Køkkenknive

#1| 0

Jeg har besluttet mig for at udskifte hele knivpakken her hjemme. pt. har jeg den billige knivpakke fra Ikea/fået kastet i nakken da jeg flyttede hjemmefra for efterhånden en god håndfuld år siden. Nu er det tid til de skal opdateres, gerne til noget kvalitet.

 

Det "sikre" valg er naturligvis global knive som man ser overalt. Jeg har dog hørt at dette nok nærmere er god branding og måske ikke value for money.

 

Umiddelbart skal jeg blot bruge 1 stor, 1 mellem og 1 lille kniv samt en brødkniv af en art, og håber at kunne holde det på omkring 2.000-2.500 for knivene. Jeg kan evt. leve uden 1 stor, da jeg i forvejen har sådan en af god kvalitet - men det ser jo godt ud hvis de matcher ;) Mit forbrug er meget standard - måske lidt til den lave ende. Jeg står ikke og parterer kyllinger el. lign.

 

Jeg søger lidt på nettet, da jeg kan se der umiddelbart er god value i at finde knive der sælges i set på tilbud, men jeg aner virkelig ikke hvad der værd at gå efter.

 

Nogen der kan anbefale nogle brands? og nogen der evt. kan smide nogle specifikke tilbud på et knviset.

Redigeret af Fantomet d. 26-03-2019 20:02
26-03-2019 20:13 #2| 0

Selv har jeg hele serien fra Rosendahl og været rigtigt fint tilfreds med dem. Tjek sider som CC isenkram og Alstrøm for pakketilbud, kan se de har både Global og Zwilling, men om det er lækkert at arbejde med, må andre vurdere. Jeg er personligt ikke så begejstret for Globals look, men kan se de har lavet nye. 

 

Måske madprofilerne herinde fra, har nogle input? 

 

@xiitah 

@henrikthing

 

:) 


26-03-2019 20:21 #3| 3

Senjen Hammer fra Hw Larsen. Super fede og uhyggelig skarpe. 

 

Koster cirka fra 800kr stk. Til 1800kr styk. 


 

 

 

Redigeret af JinXXX d. 26-03-2019 20:24
26-03-2019 20:33 #4| 0
www.gastrotools.dk/collections/produkter-kokkenknive-knivslibning

Set et hav af reklamer, fra forskellige kokke m.m. Som roser knivene til skyerne. Tænker selv at ønske mig dem til sommer.. 3 knive for 2.000 og 5 knive for 3.100 kr.. Tænker at starte med de 3 for 2.000 kr. Jeg gør mig ikke i fancy grøntsager, frugter, fisk osv.. skal bare kunne skære sværene i svinet og nogle gode bøffer, så de 3 knive er rigeligt til mit behov. Syntes dog prisen er til at betale, og håber kvaliteten er god. 66 lag stål osv, kan vel ikke være meget bedre? Et fif er at slibe knivene hver gang de skal bruges, op med stålet og lige slib dem til hver gang :)

Nogle der har erfaringer med disse?
26-03-2019 20:45 #5| 1

Jeg har fem knive fra Gastrotools, og de er virkelig gode. Edit: Jeg har dog ikke det store sammenligningsgrundlag.

Redigeret af SørenSnegl d. 27-03-2019 07:30
26-03-2019 21:10 #6| 0

I forhold til HW Larsen som sælger f.eks Senjen, så tilmeld dig deres nyhedsbrev. De har lige kørt en kampagne hvor man fik en gratis Senjen santoku kniv med ved køb over 700kr. Og med Forbrugsforeningen får man 9% rabat oveni.

 

Selv har jeg tre Tojiro knive, som jeg er ret glad for. 

26-03-2019 21:28 #7| 0

Pt er der 20-30% på senjen hammer ka jeg se. 

 


27-03-2019 07:07 #8| 0

At gå fra ikeaknive til japanske kvalitetsknive er godt nok noget af et spring. De japanske skal behandles med en hel anden for form respekt.

 

Jeg har en del japanske, som det kun er mig der bruger, og så har vi en blandet landhandel som konen bruger, men som bedre kan tåle tæsk og opvaskemaskine. (global, raadvad, zwilling)

27-03-2019 11:30 #9| 0

Gastromand.dk har lige anmeldt fiskars nye titanium knivserie og roser den..
Det lyder skørt 😉 men de skulle åbenbart forsøge at komme på markedet for kvali knive.

27-03-2019 14:12 #10| 0

Du skal starte med at gøre op med dig selv, om du gider købe et ordentligt strygestål, lære hvordan du bruger det, og i øvrigt bruge lidt tid og knaster en gang om året på at få knivene slebet. Hvis ikke, så gør det ingen forskel hvilke du køber :) 

 

Ellers er det vigtigste til hjemmebrug grebet og stilen - begge dele umulige at rådgive om, da det er indbegrebet af smag og behag. Gå ned i HW Larsen og prøv at holde nogle forskellige i hånden, og se hvilke der ligger og føles godt. Mærk derefter om du er til den europæiske stil (Dick/Zwilling/Victorinox mv) af lidt mere kraftige, tykke og kantede blade, eller til den japanske af mindre, lettere, tyndere og rundede blade. 

 

Hvis det er vigtigt for dig, kan du få begge stile i “japansk” (damasceret/foldet) stål, det er mere typen og størrelsen på bladet du skal forholde dig til. 

 

Jeg synes man bør have:

- En stor kokkekniv

- En universalkniv (lang med bølgeskær og rundet i enden)

- En udbener

 

Og herudover de billigste urte- og tournerknive fra victorinox, som skiftes ud efterhånden som de bliver sløve. 

27-03-2019 17:09 #11| 0

Følger lige med her

 

 

Kan man få gode knive som kan tåle opvaskemaskine ?

27-03-2019 22:01 #12| 0
Moderator
EdDeline skrev:

Følger lige med her

 

 

Kan man få gode knive som kan tåle opvaskemaskine ?

 

 Jeg har en 40 år gammel kniv, der stadig bruges ofte. Den vedligeholdes med strygestål og ryger til slibning hvert 2/3 år. Jeg ved ikke hvad mærket er, men absolut en high-end kniv. Den bliver vasket i maskine og den er perfekt skarp.

 

træhåndtaget har set bedre dage, men jeg har ikke fundet en anden kniv, jeg synes er så rar at arbejde med. Så den får lov til at leve, til der ikke er mere stål at slibe på.

27-03-2019 22:14 #13| 0
NanoQ skrev:

 

 Jeg har en 40 år gammel kniv, der stadig bruges ofte. Den vedligeholdes med strygestål og ryger til slibning hvert 2/3 år. Jeg ved ikke hvad mærket er, men absolut en high-end kniv. Den bliver vasket i maskine og den er perfekt skarp.

 

træhåndtaget har set bedre dage, men jeg har ikke fundet en anden kniv, jeg synes er så rar at arbejde med. Så den får lov til at leve, til der ikke er mere stål at slibe på.

 

 Billede ? 🙂

 

Arbejder selv i køkken hver eneste dag. Min egen erfaring er, der individuelt blandt kokke er meget stor forskel på præferencer indenfor knive. 

Jeg er personligt mest til et lidt større skaft end de små runde japanske.

 

Prøvede også at købe nogle keramik knive på et tidspunkt, det kan ikke anbefales med mindre man kun bruger dem til grønt og ikke har en bedre halvdel i huset der smider dem i opvaskemaskinen 🙈

 

 

27-03-2019 22:17 #14| 0
EdDeline skrev:

Følger lige med her

 

 

Kan man få gode knive som kan tåle opvaskemaskine ?

 

 jeg tror at det er der filmen knækker. !!!! 

 

 

28-03-2019 05:59 #15| 0

Da kæresten flyttede ud for 1.5 år siden og tog hendes knive med var det også IKEA løsningen hos mig.

Skiftede i vinters til dem her:
www.imerco.dk/fiskars-sensei-knivblok-med-indhold-6-dele?id=100357537

Der er kæmpe forskel. Er utrolig glade for dem og de passer fint single tilværelsens behov.

Laver på ingen måde gastro Mad, så det skal også med i ligningen hvis du skal bruge mit indlæg til noget.

28-03-2019 07:46 #16| 0
grovfil skrev:

Gastromand.dk har lige anmeldt fiskars nye titanium knivserie og roser den..
Det lyder skørt

 

 Jeg har faktisk en af dem, synes den er ganske god, men alene fordi det er en Fiskars og lidt kedelig at se på kommer der ikke flere 😄

28-03-2019 09:33 #17| 0

Fik lige en mail her til morgen om at der er 25% på alle knive i hwlarsen. 

28-03-2019 14:26 #18| 0

Hvis der købes ved hwl. Så køb lige en slibning!! 

Selvom de er skarpe fra “Fabrikken” af. Så giver det lige det sidste spark at få den håndslebet.  

Redigeret af JinXXX d. 28-03-2019 14:26
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar