Gin og Tonic.

#1| 0

Jeg vil gerne høre hvad i vil anbefale her til en næsten nybegynder.

 

Jeg har altid HADET gin og tonic pga det nok har været noget billigt sprøjt jeg har fået, og som stort set, for mig, kun smagte af  grannåle.

Men her for en måneds tid siden var der en som overtalte mig til at prøve en GT i byen og den var bare rigtig fin. Den gin fik jeg selvfølgelig ikke navnet på ;( !

Det var på John Bull i Ålborg, en sort flaske mener jeg, ikke Hendricks.

Senere fik vi så en beefeater gin, og bum så var den grimme smag af grannåle fremme igen. !!

Tuz fik så en gin Hazz i går hos en veninde og var positiv stemt for det der gin, så spørgsmålet.

 

Hvad for en gin, og ikke mindst tonic, skal jeg købe som den første flaske? og hvorfor. Og hvilken bruger i selv?

Jeg har allerede googlet e del om emnet, og læst mig frem til at masser af is, og røre ginen grundigt inden servering er et godt trick, og at man ikke skal købe en billig tonic. Og i langt de fleste tilfælde 1 del gin og 2 dele tonic.

Jeg er totalt uvidende om gin hazz ;) Bruger man den samme gin til GT og Gin Hazz ;) ?

 

 Da det er meget begrænsede mængder alkohol vi drikker, er vi ikke blege for at betale lidt ekstra for en rigtig god gin.


23-10-2021 21:08 #2| 1

Selv tak 🙂
https://www.webopskrifter.dk/opskrifter/gin-tonic-kaffe-24085/


tonic som jeg har været meget glad for at bruge 
https://fever-tree.com/en

denne gin er en jeg er meget glad for 
https://loegismose.dk/monkey-47-gin/p/65213/



ved ikke om det var denne gin du fik men denne gin smager virkelig godt og jeg er vild med den

https://www.uhrskov-vine.dk/bareksten-botanical-gin-46pt?gclid=EAIaIQobChMI0p3fn53h8wIVmNV3Ch3IRgbQEAQYCCABEgL29fD_BwE




23-10-2021 21:14 #3| 0
nikzz skrev:

Selv tak

 

 Takker.

 

Kan genkende de mærker du anbefaler fra mine mange søgninger,

 

Dog ikke den sorte ;) Tror ikke det var den.

 

Håber måske der dukker en op fra ålborg, og kan fortælle hvad det kunne være for en de har på John Bull :)

23-10-2021 21:16 #4| 2

Jeg tog lige et kig ind i skabet, hvor jeg har ca. 25 forskellige gins stående p.t., så vær varsom det er en farlig sti du bevæger dig ned af.

 

To (tre) gode “begynder” gin, der får min anbefaling er Hendricks og Gin Mare. Monkey 47 er også rigtig fin.

 

Alle tre kan snildt drikkes med en Fever Tree Tonic. Der er andre tonics jeg synes passer bedre til, men det bliver hurtig ret nørdet 😉


Det gode ved Hendricks er at en meget simpel garnish - i dette tilfælde agurk - komplementerer smagen utrolig godt. Men jeg nyder den nu lige så gerne som en ren GT med masser af is.

Prøv at være tro mod forholdet 1:2 Gin vs Tonic og suppler gerne med en masse is.

… tror sgu lige jeg blander mig en enkelt.


Edit: I forhold til en Gin Hazz, så lad være med at ofre din gode gin! Lemon og sirup dræber alle smags nuancer. Her kan du snildt bruge en Bombay Sapphire eller en Bulldog, hvis du “bare” skal over grannåle smagen 😉

Redigeret af rickrick d. 23-10-2021 21:20
23-10-2021 21:19 #5| 4
Administrator
rickrick skrev:

Jeg tog lige et kig ind i skabet, hvor jeg har ca. 25 forskellige gins stående p.t., så vær varsom det er en farlig sti du bevæger dig ned af.

 

To (tre) gode “begynder” gin, der får min anbefaling er Hendricks og Gin Mare. Monkey 47 er også rigtig fin.

 

Alle tre kan snildt drikkes med en Fever Tree Tonic. Der er andre tonics jeg synes passer bedre til, men det bliver hurtig ret nørdet

 

 25 flasker ?


min makker og jeg kan godt den weekend 

23-10-2021 21:20 #6| 0
rickrick skrev:

Jeg tog lige et kig ind i skabet, hvor jeg har ca. 25 forskellige gins stående p.t., så vær varsom det er en farlig sti du bevæger dig ned af.

 

To (tre) gode “begynder” gin, der får min anbefaling er Hendricks og Gin Mare. Monkey 47 er også rigtig fin.

 

Alle tre kan snildt drikkes med en Fever Tree Tonic. Der er andre tonics jeg synes passer bedre til, men det bliver hurtig ret nørdet

 

 Mange tak.

Må lige spørge smider du en skive agurk i din GT ;)?

23-10-2021 21:25 #7| 1
Mikkmakk skrev:

 

 Mange tak.

Må lige spørge smider du en skive agurk i din GT ;)?

 

Til en GT med Hendricks tager jeg en gulerods skræller og en økologisk agurk.

 

Så skræller jeg 3 skiver af "skallen" på 5-6 cm og en til tider en enkelt skræl er kernen på 5-6 cm og putter ned i mit glas.

 

Dernede er 1-1,5 dl gin og 1,5-3 dl tonic sammen med en masse is. 

Redigeret af rickrick d. 23-10-2021 21:26
23-10-2021 21:26 #8| 0

Ku vel være en bulldog gin i fik på John Bull, men det sku noget billigt sprøjt syntes jeg.


Fever tree 100% favorit her

Hendrix og Gin mare er gode til prisen 


og ja agurkskiver og evt peberkorn i

23-10-2021 21:27 #9| 0
Lillie skrev:

Ku vel være en bulldog gin i fik på John Bull, men det sku noget billigt sprøjt syntes jeg.

 

Fever tree 100% favorit her

Hendrix og Gin mare er gode til prisen 


og ja agurkskiver og evt peberkorn i

 

Yes, frisk kværnet pebret er også en super garnish ... den foretrækker jeg dog personligt alene, men det er en smags sag.

 

Enig i Bulldog, dog ofrer jeg den gerne i en Gin Hazz :-)

23-10-2021 21:29 #10| 1
Bridgeking skrev:

 

 25 flasker ?


min makker og jeg kan godt den weekend 

 

Og så har konen endda begrænset mig i de alt for vilde indkøb ... normalt plejer jeg at have min gin-hungrende mandeklub med påhæng på besøg en gang årligt til at få tømt ud i skabet, så jeg kan då noget nyt ind ... men det blev ikke til noget i år ...

 

Kan være jeg tager imod tilbuddet :-)

23-10-2021 21:30 #11| 0
Lillie skrev:

Ku vel være en bulldog gin i fik på John Bull, men det sku noget billigt sprøjt syntes jeg.

 

Fever tree 100% favorit her

Hendrix og Gin mare er gode til prisen 


og ja agurkskiver og evt peberkorn i

Tak for input. 

 

Tror ikke det var bulldog. så havde jeg kunnet huske det.

 

Det var sådan lidt specielt. netop for jeg ikke skulle få en dårlig oplevelse

 

Redigeret af Mikkmakk d. 23-10-2021 21:31
23-10-2021 21:45 #12| 1
rickrick skrev:

 

Og så har konen endda begrænset mig i de alt for vilde indkøb ... normalt plejer jeg at have min gin-hungrende mandeklub med påhæng på besøg en gang årligt til at få tømt ud i skabet, så jeg kan då noget nyt ind ... men det blev ikke til noget i år ...

 

Kan være jeg tager imod tilbuddet :-)

 

 Jeg kan også godt :) 

23-10-2021 21:53 #13| 0

Det kunne være Hernø Navy strenth gin:


https://gins.dk/shop/gin/herno-navy-strength-gin-2/



23-10-2021 21:59 #14| 1

Jeg synes at det er friskt at anbefale Gin Mare til nogen som er ved at lære at kunne lide gin. 

De heftige noter af oliven og rosmarin er sgu ikke for alle. Jeg er glad for mange slags gin, men Gin Mare er ikke en af dem. På trods af at jeg elsker oliven og rosmarin. 

 

Gin er ret smag og behag. Jeg ved ikke hvor meget jeg tør anbefale gin med utraditionelle aromaer, hvis det en introduktion til gin. En af mine favoritter som ikke stikker helt af i nogle retninger er the Botanist. Kan ofte fås i lufthavnen, bordershop med mere. Ved ikke hvor den er lagervare herhjemme. 

 

Jeg ender ofte med Fever tree eller Fentimans tonic, men for at være ærlig kan jeg også godt lide de billige tonics. En tidligere kollega indrømmede at han i en blindtest kunne lide Harboes lige så godt som Fever Tree. Så der kommer let lidt snobberi ind over. 

 

Min yndlings garnish er traditionelt citronskal, som tages af en økologisk citron med en kartoffel skræller. Naturligvis er der specielle gin som bør have en anden garnish, f.eks. Hendricks og agurk. 

 

Redigeret af drhoho d. 23-10-2021 22:00
23-10-2021 22:01 #15| 0
Ateori skrev:

Det kunne være Hernø Navy strenth gin:


https://gins.dk/shop/gin/herno-navy-strength-gin-2/



 

 Tror ikke den var så dyr trods alt. Som jeg husker det var flasken også sort.

23-10-2021 22:14 #16| 1

Jeg har altid ‘kun’ haft et ok forhold til g&t indtil jeg sidste sommer købte en del kasser af denne tonic: https://allevin.dk/produkt/bird-churchkey-floral-tonic/ samt samme mærkes mere klassiske tonic også. Dog er den jeg linker til hovedårsag. 
Da gin baren som tonics bliver produceret til røg i lockdown kunne jeg købe dem til 5kr flasken, hvilket jo bare gav absurd billige drinks hele sommeren ☺️ 

Jeg synes den spillede med en del gins, men synes bedst om den sammen med en gin fra Aufbix og så citronskal som garniture. Jeg var sjovt nok ikke så vild med aufbix og andre tonics, men den kombo var helt fantastisk. 
Jeg synes også den nævnte gin fra monkeyXX er god, og fra en lidt billigere og anderledes hylde synes jeg den der hedder Malfy Rosa kan noget, den er baseret på grape. Men så er man lidt i en anden og lidt poppet retning, men værd at prøve imo. 
Derudover er mit bedste råd at vælge garniture der støtter op om de valgte gin og tonics smagsnoter. Min kæreste er sådan en træls type der altid vil have agurk i, jeg synes en agurk ødelægger drinken hvis der er citrus noter i, men spiller fantastisk i en lidt mere klassisk tør version. Så om du vælger agurk, appelsinskal, citronskal, timian stilk, uden noget, en æble skive eller noget andet afgøres imo af de valgte ingredienser. 

23-10-2021 22:24 #17| 0
Turbofluen skrev:

Jeg har altid ‘kun’ haft et ok forhold til g&t indtil jeg sidste sommer købte en del kasser af denne tonic: https://allevin.dk/produkt/bird-churchkey-floral-tonic/ samt samme mærkes mere klassiske tonic også. Dog er den jeg linker til hovedårsag. 
Da gin baren som tonics bliver produceret til røg i lockdown kunne jeg købe dem til 5kr flasken, hvilket jo bare gav absurd billige drinks hele sommeren ☺️ 

Jeg synes den spillede med en del gins, men synes bedst om den sammen med en gin fra Aufbix og så citronskal som garniture. Jeg var sjovt nok ikke så vild med aufbix og andre tonics, men den kombo var helt fantastisk. 
Jeg synes også den nævnte gin fra monkeyXX er god, og fra en lidt billigere og anderledes hylde synes jeg den der hedder Malfy Rosa kan noget, den er baseret på grape. Men så er man lidt i en anden og lidt poppet retning, men værd at prøve imo. 
Derudover er mit bedste råd at vælge garniture der støtter op om de valgte gin og tonics smagsnoter. Min kæreste er sådan en træls type der altid vil have agurk i, jeg synes en agurk ødelægger drinken hvis der er citrus noter i, men spiller fantastisk i en lidt mere klassisk tør version. Så om du vælger agurk, appelsinskal, citronskal, timian stilk, uden noget, en æble skive eller noget andet afgøres imo af de valgte ingredienser. 

 

 Mange tak.

23-10-2021 22:26 #18| 0

Jeg vil tro vi starter med Hendricks, en god tonic, måske fevertree. Og agurk skrællet som i beskriver. Og senere tror jeg den monkey ting skal prøves ;)

 

Hvad er en god garnish til monkey 47 gin? 

Redigeret af Mikkmakk d. 23-10-2021 22:30
23-10-2021 22:41 #19| 1

Som begyndergin synes jeg, at Isfjords gin er rigtig fin.

Den tror jeg, de fleste kan drikke.

 

Ellers er Hendricks også et sikkert og godt valg. 

23-10-2021 23:02 #20| 0

Tanqeray 10 er rigtig fin til hverdags hygge.

24-10-2021 01:44 #21| 0
Mikkmakk skrev:

Jeg vil tro vi starter med Hendricks, en god tonic, måske fevertree. Og agurk skrællet som i beskriver. Og senere tror jeg den monkey ting skal prøves ;)

 

Hvad er en god garnish til monkey 47 gin? 

 

 Lakridsrod fungerer godt, synes jeg. 

24-10-2021 01:46 #22| 0
Xenith skrev:

 

 Lakridsrod fungerer godt, synes jeg. 

 

 Nu tror jeg Tuz bliver ekstra interesseret ;)

 

Hun elsker lakrids..

24-10-2021 01:55 #23| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Nu tror jeg Tuz bliver ekstra interesseret ;)

 

Hun elsker lakrids..

 

 Bare prøv med en hel lakridsrod og brug den som “rørepind”. Forskellige frosne bær kan der også leges med. 


Kunne den gin du søger navnet på være en Brockmans?


24-10-2021 06:36 #24| 2

Ellers må man sluge sin stolthed, og give stedet et ring ;) 


Gin er fantastisk. God fornøjelse! 

24-10-2021 08:43 #25| 0
drhoho skrev:

Jeg synes at det er friskt at anbefale Gin Mare til nogen som er ved at lære at kunne lide gin. 

De heftige noter af oliven og rosmarin er sgu ikke for alle. Jeg er glad for mange slags gin, men Gin Mare er ikke en af dem. På trods af at jeg elsker oliven og rosmarin. 

 

 

Jeg forbinder nu ikke noter af oliven med Gin Mare, men det er helt sikkert en smagssag. Jeg er slet ikke fan af oliven overhovedet.


Hvis man som nybegynder ikke er glad for de "hårde" noter af enebær, så synes jeg en aromatisk gin som Gin Mare er et fint valg netop fordi man får nogle helt andre smagsindtryk. Det var baggrunden for min "anbefaling" af Gin Mare. Hvor Hendricks er det sikre valg.

24-10-2021 09:33 #26| 0

 

Vælg en billig gin. En billig tonic med pænt sukkerindhold som fx den fra rema. En god slat øko citron til at ramme sweetspottet ift sukkeret og viola. Sweetspottet er hvad de fleste kan lide. Der er næsten ingen der kan lide gin. Men mange der kan lide det som blandingsprodukter med tonic og andet, da gin er fantastisk som alkohol i mamge drinks, herunder gin og tonic, basil smash og meget andet godt.
24-10-2021 10:18 #27| 0

Det var Gin Mare der lærte undertegnede at drikke gin.

Jeg havde aldrig selv været tilhænger af GT, men da jeg fik serveret en Gin Mare med 1724 tonic og en rosmarin stilk, så var jeg pludselig af en anden holdning. Det var- og er en fremragende kombination.


Jeg kan i øvrigt heller ikke nikke genkendende til “heftige” noter af oliven.

Redigeret af Kanelsneglen d. 24-10-2021 10:26
24-10-2021 10:50 #28| 0

Det er sgu da meget hyggeligt med der GT, ihvertfald det jeg kan huske, nemlig at vi lige skulle have en enkelt eller to hygge GT igår

 

Redigeret af Tsunemi d. 24-10-2021 10:52
24-10-2021 11:00 #29| 1

Hendricks med lidt agurk og fever tree kan ikke gå galt. Kør evt. lidt friskkværnet peber på toppen også. 


Lakridsrod fungerer ret godt i kombination med Bulldog og evt. lidt citronskal. Det giver en ret fornuft GT til en billig penge.

 

Hvis I går med gin mare, så find nogle 1724 tonics også. Generelt en kombination de fleste er glade for. Personligt synes jeg dog 1724 er for sød, men jeg går også efter de mere klassiske smage. 


Af helt klassiske gin er Silent Pool min favorit. Et lidt billigere alternativ er Martin Millers, den er virkelig god til prisen. 

 

Til sidst er jeg også enormt glad for Monkey47, men smagene stikker jo langt ud fra en klassisk GT. Personligt kører jeg sjældent garnish i en GT på monkey, da den smager af rigeligt, som den er. Lidt citronskal eller grapefrugtskal kan dog anbefales, hvis man vil pifte den lidt op. I øvrigt bruger jeg helst fentimans tonic i kombination med monkey, hvor jeg hellere blander fever tree med de fleste andre mærker.  

Redigeret af jewr d. 24-10-2021 11:02
24-10-2021 11:04 #30| 0
jewr skrev:

Hendricks med lidt agurk og fever tree kan ikke gå galt. Kør evt. lidt friskkværnet peber på toppen også. 


Lakridsrod fungerer ret godt i kombination med Bulldog og evt. lidt citronskal. Det giver en ret fornuft GT til en billig penge.

 

Hvis I går med gin mare, så find nogle 1724 tonics også. Generelt en kombination de fleste er glade for. Personligt synes jeg dog 1724 er for sød, men jeg går også efter de mere klassiske smage. 


Af helt klassiske gin er Silent Pool min favorit. Et lidt billigere alternativ er Martin Millers, den er virkelig god til prisen. 

 

Til sidst er jeg også enormt glad for Monkey47, men smagene stikker jo langt ud fra en klassisk GT. Personligt kører jeg sjældent garnish i en GT på monkey, da den smager af rigeligt, som den er. Lidt citronskal eller grapefrugtskal kan dog anbefales, hvis man vil pifte den lidt op. I øvrigt bruger jeg helst fentimans tonic i kombination med monkey, hvor jeg hellere blander fever tree med de fleste andre mærker.  

 

 Fedt. Tak

Du går da op i det ;)

Men det har jeg hørt om mange der gør. 

24-10-2021 11:16 #31| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Fedt. Tak

Du går da op i det ;)

Men det har jeg hørt om mange der gør. 

 En smule. Har 27 forskellige på lager pt., så lidt bliver der da nørdet 😄

 

24-10-2021 11:36 #32| 0
Moderator
jewr skrev:

Hendricks med lidt agurk og fever tree kan ikke gå galt. Kør evt. lidt friskkværnet peber på toppen også. 


Lakridsrod fungerer ret godt i kombination med Bulldog og evt. lidt citronskal. Det giver en ret fornuft GT til en billig penge.

 

Hvis I går med gin mare, så find nogle 1724 tonics også. Generelt en kombination de fleste er glade for. Personligt synes jeg dog 1724 er for sød, men jeg går også efter de mere klassiske smage. 


Af helt klassiske gin er Silent Pool min favorit. Et lidt billigere alternativ er Martin Millers, den er virkelig god til prisen. 

 

Til sidst er jeg også enormt glad for Monkey47, men smagene stikker jo langt ud fra en klassisk GT. Personligt kører jeg sjældent garnish i en GT på monkey, da den smager af rigeligt, som den er. Lidt citronskal eller grapefrugtskal kan dog anbefales, hvis man vil pifte den lidt op. I øvrigt bruger jeg helst fentimans tonic i kombination med monkey, hvor jeg hellere blander fever tree med de fleste andre mærker.  

 

 Jeg behøver ikke skrive et langt indlæg, da denne er spot on.

 

Jeg vil dog lige slå et lille slag for Brandbygegårds gin. Den er ikke billig og den er nok svær at finde. Men Sørøveren kan noget helt særligt med hans produkter!

25-10-2021 09:55 #33| 2

Ej en dejlig tråd at finde. 

Jeg vil gerne tilgå at Hendricks er en super god starter Gin og enig i overstående forslag angående Tonic og Agurk. 
Jeg synes dog det er fejlagtigt at benytte en masse is, da vandet hurtigt tager smagen ned en grad. 

Prøv i stedet at lave "små" drinks ad gangen således at den ikke når at blive varm og kedelig. Alternativt smid frosne sten i, i stedet for isterninger - Stenisterninger.

 

En anden nem Gin jeg vil nævne er Geranium, bland den med Thomas Henry Tonic og grape.


Næste step er Monkey47 - Den er god med stort set alt garnish både citrus, lakrids og faktisk også agurk.

 

Til sidst vil jeg anbefale Cornflower, blandet med Fentimans Connoisseurs Tonic, og Blå Kornblomst. (man får kornblomst med når man køber flasken).

 

En anden ting jeg er begyndt på er at benytte Gin til forskellige drinks, min favorit indtil videre er Champagnebrus som består af "Lemon" Gin fx Malfy con limone, karamel sirup, citron skive og grøn sodavand :)

 

Jeg tror jeg har lidt over 50 forskellige derhjemme i baren, men kan altid bruge flere hvis der nogle som har nogle Must have på deres liste.


25-10-2021 10:55 #34| 0

Til info: Jeg ejer og driver et lille destilleri, som bla. producerer gin.

 

Jeg foretrækker at smage den gin jeg drikker. Ment på den måde, at jeg som udgangspunkt ikke bruger garnish og bruger neutral tonic. Hvis jeg ikke synes om en gin, så finder jeg en jeg synes om. Alle kan finde en gin de synes smager godt, for nogle kræver det måske bare mange forsøg :)

 

Jeg bryder mig ikke om konceptet "begyndergin", for smag er sgu så forskellig. Nogle tænder helt af på "gran" smag, mens andre elsker det, det samme gælder for de fleste andre smage. Altså, jeg anbefaler ikke en super kraftig lakridsrod og anis gin til en der normalt ikke drikker gin, men det betyder ikke det godt kan være den de foretrækker. Jeg synes det bedste råd må være at smage noget forskelligt. Smag det rent, med en smule tonic og evt. flere forskellige tonic og få en ide om hvad du kan lide i gin. Derefter bliver det nemmere at finde gins i samme stil og i øvrigt også for os andre at pege i den retning du foretrækker. 

25-10-2021 11:35 #35| 0
DuzE skrev:

Til info: Jeg ejer og driver et lille destilleri, som bla. producerer gin.

 

Jeg foretrækker at smage den gin jeg drikker. Ment på den måde, at jeg som udgangspunkt ikke bruger garnish og bruger neutral tonic. Hvis jeg ikke synes om en gin, så finder jeg en jeg synes om. Alle kan finde en gin de synes smager godt, for nogle kræver det måske bare mange forsøg :)

 

Jeg bryder mig ikke om konceptet "begyndergin", for smag er sgu så forskellig. Nogle tænder helt af på "gran" smag, mens andre elsker det, det samme gælder for de fleste andre smage. Altså, jeg anbefaler ikke en super kraftig lakridsrod og anis gin til en der normalt ikke drikker gin, men det betyder ikke det godt kan være den de foretrækker. Jeg synes det bedste råd må være at smage noget forskelligt. Smag det rent, med en smule tonic og evt. flere forskellige tonic og få en ide om hvad du kan lide i gin. Derefter bliver det nemmere at finde gins i samme stil og i øvrigt også for os andre at pege i den retning du foretrækker. 

 

 Synes det er helt fair at foretrække at smage den gin man nu engang drikker og det er også en god idé at smage det rent. Når det er sagt så får man en helt anden oplevelse når man blander den med tonic og herefter garnish.

Det er denne oplevelse jeg foretrækker ved G&T, i sær når man finder en gin man synes er lige funky nok at drikke ren, men som bliver himmelsk i de rigtige blandingsforhold. 

Jeg kan også godt lide at servere to G&T hvoraf den eneste forskel er Garnishen og så se folks overraskelse når jeg fortæller dem at de netop har fået samme Gin og Tonic og det den eneste forskel er fx. agurken og citronen. 

Så for mig er Garnish et must, da jeg mener at den udgør 20-25% af en god G&T :) 

25-10-2021 11:49 #36| 0

Hvis ikke Hendricks;

* Silent Pool

* Brockman

 

Hertil Blå Fevertree

 

1 dele gin, 2 dele tonic, lime

Hvis du kører Hendricks, så selvfølgelig agurk, men også en lille smule friskkværnet peber

 

og så er du kørende

25-10-2021 12:32 #37| 1

Aldrig Schweppes tonic. Den kan ødelægge selv den bedste gin.



25-10-2021 12:37 #38| 0
Travkongen skrev:

Aldrig Schweppes tonic. Den kan ødelægge selv den bedste gin.



 

 Er man sydpå, så er den faktisk ikke så dårlig. Ved ikke præcis hvad der gør det, men den smager helt anderledes. Herhjemme er jeg enig, den er virkelig skidt!

Derudover er jeg klart fortaler for meget is. Og store isterninger. Fylder man glasset med store isterninger, vil de ikke smelte hurtigt og drinken bliver ikke vandet. Bruger man få isterninger eller for små, fx knust is, så smelter de hurtigere og drinken bliver vandet. 

Redigeret af jewr d. 25-10-2021 12:45
25-10-2021 12:54 #39| 0
FlamingoV skrev:

 

 Synes det er helt fair at foretrække at smage den gin man nu engang drikker og det er også en god idé at smage det rent. Når det er sagt så får man en helt anden oplevelse når man blander den med tonic og herefter garnish.

Det er denne oplevelse jeg foretrækker ved G&T, i sær når man finder en gin man synes er lige funky nok at drikke ren, men som bliver himmelsk i de rigtige blandingsforhold. 

Jeg kan også godt lide at servere to G&T hvoraf den eneste forskel er Garnishen og så se folks overraskelse når jeg fortæller dem at de netop har fået samme Gin og Tonic og det den eneste forskel er fx. agurken og citronen. 

Så for mig er Garnish et must, da jeg mener at den udgør 20-25% af en god G&T :) 

 

 

Det er sgu også en helt fin tilgang til det. Jeg foretrækker bare at kunne smage produktet og ikke garnishen, det er det jeg synes er sjovt, måske mest fordi jeg selv producerer gin. Der er så usandsynligt meget forskelligt gin, så jeg har intet problem med at finde gins jeg synes smager bedst uden garnish :)

Men, ja, gin er bare lækkert, uanset hvordan man foretrækker at drikke det :)
25-10-2021 12:59 #40| 0
DuzE skrev:

 

 

Det er sgu også en helt fin tilgang til det. Jeg foretrækker bare at kunne smage produktet og ikke garnishen, det er det jeg synes er sjovt, måske mest fordi jeg selv producerer gin. Der er så usandsynligt meget forskelligt gin, så jeg har intet problem med at finde gins jeg synes smager bedst uden garnish :)

Men, ja, gin er bare lækkert, uanset hvordan man foretrækker at drikke det :)

 

 Det kan jeg sagtens forestille mig. 

Jeg har "leget" med hjemmelavet gin, hvor man virkelig kan smage hvilken botanical man benytter. Så når du selv producrerer giver det god mening.


Det er i princippet den leg med smagen jeg selv kan foretage mig, uden at jeg skal rører ved Gin'en som er lidt mere besværligt end at tilføje en garnish. 
Du må gerne smide en website til mig med det du producere, så vil jeg meget gerne tjekke det ud og tilføje til samlingen :D

25-10-2021 13:20 #41| 0
Mikkmakk skrev:

 


 Takker.

 

Kan genkende de mærker du anbefaler fra mine mange søgninger,

 

Dog ikke den sorte ;) Tror ikke det var den.

 

Håber måske der dukker en op fra ålborg, og kan fortælle hvad det kunne være for en de har på John Bull :)




Ring til John Bull? :)
25-10-2021 14:04 #42| 0
Moderator

Jeg er forresten positivt overrasket over Coops billige tonic til G&T. Den er ret neutral og ikke for bitter. Jeg bruger den gerne til de mere krydrede gin.

25-10-2021 14:09 #43| 0

Kunne det mon være Ginstr du smagte? 

25-10-2021 14:25 #44| 0
DuzE skrev:

Til info: Jeg ejer og driver et lille destilleri, som bla. producerer gin.

 

Jeg foretrækker at smage den gin jeg drikker. Ment på den måde, at jeg som udgangspunkt ikke bruger garnish og bruger neutral tonic. Hvis jeg ikke synes om en gin, så finder jeg en jeg synes om. Alle kan finde en gin de synes smager godt, for nogle kræver det måske bare mange forsøg :)

 

Jeg bryder mig ikke om konceptet "begyndergin", for smag er sgu så forskellig. Nogle tænder helt af på "gran" smag, mens andre elsker det, det samme gælder for de fleste andre smage. Altså, jeg anbefaler ikke en super kraftig lakridsrod og anis gin til en der normalt ikke drikker gin, men det betyder ikke det godt kan være den de foretrækker. Jeg synes det bedste råd må være at smage noget forskelligt. Smag det rent, med en smule tonic og evt. flere forskellige tonic og få en ide om hvad du kan lide i gin. Derefter bliver det nemmere at finde gins i samme stil og i øvrigt også for os andre at pege i den retning du foretrækker. 

 Kan du smide et link?

 

25-10-2021 14:35 #45| 0
Bridgeking skrev:

 

 25 flasker ?


min makker og jeg kan godt den weekend 

 

 Tror Martin er på 40-50 nu og havde vist 2 da han i sin tid besøgte mig i Barcelona og forelskede sig i G&T. 

Vi drak mest Hendricks da jeg synes den glider let ned og er super behagelig at drikke. 
men nu er han en sand gin master og Hendricks er blah. Lol 


hvor mange slags er du oppe på i din kælder @mate2004 ? 

25-10-2021 14:38 #46| 0
Administrator
G-B-P skrev:

 

 Tror Martin er på 40-50 nu og havde vist 2 da han i sin tid besøgte mig i Barcelona og forelskede sig i G&T. 

Vi drak mest Hendricks da jeg synes den glider let ned og er super behagelig at drikke. 
men nu er han en sand gin master og Hendricks er blah. Lol 


hvor mange slags er du oppe på i din kælder @mate2004 ? 

 
ja men han spiller ikke bridge :)

 

25-10-2021 14:40 #47| 0
birdcrack skrev:

Hvis ikke Hendricks;

* Silent Pool

* Brockman

 

Hertil Blå Fevertree

 

1 dele gin, 2 dele tonic, lime

Hvis du kører Hendricks, så selvfølgelig agurk, men også en lille smule friskkværnet peber

 

og så er du kørende

 

 Hvilken farve fevertree skal man bruge til Hendricks, som bliver den første vi køber.

 

Stadig blå?

Redigeret af Mikkmakk d. 25-10-2021 14:40
25-10-2021 15:22 #48| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Hvilken farve fevertree skal man bruge til Hendricks, som bliver den første vi køber.

 

Stadig blå?

 

 Den gule. 

 

25-10-2021 15:23 #49| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Hvilken farve fevertree skal man bruge til Hendricks, som bliver den første vi køber.

 

Stadig blå?

 

 Hendricks er sgu et godt valg synes jeg. 
super god Gin og yderst behagelig at drikke. 
den perfekte begynder Gin for en der vil have ok kvalitet og ikke det billige sprøjt der sælges mange steder som

Standard. 

25-10-2021 15:25 #50| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Hvilken farve fevertree skal man bruge til Hendricks, som bliver den første vi køber.

 

Stadig blå?

 

 Jeg har læst det foreslået både med gul, blå og grøn (elderflower). Drikker det personligt med den klassiske, gule. Tror dog faktisk Fever-Tree selv anbefaler deres elderflower tonic.

25-10-2021 15:50 #51| 0
Mikrape skrev:

 

 Jeg har læst det foreslået både med gul, blå og grøn (elderflower). Drikker det personligt med den klassiske, gule. Tror dog faktisk Fever-Tree selv anbefaler deres elderflower tonic.

 

 Jeg ville aldrig gå med elderflower, men jeg har det generelt også tungt med tonics med smag af alt muligt andet. Til Hendricks er gul eneste rigtige valg i min verden. 

25-10-2021 15:56 #52| 0

Jordbær/rabarber gin fra Knaplund er min favorit.
Kan generelt bedst lide gin med noter af frugt

25-10-2021 17:08 #53| 0
DuzE skrev:

Til info: Jeg ejer og driver et lille destilleri, som bla. producerer gin.

 

Jeg foretrækker at smage den gin jeg drikker. Ment på den måde, at jeg som udgangspunkt ikke bruger garnish og bruger neutral tonic. Hvis jeg ikke synes om en gin, så finder jeg en jeg synes om. Alle kan finde en gin de synes smager godt, for nogle kræver det måske bare mange forsøg :)

 

Jeg bryder mig ikke om konceptet "begyndergin", for smag er sgu så forskellig. Nogle tænder helt af på "gran" smag, mens andre elsker det, det samme gælder for de fleste andre smage. Altså, jeg anbefaler ikke en super kraftig lakridsrod og anis gin til en der normalt ikke drikker gin, men det betyder ikke det godt kan være den de foretrækker. Jeg synes det bedste råd må være at smage noget forskelligt. Smag det rent, med en smule tonic og evt. flere forskellige tonic og få en ide om hvad du kan lide i gin. Derefter bliver det nemmere at finde gins i samme stil og i øvrigt også for os andre at pege i den retning du foretrækker. 

Smid lige et link til dit destilleri 

Kunne man skulle smag lidt på de forskellige dråber jo 🤩 hvis der altså er en webshop 🤪


jeg har endnu ikke prøvet med lakridsrod


 

25-10-2021 18:02 #54| 3
Bridgeking skrev:

 
ja men han spiller ikke bridge :)


 




Altså efter en flaske gin, så spiller jeg også trompet.:)

Jeg hoppede på gin vognen i 2018 og har siden famlet mig rundt i både tonic og gins.
Har omkring 60-65 forskellige gin stående.
Jeg har vendt fokus nu og køber stort set kun danske gin(og lidt svenske) samt hvis der er gode tilbud på spændene anerkendte udenlandske gin.

Jeg syntes virkelig vi har en fantastisk gin scene herhjemme.

Henrik Hammer har lagt barren højt med Geranium og old English varianterne( ja de er ikke destilleret herhjemme)

Er selv fra Sydsjælland, så radius/oremandsgaard har jeg en stor forkærlighed for.

Ellers så er det bare at starte et sted, men snyd ikke jer selv for at prøve noget fra Thornæs destilleri eller Mandala’s cornflower gin

Anholt gin laver fantastisk gin.

Anders Bilgram på nordisk brænderi gin også fantastisk gin.

Vedr. Begyndergin, så syntes jeg man skal smage sig frem, finde de rigtige kombinationer af tonic til de forskellige gin.

Jeg anbefaler altid Lyden purity som en god begynder gin.
Hvis det er til kvindeligt selskab, så tager jeg That Botique’s rabarber gin, bland den med den billigste Indian tonic og alle kan lide gin og tonic.

25-10-2021 21:35 #55| 0
birdcrack skrev:

Hvis ikke Hendricks;

* Silent Pool

* Brockman

 

Hertil Blå Fevertree

 

1 dele gin, 2 dele tonic, lime

Hvis du kører Hendricks, så selvfølgelig agurk, men også en lille smule friskkværnet peber

 

og så er du kørende

 Dette kan starte en debat om citron vs lime som garniture. I UK, G&Ts hjemland, får man ofte lime i G&T og citron i sin Cuba libre. Jeg er omvendt wired, og foretrækker citron i min G&T i de fleste tilfælde. Synes at det giver en mere neutral citrus smag, som giver mere plads til de smage der er i ginen og tonicen. 


Jeg er i øvrigt imponeret over hvor mange salgs gin PN har i skabet. Vi har "kun" 7 slags, men vi prøver også at holde lidt igen. 

25-10-2021 22:45 #56| 1
DuzE skrev:

 

..Jeg bryder mig ikke om konceptet "begyndergin"..

 

Som vinentusiast, så resonerer det her med mig. Med ikke-vininteresserede venner har jeg haft nogle af de fedeste oplevelser ved at servere store vine, som de aldrig selv kunne finde på at købe. Den her oplevelse af Wow / det har jeg aldrig smagt før / gud kan det smage sådan / det her har jeg aldrig fundet i Netto etc, det kan sgu give en god aften og i enkelte tilfælde har det ført til decideret vinentusiasme hos nogen af vennerne, der har varet i årevis og kører for fulde drøn. Det er satme fedt. Jeg tænker, at noget tilsvarende kunne gælde for Gin?

 

NB: Med den disclaimer, at jeg er tidligere ansat, men altså absolut ingen aktie i foretagendet nu, så har jeg haft mulighed for at smage gode Gin's fra Juuls sortiment. Så udover de store mærker, 'The Usual Suspects', som Hendrick's, Gin Mare, Monkey 47, Geranium + ovenfor anbefalede Silent Pool etc, så er der her en liste af Gin'er, som jeg har været glad for af forskellige årsager, i random order, nogle Juul's import, andre ikke:

 

Sipsmith (+ hvis du ikke er sart: Sipsmith VJOP Navy Strength - et mesterværk imho, ikke Juuls-import i øvrigt)

Nikka 

Hernö

Ferdinand's

Garden Swift (også et mesterværk imho, hvis du er til den bløde, næsten parfumerede og ikke-enebærsmagende Gin. Juul's import)

Hven

Martin Miller (der i øvrigt brugte agurk før Hendrick's. Juul's import)

Etsu Hokaido

del Professore (intense sager, ikke sprittede)

Pink Pepper med peber garnish

Kyro

New York Perry's Tot (også Navy Strength, super, omend udstyret er lort)

 

Forbehold for glemte Gin's og yderligere det forbehold, at jeg ikke selv er entusiast, men bare godt kan lide en god G/T. Jeg er heller ikke til grannålesmagen

 

 

 

26-10-2021 00:19 #57| 0

Copenhagen Pool & Snooker House på Frederiksberg har Nordens? største Ginbar med over 300 gins. Der skulle være noget at vælge imellem… 

26-10-2021 08:54 #58| 5
26-10-2021 09:34 #59| 2
Mikkmakk skrev:

 

 Det er da et forhold man kan forstå :) 
Vil dog anbefale at smide et par tonics mere i vognen ;) 

26-10-2021 10:03 #60| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Hvilken farve fevertree skal man bruge til Hendricks, som bliver den første vi køber.

 

Stadig blå?

 

 Stadig blå, men smag den op imod gul - smag og behag er jo forskellig   

Fevertree "agurk tonic" i Hendricks bliver for meget agurk i min verden, men husk - lidt friskkværnet hvid peber og et par agurkestrimler i Hendricks gør underværker, masser af is.

Glasset det serveres i, gør også en forskel. Jeg er favorit af Spigelau´s Gin glas, som mest af alt minder om et stort bourgogne glas.

26-10-2021 12:38 #61| 0
FlamingoV skrev:

Du må gerne smide en website til mig med det du producere, så vil jeg meget gerne tjekke det ud og tilføje til samlingen :D

 

Jones skrev:

 Kan du smide et link?

 

 

nikzz skrev:

Smid lige et link til dit destilleri 

 Jeg kender ikke helt reglerne omkring det herinde, men tænker det er imod reglerne at jeg linker til mit destilleri og det var heller ikke meningen med mit svar :)

 

Det kan være PN vil indgå et samarbejde om at producere en pisgul gin, med pisgul label. Den kan hedde "Saiøst" eller "Alt for omega" :D

 

Borge skrev:

 

Som vinentusiast, så resonerer det her med mig. Med ikke-vininteresserede venner har jeg haft nogle af de fedeste oplevelser ved at servere store vine, som de aldrig selv kunne finde på at købe. Den her oplevelse af Wow / det har jeg aldrig smagt før / gud kan det smage sådan / det her har jeg aldrig fundet i Netto etc, det kan sgu give en god aften og i enkelte tilfælde har det ført til decideret vinentusiasme hos nogen af vennerne, der har varet i årevis og kører for fulde drøn. Det er satme fedt. Jeg tænker, at noget tilsvarende kunne gælde for Gin?  

 

 Ja, helt sikkert noget jeg oplever også. Der er rigtig mange der bliver skræmt af discount gin, som de har drukket i deres unge dage og dermed aldrig kommer videre med gin. Jeg oplever også, når jeg holder smagninger, at mange synes at gin er svært at gå til, fordi de hører om de sindssygt mange tonics og garnish osv. som bare skal gå med den og den gin. Jeg præsenterer så en meget simpel tilgang til det og giver udtryk for at der altså er fri leg, når det kommer til gin. Drik det som DU kan lide det, ikke som jeg kan lide det. :)

26-10-2021 12:42 #62| 0
FlamingoV skrev:

 

 Det er da et forhold man kan forstå :) 
Vil dog anbefale at smide et par tonics mere i vognen ;) 

 

 Som jeg skrev tidligere, det er meget begrænset hvad vi drikker af alkohol. Så der skal bare være til at mixe de første par stykker. 

Den flaske der er nok ikke væk om 1 år ;)

26-10-2021 13:31 #63| 0

For mig pt er der ikke nogle gin der kan måle sig med L'Abre - den smager simpelthen så fantastisk. 





27-10-2021 19:59 #64| 0
DuzE skrev:

 

 

 Jeg kender ikke helt reglerne omkring det herinde, men tænker det er imod reglerne at jeg linker til mit destilleri og det var heller ikke meningen med mit svar :)

 

Det kan være PN vil indgå et samarbejde om at producere en pisgul gin, med pisgul label. Den kan hedde "Saiøst" eller "Alt for omega" :D

 

 

 §1.9) Det er ikke tilladt at at linke eller henvise til egne hjemmesider eller egen forretning, uden forudgående accept fra PokerNet.

 

var lige inde og læse på reglerne og du har ret.


@brideking 

 Hvad siger du til denne?

Må Duze linke til hans gin shop? 

Samt også en pisgul gin er da en god ide 😁

27-10-2021 20:41 #65| 0
Moderator
nikzz skrev:

 

 §1.9) Det er ikke tilladt at at linke eller henvise til egne hjemmesider eller egen forretning, uden forudgående accept fra PokerNet.

 

var lige inde og læse på reglerne og du har ret.

 

@brideking 

 Hvad siger du til denne?

Må Duze linke til hans gin shop? 

Samt også en pisgul gin er da en god ide

 

 Selvfølgelig må han det. Hvis ikke, skal jeg personligt servere en kindhest og en huskeflad for brokongen! 😎

27-10-2021 21:53 #66| 0

Monkey 47 med blå fevertree og lidt peberkorn.

Om lidt skal jeg prøve Hendricks med gul fevertrre og agurk som i følge flere af dem jeg er sammen med er bedre end monkey.

Og så skal jeg i seng

4 timers arbejde og 18 huller golf i Silkeborg i morgen venter :)

Hyg jer


og tusind tak for alle jeres indlæg :)

27-10-2021 23:12 #67| 0

Ja det lyder nok vildt mærkeligt men vi syntes begge der hyggede at Monkey 47 med blå fevertree og lidt peberkorn til trods for lidt mere fyrrenåle/grantræ smag var bedre end hendriks med gul fevertree og agurk ;) som er mere rund i smagen og ikke så meget fyrrenåle smag.

Når jeg i weekenden skal prøve en gin og tonic derhjemme skal jeg smage min Hendricks og min gule tonic hver for sig så jeg er helt sikker på hvordan det smager hver for sig.

Min gin makker sluttede af med en plymouth gin med blå fevertree som jeg lige nappede til gennem et sugerør. Den smagte slet ikke godt :)

 

Redigeret af Mikkmakk d. 27-10-2021 23:13
28-10-2021 07:21 #68| 0

To af mine favoritter

 

Monkey 47 med nogle friske appelsin skiver, masser af store isterninger, samt den almindelige Fevertree ( gul, eller guld tror jeg )

 

Blind Tiger ( Den blå flaske ) med friske Citron skiver, enebær, samt masser af Store is terninger og igen den almindelige Fevertree

 

Jeg bryder mig personligt ikke om de blå Tonics. Er heller ikke vild med de lyserøde.


Har dog prøvet at blande lidt af den lyserøde Tonic sammen med almindelig, det fungerer faktisk ok godt.

28-10-2021 08:17 #69| 0

Den lyserøde tonic... Er det hindbær-rabarber udgaven? 


Det er i min bog noget sødt stads, som ikke rigtigt giver mig en G&T oplevelse. 


Der er nogle få pink G&T som balancerer på den rigtige side af at blive for sød. Malfys pink grape gin i almindelig tonic er en af dem, lidt tættere på kanten end Tanqerays Sevilla bitter-appelsin-gin, som også smager godt imo. 


Hvis i nogensinde bliver nysgerrige på Gordons jordbær gin, så lad være. Det er noget af det klammeste sprut jeg har smagt. Min svoger havde købt en i Tyskland som en "hadegave" til min hustru, og vi var nødt til at prøve bruge den til et eller andet. 

 


Anyway, generelt foretrækker jeg en "klassisk" gin med enebær noter i en klassisk tonic, I Fever Trees tilfælde den gule. Men man skal jo smage noget forskelligt. 

28-10-2021 10:55 #70| 2

Der er tydeligvis interesse for gin og forhåbentlig også poker - dette burde kunne kombineres til en Gin smagning slash pokerturnering slash world release af den pisgule gin -  savner sgu de gamle pokernet julefrokoster "Nurse" arrangerede

Nøøøøj det kunne være hyggeligt

28-10-2021 13:10 #71| 0

Jeg er mega klar på et kombineret Home game / Gin smagning. Er også ret glad for Whisky / Rom. Så der kunne også være muligheder.

 

Hvis nogle lægger hus til.

 

Hvis vi kan blive Enige om et beløb der dækker indkøb af forskelige Gin og tilbehør, samt spille et relativt low buy in cash game f.eks 500 - 1000 Kr. Kunne det da være et mega skægt Pokernet arangement.

 

Problemet er sgu nok mest at finde en der kan / vil lægge hus til :-)

28-10-2021 15:34 #72| 0
klondike skrev:

Jeg er mega klar på et kombineret Home game / Gin smagning. Er også ret glad for Whisky / Rom. Så der kunne også være muligheder.

 

Hvis nogle lægger hus til.

 

Hvis vi kan blive Enige om et beløb der dækker indkøb af forskelige Gin og tilbehør, samt spille et relativt low buy in cash game f.eks 500 - 1000 Kr. Kunne det da være et mega skægt Pokernet arangement.

 

Problemet er sgu nok mest at finde en der kan / vil lægge hus til :-)

 

 Min første tanke var John Tøms

30-10-2021 11:37 #73| 7

Nu kan OP glæde sig lidt ekstra til julemåneden... GT adventskalender.

 

 

30-10-2021 12:11 #74| 2

Jeg glæder mig til at åbne ;)

30-10-2021 21:43 #75| 0
Mikkmakk skrev:

Ja det lyder nok vildt mærkeligt men vi syntes begge der hyggede at Monkey 47 med blå fevertree og lidt peberkorn til trods for lidt mere fyrrenåle/grantræ smag var bedre end hendriks med gul fevertree og agurk ;) som er mere rund i smagen og ikke så meget fyrrenåle smag.

Når jeg i weekenden skal prøve en gin og tonic derhjemme skal jeg smage min Hendricks og min gule tonic hver for sig så jeg er helt sikker på hvordan det smager hver for sig.

Min gin makker sluttede af med en plymouth gin med blå fevertree som jeg lige nappede til gennem et sugerør. Den smagte slet ikke godt :)

 


Uden at gøre nogen fortræd, så tror jeg ikke at mange vil påstå, at Hendricks er bedre end Monkey 47, medmindre kriteriet er, at den skal være nemmere og mindre intens.

Monkey 47 er en hidsig lille satan - med det mener jeg voldsomt intens - med masser af ingredienser og fuld hug på koncentrationen - inklusiv alkohol på 47%.


Hendricks er mere mainstream, ikke voldsom, nem at gå til og mixe med og alkoholfornemmelsen forsvinder hurtigere aka ved mindre mængder tonic. 

Derfor er jeg personligt ikke overrasket over din oplevelse, da kvalitet ikke fornægter sig for de fleste. Monkey kan dog være afvisende, hvis man ikke får brugt nok tonic eller, som i dit tilfælde, en sødere variant - blå fever tree - som også venliggør en heftig gin som Monkey

 

30-10-2021 22:01 #76| 0
SineQuaNon skrev:

 

Uden at gøre nogen fortræd, så tror jeg ikke at mange vil påstå, at Hendricks er bedre end Monkey 47, medmindre kriteriet er, at den skal være nemmere og mindre intens.

Monkey 47 er en hidsig lille satan - med det mener jeg voldsomt intens - med masser af ingredienser og fuld hug på koncentrationen - inklusiv alkohol på 47%.

 

Hendricks er mere mainstream, ikke voldsom, nem at gå til og mixe med og alkoholfornemmelsen forsvinder hurtigere aka ved mindre mængder tonic. 

Derfor er jeg personligt ikke overrasket over din oplevelse, da kvalitet ikke fornægter sig for de fleste. Monkey kan dog være afvisende, hvis man ikke får brugt nok tonic eller, som i dit tilfælde, en sødere variant - blå fever tree - som også venliggør en heftig gin som Monkey

 

 

 Lige den oplevelse jeg også fik af den monkey. Ret heftig, og det gjorde det jo nok ikke mindre hidsigt at det var små peberkorn i. Den var rigtig god ;)

 

Dorthe har mixet en gin Hazz, af min indkøbte Hendricks. !! og jeg får en enkelt GT, med en skive lime. Det er faktisk bedre end med agurk, syntes jeg.

02-11-2021 18:24 #77| 0

Hej alle gin-elskere.


Er der nogen af jer der har prøvet denne Le Tribute?



Le Tribute Gin 43% 0,7 l. - Grænsehandel til billige priser (fleggaard.dk)

#Fredagsdrink Le Tribute Gin & Tonic por favor | WhyNotGin

Det er jo en vild anmeldelse den får.

02-11-2021 18:49 #78| 1
Mikkmakk skrev:

Hej alle gin-elskere.

 

Er der nogen af jer der har prøvet denne Le Tribute?



Le Tribute Gin 43% 0,7 l. - Grænsehandel til billige priser (fleggaard.dk)

#Fredagsdrink Le Tribute Gin & Tonic por favor | WhyNotGin

Det er jo en vild anmeldelse den får.

 

 

@mate2004 sendte mig engang denne besked om den.


Han er sgu pænt gin-skarp så tager hans ord på det.
Men nydelig præsentabel er flasken da og deres fyrfads-agtige glas der næsten ligesom hører til 😏


Men vil du prøve spansk Gin saa er Gin Mare med deres egen tonic 1724 sgu ret god synes vi begge! :)
02-11-2021 18:58 #79| 0

@G-B-P

 

Mange tak ;)

02-11-2021 18:59 #80| 1

Enig i ovenstående. Den smager da fint, men synes ikke den kan noget specielt. 

Skal det være spansk, ser jeg mere potentiale i Gin Mare (noter af oliven, rosmarin og citrusfrugt) eller Nordés (spændende florale noter). Ellers er jeg også ret glad for den rimelig simple Xoriguer fra Mahon på Menorca. 
Som jeg også har nævnt længere oppe, er Gin Mare med 1724 tonic en favoritkombi hos mange. Jeg synes 1724 er for sød, men kender mange der har den som klar favorittonic. 

Redigeret af jewr d. 02-11-2021 19:00
02-11-2021 19:09 #81| 0
jewr skrev:

Enig i ovenstående. Den smager da fint, men synes ikke den kan noget specielt. 

Skal det være spansk, ser jeg mere potentiale i Gin Mare (noter af oliven, rosmarin og citrusfrugt) eller Nordés (spændende florale noter). Ellers er jeg også ret glad for den rimelig simple Xoriguer fra Mahon på Menorca. 
Som jeg også har nævnt længere oppe, er Gin Mare med 1724 tonic en favoritkombi hos mange. Jeg synes 1724 er for sød, men kender mange der har den som klar favorittonic. 

 

 Nævnte selv Gin Mare med den 1724 tonic.
Hvlken tonic ville du bruge til Gin Mare?

Vil lige teste en af dagene saa :P

 

02-11-2021 20:35 #82| 1
G-B-P skrev:

 

 Nævnte selv Gin Mare med den 1724 tonic.
Hvlken tonic ville du bruge til Gin Mare?

Vil lige teste en af dagene saa :P

 

 

 Jeg plejer bare at gå med gul Fever Tree. Og så en kvist rosmarin. Har dog fuld forståelse for, at folk går med 1724 og måske lidt appelsin som garniture, det bliver bare for sødt til min smag. 

02-11-2021 23:30 #83| 0
jewr skrev:

 

 Jeg plejer bare at gå med gul Fever Tree. Og så en kvist rosmarin. Har dog fuld forståelse for, at folk går med 1724 og måske lidt appelsin som garniture, det bliver bare for sødt til min smag. 

 

Takker.  Må jeg prøve. 

06-11-2021 20:52 #84| 0

Smager fint. Overraskende rund i smagen, syntes jeg. Dejlig eftersmag.

06-11-2021 20:55 #85| 0

Jeg holder mig til Gin Hass med en lille smule ekstra mangosirup i. 

06-11-2021 22:10 #86| 1
Mikkmakk skrev:

Smager fint. Overraskende rund i smagen, syntes jeg. Dejlig eftersmag.

 

 Hvad synes du så nu? :-)

06-11-2021 22:38 #87| 0
Travkongen skrev:

 

 Hvad synes du så nu? :-)

 

 er gået til kaffen. Knapt så godt ;)

 

Skal prøve det rosmarin næste gang.

28-11-2021 16:00 #88| 2

1. Søndag i advent bød på denne kombination i G&T adventskalenderen.

 

5cl Peaky Blinders Spiced Dry Gin og 200ml Fever-Tree Aromatic tonic water.

28-11-2021 16:01 #89| 3

Mikkmaks gin-samling vokser stille og roligt..

 

07-01-2022 19:20 #90| 0

Puha det stikker lidt af. Nu har vi 8 forskellige at stå. I dag fik jeg sådan en her med 6 tonic vand i som en forsinket fødselsdagsgave ;)



Køb Isle of Møn Wild Rose Dansk Gin 50 cl » Fri Fragt* (whisky.dk)


Redigeret af Mikkmakk d. 07-01-2022 19:22
07-01-2022 19:23 #91| 0

Prøv at bruge appelsinskal i stedet for en limeskive til Gin Mare. Det er lækkert :-)


Få så lidt af det bitre hvide med, kør skiven langs kanten på glasset, og put resten ned i. Lækkert 👌

07-01-2022 19:29 #92| 0
CykelNille skrev:

Prøv at bruge appelsinskal i stedet for en limeskive til Gin Mare. Det er lækkert :-)

 

Få så lidt af det bitre hvide med, kør skiven langs kanten på glasset, og put resten ned i. Lækkert

 

 Det prøver vi.

Jeg er forvirret til den helt store guldmedalje ang. blandingsforhold pt.

 

Jeg har fra starten fået af vide at 1 del gin og 2 dele tonic skulle man køre efter. 

Men stort set alle opskrifter siger 5 cl gin og 15 cl tonic. som i min verden ikke er 1 del gin og 2 dele tonic ..


Hvad gør du?

Redigeret af Mikkmakk d. 07-01-2022 19:31
07-01-2022 19:58 #93| 0
Moderator
Mikkmakk skrev:

 

 Det prøver vi.

Jeg er forvirret til den helt store guldmedalje ang. blandingsforhold pt.

 

Jeg har fra starten fået af vide at 1 del gin og 2 dele tonic skulle man køre efter. 

Men stort set alle opskrifter siger 5 cl gin og 15 cl tonic. som i min verden ikke er 1 del gin og 2 dele tonic ..


Hvad gør du?

 

 Det er jo smag og behag. Og det varierer alt efter hvilken gin og hvilken tonic man vælger. Klassikeren med Abe 47 vil jeg gerne have 50/50. Med en Mare, vil jeg have lidt mere tonic i.

 

Man er nødt til, at prøve sig frem 🙂

07-01-2022 20:04 #94| 0
NanoQ skrev:

 

 Det er jo smag og behag. Og det varierer alt efter hvilken gin og hvilken tonic man vælger. Klassikeren med Abe 47 vil jeg gerne have 50/50. Med en Mare, vil jeg have lidt mere tonic i.

 

Man er nødt til, at prøve sig frem

 

 Ok Tak. ;)

Jeg tror jeg holder mig til 1 del gin, 2 dele tonic som jeg også fornemmer de fleste bartendere kører med.

07-01-2022 20:16 #95| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Ok Tak. ;)

Jeg tror jeg holder mig til 1 del gin, 2 dele tonic som jeg også fornemmer de fleste bartendere kører med.

 En rigtig god idé er at prøve sig frem. Nu du alligevel leger med det, så prøv at lave tre gt’s med samme gin og samme tonic og bland i forholdene 1:2, 1:3 og 1:4. Så bliver du meget klogere. 

Og ellers som NanoQ; det afhænger meget af gin’en. Hvis du tager en heftig Navy Strength gin skal du nok bruge mere tonic end hvis du tager en mild, blid en

 

07-01-2022 20:30 #96| 0
Mikkmakk skrev:

 

 Det prøver vi.

Jeg er forvirret til den helt store guldmedalje ang. blandingsforhold pt.

 

Jeg har fra starten fået af vide at 1 del gin og 2 dele tonic skulle man køre efter. 

Men stort set alle opskrifter siger 5 cl gin og 15 cl tonic. som i min verden ikke er 1 del gin og 2 dele tonic ..


Hvad gør du?

Jeg plejer at bruge 4-5 cl gin og så en halv af de små tonics. Jeg er enig med NanoQ i, at man skal prøve sig frem. Det kan også være forskelligt alt efter gin, tonic og garnish, hvor kraftig man vil have smagen. 

 

07-01-2022 20:56 #97| 0

Appelsin går godt til Gin Mare, lidt appelsinskal som nævnt ovenfor fungerer. Men prøv evt. også at røre en tsk. god appelsinmarmelade op i ginnen og hæld så tonic på. Det plejer at ramme de flestes smag. 
Personligt kører jeg dog bare en kvist rosmarin i min Gin Mare, synes det spiller helt perfekt. 

08-01-2022 21:46 #98| 0
jewr skrev:

Appelsin går godt til Gin Mare, lidt appelsinskal som nævnt ovenfor fungerer. Men prøv evt. også at røre en tsk. god appelsinmarmelade op i ginnen og hæld så tonic på. Det plejer at ramme de flestes smag. 
Personligt kører jeg dog bare en kvist rosmarin i min Gin Mare, synes det spiller helt perfekt. 

 

 Den med marmelade får du mig sku nok ikke til. Men skal nok prøve appelsinskal ;)

08-01-2022 21:59 #99| 2
Mikkmakk skrev:

 

 Den med marmelade får du mig sku nok ikke til. Men skal nok prøve appelsinskal ;)

 

 Stop dog med at vær konservativ og prøv dig frem istedet for kun at gå efter “reglerne” også mht. forholl af gin og tonic. 
lev livet - grib dagen :)

10-01-2022 23:51 #100| 1

Le Tribute, The Botanist, Monkey 47, Anholt gin, Roku eller Elephant gin er de bedste gin jeg har smagt. 

11-01-2022 09:05 #101| 2

Det er nogle heftige Gin Tonics i laver :-)

 

Jeg bruger normalt 4 CL Gin til ca 20 CL Tonic + Meget is og diverse fyld.

11-01-2022 21:58 #102| 0
KAOS2300 skrev:

Le Tribute, The Botanist, Monkey 47, Anholt gin, Roku eller Elephant gin er de bedste gin jeg har smagt. 

 

 Der har jeg prøvet Le tribute og Monkey 47. Monkey klart bedst syntes jeg.

 

Men Gin Mare endnu bedre. ;)

11-01-2022 22:41 #103| 0

Er imponeret over folks eksperimenter med blandingsforhold.

Selv ender jeg som regel med 5cl gin og 165 ml tonic.

Fordi vores jigger tilfældigvis er 5cl, og fordi 165 ml svarer til en halv 330 ml dåse eller en tredjedel halvliters flaske. Nogle gange bruger vi 150 ml tonic, hvis vi har købt mini fever tree dåserne på 150 ml.

 

Det plejer at smage fint, men de kunne nok ofte tåle at være lidt stærkere uden smagen ville lide.

12-01-2022 08:40 #104| 0

Er sleeet ikke så velbevandret i gin, som mange andre herinde kan jeg se, men min favorit er Den japanske Roku.



14-01-2022 15:33 #105| 0
klondike skrev:

Det er nogle heftige Gin Tonics i laver :-)

 

Jeg bruger normalt 4 CL Gin til ca 20 CL Tonic + Meget is og diverse fyld.

 

 Jo Jo men hvis man godt kan lide tonic..

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar