-08-2017 09:38 #48| 1
OP
uberkelner skrev:
Vil tro ca 50 gram smør og så bruger jeg groft salt. Det har jeg ikke en vægt på. Blot rigeligt selvom det er et vidt begreb.

Tak jeg vil prøve mig frem 😀


@alle

Der er nu ryddet op i tråden

Og dermed håber jeg at tråden kan komme på rettet spor igen.


Jeg har jo en ilddåb i morgen hvor der skal grilles flæskesteg på rotisseriet

Og jeg prøver at følge uberkelner fremgangsmåde 😉

Så planen er at smide den og lade køre 2 timer ved indirekte varme 150-180 grade. Tage den af og hvile i ca 10-15 min

Smøre den med lurparken blandet med salt

Noget jeg har glemt

05-08-2017 10:14 #49| 0
nikzz skrev:
Tak jeg vil prøve mig frem

Husk at salte fra start også. Og god aften. Er sikker på at det bliver en succes.

Men jeg tror du får svært ved sprøde svær ved 150 grader. Jeg kører imellem 180-200.

Redigeret af uberkelner d. 05-08-2017 10:15
05-08-2017 10:50 #50| 0
OP
uberkelner skrev:
Husk at salte fra start også. Og god aften. Er sikker på at det bliver en succes.
Men jeg tror du får svært ved sprøde svær ved 150 grader. Jeg kører imellem 180-200.

Ok så rammer jeg imellem 180-200 grader

Tak for heads up

05-08-2017 13:18 #51| 0

Husk at ridse sværden efter, det hjælper altid. Enig med de 180 - 200 grader. God fornøjelse

06-08-2017 15:30 #52| 2
OP

så er jeg igang

Flæskesteg på 2 kg godt med salt og lurparken er blandet og den er smurt godt på toppen

Jeg ser frem til denne udgave og håber at det bliver et brugbart resultat ellers må man jo bare prøve igen



06-08-2017 15:36 #53| 0
nikzz skrev:så er jeg igang
Flæskesteg på 2 kg godt med salt og lurparken er blandet og den er smurt godt på toppen
Jeg ser frem til denne udgave og håber at det bliver et brugbart resultat ellers må man jo bare prøve igen



Det er jeg sikker på at det er! Stegen ser lækker ud

06-08-2017 15:43 #54| 1

er setupet ikke lidt forkert sat. Hvis du skal have bakke under hvorfor så bruge rotteri?

06-08-2017 15:50 #55| 0
OP
Bartz skrev:er setupet ikke lidt forkert sat. Hvis du skal have bakke under hvorfor så bruge rotteri?

Jeg har læst flere steder at man skal have drypbakken under stregen

Jeg har ikke prøvet denne udgave før så aner ikke hvad der er rigtig og forkert



Mrcharming skrev:
Det er jeg sikker på at det er! Stegen ser lækker ud

Tak vores lokale slagter har også udvalgt denne til formålet

Derfor er legeaftaler i børnehaven en fordel 😉

06-08-2017 16:47 #56| 0
OP

kl 16.29



Kl 16.46




Det oser af fremskridt og jeg smøre stegen lidt mere nu og øger temp på den nu

06-08-2017 19:50 #57| 0
OP

kl 18.19 ser det sådan ud

Og jeg vælger at smide den på bordet

Den var mør og saftig ø, dog skal jeg arbejde med at få mine Svær endnu mere hårde



06-08-2017 20:01 #58| 0

Det er lidt umuligt med bakken for den får aldrig den hårde direkte varme nedefra.

06-08-2017 20:15 #59| 0

Med hensyn til at få sværene sprøde. Skær sværene af og giv dem endnu mere varme, gerne mens stegen hviler.

06-08-2017 20:51 #60| 1

Jeg får ALTID sprød svær - dog uden rotesseri.


Skær sværene efter helt ned til kødet og kom groft salt mellem alle svær. Placeres på indirekte varme i weberen.

Sørg for at sværene står i en bue, så væsken kan løbe af.
Foliebakken under med vand i, så der bliver til sovsen :-)

Så står den i to timer og hygger sig, hvorefter der er garanteret sprød svær.




06-08-2017 21:26 #61| 0

enig med de andre salt salt salt salt det er med til at hive vandet ud så de ikke bliver "kogt". Overskydende salt kan du altid lige skrabe af.

06-08-2017 22:00 #62| 0
nikzz skrev:kl 16.29



Kl 16.46




Det oser af fremskridt og jeg smøre stegen lidt mere nu og øger temp på den nu

Lækker kur du er på;)

06-08-2017 22:26 #63| 0
OP
Nimacos skrev:
Lækker kur du er på;)

Hvem siger jeg er på kur?

Men stadig et stykke steg og surt som sandwich ødelægger nok ikke en kur.


Jeg har aldrig problemer med at få sværen sprøde på Weber-grill (kul)

Nu fik jeg afprøvet rotesseriet på den måde og det var et ok resultat og plads til forbedrening 😀😀


06-08-2017 22:39 #64| 1
nikzz skrev:
Hvem siger jeg er på kur?
Men stadig et stykke steg og surt som sandwich ødelægger nok ikke en kur.

Jeg har aldrig problemer med at få sværen sprøde på Weber-grill (kul)
Nu fik jeg afprøvet rotesseriet på den måde og det var et ok resultat og plads til forbedrening

Meningen med rotteri er høj varme, hurtigt, så pause indtil den vender rundt, det setup du har lavet det er lidt ligesom at sætte en flæskesteg til at dreje rundt i en ovn, lidt meningenlyst 🤠.


Næste gang få den sølv bakke væk, masser af salt på svær og jeg mener MASSER lover dig for du får perfekt resultat. Derudover husk at bruge stegethermometer :))

06-08-2017 22:46 #65| 0
OP
Bartz skrev: Meningen med rotteri er høj varme, hurtigt, så pause indtil den vender rundt, det setup du har lavet det er lidt ligesom at sætte en flæskesteg til at dreje rundt i en ovn, lidt meningenlyst

Tja ud fra mine Google evner var den måde jeg gjorde det på det mest alm at gøre det på.

Jeg har kørt med 180-200 grader indirekte og drypbakke til opsamling

Tørret stegen af smurt den med masse af salt osv.

Jeg har nok lavet en fejl eller to i forløbet. Og det prøver jeg selvfølglig at blive bedre til.

Dine forslag er noteret ned til evt næste gang

Men stegen va mør og slet ikke tør

Sværen var sprøde men kunne godt være mere sprøde

Så det er der jeg skal finde mine fejl

Redigeret af nikzz d. 06-08-2017 22:47
06-08-2017 23:59 #66| 0
nikzz skrev:
Tja ud fra mine Google evner var den måde jeg gjorde det på det mest alm at gøre det på.
Jeg har kørt med 180-200 grader indirekte og drypbakke til opsamling
Tørret stegen af smurt den med masse af salt osv.
Jeg har nok lavet en fejl eller to i forløbet. Og det prøver jeg selvfølglig at blive bedre til.
Dine forslag er noteret ned til evt næste gang
Men stegen va mør og slet ikke tør
Sværen var sprøde men kunne godt være mere sprøde
Så det er der jeg skal finde mine fejl

Husk at melde tilbage næste gang.

07-08-2017 15:02 #67| 3

dagens menu


07-08-2017 16:10 #68| 0

Denne fine 1600gr. fugl bliver fyldt med persille, citron, hvidløg, salt og peber - Jeg sprøjter friskrørt kryddersmør (smør, salt, persille og hvidløg) ind under skindet et par steder og så må vi se, om den ender på grillen eller i ovnen..

Edit: det bliver ovnen ... Vi har ikke nogen grillkul/ briketter hjemme.



Redigeret af tuznelda d. 07-08-2017 17:26
07-08-2017 17:27 #69| 0

Churrasco in the making

07-08-2017 17:49 #70| 0
OP
JinXXX skrev:Churrasco in the making

Det ser sgu lækkert ud

Redigeret af nikzz d. 07-08-2017 17:50
07-08-2017 18:04 #71| 1






Dagens menu...

08-08-2017 17:05 #74| 0

Fajita med oksemørbrad.

10-08-2017 08:49 #75| 2

Glæder jer til i aften der skal laves Culotte steg. Laver en total guide til hvordan det gøres ala Bartz style :)

Redigeret af Bartz d. 10-08-2017 08:49
10-08-2017 13:49 #76| 0

Culotte kan laves på forskellige måder. Hvis man vil lave den rent på grillen (og altså ikke i Sous Vide), kan man med fordel lade den ligge på fedtsiden i nogle minutter, til der er ild i grillen (som i ild der ikke normalt rigtigt bør være der). Det samme gør man på den anden side, hvor der ikke nødvendigvis kommer ild i grillen. Når den har fået det, tager man den af grillen, og ligger og køler i 5-10 minutter, hvorefter man lægger den på igen med den midterste brænder slukket, og derved steger med passiv varme. Man vender stegen en gang imellem, og grillen skal ligge på omkring 180 grader. Tager stegen af et par gange for at køle lidt ned, og efter omkring 1 time er kernetemperaturen omkring 57-60 grader, og stegen er perfekt. Man skal selvfølgelig måle temperatur en del gange, når den er ved at nærme sig, og det kan være lidt svært at ramme præcist, når man skal måle kernetemperaturen.

10-08-2017 16:38 #77| 0
Torstens skrev:Culotte kan laves på forskellige måder. Hvis man vil lave den rent på grillen (og altså ikke i Sous Vide), kan man med fordel lade den ligge på fedtsiden i nogle minutter, til der er ild i grillen (som i ild der ikke normalt rigtigt bør være der). Det samme gør man på den anden side, hvor der ikke nødvendigvis kommer ild i grillen. Når den har fået det, tager man den af grillen, og ligger og køler i 5-10 minutter, hvorefter man lægger den på igen med den midterste brænder slukket, og derved steger med passiv varme. Man vender stegen en gang imellem, og grillen skal ligge på omkring 180 grader. Tager stegen af et par gange for at køle lidt ned, og efter omkring 1 time er kernetemperaturen omkring 57-60 grader, og stegen er perfekt. Man skal selvfølgelig måle temperatur en del gange, når den er ved at nærme sig, og det kan være lidt svært at ramme præcist, når man skal måle kernetemperaturen.

Enig med meget af det. Uden at være for selvfed så behøves jeg ikke måle. Kan det på ryggraden nu :)

10-08-2017 16:42 #78| 1
Bartz skrev: Enig med meget af det. Uden at være for selvfed så behøves jeg ikke måle. Kan det på ryggraden nu :)

Ryg-graden ligefrem ;) Hvor mange grader er det ?

10-08-2017 16:43 #79| 0
Mikkmakk skrev: Ryg-graden ligefrem ;) Hvor mange grader er det ?

Hahahahhaha

10-08-2017 16:44 #80| 0


Inden vi går i gang så skal værktøjet være i orden.

Hvilken kniv skal vi bruge

10-08-2017 16:49 #81| 5
Bartz skrev:

Inden vi går i gang så skal værktøjet være i orden.
Hvilken kniv skal vi bruge

Ihvertfald ingen af global knivene! Ryster mig lidt du har dem

10-08-2017 16:53 #82| 0
nephew76 skrev:
Ihvertfald ingen af global knivene! Ryster mig lidt du har dem

Flot det var et trick billede :) self skal global knivene ikke bruges. Vi skal plastik slagter kniven


Hvorfor ryster det dig?

10-08-2017 16:54 #83| 0


Før pudsning.




Efter pudsning husk ikke tage fejl af fedt og sener.




Læg mærke til fiberne og husk det. Så ved vi hvordan stegen skal skæres

10-08-2017 16:55 #84| 1

formentlig fordi global knive ikke står som det ypperste på anden end branding delen..

10-08-2017 17:00 #85| 0
Plysling skrev:formentlig fordi global knive ikke står som det ypperste på anden end branding delen..

I aner ikke hvad i snakker om, men i har tildeles ret. Skal siges jeg har nok omkring 30 knive. Beste knive jeg har er faktisk fra ikea. Molybdenum og vanadium

10-08-2017 17:04 #86| 0


Masser af salt og gnid det godt ind. Til dagens anledning har jeg brugt salt fra himalaya salt, smagen er lidt svag det er derfor muligt at sætte en masse salt på og få god skorpe

10-08-2017 17:27 #87| 2




Godt med ild!



160-170 grader og så skal man bare lade den være. Ses om 45-60 min :)

10-08-2017 17:49 #88| 0

Hurtigt spørgsmål jeg kan godt lide at eksperimentere lidt. Skal jeg smøre det ind med bb sauce? Ja/nej

10-08-2017 17:53 #89| 0
Bartz skrev:Hurtigt spørgsmål jeg kan godt lide at eksperimentere lidt. Skal jeg smøre det ind med bb sauce? Ja/nej

Har ikke prøvet med bb sauce, men prøv evt på 1/3 af stegen

10-08-2017 17:54 #90| 0
kutti skrev:
Har ikke prøvet med bb sauce, men prøv evt på 1/3 af stegen

Prøver lige smøre den 1/3 ind

10-08-2017 17:58 #91| 6
Bartz skrev:




Godt med ild!




160-170 grader og så skal man bare lade den være. Ses om 45-60 min :)

Hvorfor varmer du din Dom P op?

10-08-2017 18:00 #92| 1
Bartz skrev:
Flot det var et trick billede :) self skal global knivene ikke bruges. Vi skal plastik slagter kniven

Hvorfor ryster det dig?


Bartz skrev:
Flot det var et trick billede :) self skal global knivene ikke bruges. Vi skal plastik slagter kniven

Hvorfor ryster det dig?

Plysling skrev:formentlig fordi global knive ikke står som det ypperste på anden end branding delen..

Har bare en aversion mod global knive, måske fordi jeg er over 30, ikke er fra Jylland, og så det faktum at du nok ikke får ringere value for money ;-)

Stegen ser lækker ud :-)

10-08-2017 18:09 #93| 9


Den er sat til hvile :)

10-08-2017 18:10 #94| 2
JinXXX skrev:
Hvorfor varmer du din Dom P op?

Det er moden i Jylland 😎😎

10-08-2017 18:15 #95| 0

Næh

10-08-2017 18:20 #96| 1

Alle spillere ved at en champagne bedst opbevares på en varm grill. Så kan den samtidig også skjule den der heinz bbq flasken af vejen når der skal tages foto. Nice at tråden udvikler sig til en liveblog ellers :)

10-08-2017 18:22 #97| 3




God appetit

10-08-2017 18:25 #98| 0
Sumsang skrev:Alle spillere ved at en champagne bedst opbevares på en varm grill. Så kan den samtidig også skjule den der heinz bbq flasken af vejen når der skal tages foto. Nice at tråden udvikler sig til en liveblog ellers :)

Brugte ikke heinz :). Brugte noger jeg selv har lavet og har stående.


Mht stegning så kan konen ikke lide rødt kød :((


Men holy shit det her stykke er mørt

10-08-2017 18:26 #99| 3



Redigeret af Bartz d. 10-08-2017 18:31
10-08-2017 18:32 #100| 1

Hvad vil i gerne se mig lave næste gang?

10-08-2017 18:33 #101| 23
Bartz skrev:Hvad vil i gerne se mig lave næste gang?

Harakiri


10-08-2017 18:34 #102| 0
Bartz skrev:Hvad vil i gerne se mig lave næste gang?

Bartz skrev:



Få de orange køkkenstole UD.

10-08-2017 18:35 #103| 1
thebouncer skrev:
Harakiri

Stop dig selv

10-08-2017 18:36 #104| 1
JinXXX skrev:

Få de orange køkkenstole UD.

Ikke mig der bestemmer. Derudover skulle de vist være dyre, efter sigende

10-08-2017 18:36 #105| 0
thebouncer skrev:
Harakiri

LOOL :-D

10-08-2017 18:37 #106| 1

Nå men der var vist ikke opbakning til projektet. God dag drenge

Redigeret af Bartz d. 10-08-2017 18:37
10-08-2017 18:43 #107| 5

hvorfor har du overtilberedt dit kød? Det er da dumt.

10-08-2017 18:46 #108| 1
freakstar skrev:hvorfor har du overtilberedt dit kød? Det er da dumt.

Hvis du læser lidt længere oppe så vil du kende svaret. Synes dog det er den perfekte kompromis mellem en der elsker rødt kød og en der vil have alt som kul

10-08-2017 18:48 #109| 3

Hellere skilsmisse over det stykke kød!

10-08-2017 19:02 #110| 3
Bartz skrev:Nå men der var vist ikke opbakning til projektet. God dag drenge

Din guide til Culotte steg "ala bartz style" (LOL) handler jo mest om at vælge kniv, marinade og varme champagne op. Din respons til en brugbar guide var:


Bartz skrev:Uden at være for selvfed så behøves jeg ikke måle. Kan det på ryggraden nu :)

Og så gennemsteger du ellers din udskæring. Du vælger marinaden og endelig kunne man få lidt inspiration men nej. Den er bare en du har stående.


Men det er underholdende at du er så blæst og så skal der ellers lyde et stort tillykke med alle dine knive. Hold da op hvor kan du bare lave mad hva'? ;)

10-08-2017 19:04 #111| 1
Sumsang skrev: Din guide til Culotte steg "ala bartz style" (LOL) handler jo mest om at vælge kniv, marinade og varme champagne op. Din respons til en brugbar guide var:


Og så gennemsteger du ellers din udskæring. Du vælger marinaden og endelig kunne man få lidt inspiration men nej. Den er bare en du har stående.

Men det er underholdende at du er så blæst og så skal der ellers lyde et stort tillykke med alle dine knive. Hold da op hvor kan du bare lave mad hva'? ;)

Jamen undskyld jeg må vist være for dårlig til at formidle en guide.


Hold nu op kødet er ikke gennemstegt. Den er svag rosa. Det her er kalvekød ikke oksekød

10-08-2017 19:07 #112| 9

Nå måtte lige skære stegen midt over så i mongoler kunne se midten.


Læg mærke til det her er kalvekød og ikke oksekød det er næsten altid lyst.

Redigeret af Bartz d. 10-08-2017 19:08
10-08-2017 19:13 #113| 0
Bartz skrev:Hvad vil i gerne se mig lave næste gang?

Kan du ikke lave Brisket næste gang? Gerne med info om hvor du køber kødet osv. :-)

10-08-2017 19:14 #114| 0
OP

ja der er da grill og gang i tråden


@bartz

Jeg synes det er fint du griller og viser det i tråden

Dog ville det være rart hvis du forsøgte at gøre Ala sådan her


2 kg Culottesteg og det er fra en kalv

Hjemmelavet marinade (opskrift smider jeg lige op)

1 kniv mærke ligegyldigt

Salt og peber

160 grader i 45 min


Dette er bare et eksempel


@alle

Jeg er kun telefonen pt og kan se der kommet over 30 indlæg i dag og tænker de er alle ikke noget med grill vel?



10-08-2017 19:15 #115| 2
nikzz skrev:ja der er da grill og gang i tråden

@bartz
Jeg synes det er fint du griller og viser det i tråden
Dog ville det være rart hvis du forsøgte at gøre Ala sådan her

2 kg Culottesteg og det er fra en kalv
Hjemmelavet marinade (opskrift smider jeg lige op)
1 kniv mærke ligegyldigt
Salt og peber
160 grader i 45 min

Dette er bare et eksempel

@alle
Jeg er kun telefonen pt og kan se der kommet over 30 indlæg i dag og tænker de er alle ikke noget med grill vel?


Ok hermed modtaget.

10-08-2017 19:24 #116| 1
VestbjergFTW skrev: Kan du ikke lave Brisket næste gang? Gerne med info om hvor du køber kødet osv. :-)

Kan det vente til den 26 aug der skal jeg lave det

10-08-2017 19:25 #117| 9

@Bartz

Må jeg foreslå at du laver din egen live-grilltråd næste gang du bestemmer dig for at kremere en ko? Det er ikke tilladt at kommentere i nikzz's grill-opskrift-tråd.

10-08-2017 19:39 #118| 2

Jigra skrev:@Bartz
Må jeg foreslå at du laver din egen live-grilltråd næste gang du bestemmer dig for at kremere en ko? Det er ikke tilladt at kommentere i nikzz's grill-opskrift-tråd.

1. Stop med at sige at køder var kremeret

2. Hvis du ber mig pænt om det så gør jeg det.

3. Jeg respektere admins holdninger

10-08-2017 19:42 #119| 0
Bartz skrev:
1. Stop med at sige at køder var kremeret
2. Hvis du ber mig pænt om det så gør jeg det.
3. Jeg respektere admins holdninger

Jamen kødet var jo kremeret.... Det burde være i en 'hvordan man ikke griller' tråd....


En anden gang, hvis du alligevel bruger kalv, så brug cuvetten i stedet. Den er billigere og imo bedre når det er kalv.

10-08-2017 19:45 #120| 0
OP
Jigra skrev:Det er ikke tilladt at kommentere i nikzz's grill-opskrift-tråd.

😁

Du skal være så velkommen til at komme med kommentere eller selv smide et foto af det du griller.

Jeg er bare ved at være lidt ked af endnu en tråd bliver ødelagt/kørt af sporet.

Men sådan ser vi nok forskelligt på det


10-08-2017 19:50 #121| 5
Bartz skrev:




God appetit

Rip.


10-08-2017 19:51 #122| 1
bingobent skrev:Jamen kødet var jo kremeret.... Det burde være i en 'hvordan man ikke griller' tråd....

En anden gang, hvis du alligevel bruger kalv, så brug cuvetten i stedet. Den er billigere og imo bedre når det er kalv.

Er ligeglad med pengene og nej en cuvette er bestemt ikke bedre end en culotte. Cuvette er en fattigmandssteg


Derudover var kødet ikke gennemstegt enhver idiot ved man skal kigge i midten og ikke ud i siderne når man skære kødet til. Jeg tog bare de første billeder af en skive eller 2.

Redigeret af Bartz d. 10-08-2017 19:52
10-08-2017 19:55 #123| 0
nikzz skrev:

Altså, der bliver snakket om kød langt det meste af tiden, LIDT "larm" og off-topic har der da altid været plads til, og også det som giver trådene liv, imo.


Redigeret af thebouncer d. 10-08-2017 20:01
10-08-2017 20:02 #124| 3

Admin, ryd op.


@bartz


Fortsæt endelig. Har købt min første grill, da land+hus skriger på grill. Jeg aner mostly ikke, hvad jeg laver, så vil gerne inspireres.

Har ingen ide om, hvorfor folk gider larme i en grill tråd, hvor der bliver pustet liv i efter den var gået smådød. Men irriterende er det da.

10-08-2017 20:08 #125| 2
Koller skrev:Admin, ryd op.

@bartz

Fortsæt endelig. Har købt min første grill, da land+hus skriger på grill. Jeg aner mostly ikke, hvad jeg laver, så vil gerne inspireres.
Har ingen ide om, hvorfor folk gider larme i en grill tråd, hvor der bliver pustet liv i efter den var gået smådød. Men irriterende er det da.

Tak jeg laver lige alt under 1 enkelt tråd næste gang. Med opskrift og skal nok skære kødet i midten næste gang og tage billed for alle de her skrigerboys.

26 aug laver jeg briscket og ser vi hvad det kan blive til i weekenden

10-08-2017 20:10 #126| 4

Ser godt ud Bartz, den hetz der er mod dig er en smule over linjen. Men ja enig med Nikzz du er måske også lidt næsvis til tider over for folk. Men kødet ser sgu godt ud og de mere rosa stykker er jo altid i midten, så fornuftig nok måde at stege det på så alle er tilfredse.

10-08-2017 20:15 #127| 2

Kan godt lide den nye version af Bartz - smid endeligt mere op - af alt, også knive osv- Lad os se en Balltip næste gang

10-08-2017 20:24 #128| 6
Live skrev:Kan godt lide den nye version af Bartz - smid endeligt mere op - af alt, også knive osv- Lad os se en Balltip næste gang

Varmer mit hjerte. Jeg har en mild form for AD HD og har lidt social angst det gør at jeg til tider bliver passiv aggressiv verbalt, men med årene er det blevet bedre, men jeg prøver at styre mig.

10-08-2017 20:51 #129| 1

Ser fint ud, Bartz! 👍

10-08-2017 21:24 #130| 1

@Bartz

Jeg synes også dine input til grillen er rigtig gode og ser frem til mange flere.

10-08-2017 22:45 #131| 3

Enig i rosen til Bartz. Jeg foretrækker mit kød på samme måde. Flot lyserød farve, masser af våde safter og ca. 37 grader.

10-08-2017 22:59 #132| 2

Tilslutter mig koret her. Bartz du gør det fint.

11-08-2017 09:42 #133| 0

Vent

Redigeret af Torstens d. 11-08-2017 09:43
11-08-2017 09:51 #134| 1
Bartz skrev:




God appetit

Du burde i dette tilfælde have brugt stegetermometer. Den der ser ud til at have 3-4 grader for varm kernetemperatur, hvis man går efter den rosa medium stegning.

Den ser stadig god ud - men kunne som nævnt lige have fået det sidste, hvis du havde brugt termometer, og havde taget den af 3-5 minutter tidligere (eller havde droppet det med at lade den trække omkrandset af sølvpapir - som giver den ekstra stegning).


Btw. så kan man sagtens lave en god cuvette. Det er et billigere stykke kød (ligesom Culotte er et langt billigere stykke kød, end f.eks. mørbrad). Men der er faktisk ikke så meget forskel på kødet, hvis du tilbereder det ordentligt, og køber kvalitet - de fleste udskæringer kan blive gode, hvis man vælger at købe kvalitetskød.


Hvis du f.eks. vælger en New Zealandsk okseculotte, får du så meget mere ud af kødet, end en standard europæisk culotte fra et vilkårligt dansk supermarked.

Ligeledes ville jeg til enhver tid vælge en amerikansk modnet cuvette over en hvilken som helst billig culotte (dem du køber på tilbud i de danske supermarkeder er som regel ikke modnede - Irmas kan dog godt være rigtigt gode)

11-08-2017 10:07 #135| 5

So sorry batrs jeg troede det var sådan du skulle ha' den nu du er sådan lidt kontant i det og ryster på hovedet af folk der ikke kender deres kobe/wagyu/whatever.


Bartz skrev: Jamen undskyld jeg må vist være for dårlig til at formidle en guide.


Jeg havde nok forventet mere af din guide i forhold til du har "arbejdet med kød" i 25 år og jeg prøvede bare at forklare dig hvorfor der 5 minutter efter dine indlæg ikke var den opbakning du forventede. Som du kan se kom den efterfølgende. Jeg er spændt på din næste guide; skal fedtet ridses på kryds eller tværs eller måske begge dele? Spøg til side, jeg ser jo frem til du deler mere interessante projekter end en gennemstegt culotte med bbq.... Og her er et pro tip: Lad din kone spise de yderste skiver af stegen fremover :)

11-08-2017 13:24 #136| 0
Torstens skrev: Du burde i dette tilfælde have brugt stegetermometer. Den der ser ud til at have 3-4 grader for varm kernetemperatur, hvis man går efter den rosa medium stegning.
Den ser stadig god ud - men kunne som nævnt lige have fået det sidste, hvis du havde brugt termometer, og havde taget den af 3-5 minutter tidligere (eller havde droppet det med at lade den trække omkrandset af sølvpapir - som giver den ekstra stegning).

Btw. så kan man sagtens lave en god cuvette. Det er et billigere stykke kød (ligesom Culotte er et langt billigere stykke kød, end f.eks. mørbrad). Men der er faktisk ikke så meget forskel på kødet, hvis du tilbereder det ordentligt, og køber kvalitet - de fleste udskæringer kan blive gode, hvis man vælger at købe kvalitetskød.

Hvis du f.eks. vælger en New Zealandsk okseculotte, får du så meget mere ud af kødet, end en standard europæisk culotte fra et vilkårligt dansk supermarked.
Ligeledes ville jeg til enhver tid vælge en amerikansk modnet cuvette over en hvilken som helst billig culotte (dem du køber på tilbud i de danske supermarkeder er som regel ikke modnede - Irmas kan dog godt være rigtigt gode)

Det er lidt svært at se på det billede da det er enderne, men kigger du på det her billede taget i midten så er jeg fint tilfreds.




Mht de forskellige racer mv. så er det rigtigt der findes bla australsk, amerikansk, paraguay, argentisk osv og det er også fint og smager godt har endda flere af dem i fryseren, men synes nu personligt så har dansk kød bare mere ren smag. Er blevet lidt træt af amerikansk fedtculotte. :)

Og ja selvfølgeligt ved jeg at mørbrad, filet mv er et bedre stykke, men culotte er langt bedre end cuvette synes jeg :)

Redigeret af Bartz d. 11-08-2017 13:26
11-08-2017 13:29 #137| 0
Bartz skrev:

Sumsang skrev:So sorry batrs jeg troede det var sådan du skulle ha' den nu du er sådan lidt kontant i det og ryster på hovedet af folk der ikke kender deres kobe/wagyu/whatever.


Jeg havde nok forventet mere af din guide i forhold til du har "arbejdet med kød" i 25 år og jeg prøvede bare at forklare dig hvorfor der 5 minutter efter dine indlæg ikke var den opbakning du forventede. Som du kan se kom den efterfølgende. Jeg er spændt på din næste guide; skal fedtet ridses på kryds eller tværs eller måske begge dele? Spøg til side, jeg ser jo frem til du deler mere interessante projekter end en gennemstegt culotte med bbq.... Og her er et pro tip: Lad din kone spise de yderste skiver af stegen fremover :)

Gør hun skam også. Nu var det bare en standard torsdag steg, skal nok poste noget i weekenden. Og synes stadig ikke den er gennemstegt, det er kalv, forket billede vinkel, det er endestykke. mv.


Se på ovenstående billede og fortæl mig det er gennemstegt. Kan godt være jeg er lidt kontant men synes nu altid jeg siger min ærlige mening og er fair.

Redigeret af Bartz d. 11-08-2017 13:30
11-08-2017 13:59 #138| 0
Bartz skrev:Mht de forskellige racer mv. så er det rigtigt der findes bla australsk, amerikansk, paraguay, argentisk osv og det er også fint og smager godt har endda flere af dem i fryseren, men synes nu personligt så har dansk kød bare mere ren smag. Er blevet lidt træt af amerikansk fedtculotte. :)

Der er bare et par problemer. Det er sjældent dansk kød man køber i supermarkederne. Når det er, er det sjældent det bedste danske kød (det bedste kød bliver ofte solgt til udlandet), og som regel er det danske kød man køber i supermarkedet ikke modnet, hvorfor du som regel skal sørge for at det modner i 7-14 dage hjemme ved dig selv, før det er ideelt til at stege.


Det er selvfølgelig anderledes, hvis du køber ved en slagter, eller ved supermarkedernes slagtere - men prisen er så selvfølgelig også en anden.


Jeg ved i øvrigt ikke hvad du snakker om, omkring amerikansk fedtculotte. Amerikansk kød er ikke rigtigt mere fedt, end kød fra alle mulige andre lande. Til gengæld er det som regel meget mere smagsfuldt (prøv evt. udskæringen Teres Major - som, mig bekendt, kun fås i DK fra Amerikansk eller Uruguayansk kød - sindsygt smagsfuld og mør udskæring).


IMO går kvaliteten (smag) fra de forskellige lande nogenlunde sådan her (når vi snakker standardudskæringer og ikke specialkød som Wagyu): USA > New Zealand > Argentina > Australien > Brasilien > lidt blandet (herunder europæiske lande).

Personligt er jeg ikke til vildt fedtmarmoreret kød.

Selvfølgelig kan der være noget om, at amerikansk kødkvæg kan være pumpet med hormoner - her skal man huske at se efter "organic" + "grass fed".


Dansk kød er i hvert fald fodret med majs i en stor del af året, hvor kvæg der græsser på pampassen jo får græs året rundt.

11-08-2017 14:02 #139| 2
Live skrev:Kan godt lide den nye version af Bartz - smid endeligt mere op - af alt, også knive osv- Lad os se en Balltip næste gang

enig!! Turde dog ikke skrive det, da jeg frygtede det ville være selvmål, og trikke den gamle bartz ;)


Giv gas nye Bartz :)

11-08-2017 14:46 #140| 0
Torstens skrev:Der er bare et par problemer. Det er sjældent dansk kød man køber i supermarkederne. Når det er, er det sjældent det bedste danske kød (det bedste kød bliver ofte solgt til udlandet), og som regel er det danske kød man køber i supermarkedet ikke modnet, hvorfor du som regel skal sørge for at det modner i 7-14 dage hjemme ved dig selv, før det er ideelt til at stege.

Det er selvfølgelig anderledes, hvis du køber ved en slagter, eller ved supermarkedernes slagtere - men prisen er så selvfølgelig også en anden.

Jeg ved i øvrigt ikke hvad du snakker om, omkring amerikansk fedtculotte. Amerikansk kød er ikke rigtigt mere fedt, end kød fra alle mulige andre lande. Til gengæld er det som regel meget mere smagsfuldt (prøv evt. udskæringen Teres Major - som, mig bekendt, kun fås i DK fra Amerikansk eller Uruguayansk kød - sindsygt smagsfuld og mør udskæring).

IMO går kvaliteten (smag) fra de forskellige lande nogenlunde sådan her (når vi snakker standardudskæringer og ikke specialkød som Wagyu): USA > New Zealand > Argentina > Australien > Brasilien > lidt blandet (herunder europæiske lande).
Personligt er jeg ikke til vildt fedtmarmoreret kød.
Selvfølgelig kan der være noget om, at amerikansk kødkvæg kan være pumpet med hormoner - her skal man huske at se efter "organic" "grass fed".

Dansk kød er i hvert fald fodret med majs i en stor del af året, hvor kvæg der græsser på pampassen jo får græs året rundt.

Jeg køber for det meste mit kød hos slagteren, har bl.a. en aftale med Salling Slagter. Lam og kalv køber jeg selv af forskellige landmænd i Danmark.
Jeg kender skam godt det kød du nævner og synes bestemt ikke USA eller New Zealand er noget at råbe hurra for. Der er selvfølgeligt noget godt hvis man ved hvad og hvor man skal kigge efter, men hvis det er det kød man kan købe i Bilka, Føtex mv. så hopper jeg over.

Har også prøvet Matsusaka kød og alt muligt andet. Man har fundet ud af fremfor race og udskæring (næsten skal selvfølgeligt være lidt bedre race såsom limosine, highland mv.) så er det vigtigste opdræt og mad. Jeg har prøvet på en eller anden bondeby i Spanien et stykke inderlår som var seriøst bedre og mere mør en 75% af de mørbrade der sælges i Danmark. Synes også Paraguay har godt godt, de burde komme før Australien og Brasilien i din liste ;).

Kan ligeledes anbefale følgende dokumentar for folk der vil vide lidt mere om kød.

Hold jer væk fra hollandsk, polsk og tysk kød.


11-08-2017 15:08 #141| 0
Bartz skrev:Jeg køber for det meste mit kød hos slagteren, har bl.a. en aftale med Salling Slagter. Lam og kalv køber jeg selv af forskellige landmænd i Danmark.
Jeg kender skam godt det kød du nævner og synes bestemt ikke USA eller New Zealand er noget at råbe hurra for. Der er selvfølgeligt noget godt hvis man ved hvad og hvor man skal kigge efter, men hvis det er det kød man kan købe i Bilka, Føtex mv. så hopper jeg over.

Prøv Irma i stedet. Jeg har ikke set New Zealandsk kød i Føtex eller Bilka. Jeg har fået udmærket kød i Irma, og ellers kun standard kød i forretninger som Føtex og Bilka.

Jeg køber ofte mit kød i Meat Market, som har ganske udmærket kød, og på tilbud også til rimelige priser.

11-08-2017 16:55 #142| 0

I dag har jeg valgt at lave hel stegt pattegris. Har i lyst til at se billeder?

11-08-2017 17:04 #143| 0
Moderator
Bartz skrev:I dag har jeg valgt at lave hel stegt pattegris. Har i lyst til at se billeder?

Naturligvis 😀

11-08-2017 17:21 #144| 0

Drejer89 skrev:Enig i rosen til Bartz. Jeg foretrækker mit kød på samme måde. Flot lyserød farve, masser af våde safter og ca. 37 grader.


Har du prøvet hende med tørre safter?


@bartz


Blæret hvis du lige steger en grisebasse til dig og fruen :D

11-08-2017 19:01 #145| 0


Det er ikke kun til os. Naboerne var i gang så vi hoppede med :))

11-08-2017 19:02 #146| 3

Her har du vel bare fundet et gammelt billede og smidt op. Har du nogle billeder af processen?

11-08-2017 19:11 #147| 10

Der er ikke noget bedre end, når jeg får lyst til at grille et helt svin, men så lige kigger over hækken og ser, at naboen allerede er igang.....

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 11-08-2017 19:12
11-08-2017 19:12 #148| 0
Heston skrev:Her har du vel bare fundet et gammelt billede og smidt op. Har du nogle billeder af processen?

Det var da hurtigt du fik dømt manden nu når du ikke selv bidrager med noget til tråden. Altså udover at spille dumsmart.

11-08-2017 19:16 #149| 0

Sådan i kan se i ikke får et gammelt billed hvilken håndtegn skal jeg lave foran stegen :

11-08-2017 19:18 #150| 0
Bartz skrev:Sådan i kan se i ikke får et gammelt billed hvilken håndtegn skal jeg lave foran stegen :

Have et billede at heston du altid sætter foran dine pics så ved vi de er ægte og Heston bliver hyldet.

11-08-2017 19:20 #151| 4
DoubleAcesDK skrev:

Det var da hurtigt du fik dømt manden nu når du ikke selv bidrager med noget til tråden. Altså udover at spille dumsmart.




At smide et billede op af en pillet gris, bidrager vel heller ikke meget til tråden. Jeg tænkte bare, at vi skulle se hele processen.
11-08-2017 19:22 #152| 1
Bartz skrev:Sådan i kan se i ikke får et gammelt billed hvilken håndtegn skal jeg lave foran stegen :

Du var så grundig og smed masser af billeder op, da du skulle grille noget så simpelt som en culotte. Du må da ha' taget nogle flere billeder, når nu du vælger at grille et helt svin. Hvad gjorde du ved den, hvor lang tid gav du den osv. Skal selv grille et til en fest inden så længe, så vil da gerne have et par råd.

11-08-2017 19:22 #153| 0

Jamen jeg har taget en masse billeder men sidder til fest nu men jeg lover smide op i morgen. Laver lige en p tegn til jer :)

11-08-2017 19:27 #154| 1

her er et godnat billed



11-08-2017 19:36 #155| 0
Bartz skrev:

Det er ikke kun til os. Naboerne var i gang så vi hoppede med :))

Så du har ikk lavet helstegt svin!

Eller har du lavet til dig og konen og naboerne? Eller ?

11-08-2017 19:38 #156| 0
JinXXX skrev:
Så du har ikk lavet helstegt svin!
Eller har du lavet til dig og konen og naboerne? Eller ?

Det er naboerne der fejre men jeg laver :))

11-08-2017 20:10 #157| 2

Naboen havde ige smidt et party-telt op og du stod lige med en gris og så slæbte du grisen med over til naboen - eller er du inviteret i byen til helstegt pattegris😊?

11-08-2017 20:21 #158| 0
Jigra skrev:Naboen havde ige smidt et party-telt op og du stod lige med en gris og så slæbte du grisen med over til naboen - eller er du inviteret i byen til helstegt pattegris

Som jeg skrev de fejre og spurgte mig om jeg kunne nå at lave helstegt pattegris i går :))

Fiksede alt i dag. Satte den i kl 12 :)

11-08-2017 20:34 #159| 0
Bartz skrev: Som jeg skrev de fejre og spurgte mig om jeg kunne nå at lave helstegt pattegris i går :))
Fiksede alt i dag. Satte den i kl 12 :)

Godt gået😊👍

11-08-2017 20:38 #160| 5
Jigra skrev: Godt gået

Ja, og vildt heldigt for naboerne, at han lige kunne springe til, når nu de stod dagen før deres gilde, og stadig ikke havde fundet en kok til at lave maden næste formiddag. Dejligt med naboer der hjælper hinanden :)

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 11-08-2017 20:45
11-08-2017 20:42 #161| 2

i er sgu for meget drenge ...


11-08-2017 20:45 #162| 3
Micebulldogs skrev:i er sgu for meget drenge ...

Det er fredag efter kl 20, så må man godt...

11-08-2017 20:57 #163| 1
Bartz skrev:
Det er naboerne der fejre men jeg laver :))

alle andre har valgt den ene eller side..

Jeg vælger den dejligt naive tilgang og siger, vildt nok!! Gad godt den slags nabo, selvom jeg ikke klager over dem jeg har ;)

11-08-2017 21:00 #164| 0

Heston skrev:Her har du vel bare fundet et gammelt billede og smidt op. Har du nogle billeder af processen?

Det kort spiller man ikke før man har fundet billedet...

Fail.

11-08-2017 21:01 #165| 0


Ribs. Mmmmmmm lover der kommer fyldestgørende indlæg i morgen. Nat nat dreng

11-08-2017 21:06 #166| 0
Bartz skrev:

Ribs. Mmmmmmm lover der kommer fyldestgørende indlæg i morgen. Nat nat dreng

det svin har desværre ikke fået nok til min smag.. Går ind og laver de to "Angus" hakkebøffer de havde i fakta til 15kr. Kan ikke finde ud af om der skal sovs og kartofler til eller bare rugbrød og surt...

Første bedst, andet nemt... ;)


Svin man ikke synes har fået nok, er lidt som at spise lam, just dont ;(


Redigeret af grovfil d. 11-08-2017 21:07
11-08-2017 21:11 #167| 0
grovfil skrev:
det svin har desværre ikke fået nok til min smag.. Går ind og laver de to "Angus" hakkebøffer de havde i fakta til 15kr. Kan ikke finde ud af om der skal sovs og kartofler til eller bare rugbrød og surt...
Første bedst, andet nemt... ;)

Svin man ikke synes har fået nok, er lidt som at spise lam, just dont ;(

Jeg tror det har fået fint. Kødet falder fra knoglen som du kan se. Farven skyldes vinkel, lys og en masse fedt :)

11-08-2017 21:16 #168| 9
grovfil skrev:
alle andre har valgt den ene eller side..
Jeg vælger den dejligt naive tilgang og siger, vildt nok!! Gad godt den slags nabo, selvom jeg ikke klager over dem jeg har ;)

Troede din nabo's kat sked og pissede på dit bil tag;)

11-08-2017 21:20 #169| 0
Nimacos skrev:
Troede din nabo's kat sked og pissede på dit bil tag;)

han betalte jo for en spray der ser ud til at virke, læs nu trådene færdig før du troller ;D

Og har i øvrigt fem naboer, vi bor i opdelte topplans rækkehuse. Kun en af dem er tung ;)


Men et like fra mig også! Forstår, og griner.. :)

Redigeret af grovfil d. 11-08-2017 21:24
11-08-2017 21:26 #170| 1
Bartz skrev: Jeg tror det har fået fint. Kødet falder fra knoglen som du kan se. Farven skyldes vinkel, lys og en masse fedt :)

det sagde du også om culotten :D

Synes stadig du er herlig ;)

11-08-2017 21:30 #171| 0
Nimacos skrev:
Troede din nabo's kat sked og pissede på dit bil tag;)

og jeg klagede jo netop ikke, men brugte pnva og løste mit problem.

(det var nu kun hår, ikke pis og lort.. Det gør de på terrassen, men den krig har jeg holdt på hjemmebane.

11-08-2017 22:32 #172| 0
Bartz skrev: Jeg tror det har fået fint. Kødet falder fra knoglen som du kan se. Farven skyldes vinkel, lys og en masse fedt :)

Jeg troede ikke du var til fedt kød :)


Jeg holdt mig til sous viden i dag - 2 timer med 2 bøffer af oksefillet - 54,5 grader, super mørt. Det smager godt, men man kan altså godt smage/føle, når man spiser kød af lavere kvalitet.

Det er en europæisk steg jeg fik på ca. 3-4 kg. som jeg har skåret til bøffer. Jeg fik ikke pudset de første bøffer jeg lavede, og det kan selvfølgelig smages på bøfferne - lidt for meget fedt (også marmoreringen), og lidt sener.

De sidste bøffer jeg lavede var pudset bedre, men dem har jeg endnu ikke lavet. Selvom det er mørt og smager godt, kan man bare mærke på konsistensen, at det er inferiørt kød man har i munden, selvom det har fået 2-2½ time i sous viden.


Det var dog ikke noget jeg tænkte over for 4 år siden, før jeg fik min sous vide. Så jeg tror kun det er noget man lægger mærke til, hvis man virkelig går op i kød.

Jeg tror sagtens de fleste vil få masser ud af at tage et standard stykke oksefillet til en billig penge, og lave det godt, og vil synes det er fantastisk.

12-08-2017 15:55 #173| 3

30 kg svin klar til at blive ridset

12-08-2017 16:16 #174| 5
Anker skrev:30 kg svin klar til at blive ridset

Med lidt god fantasi, bind for øjnene kunne det sgu .... nej ok .. jeg går ikke ned af den vej :)

12-08-2017 16:52 #175| 0

Ridset og saltet og klar til grill 😀

Spisetid kl 20 . Og ja billederne vender forkert, men jeg er idiot til den slags .

12-08-2017 16:54 #176| 0
OP
Micebulldogs skrev:
Med lidt god fantasi, bind for øjnene kunne det sgu .... nej ok .. jeg går ikke ned af den vej :)

Din gris 😁


@anker

Det er sgu et seriøst projekt

Ang fotos hvis det er iPhone så inden du uploader så

Roter foto og gem roter tilbage og og gem så vil de nu blive uploadet korrekt 😉

12-08-2017 17:01 #177| 0
nikzz skrev:
Din gris

Skal måske lige nævnes at jeg hjælper et par venner der har et catering firma , så jeg laver sådan et svin ca. hver anden uge over sommeren .

Det var bare fordi nogle efterlyste lidt billeder og tricks af processen igår .

12-08-2017 17:03 #178| 0
Anker skrev:
Skal måske lige nævnes at jeg hjælper et par venner der har et catering firma , så jeg laver sådan et svin ca. hver anden uge over sommeren .
Det var bare fordi nogle efterlyste lidt billeder og tricks af processen igår .

Vender du svinet på noget tidspunkt?

12-08-2017 17:07 #179| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:
Vender du svinet på noget tidspunkt?

Nej den ligger sådan alle 3 timer

12-08-2017 17:09 #180| 4

I skal da lige have et knivbillede

12-08-2017 17:11 #181| 4
Anker skrev:I skal da lige have et knivbillede

Jamen kan det overhovedet lade sig gøre uden Global?!


12-08-2017 19:03 #182| 0

Jeg er forvirret. Er Anker Bartz?

12-08-2017 19:36 #183| 2

20 min til servering

12-08-2017 19:50 #184| 0
Anker skrev:

I skal da lige have et knivbillede




Kan du eller andre anbefale nogle gode knive til fornuftig pris ??
12-08-2017 19:57 #185| 1
Plysling skrev:

Kan du eller andre anbefale nogle gode knive til fornuftig pris ??

Det kommer selvfølgelig an på, hvad du synes er en fornuftig pris. Alle mine knive er fra F. Dick, og dem kan jeg helt klart anbefale. Jeg arbejdede i et køkken ved siden af skolen i sin tid, der brugte de kun dem, og de holder virkeligt godt. De kan godt være lidt dyre i indkøb, men til gengæld tror jeg aldrig, at jeg får behov for at købe knive igen. Vil tro dem jeg har ligger mellem 400-1500kr. De fås helt op til 6-7000kr, men det har normale/ingen mennesker brug for.


Du kan se nogen af dem her

https://www.hwl.dk/da/products/dick-knive?page=2



Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 12-08-2017 20:18
12-08-2017 20:58 #186| 0
Plysling skrev:

Kan du eller andre anbefale nogle gode knive til fornuftig pris ??

Senjen Hammered serien, købes bl.a. ved HWLarsen

12-08-2017 22:14 #187| 1

Ved ikke hvad der gik galt

Første gang ever, jeg har lavet en flæskesteg på gasgrillen, og kødet var perfekt, sværene var 9/10.

Mon det kan blive 10/10 hvis det er en Weber næste gang 😂😂 tvivler dog og kommer ikke til at ske. Og jeg er ikke grill snob overhovedet.

Men har overvejet at droppe det trick med smør, for at se om de svær kan blive det sidste sprøde på midten, for de var perfekte ude i siderne.


12-08-2017 22:16 #188| 0

Forresten var vægten 4,2 kg og den fik 1 1/2 time på 200 grader.

12-08-2017 22:50 #189| 0

Punkt 1, træls tråd at læse her kl knap 11, man bliver jo helt sulten !!!! :D :D

Punkt 2 : Ville være lækkert hvis folk holdt alt deres hate ud af tråden, Bartz har ikke larmet men der er eddermane en masse der laver unødig larm, og admin burde rydde op og evt give et par stykker en pause

Punkt 3 : Nogen der griller med alm Kasse grill og laver stege ?

12-08-2017 22:52 #190| 0
flovmanden skrev:Ved ikke hvad der gik galt
Første gang ever, jeg har lavet en flæskesteg på gasgrillen, og kødet var perfekt, sværene var 9/10.
Mon det kan blive 10/10 hvis det er en Weber næste gang

Når jeg laver flæskesteg, sikrer jeg altid at den er ridset ordentligt. Oplever tit at det ikke gjort ordentligt, når man køber den. Jeg ridser den dybt og helt ud til kanten, gnider en masse salt på og så på grillen. Efter ca. 10 min i varmen har sværene åbnet sig, og der er nu større mellemrum mellem dem, så gnider jeg salt på igen, så det kommer helt ned mellem sværene. De bliver altid dejligt sprøde over det hele, har aldrig brugt smør.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 12-08-2017 22:56
13-08-2017 09:02 #191| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:
Når jeg laver flæskesteg, sikrer jeg altid at den er ridset ordentligt. Oplever tit at det ikke gjort ordentligt, når man køber den. Jeg ridser den dybt og helt ud til kanten, gnider en masse salt på og så på grillen. Efter ca. 10 min i varmen har sværene åbnet sig, og der er nu større mellemrum mellem dem, så gnider jeg salt på igen, så det kommer helt ned mellem sværene. De bliver altid dejligt sprøde over det hele, har aldrig brugt smør.

Den med at salte igen, efter 10-15 min skal jeg huske.

Takker. 😊

13-08-2017 10:28 #192| 0
flovmanden skrev:Ved ikke hvad der gik galt
Første gang ever, jeg har lavet en flæskesteg på gasgrillen, og kødet var perfekt, sværene var 9/10.
Mon det kan blive 10/10 hvis det er en Weber næste gang

et trick hvis sværen bliver ujævn sprød, dæk de færdige svær med sølvpapir, så brænder de ikke af mens du griller resten færdige.


Edit, den ser sku god ud :)


Mere Edit, til ridsning er en stanleykniv helt genial! Det bliver dejlig nemt at ridse den ønskede dybde.

Redigeret af grovfil d. 13-08-2017 10:32
13-08-2017 10:43 #194| 3

Omg nu ved jeg hvorfor jeg så sjældent poster herinde ! god søndag.

Redigeret af Grethe d. 13-08-2017 13:28
13-08-2017 11:23 #196| 0

jeg er ikke anker :) har bare været til fest i går så havde ikke tid.

13-08-2017 16:29 #200| 0
Anker skrev:
Omg nu ved jeg hvorfor jeg så sjældent poster herinde ! god søndag.

Ved ikke om det var min kommentar, du skrev til, men jeg var blot forvirret, da Bartz netop havde lovet at komme med præcis en gennemgang af at lave helstegt pattegris - mente intet ondt, men det er jo sent før, at folk har glemt at skifte profil ;)


Ser i øvrigt godt ud med svinet!


14-08-2017 11:05 #201| 0
Bartz skrev:Jamen jeg har taget en masse billeder men sidder til fest nu men jeg lover smide op i morgen. Laver lige en p tegn til jer :)

Bump :(

14-08-2017 11:44 #202| 0
Drejer89 skrev: Bump :(

Har lidt travl på, men lover de kommer op inden længe

14-08-2017 13:26 #203| 1

Leger lidt med grillen.


Kombineret morgenmad / Frokost.


De fik lige et minut for meget. Stadigt gode men kunne godt have været taget af lidt før ( Er dog ikke til alt for rødt kød )







Redigeret af klondike d. 14-08-2017 13:39
14-08-2017 13:49 #204| 0

Er alene hjemme i dag så tog tidligt fri og kørte i den lokale efter øl. Så de havde kæmperejer på tilbud, så i aften står den på chilimarinerede rejer på rotisseri-spyd. Smider billeder/opskrift op senere.

14-08-2017 14:18 #205| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:Er alene hjemme i dag så tog tidligt fri og kørte i den lokale efter øl. Så de havde kæmperejer på tilbud, så i aften står den på chilimarinerede rejer på rotisseri-spyd. Smider billeder/opskrift op senere.

Husk at købe asparges og bacon. Super tilbehør

14-08-2017 14:20 #206| 0
nikzz skrev:
Tak for svar


@JinXXX
Hvor meget olivenolie og mærke?
Køber du dyrt topping eller bare det normale

Olivenolie er uegnet til høj varme.

Prøv med en sjat rapsolie

14-08-2017 14:24 #207| 0
nikzz skrev:
Tja ud fra mine Google evner var den måde jeg gjorde det på det mest alm at gøre det på.
Jeg har kørt med 180-200 grader indirekte og drypbakke til opsamling
Tørret stegen af smurt den med masse af salt osv.
Jeg har nok lavet en fejl eller to i forløbet. Og det prøver jeg selvfølglig at blive bedre til.
Dine forslag er noteret ned til evt næste gang
Men stegen va mør og slet ikke tør
Sværen var sprøde men kunne godt være mere sprøde
Så det er der jeg skal finde mine fejl

Næste gang så undlad at åbne grillen "hele tiden" for at se hvordan det står til.

Sprøde svær er svære at opnå, hvis du forårsager en masse temperatursvingninger.

14-08-2017 14:46 #208| 0
JesperJesper skrev:
Olivenolie er uegnet til høj varme.
Prøv med en sjat rapsolie

Den der er der rigtigt mange meninger om, uden at noget er blevet 100% vedtaget som fakta.


2 artikler, hvor forskerne ikke mener der er belæg for det:

http://jyllands-posten.dk/livsstil/madvin/ECE9311649/denne-type-olie-er-bedst-til-stegning/

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/art5580622/Hvilken-olie-er-bedst-at-stege-i


Til gengæld mener Giulia Enders, at man skal holde sig fra olivenolie til stegning i "Tarme Med Charme":

– Don’t use olive oil on frying pan as the heat may alter its fine characteristics. Use butter or coconut oil instead because they are most stable under heat despite its saturated fat.


Det lader dog til, at det ikke er et emne der er belyst nok, til at man kan sige noget helt sikkert omkring det. Selv Enders bruger ordet "may".

14-08-2017 15:00 #209| 0
OP
JesperJesper skrev:
Olivenolie er uegnet til høj varme.
Prøv med en sjat rapsolie

Dette var til dejen i en pizza (håber jeg da))




14-08-2017 15:01 #210| 0
OP
JesperJesper skrev: Næste gang så undlad at åbne grillen "hele tiden" for at se hvordan det står til.
Sprøde svær er svære at opnå, hvis du forårsager en masse temperatursvingninger.

Tak tak

Åben den nu hellere ikke hele tiden

Men dit råd er noteret ned

14-08-2017 15:48 #211| 0
Torstens skrev: Den der er der rigtigt mange meninger om, uden at noget er blevet 100% vedtaget som fakta.

2 artikler, hvor forskerne ikke mener der er belæg for det:
http://jyllands-posten.dk/livsstil/madvin/ECE9311649/denne-type-olie-er-bedst-til-stegning/
http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/tjekmad/art5580622/Hvilken-olie-er-bedst-at-stege-i

Til gengæld mener Giulia Enders, at man skal holde sig fra olivenolie til stegning i "Tarme Med Charme":
– Don’t use olive oil on frying pan as the heat may alter its fine characteristics. Use butter or coconut oil instead because they are most stable under heat despite its saturated fat.

Det lader dog til, at det ikke er et emne der er belyst nok, til at man kan sige noget helt sikkert omkring det. Selv Enders bruger ordet "may".

Det er lidt sjovt at både Gordyboy og Jamieboy bruger oliveoil. Jeg bruger personligt olivenolie, giver den bedste smag og skorpe. Nogen gange gør jeg lige som Jamieboy og sætter en smule smør i.



Redigeret af Bartz d. 14-08-2017 15:49
14-08-2017 17:19 #212| 0
Bartz skrev: Har lidt travl på, men lover de kommer op inden længe

Bartz skrev:jeg er ikke anker :) har bare været til fest i går så havde ikke tid.

Bartz skrev:

Ribs. Mmmmmmm lover der kommer fyldestgørende indlæg i morgen. Nat nat dreng

Cant wait😊

14-08-2017 17:50 #213| 0
JesperJesper skrev:
Olivenolie er uegnet til høj varme.
Prøv med en sjat rapsolie

Det går meget godt ellers :-)

14-08-2017 18:23 #214| 0

Ved bøffer blander jeg altid olivenolie og smør, giver altid fint resultat. Jeg ville nok ikke anvende olivenolie for sig selv ved høje temperaturer, men bruge rapsolie eller kokosolie.

14-08-2017 18:33 #215| 7

Min plan mislykkedes, fruen har sgu lånt mine spyd ud til svigerfar. Planen var at grille rejerne på spyd i en marinade af olie, limesaft, hvidløg, chili, salt, peber.

Sådan her skulle det ha' set ud:



Men spises skal de sgu', så laver Beignetdej og smider dem i olie.


Beignetdej:

Mel

Vand

Olie (meget lidt)

1 halv tuborg (er med til at gøre dejen mere luftig)

Salt

Frisk chili (finthakket)

Røres sammen til en tyktflydende masse. Lige inden brug piskes et par æggehvider helt stive og vendes forsigtigt i dejen. Rejerne dyppes i dejen og så direkte i den varme olie. De steges til de er brune (ca. 2 min).





Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 14-08-2017 18:50
14-08-2017 18:53 #216| 0

.

14-08-2017 21:11 #217| 0

Nå drenge jeg havde lovet lidt billeder og hvad der skal gøres.


1. Få lavet en kæmpe grill med mulighed for at sætte kul langs siderne. Sådan en grill kan lejes.

2. Køb en gris evt hvis man ikke er mange så en smågris. Min er købt af en frilandsfarmer og han gjorde den klar med ridser og alt. Jeg skærer min over halvvejs over.

3. Smid en masse og jeg mener en masser salt på den og smid den i grillen. Sæt temp på 250 grader i cirka 45 min derefter 150 grader i 6 timer. Hvis det er en smågris så cirka 3-4 timer.


Har også prøvet 16 timers 120 grader stegning det bliver kun bedre.


Og hermed forskellige billeder.










Kæberne er mine :)) enjoy!!

15-08-2017 09:23 #218| 0
Bartz skrev:Nå drenge jeg havde lovet lidt billeder og hvad der skal gøres.

1. Få lavet en kæmpe grill med mulighed for at sætte kul langs siderne. Sådan en grill kan lejes.
2. Køb en gris evt hvis man ikke er mange så en smågris. Min er købt af en frilandsfarmer og han gjorde den klar med ridser og alt. Jeg skærer min over halvvejs over.

3. Smid en masse og jeg mener en masser salt på den og smid den i grillen. Sæt temp på 250 grader i cirka 45 min derefter 150 grader i 6 timer. Hvis det er en smågris så cirka 3-4 timer.

Har også prøvet 16 timers 120 grader stegning det bliver kun bedre.

Og hermed forskellige billeder.













Kæberne er mine :)) enjoy!!

Hvorfor flækker du den ?

15-08-2017 09:48 #219| 0

Faktisk kun fordi det er nemmere at have med den at gøre når der skal skæres. Jeg efterlader den i grillen og så tager jeg stykker ud efter behov, og så lukker jeg grillen og så er den varm gennem hele natten. Står efterfølgende på 100 grader cirka

15-08-2017 11:38 #220| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:
Frisk chili (finthakket)

Det skal prøves - tak for tip!!



Bartz skrev:Faktisk kun fordi det er nemmere at have med den at gøre når der skal skæres. Jeg efterlader den i grillen og så tager jeg stykker ud efter behov, og så lukker jeg grillen og så er den varm gennem hele natten. Står efterfølgende på 100 grader cirka

Apropos nemhed - måske du skulle få din leverandør til at dele den når nu han ordner alt andet selvom jeg selv har svært ved at se fidusen. Det ligner på dine fotos at svinet er syet sammen igen og skal stingene skal fjernes??? Det ligner godt nok også. at det ikke er dig der ordner det ;) Jeg studser altså også lidt over, at du ikke har en eneste foto fra før svinet røg på grillen ;)

15-08-2017 11:55 #221| 0
Sumsang skrev:
Det skal prøves - tak for tip!!



Apropos nemhed - måske du skulle få din leverandør til at dele den når nu han ordner alt andet selvom jeg selv har svært ved at se fidusen. Det ligner på dine fotos at svinet er syet sammen igen og skal stingene skal fjernes??? Det ligner godt nok også. at det ikke er dig der ordner det ;) Jeg studser altså også lidt over, at du ikke har en eneste foto fra før svinet røg på grillen ;)

Det er bare noget stål tråd der er brugt til at holde på plads. Skal være ærlig og sige jeg har ikke slagtet den eller skåret i den. Jeg har kun saltet, smidt på grill, holdt øje med den og skåret den. :)

15-08-2017 12:55 #222| 1
Bartz skrev:Faktisk kun fordi det er nemmere at have med den at gøre når der skal skæres. Jeg efterlader den i grillen og så tager jeg stykker ud efter behov, og så lukker jeg grillen og så er den varm gennem hele natten. Står efterfølgende på 100 grader cirka

Tror nu ikke det er så meget nemmere , tænker bare den mister en del saftighed ?

Men altså jeg giver den jo også bare fuld skrald i ca 3-3 1/2 timer . Skærer den ud til gæsterne og damper af

15-08-2017 13:04 #223| 0
Anker skrev:
Tror nu ikke det er så meget nemmere , tænker bare den mister en del saftighed ?
Men altså jeg giver den jo også bare fuld skrald i ca 3-3 1/2 timer . Skærer den ud til gæsterne og damper af

Har bare tidligere haft problemer med ryggen, hvor jeg faktisk tabte halvdelen af grisen desværre, så har valgt det på den måde. Der er rigeligt af fedt på en gris. Men du har ret det giver lige det ekstra når den er hel. :)

15-08-2017 14:36 #224| 0
Bartz skrev: Har bare tidligere haft problemer med ryggen, hvor jeg faktisk tabte halvdelen af grisen desværre, så har valgt det på den måde. Der er rigeligt af fedt på en gris. Men du har ret det giver lige det ekstra når den er hel. :)


Et godt tip er at bruge et par svejsehandsker som du kan se på mit "knivbillede" . Så kan du tage ved svinet uden at brænde nallerne

26-08-2017 18:12 #225| 0
OP

Svoger kom forbi og havde denne øko ting med 😁

Vi prøver med denne løsning og vi bruger NBA øl som løsningen 🍺🍺 samt salt og peber


26-08-2017 18:16 #226| 0

Nok mig der er lidt fuld, men hvad mener du med "NBA øl"?


Jeg har også den kyllingeholder, første gang jeg brugte den, fik jeg et kæmpe chok, da proppen i toppen af kyllingen skød op i låget af grillen med et ordentligt knald.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 18:18
26-08-2017 18:18 #227| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:Nok mig der er lidt fuld, men hvad mener du med "NBA øl"?

Tror Newcastle Brown Ale, men måske helt forbi :)


26-08-2017 18:20 #228| 0
thebouncer skrev:
Tror Newcastle Brown Ale, men måske helt forbi :)

Drikker man den selv mens kyllingen steger, eller skal den hældes i holderen/bruges som marinade?

26-08-2017 18:44 #229| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev:
Drikker man den selv mens kyllingen steger, eller skal den hældes i holderen/bruges som marinade?

Det er Newcastle Brown Ale

Vi drikker både den og hælder den i holderen som marinade

26-08-2017 18:50 #230| 0
nikzz skrev: Det er Newcastle Brown Ale
Vi drikker både den og hælder den i holderen som marinade

Det lyder lækkert, det må jeg prøve. Er det rummet i den studs kyllingen sidder på, I hælder øllet i, eller er det i bakken rundt om den?

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 18:51
26-08-2017 18:52 #231| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev:
Det lyder lækkert, det må jeg prøve. Er det rummet i den studs kyllingen sidder på, I hælder øllet i, eller er det i fadet rundt om den?

Ja vi hælder det både i bunden og ned i studsen samt i selve kyllingen fra toppen

Og den er ikke ved at drukne eller noget 😉

26-08-2017 18:55 #232| 0
nikzz skrev:
Ja vi hælder det både i bunden og ned i studsen samt i selve kyllingen fra toppen
Og den er ikke ved at drukne eller noget

Giv lige en status på smagen, og om det gør en mærkbar forskel.


Skål

26-08-2017 18:59 #233| 0
Plysling skrev:


Kan du eller andre anbefale nogle gode knive til fornuftig pris ??

Længe siden du spurgte, men jeg er lidt langsom.

Value for money wise, vil jeg til hver en tid vælge victorinox knive.

De er ikke kønne i et køkken, men langt de bedste jeg brugte da jeg arbejdede som slagter, også når det kommer til vedligeholdelse/slibning.

Jeg gav i sin tid mellem 70-200kr stykket alt efter kniv..

Det her med at have en kniv til 2000kr+ er i min verden åndssvagt og unødvendigt..
26-08-2017 19:08 #234| 1

F.dick bliver anbefalet af mange. De ligger mellem 500-1000.- så de bliver ikke mega mega dyre. Men det heller ikke en kniv du køber i netto og bruger 2 gange og så smider ud. Jeg fik en 21cm og urtekniv i fødselsdagsgave. Fuck de er gode.

26-08-2017 19:15 #235| 1
OP
NyBrugerUdenTøj skrev: Giv lige en status på smagen, og om det gør en mærkbar forskel.

Skål

Det skal jeg nok gøre og tak


Jeg er tilfreds med skinnet 😁 Og duften af Øl hjælper på det det

Du får dommen senere

26-08-2017 19:16 #236| 0
cains skrev:F.dick bliver anbefalet af mange. De ligger mellem 500-1000.- så de bliver ikke mega mega dyre. Men det heller ikke en kniv du køber i netto og bruger 2 gange og så smider ud. Jeg fik en 21cm og urtekniv i fødselsdagsgave. Fuck de er gode.

Det er en rigtig god kniv, jeg bruger dem også selv. De kan nu godt koste mere end 1000kr, til gengæld holder de hele livet i en normal husholdning, se mit link i indlæg #185.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 19:31
26-08-2017 19:18 #237| 0
nikzz skrev: Det skal jeg nok gøre og tak


Jeg er tilfreds med skinnet

Den ser sgu lækker ud. Jeg gi'r en ramme øl, hvis jeg må spise med. Er du i Nordjylland?

26-08-2017 19:23 #238| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev:
Den ser sgu lækker ud. Jeg gi'r en ramme øl, hvis jeg må spise med. Er du i Nordjylland?

Desværre ikke

Jeg er i Dragør ved København

😉

26-08-2017 19:26 #239| 2
nikzz skrev:
Desværre ikke
Jeg er i Dragør ved København

En blikkenslager som dig går glip af mange sorte penge ved ikke at bo i Nordjylland :)

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 19:27
26-08-2017 20:26 #240| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev:
En blikkenslager som dig går glip af mange sorte penge ved ikke at bo i Nordjylland :)

Hehe det kan overvejes 😉


Mørt og lækkert

Ikke tørt men saftigt 😁

26-08-2017 20:30 #241| 0
nikzz skrev: Hehe det kan overvejes

Ser lækkert ud (pånær det underlige orange noget nederst i billedet). Kan man smage øllet? eller er det bare med til at gøre den mere saftig? Min egen erfaring er, at når man fylder væske i det indvendige rum i holderen, kan man stege den længere, og derved opnå sprødere skind, uden at den bliver tør.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 20:30
26-08-2017 21:42 #242| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev: Ser lækkert ud (pånær det underlige orange noget nederst i billedet). Kan man smage øllet? eller er det bare med til at gøre den mere saftig? Min egen erfaring er, at når man fylder væske i det indvendige rum i holderen, kan man stege den længere, og derved opnå sprødere skind, uden at den bliver tør.

Personligt kunne jeg smage øllen men kødet var ikke tørt og meget saftigt

Svoger synes ikke han kunne smage øllet

Ja man kan stege den længere

Jeg tog den af efter en time og 10 min. og den knækket på midten😁

26-08-2017 21:49 #243| 0
nikzz skrev:
Personligt kunne jeg smage øllen men kødet var ikke tørt og meget saftigt
Svoger synes ikke han kunne smage øllet
Ja man kan stege den længere
Jeg tog den af efter en time og 10 min. og den knækket på midten

Jeg prøver det en af dagene. Tror jeg vil forsøge med en anden øl med meget mere smag i.


Skål! er ved at være pænt fuld, skal til bokseaften om et par timwer, så dene står på drunk tiol kl 6-7 stykker.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 26-08-2017 21:54
04-12-2017 15:30 #244| 0

Et lidt underligt bump, årstiden taget i betragtning, men jeg overvejer at skibe en gas-grill fra Danmark ned i varmen. (Har gratis transportmulighed, og de er alt for dyre hernede).


Er der nogen, der har set gode forslag/tilbud for nyligt?

Redigeret af lilleclown d. 04-12-2017 15:38
04-12-2017 15:53 #245| 0

Købte en charbroil med 3 brændere i Bilka for noget tid siden.


Lortet kan ikke komme over 200 grader - hold dig fra det pis.

04-12-2017 16:03 #246| 0

Fuck charbroil.. Hver gang jeg er ved min kammerat og grille bander og svovler vi over den :) køb weber det ved man hvad er.

04-12-2017 16:53 #247| 0

NyBrugerUdenTøj skrev:Nok mig der er lidt fuld, men hvad mener du med "NBA øl"?

Jeg har også den kyllingeholder, første gang jeg brugte den, fik jeg et kæmpe chok, da proppen i toppen af kyllingen skød op i låget af grillen med et ordentligt knald.

du bør helt sikkert læse op på Dokkedal aka diverse versioner, hvis ikke du kender til NBA (Newcastle Brown Ale, en glimrende øl)

04-12-2017 18:24 #248| 0
OP
lilleclown skrev:Et lidt underligt bump,årstiden taget i betragtning, men jeg overvejer at skibe en gas-grill fra Danmark ned i varmen. (Har gratis transportmulighed, og de er alt for dyre hernede).

Er der nogen, der har set gode forslag/tilbud for nyligt?

Hvor i varmen skal den shippes til


Der kan måske kan være et problem med den gas regulator som vi bruger her i Danmark at den ikke passer på deres flasker?

Så det skal du lige undersøge

Da du ellers så skal ud og finde fittings til deres gasflasker

Redigeret af nikzz d. 04-12-2017 18:26
05-12-2017 06:41 #249| 0
nikzz skrev:
Hvor i varmen skal den shippes til

Der kan måske kan være et problem med den gas regulator som vi bruger her i Danmark at den ikke passer på deres flasker?
Så det skal du lige undersøge
Da du ellers så skal ud og finde fittings til deres gasflasker

Malaysia. Good point, men det må blive næste udfordring. Skal først have fundet mig en grill der ikke koster en formue. :)

05-12-2017 11:36 #250| 0
OP
lilleclown skrev:
Malaysia. Good point, men det må blive næste udfordring. Skal først have fundet mig en grill der ikke koster en formue. :)

Tjek evt link

http://www.bhpetrol.com.my/products-services/lpg/bhpetrogas


Hvad er dit budget til en gasgril?

Evt sådan en model her

https://bomagasinet.dk/gasgrill-test-her-er-de-bedste/#Napoleon_TravelQ_285



05-12-2017 13:07 #251| 0
nikzz skrev:
Tjek evt link
http://www.bhpetrol.com.my/products-services/lpg/bhpetrogas

Hvad er dit budget til en gasgril?
Evt sådan en model her
https://bomagasinet.dk/gasgrill-test-her-er-de-bedste/#Napoleon_TravelQ_285


Tror jeg vil holde mig under 3k. Har set at man kan få en Weber Q3200 til den pris. Samme type gas regulatorer hernede som i DK.

05-12-2017 15:57 #252| 0
grovfil skrev: du bør helt sikkert læse op på Dokkedal aka diverse versioner, hvis ikke du kender til NBA (Newcastle Brown Ale, en glimrende øl)

Kender den godt, og drikker den også med glæde, tænkte bare ikke lige på den, da han skrev NBA. Hvad er det Dokkedal du nævner, og har du evt. et link?

05-12-2017 16:08 #253| 1
NyBrugerUdenTøj skrev:
Kender den godt, og drikker den også med glæde, tænkte bare ikke lige på den, da han skrev NBA. Hvad er det Dokkedal du nævner, og har du evt. et link?

Søg på Dokkedal, så kommer der en historie eller to. Afsæt resten af dagen til læsning, det er epic

13-12-2017 15:26 #254| 0
OP
lilleclown skrev: Tror jeg vil holde mig under 3k. Har set at man kan få en Weber Q3200 til den pris. Samme type gas regulatorer hernede som i DK.

Hvad fik du købt

13-12-2017 15:29 #255| 0
OP

hvad griller folk til jul?

Vi diskutere om det skal være and eller gris eller begge dele

Jeg er gæst i år og har ikke prøvet at grille and endnu så jeg hælder mest til and

Nogen fif til at grille and

13-12-2017 17:17 #256| 0
nikzz skrev:
Hvad fik du købt

Ingenting! Har ikke helt opgivet endnu.

13-12-2017 17:24 #257| 0
nikzz skrev:hvad griller folk til jul?
Vi diskutere om det skal være and eller gris eller begge dele
Jeg er gæst i år og har ikke prøvet at grille and endnu så jeg hælder mest til and
Nogen fif til at grille and

Hos os grilles grisen og så laves and og gås i ovnen..

13-12-2017 18:20 #258| 0
OP
Jones skrev: Hos os grilles grisen og så laves and og gås i ovnen..

Det er også det normalt vi gør

Men kunne være sjovt/rart at prøve noget i år bare for en afveksling :-)

Men tænker bare om den bliver for tø

24-02-2018 14:15 #259| 1
OP

Så er det forår i mit hjem og der skal grilles i aften

Der skal en oksestripolin på grillen

Jeg er dog i tvivl om det skal være gas eller kul til denne

Vil lave den indirekte og smøre den med hvidløg og salt samt der diskuteret hvilken marinade vi skal bruge

Nogen der har et forslag?

Andre der skal grille noget i dag

24-02-2018 14:34 #260| 0

Overvejer at starte op i aften. Bliver dog kun lidt bøffer

24-02-2018 14:44 #261| 0

Starter også op i aften med lidt ribs og to kyllinger på rotisseri

24-02-2018 15:23 #262| 0
OP

fedt der også er andre der griller

Jeg gik med den sikre løsning marinade med rødvin og timian

Tilbehør blev bagekartoffel med hjemmelavet hvidløgssmør og en tomat salat


24-02-2018 16:29 #263| 0
OP

Lagt på grillen så nu er det bare at ventet




← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar