Kemikere på PN ? hjælp til bolsje.

#1| 1

Hej Alle,


Jeg laver lidt bolsjer i fritiden.


Jeg er så i Tiger faldet over et brusende bolsje som jeg godt kunne tænke mig at lave efter med andre smage.


Dem som kan huske så lang tid tilbage kan måske huske et bolsje hvor der var et syrligt pulver i som skummede, det er lidt samme effekt jeg ønsker, det skal dog være i hele bolsjet ligesom det fra Tiger.


Jeg kan læse mig frem til på posen at der er e334 (vinsyre) og E500 natriumcarbonat - og at det er den kombination der laver den brusende/skummende effekt, MEN nu har jeg lige prøvet at lave et bolsje (cola) hvor jeg har puttet citronsyre og natron (natriumcarbonat) i, og det smager sku ikke godt, det kunne man jo have sagt sig selv hvis man han havde smagt natron pulveret rent :-) men det giver heller ikke den skummende/brusende effekt - blander man vand, citronsyre og natron bobler det fint, men det slår ikke rigtig igennem i bolsjerne.


Nogen der har input til hvad jeg skal gøre anderledes?

18-10-2015 11:07 #2| 1

Hvis det lykkes, vil jeg gerne bestille en sending :P

18-10-2015 11:20 #3| 0

Hvis du bruger bagepulver og citronsyre (en del!) får du den der poppende/brusende effekt (popping candy) - ved ikke helt om det er den du går efter?



Redigeret af Wann d. 18-10-2015 11:21
18-10-2015 11:22 #4| 0

bagepulver smager forfærdeligt


18-10-2015 11:24 #5| 0

Der skal så lidt i du ikke kan smage det :)

18-10-2015 11:39 #6| 0

Normalt putter man 1 tsk. citron syre til ca. 500 g. sukker,


I den sidste jeg lavde med Cola brugte jeg 1 1/2 tsk citron syre og 1 1/12 tsk. natron - bevars, bolsjet kan spises og det giver også en lille bitte effekt, men smagen er ikke perfekt og effekten er så lille at det er lige meget,


Det er ikke den poppende effekt jeg går efter hvor det nærmest springer i munden, mere den hvor det sitre lidt ligesom kulsyre.


Findes der smagsløst natriumcarbonat ?

18-10-2015 11:41 #7| 0

Hvad hedder de bolcher i Tiger ?


Og hvis du får held med at lave dem. Så overvej at lave en PN batch der er sikkert mange her der gerne vil købe og smage dem :-)

18-10-2015 11:41 #8| 0

"Bagepulver virker hurtigere og mere effektivt end natron, fordi det indeholder syre. Man kan se forskellen ved at tilsætte en skefuld bagepulver og en skefuld natron til hvert sit glas vand; i samme øjeblik pulveret tilsættes bruser vandet med bagepulver kraftigt. Dette skyldes frigivelsen af CO2. I vandet med natron sker denne frigivelse meget langsommere."


Prøv nu bare lige med bagepulveret :)


18-10-2015 11:50 #9| 0

Du finder ikke "smagsløst natriumcarbonat". Natriumcarbonat er natriumcarbonat, og det kan du ikke ændre ved, medmindre du tilsætter andet for at maskere smagen.



Nu har jeg ikke tjekket dine data, men det giver mening at det er reaktionen mellem vinsyre og natron du er ude efter, hvor der frigives CO2. Er det muligt at lave bolcherne med en pulverkerne bestående af natron og vinsyre, således at spyttet starter reaktionen?



/Kemikeren

Redigeret af Don_T d. 18-10-2015 11:51
18-10-2015 11:51 #10| 0
klondike skrev:PHvad hedder de bolcher i Tiger ?

Og hvis du får held med at lave dem. Så overvej at lave en PN batch der er sikkert mange her der gerne vil købe og smage dem :-)

18-10-2015 11:52 #11| 0
Don_T skrev:Du finder ikke "smagsløst natriumcarbonat". Natriumcarbonat er natriumcarbonat, og det kan du ikke ændre ved, medmindre du tilsætter andet for at maskere smagen.



Nu har jeg ikke tjekket dine data, men det giver mening at det er reaktionen mellem vinsyre og natron du er ude efter, hvor der frigives CO2. Er det muligt at lave bolcherne med en pulverkerne bestående af natron og vinsyre, således at spyttet starter reaktionen?



/Kemikeren

Tænkte jeg nok, om det er vinsyre eller citronsyre er vel lige meget - jeg vil helst ikke have det kun er kærnen men hele bolsjet der skal have effekten

18-10-2015 11:54 #12| 0

tror dit problem er at største delen af reaktionen allerede er sket når du når til og spise dem

18-10-2015 11:59 #13| 0

Der sker ikke noget synlig raktion når jeg blander det i bolsjemassen, - men der er heller ikke vand da den er 170 grader.


Men det kan være at citronsyren og natron'en skal blandes og så sammen blandes i massen, den anden jeg lavde puttede jeg først citronsyre i, og til sidst blandede jeg natron i.





18-10-2015 12:07 #14| 0

Bare husk at når du varmer natron bliver det omdannet til natriumcarbonat + vand + CO2 det er den effect der bruges ved hævning af dej

2 NaHCO3 --> Na2CO3 + H2O + CO2

18-10-2015 12:12 #15| 1

Bolcher der smager af blåbær kiss med psykopat meget skumhalløj ville være nuts

Redigeret af lassefunky d. 18-10-2015 12:13
18-10-2015 13:43 #16| 0

Jeg ville råde dig til at prøve at købe noget færdigt brusepulver og smide det i.

om det virker kan jeg ikke garantere, men helt sikkert et forsøg værd!

18-10-2015 14:24 #17| 0
lassefunky skrev:

Bolcher der smager af blåbær kiss med psykopat meget skumhalløj ville være nuts




Findes det ikke allerede? Synes jeg har smagt noget lignende fra den lokale bland-selv pusher.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar