Opdateringstråd vedr. Nytårskød :-).

#1| 0

24 timers bøf tråden er blevet for lang..
I tråden er billeder og alle kommentarer omkring udviklingen af ens kød velkommen :-)..
Jeg starter selv 18:30 med 3500g oksefile ved 50 grader..

30-12-2009 18:59 #2| 0

Lol nice tråd :) Min blev smidt ind kl. 18:00 og vejer ca. 2.3 kg og det var også oksefilet :)

30-12-2009 19:52 #3| 0
OP

Fik brunet min den 4-5min på hver side.. Synes termometeret går ret hurtigt derop af og står allerede på 26grader.. Ambitionen er vel at termometeret stopper ved de 50grader,men går det så let? :-)

30-12-2009 20:13 #4| 0

Min står på 35 efter 2 timer. Men den bliver vel ikke varmere hvis komfuret maks står på 50 grader?

30-12-2009 20:21 #5| 0
OP

Nej nemlig,det må være det som er planen:-)..

30-12-2009 20:49 #6| 0
OP

Fiji har du noget væske i fadet ved stegen??

30-12-2009 21:02 #7| 0

I skal måle temperaturen i ovnen ikke stegen! Så længe ovnen ikke overstiger 50 grader, gør stegen heller ikke.

Held og lykke!

30-12-2009 21:12 #8| 0

Startede KL 1700

Stegen er 46
Ovnen svinger mellem 47 og 54 (målt i midten)

Hvad bruger i andre (over + undervarme) eller (varmluft), jeg selv bruger Over/Under da jeg tror varmluft kan gøre det mere tørt .. ????

Martin



30-12-2009 21:16 #9| 0

LOL - Ud med stege termometeret og lad det ligge i ovnen :) og nej jeg har ikke væske ved stegen, det tror jeg ikke man skulle?!?

Mht til held og lykke så modtager jeg ;) Ellers står den kun på forret og efterret ;)

30-12-2009 21:19 #10| 0

Bruger varmluft - Men lad os lige få ekspertens råd (diedam :)) mht ovn indstilling.

30-12-2009 21:46 #11| 0
OP

He he ud af stegen med termometeret og så ellers slowplaye den til 50:-).. Jeg frygter virkelig det bliver en tør omgang,men må tro på konceptet hele vejen:-).. Jeg bruger alm over/under varme.. Kom nu med the nuts ren steg mæssigt:-)..

30-12-2009 22:03 #12| 0
OP

Hmm synes satme ovn temperaturen er svær at styre..

30-12-2009 22:17 #13| 0

Min den svinger mellem 45 og 50.

30-12-2009 22:22 #14| 0

Den her tråd handlede slet ikke om det jeg troede/håbede ud fra titlen :(

30-12-2009 22:32 #15| 0

Hehe, nej titlen kan godt være misvisende :) Hvad siger du til ovn indstillingen zaphood?

31-12-2009 00:19 #16| 0

Nåh, så tror jeg sku jeg vil få mig noget søvn inden det hele går løs i morgen. Glæder mig til at se hvordan kødet ser ud i morgen tidlig :) Mit termometer svinger også mellem 45 - 53 grader.

Har også selv overvejet ovnbagte rodfrugter, det er sku altid godt :)

31-12-2009 01:07 #17| 0

Jeg kan informere om at jeg brugte varmluft, da temperaturen var mere konstant ved varmluft:)

Men som sagt svingede min temperatur også mellem 45 og 65 grader (ikke at det er en kvalitet:)

Fortsat held og lykke og sov godt!

31-12-2009 08:33 #18| 0
OP

Netop vågnet og har været oppe nogle gange i nat. Ovn temperaturen har svinget mellem 48-50grader.:-)... Tror jeg stille og roligt er på vej mod Royal str8:-)..

31-12-2009 08:41 #19| 0

Jeg gætter på at det bliver en stor FIASKO. Det er bare sådan et hinch jeg har. Vi får se.
Har selv lagt min steg i marinade i 24 timer LOL. Men det der med langttidsstegning tror jeg man skal overlade til professionelle. Men vi får se.

31-12-2009 09:23 #20| 0
OP

Fantastisk m noget jinx,nu kan det kun blive en succes:-)..

31-12-2009 10:02 #21| 0

Mit stege termometer står konstant på 52 grader, så det er jo glimerende :) Uhmm - Jeg tror det bliver mørt!

Som tilbehør har jeg valgt smørstegte aspargeskartfoler med friske krydderurter. Bagte kartofler med et valg af forskellige dressinger og en salat med rucola, feta, cherrytomater, chili, sesamfrø og hvidvinseddike.

Forret er krebshaler med forskellige dressinger og lidt rucola.

Dessert er hjemmelavet tiramisu :)

31-12-2009 10:11 #22| 0
OP

Fantastisk debut til os begge omkring temperatur:-).. Vi skal have jomfruhummer suppe til forret. Oksefile,Smørstegte kartofler,bulgur og bønnesalat og hjemmebagt brød. Dessert er chokoladekage m blødende nougat hjerte og glaserede ananas... Vi er på vej mod noget stort:-)..

31-12-2009 12:20 #23| 0

Vi er også i gang... Satte den marmorede oksefilet i ovnen kl 18.34 og er meget spændt på resultatet.

8 menneskers mad kan blive ødelagt eller en ren drøm!

Temperaturen har varieret fra 47 til 54 grader- PT er den på 48 grader. Har ikke sat noget stegetermometer i kødet, men KUN et i ovnen!!

Vi glæder os til et par timer for at se det endelige resultat!

Synes at der ligger meget kødsaft omkring kødet i det indfaste fad, så håber ikke at stegen er blevet for tør.
Har i meget kødsaft ved siden af kødet i fadet???

Tilbehør:
Kartoffel Pommes Anna (laves også dagen før)
Rodfrugter i ovnen
OG Rødvinssauce

31-12-2009 15:48 #24| 0
OP

Hvordan ser det ud derude?:-). Her svinger temperaturen mellem 47-54 grader. Stadig i tvivl om det skal hældes noget vand i fadet...

31-12-2009 16:30 #25| 0

Min ligger også i samme range. Jeg har ikke puttet vand i fadet, bliver spændende at tage køddet ud her om en halvanden time :)

31-12-2009 17:20 #26| 0
OP

Når stegen skal hvile,pakker i den så ind i staniol eller ??. Nu går vi ind i den sidste afgørende session:-)

31-12-2009 18:11 #27| 0

Har taget stegen ud, ser noget mørk ud. Men den har jo også været derinde 24 timer. :) den virker stadig juice Men vi skal ikke spise hovedret før om en halvanden times tid, så der ser vi først hvordan den ser ud indevendig :)

31-12-2009 19:14 #28| 0

Nå hvordan gik det med jeres 24 timers ultralangtidsstegning? Blev det en success?

31-12-2009 20:31 #29| 0
OP

Hvor er det latterligt lækkert:-)

31-12-2009 21:16 #30| 0
OP

Jeg ligger billeder op imorgen.. Synet matchede bestemt smagen og alle 12 gæster havde aldrig smagt noget lign..

31-12-2009 21:17 #31| 0

@ThomasP

Du må lige skrive den komplette løsning punkt for punkt så ;)

31-12-2009 21:56 #32| 0
OP

Den leverer jeg imorgen skåret ud i pap:-)

31-12-2009 22:08 #33| 0

Meh, jeg Blev sku lidt skuffet :(

31-12-2009 23:12 #34| 0
OP

Hvordan Fiji??.. Brugte du grillpande til bøfferne?

31-12-2009 23:25 #35| 0

Nej, bare en reg. Jamie Oliver xl pande. En grill pande gør nok også kun forskel på stegningen, ikke teksturen af kødet.

01-01-2010 23:08 #36| 0

Hvor bliver de billeder af?! ;)

01-01-2010 23:11 #37| 0
OP

Jeg er så dårlig og er kunpå iPhone idag. Imorgen er jeg på computer og så kommer der billeder:-)..

01-01-2010 23:47 #38| 0

Jeg glemte fuldstændig alt om denne bøf!!!
Hmm, der er da vidst lille-nytårsaften for mit vedkommende søndag :p

02-01-2010 00:32 #39| 0

Min oksefilet så sådan her ud efter 24 timer i ovnen:

peecee.dk/upload/view/214407

Jeg var lidt skuffet, da jeg havde håbet at den var mere mør end den var.

Ja, selvfølgelig blev den stegt på panden, inden jeg serverede den ;)

02-01-2010 02:10 #40| 0

hvad dælen bruger du den kniv til på det tidspunkt fiji?

02-01-2010 05:57 #41| 0

trods alt bedre end at bruge en broedsav

02-01-2010 09:00 #42| 0

@Fiji

Hvilket resultat havde du forventet når du ikke magtede at følge nogle ret simple instruktioner :)

Btw, dit kød er råt

02-01-2010 09:28 #43| 0

Nu var det jo heller ikke sådan det så ud da jeg serverede det. De kom på panden før den blev serveret.

Kan ikke rigtigt se hvad jeg skulle have gjort anderledes. Sådan så den ud efter den havde været i ovnen i 24 timer, ved en konstant temperatur a ca. 50 grader.

Mht. kniven, så har jeg ikke fået slebet mine knive i lang tid. Så det var lige den jeg syntes var skapest.

02-01-2010 09:37 #44| 0

EDIT: Jeg er en donk der ikke kan læse en opskrift

02-01-2010 09:44 #45| 0
diedamm

I skal måle temperaturen i ovnen ikke stegen! Så længe ovnen ikke overstiger 50 grader, gør stegen heller ikke.


gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/

Igen jeg fulgte bare instrukser, da jeg aldrig har prøvet det før. Hvis du har nogle råd, så må du da gerne fortæller hvad jeg gjorde forkert.
02-01-2010 09:48 #46| 0

Så det godt jer kokke kan opskrifterne på rygraden ;)

02-01-2010 09:54 #47| 0

Men hvis har nogle fifs må da gerne skrive dem, udover at bruge en anden kniv ;) Tænkte nok i ville kommentere på den.

02-01-2010 09:55 #48| 0

Jeg har faktisk læst hele den anden tråd forkert, og var sikker på at diedamms 24h´s var i vacum. Det var tilsyneladende noget der dukkede oplængere nede i tråden... My bad

Men.. At dømme ud fra billedet, så ser dit kød altså stadigt ud til at være råt. Det kan der self. være flere årsager til, men den mest oplagte er for lav temp.

Hvis du sammenligner dit eget billede med diedamm´s så vil du også ret tydeligt kunne se at dit kød har meget mere "glans". Tilbredt kød skinner ikke på den måde.

Med hensyn til den afsluttende bruning på panden, så skal den ikke tænkes som en del af tilberedningen, men mere som en smaggiver og et visuelt hjælpemiddel. Kødet skal altså derfor være færdigtilberdt når det lægges på panden. Det er jo netop den langsomme tilberedning der giver kødet sin mørhed, og dette opnåes jo ikke ved at stege den færdig på panden til sidst.

02-01-2010 10:10 #49| 0

Det har du nok ret i, kødet virkede også råt da jeg tog det ud. Eneste forskel fra da jeg puttede det ind var nok at det virkede mere 'blødt'.

Jeg ved ikke om det er fordi jeg valgte alm. ovnvarme, i stedet for varmluft. Da vi længere oppe i tråden snakkede om det måske ville tørre kødet.

Jeg tjekkede dog løbende temperaturen, og den svingede faktisk rimligt konstant omkring de 50 grader.

Nu må vi se hvad thomasp skriver, det så ud til han fulgte samme opskriften på fuldstændig samme måde som mig og han har også taget billeder.

03-01-2010 17:25 #50| 0

Hey Y'all

Jeg har pt et sous vide projekt af en okseculotte kørende, for dem som skulle være interesseret. Billeder af forløb og resultat kommer senere. Pt har kødet været i gryden i 2 timer. Regner med at 3 timer er nok, kødets størrelse taget i betragtning.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar