Kæresten er vegetar - WTD?

#1| 3

Hej PN,


I er altid behjælpelige, så selvom min nuværende problemstilling ikke omhandler poker, håber jeg at I kan hjælpe


Kæresten er blevet vegetar for ca. et år siden. Min historie kort, er at jeg er MEGET MEGET kræsen. Jeg blev ikke strengt opdraget, forstået i den forstand, at hvis jeg ikke kunne lide det der blev serveret, blev der lavet noget nyt til mig. Ikke fordi jeg lavede en scene eller skabte mig, men sådan var min mor bare. Hun ville altid bare gerne have at jeg fik fyldt maven, så der blev altid lavet noget som hun vidste jeg godt kunne lide, og jeg fik derfor aldrig rigtig udvidet mit repertoire.


Jeg er kræsen i en meget slem forstand. Der er meget få grøntsager jeg kan lide, og der er mange ting, heriblandt mange grøntsager og alle slags fisk (ved godt det er kød, men bare for at komme med et eksempel), som jeg får decideret opkast-reflekser af, og må kæmpe en MEGET hård kamp for ikke at kaste op når jeg først får det ind i munden.


Kæresten er rigtig sød, og har intet krav til at jeg også skal blive vegetar, ligesom hun også godt kan stege en bøf til mig, hvis jeg beder hende om det. Jeg forstår godt alle hendes synspunkter vedrørende kød, og efter at have set utallige dokumentarer omkring kødproduktionen, så synes jeg også selv det er horribelt. Jeg er bare ikke stærk nok til at udføre det i praksis.


Derfor søger jeg alle former råd og tips. Både til hvordan jeg måske selv kan bevæge mig i samme retning som kæresten, samt hvordan jeg eventuelt bare kan starte med at skære ned på kød - hvad er der af gode alternativer? Er der nogle PN'er som selv er blevet vegetarer efter at have spist og elsket kød i mange år?


Jeg ved at det gør ondt på min kæreste, og jeg ved hvor glad det ville gøre hende, hvis jeg bare kunne rykke mig lidt. Søger derfor også tips til hvordan jeg kan komme ud af min "kræsenhed". Jeg prøver at spise nye ting når de bliver serveret, men tit og ofte ender det med at jeg får smagt en eller to bider, for derefter ikke at kunne fortsætte. Det er specielt konsistensen på bestemte ting der kan smide mig af, da jeg egentlig ikke synes smagen er slem/dårlig på mange af de ting jeg ikke spiser. Fx spiser jeg ketchup, men kan ikke spise tomater.


Alle tips er velkomne!

01-02-2016 12:19 #2| 1

lol, forudser at den her tråd bliver trollet ok hårdt:) Men anyway OP iforhold til grøntsager, er der vel ikke så meget andet at sige end at grow up, det er kun børn der får brækreflekser, når de får fisk og tomater i munden... Og ja det kommer formodentlig når du bliver lidt mere voksen.

I forhold til vegetar problematikken, så findes der jo diverse køderstatninger som smager ganske udmærket(har en søster der er vegetar), så ved ikke om det er noget du har prøvet endnu?


Edith: Men generelt så er kræsenhed og vegetar ret meget et nogo, for en af de allervigtigste ting for vegetarer er at spise varieret, da de ellers risikerer ikke at få alle de vigtige vitaminer og mineraler i deres kost.

Redigeret af djoffer d. 01-02-2016 12:21
01-02-2016 12:21 #3| 1

1: Blive ved med at prøve. Nogle ting kræver bare tilvænning, og den slags kan sagtens ske over tid. Også ting du lige nu aldrig forestiller dig du kommer til at kunne lide.


2: Køb nogle lækre kogebøger/find blogs online, så du i højere grad kan styre måltiderne hen imod noget du kan lide. Og så viser det samtidig noget initiativ. Kogebogen "Plenty" er f.eks. super god, hvis ikke din kæreste allerede har den.


3: Suck it up, og se punkt 1 :)

01-02-2016 12:21 #4| 0

Haha, 'beder hende om det' - stærkt!


Til topic. Jeg er selv fuldtidskødspiser, og jeg kunne aldrig forestille mig at være vegatar. Jeg prøvede dog forleden en spaghetti bolognese, hvor kødet var udskiftet med såkaldt granoleret soya. Jeg har været skeptisk, ligesiden min kammerat fortalte mig om det foretagende, men han rystede mig sku. Det kan more og less fuldstændigt komplementere hakket oksekød i sådan en bolognese, og det synes jeg godt nok er vanvittigt. Selvfølgelig kan du ikke forme en bøf af granoleret soya, men man kan vel sagtens bruge det i bolo, chili con carne, lasagne m.m.

Tilbud her: http://www.soy4you.dk/webshop/3-produkter/89-750-g---granuleret-soya---oeko/

01-02-2016 12:25 #5| 0
OP
djoffer skrev:lol, forudser at den her tråd bliver trollet ok hårdt:) Men anyway OP iforhold til grøntsager, er der vel ikke så meget andet at sige end at grow up, det er kun børn der får brækreflekser, når de får fisk og tomater i munden... Og ja det kommer formodentlig når du bliver lidt mere voksen.
I forhold til vegetar problematikken, så findes der jo diverse køderstatninger som smager ganske udmærket(har en søster der er vegetar), så ved ikke om det er noget du har prøvet endnu?

Edith: Men generelt så er kræsenhed og vegetar ret meget et nogo, for en af de allervigtigste ting for vegetarer er at spise varieret, da de ellers risikerer ikke at få alle de vigtige vitaminer og mineraler i deres kost.

Helt ærligt, ja - jeg er et barn på det punkt. Jeg blev aldrig sparket i røven som mindre, men jeg prøver mere og mere. Jeg ved ikke hvad jeg skal sige ifht. brækfornemmelser, udover at jeg også selv er pisse træt af det, men ikke ved hvad jeg præcist kan gøre for at ændre det. Jeg har prøvet flere gange at bede damen om at give mig noget af hendes, uden at fortælle mig hvad er i, men det kommer stadig. Jeg er for forudindtaget på det punkt, tror jeg.


Troll det i vil, jeg håber dog folk vil være seriøse lige som dem efter dig, da det - selvom det er lidt absurd, og kun kan ændres af mig selv - er et stort problem for mig.

01-02-2016 12:25 #6| 0

1. Jeg mener at have hørt at flere eksperter mener at man kan vænne sig til at spise alt. Så tving dig selv til at spise grøntsagerne op. Jeg kunne ikke spise fisk for få år siden, men kan nu godt komme igennem det hvis det bliver serveret for mig.


2. Angående konsistens - den kan du altså i flere tilfælde styre selv, så prøv andre tilberedningsmetoder.



01-02-2016 12:40 #7| 0

Det du gør er at fortælle din kæreste at hun stadig støtter misbrug og lemlæstelse ved at være vegetar.
Så er der to muligheder - Veganer eller kødæder. Der kan du jo så håbe på det sidste.

01-02-2016 12:42 #8| 2

Det er jo lidt 2 helt forskellige problemstillinger.

1. Din kæreste er vegetar og du vil gerne støtte hende og spise det samme


2. Du er kræsen


Umiddelbart vil jeg mene at du burde fokusere mest på punkt 2 til at starte med.


Jeg var selv super kræsen indtil jeg flyttede hjemmefra, derfra lærte jeg i løbet af et års tid at kunne spise det meste. Det der hjalp mig mest var glæden ved at spise min egen tilberedte mad. Når man selv står og laver maden får man en respekt for hvor meget energi og tid der faktisk er gået ind i at lave det.

Jeg startede med sikre retter og byggede så bare mere på og gav nye ting en chance, og det var faktisk slet ikke så slemt som jeg havde bildt migselv ind hidtil.



Derudover er min kæreste også vegetar, men det er slet ikke noget problem, der er masser af lækre ting man kan lave hvor et kyllingebryst lige kan steges på siden så jeg ikke går sulten iseng :D
Der er også masser af muligheder med f.eks. tofu, æg og bønner hvor jeg slet ikke savner kød. selvom jeg da må indrømme at jeg de fleste dage indtager lidt kød




01-02-2016 12:45 #9| 2

Stadig ingen der spørger om pics? wtf?

01-02-2016 12:48 #10| 0
OP
RS172 skrev:Det du gør er at fortælle din kæreste at hun stadig støtter misbrug og lemlæstelse ved at være vegetar.
Så er der to muligheder - Veganer eller kødæder. Der kan du jo så håbe på det sidste.

Hun vil være veganer og det er det hun arbejder imod

01-02-2016 12:51 #11| 0
OP
Allundberg skrev:Det er jo lidt 2 helt forskellige problemstillinger.

1. Din kæreste er vegetar og du vil gerne støtte hende og spise det samme

2. Du er kræsen

Umiddelbart vil jeg mene at du burde fokusere mest på punkt 2 til at starte med.


Jeg var selv super kræsen indtil jeg flyttede hjemmefra, derfra lærte jeg i løbet af et års tid at kunne spise det meste. Det der hjalp mig mest var glæden ved at spise min egen tilberedte mad. Når man selv står og laver maden får man en respekt for hvor meget energi og tid der faktisk er gået ind i at lave det.

Jeg startede med sikre retter og byggede så bare mere på og gav nye ting en chance, og det var faktisk slet ikke så slemt som jeg havde bildt migselv ind hidtil.


Derudover er min kæreste også vegetar, men det er slet ikke noget problem, der er masser af lækre ting man kan lave hvor et kyllingebryst lige kan steges på siden så jeg ikke går sulten iseng :D
Der er også masser af muligheder med f.eks. tofu, æg og bønner hvor jeg slet ikke savner kød. selvom jeg da må indrømme at jeg de fleste dage indtager lidt kød





Rigtig brugbart! Mange tak.


Jeg tror jeg vil tage det du siger til mig, og prøver at tilberede min egen mad. Meget af det her, stammer jo af at kæresten tit prøver at lave retter vi kan spise sammen, men der falder jeg bare fra gang på gang. Og hun bliver jo så ked af det når hun har stået i køkkenet længe og virkelig prøvet, og så ser mig tage 2-3 mundfulde :/ Tror det ville være godt for mig at lære at forstå hvor meget tid og energi der går i madlavning, og prøve det selv. Så kan jeg altid bygge nye ting på hen af vejen når jeg lærer det.

01-02-2016 12:52 #12| 0

vegetar - kommer aldrig til at forstå det! Få hende til at spise kød igen, og det kan kun gå for langsom

01-02-2016 12:53 #13| 0
OP
SebberG skrev:Haha, 'beder hende om det' - stærkt!

Til topic. Jeg er selv fuldtidskødspiser, og jeg kunne aldrig forestille mig at være vegatar. Jeg prøvede dog forleden en spaghetti bolognese, hvor kødet var udskiftet med såkaldt granoleret soya. Jeg har været skeptisk, ligesiden min kammerat fortalte mig om det foretagende, men han rystede mig sku. Det kan more og less fuldstændigt komplementere hakket oksekød i sådan en bolognese, og det synes jeg godt nok er vanvittigt. Selvfølgelig kan du ikke forme en bøf af granoleret soya, men man kan vel sagtens bruge det i bolo, chili con carne, lasagne m.m.


Tilbud her: http://www.soy4you.dk/webshop/3-produkter/89-750-g---granuleret-soya---oeko/

Jeg har prøvet enkelte kødsubstitutter, men ikke noget som har virket så godt som jeg gerne ville have det. Men jeg har ikke prøvet det du nævner, men det vil jeg gøre - en god lasagne med det granulat, det burde da kunne virke.

01-02-2016 13:06 #14| 0
Filebgm skrev: Jeg har prøvet enkelte kødsubstitutter, men ikke noget som har virket så godt som jeg gerne ville have det. Men jeg har ikke prøvet det du nævner, men det vil jeg gøre - en god lasagne med det granulat, det burde da kunne virke.

Jeg er også kødspiser men har ikke noget imod ovenstående en gang imellem

01-02-2016 13:09 #15| 1

Jeg kan næsten spejle mig i dine kommentarer Filebgm, jeg er uhyggelig kræsen. Selvom jeg ikke har en veganer kæreste, føler jeg stadig med dig !


Da jeg sad for første gang på en 3-stjernet Michelin restaurant, kunne det ikke blive meget værre. 5 "forretter" man bliver nødt til at sende uberørt tilbage, se det er akavet 😅

Redigeret af joachimdk d. 01-02-2016 13:11
01-02-2016 13:11 #16| 0

Jeg har ikke læst nogle af svarene, men jeg har også selv været kræsen, og et par ting eller tre, har gjort det bedre.


Bliv ved med at smage på de ting du ikke bryder dig om.

Hak de ting du ikke kan lide konsistensen på i små små stykker, og bland dem ned i maden sammen de ting du godt kan lide.


..Få din kæreste til at lave mad, med de ting du kan lide, og ikke kan lide (og få hende til at hakke det meget småt), og uden at sige det til dig, og lad hende fortælle dig bagefter hvilke ting hun har haft puttet i, efter I har spist.


Det har i hvert fald virket her. Held og lykke.

Redigeret af McKiki d. 01-02-2016 13:12
01-02-2016 13:32 #17| 0

Var som flere andre også selv ret kræsen da jeg var yngre.


Én af de ting der hjalp mig, var at jeg begyndte at rejse meget, og så måtte man jo spise det der blev serveret eller gå sulten i seng.


Efterfølgende prøver jeg altid når jeg spiser ved en buffet, eller får serveret mad at jeg tvinger mig selv til at smage på ting, hvor jeg ikke kan huske hvornår jeg sidst har smagt dem (men blot har en forestilling om at jeg faktisk ikke kan lide det). Hvilket har haft et ret positivt resultat for mig.


Derudover har jeg ladet mig fortælle at man skal smage ting en 10 gange før man ved om man kan lide det eller ej. (Ved dog ikke om dette holder vand...)

01-02-2016 14:21 #18| 0

Dem her ka' du li' http://www.naturkost-odense.dk/product_info.php?cPath=1_5_7&products_id=7429 :)


01-02-2016 14:27 #19| 0

OP, selve problemet har du jo selv svaret på. Du siger, at du som barn aldrig blev sparket i røven til at spise det der blev serveret. Derfor er du i dag kræsen. Ergo, så mener du også selv, at hvis man bare bliver tvunget til at spise det der nu bliver serveret, så kan man efter noget tid godt spise det. Derfor har du svaret på dit eget spørgsmål: Bliv ved med at spise det du ikke kan lide, og du vænner dig til det til sidst.


GG peace out.



01-02-2016 14:34 #20| 1

At blive vegetar er lidt som at blive bøsse - der kommer ikke færre piger bare fordi du bliver bøsse - at du stopper med at spise kød ender heller ikke ud i at der bliver slagtet færre dyr - der bliver likely bare smidt mere kød ud.


Hvad med at holde fokus på at det kød du spiser har haft ordenlige levevilkår i stedet? du bliver jo aldrig vegetar anyway, men måske du kan ændre målestoksforholdet en smule angående kød og tilbehør.

01-02-2016 14:40 #21| 11
Live skrev:At blive vegetar er lidt som at blive bøsse - der kommer ikke færre piger bare fordi du bliver bøsse - at du stopper med at spise kød ender heller ikke ud i at der bliver slagtet færre dyr - der bliver likely bare smidt mere kød ud.

Hvad med at holde fokus på at det kød du spiser har haft ordenlige levevilkår i stedet? du bliver jo aldrig vegetar anyway, men måske du kan ændre målestoksforholdet en smule angående kød og tilbehør.

Lige på kødmarkedet er der simpelthen en markedsfejl, hvor udbuddet ikke tilpasser sig efter efterspørgslen? Interessant.

01-02-2016 14:44 #22| 2

"hvis jeg ikke kunne lide det der blev serveret, blev der lavet noget nyt til mig."

"ligesom hun også godt kan stege en bøf til mig, hvis jeg beder hende om det"


"Jeg prøver at spise nye ting når de bliver serveret"

Puha...

01-02-2016 14:45 #23| 0
Nilsson skrev:Lige på kødmarkedet er der simpelthen en markedsfejl, hvor udbuddet ikke tilpasser sig efter efterspørgslen? Interessant.

Hvad en person gør har obv ingen indflydelse - hvis OP kan starte en trend og få flere til at blive vegetarer vil det da nok sørge for at lidt af overskudsproduktionen bliver sendt ud af landet, desværre nok oftest i levende tilstand.


Chancen for at skabe en trend med økologi og kød af højere kvalitet vil sgu alle dage være bedre for både dyrevelfærd og op selv.


flere vegetare = flere grisetransporter ud af landet hvilket satme er dyreplageri.


Redigeret af Live d. 01-02-2016 14:50
01-02-2016 14:49 #24| 4
Live skrev:
Hvad en person gør har obv ingen indflydelse - hvis OP kan starte en trend og få flere til at blive vegetarer vil det da nok sørge for at lidt af overskudsproduktionen bliver sendt ud af landet, desværre nok oftest i levende tilstand.

Chancen for at skabe en trend med økologi og kød af højere kvalitet vil sgu alle dage være bedre for både dyrevelfærd og op selv.

flere vegetare = flere grisetransporter ud af landet hvilket satme er dyreplageri.

Jeg tror, du har misset en allerede igangværende trend, som OP's kæreste tilsyneladende er en del af. Din logik er helt i havnen.

01-02-2016 14:51 #25| 0
Nilsson skrev:Jeg tror, du har misset en allerede igangværende trend, som OP's kæreste tilsyneladende er en del af. Din logik er helt i havnen.

Desværre ikke - landmænd producerer ikke efter hvad markedskræfterne siger .- de producerer efter EU tilskud, de er sikret en pris for alt hvad de laver - om det så bliver sendt til destruktion eller ud af landet så får de en pris der ligger over den internationale markedspris - hvorfor tror du at 40% af budgttet i EU går til landmænd?


Det er sødt og ufatteligt naivt at man tror man gør noget godt for dyr ved at blive vegetar.

01-02-2016 14:55 #26| 0

jeg vil primært bare sige vwp op! Jeg synes det er flot du tager tyren ved hornene, fandme flot at beslutte sig for at gøre noget ved kræsenhed, det er der ikke mange der gør.

Jeg selv var en smule kræsen, ikke meget, men stadig nok til at være lidt handicappende. Var ikke så glad for fisk og svampe, primært. Det ændrede sig en del da jeg fik lidt penge mellem hænderne. Ramte min første michelin restaurant i barcelona og den ret der slog benene væk under mig af begejstring, bestod af blæksprutte og svampe. Det jeg primært indså der var, at for mig var tilberedningen nøglen, især af fisk. Jeg er god i et køkken, så tilbereder gerne fisk hjemme og bestiller det også på gode restauranter. Og spiser det fint til husbehov når jeg er på besøg hos nogen, da jeg ved jeg godt kan lide det.

Jeg har ingen specifikke råd mht tilberedning og grøntsager, men find ud af hvordan du godt kan lide dem. Jeg tror generelt du skal tilberede dem lidt mindre, det ville jeg ihvertfald prøve. Og så gå frem med små steps og finde successer. Så snart du opnår nogle resultater, så tror jeg du får mod på at udvide lidt mere.

01-02-2016 14:58 #27| 1
Moderator

Sid fast I en lille bygd i Nordgrønland et par uger... Helst i foråret, hvor det første forsyningsskib ikke er kommet. Det kurreer al kræsenhed :)

01-02-2016 15:03 #28| 1

En teknik jeg klart kan anbefale er at nøjes med én ny ting i et måltid. Hvis der er for mange bliver du overrumplet.


Jeg er selv på den kræsne side, men jeg har i løbet af de sidste par år tilføjet en masse ting, til den bunke af mad jeg kan lide. Jeg har dog langt vej endnu. Og der er ting jeg aldrig kommer til at gide. Fx kartoffelmos.


Jeg hadede alle former for tilberedte gulerødder. De var ulækre at få i munden. Nu er jeg helt vilde med dem, og bruger gulerødder stort set i alle retter. Jeg fandt den bedste ret jeg kunne (sikkert fra Food Wishes på youtube), hvor der var gulerødder i... Og de var nødvendige. Så lavede jeg retten så godt jeg kunne, og tvang gulerødderne ned. Og det gentog jeg et par gange, til jeg havde vænnet mig til konsistensen. Så find en super lækker ret, første gang du skal prøve noget nyt. En ret der tager noget tid at lave, og hvor du selv laver det hele. Så har du respekt for retten, processen, ingredienserne og den tid og energi du har lagt i at lave det. Så giver du også maden en ærlig chance for at overraske dig.


Min kammerat havde det samme med broccoli og gjorde noget lignende. Jeg har endnu ikke lært det.

Der findes stort set intet mad jeg kan lide første gang jeg spiser det. Ikke hvis der er nye smage/konsistens. Så prøv dem nogle gange. Og sørg for at du er skrubsulten. Det har også hjulpet mig meget at læse op på det produkt jeg vælger at tilføje. Fx om hvorfor guleroden er god til vægttab, god for tarmen og hvilke vitaminer den indeholder. Det er også en ting, der giver lidt motivation til at prøve. I hvert fald for mig.

Edit:
Jeg kan se at Allundberg har skrevet noget lignende. Beklager at jeg ikke læste hele tråden først, men det har alligevel værdi, at vi har gjort os lignende erfaringer med madlavning.

Redigeret af Argyle_DK d. 01-02-2016 15:16
01-02-2016 15:04 #29| 2
OP
Live skrev:
Desværre ikke - landmænd producerer ikke efter hvad markedskræfterne siger .- de producerer efter EU tilskud, de er sikret en pris for alt hvad de laver - om det så bliver sendt til destruktion eller ud af landet så får de en pris der ligger over den internationale markedspris - hvorfor tror du at 40% af budgttet i EU går til landmænd?

Det er sødt og ufatteligt naivt at man tror man gør noget godt for dyr ved at blive vegetar.

Lige inden tråden tager en drejning - jeg svarer på de andre indlæg når jeg lige har lidt bedre tid, men jeg ser gerne det ikke kører af sporet.


Min kæreste er meget bevist om at hun alene ikke kan ændre verden. Men hun er dyreelsker, hun er vokset op på en gård med grise og køer omkring sig, og det gør ondt i hendes hjerte, hvis hun på nogen måde bidrager. Derudover lever hun efter en bestemt grundfilosofi og mener selvfølgelig at jo flere der gør som hende, og bliver veganer, jo bedre et sted vil verden være. Ved godt det ikke er alle der enig, men jeg håber vi kan holde fokus på min barnlige kræsenhed og tips til hvordan jeg langsomt kan bevæge mig.



01-02-2016 15:08 #30| 1


Filebgm skrev: Lige inden tråden tager en drejning - jeg svarer på de andre indlæg når jeg lige har lidt bedre tid, men jeg ser gerne det ikke kører af sporet.

Min kæreste er meget bevist om at hun alene ikke kan ændre verden. Men hun er dyreelsker, hun er vokset op på en gård med grise og køer omkring sig, og det gør ondt i hendes hjerte, hvis hun på nogen måde bidrager. Derudover lever hun efter en bestemt grundfilosofi og mener selvfølgelig at jo flere der gør som hende, og bliver veganer, jo bedre et sted vil verden være. Ved godt det ikke er alle der enig, men jeg håber vi kan holde fokus på min barnlige kræsenhed og tips til hvordan jeg langsomt kan bevæge mig.


Undskyld for derail. Live skal vist alligevel lige læse lidt op på konstruktionen af EU's landbrugsstøtte (som jeg gerne så afskaffet) før det er værd at diskutere det med ham.

Held og lykke med at komme af med kræsenheden. En start ville sikkert være, at du begynder og lave din egen mad.

01-02-2016 15:11 #31| 0

Eniger lige Nilsson: EN start ville være, at du begynder at lave din egen mad.... Og evt. skulle tilberede nogle af kærestens lækre vegetarretter, for derefter at sidde sammen med hende og indtage dem. Voksne mennesker spiser det meste,, så prøv det inden du sider til et større selskab med 5 retter og sulter.

Inched

01-02-2016 15:17 #32| 0

Props for at kunne leve med en vegetar. Det er bare et kæmpe no-go for mig! Husker stadig at et pigebarn lovede mig lasagne på en første date, hvor efter hun lavede vegetar lasagne til mig. Kæmpe turn-off og jeg var smuttet 15 min senere.

01-02-2016 15:31 #33| 0

@OP:

Jeg er selv ret kræsen, men har lært at leve med det. Der kommer hele tiden nye ting til, men jeg har det som dig, at jeg får gag-reflekser, når jeg har noget i munden der har en klam konsistens, eller smager klamt (no pun intended).


Det er jo et rent psykisk problem, så jeg tænker at en psykolog vil kunne hjælpe. Jeg har indtil videre ikke ment at mit problem var stort nok til at jeg vil ofre de penge en psykolog koster på det (selvom jeg antager, at jeg er noget mere kræsen end dig).

Men det kunne være en vej frem for dig.

Kanal 5 havde et program med en komiker, der skulle tabe sig 100 kg. på 1 år, og hvor han gik til en diætist/coach/psykolog, som hjalp ham af med noget af sin kræsenhed.

Jeg tror nok det var hende her han brugte: http://mariesteenberger.dk/

Hende, eller en som hende burde kunne hjælpe dig.

EDIT: jeg så lige hendes priser - shit hun er ikke billig. Men mon ikke man kan finde en som hende, der er noget billigere.


Det sagt, er det så dit eget ønske at stoppe med kød, eller er det bare fordi du vil være en god kæreste? - hvis det er det sidste, så tilsidesætter du dine egne behov for din kærestes, hvilket aldrig er rigtigt godt - slet ikke mht. noget så vigtigt som mad.

Så burde i måske i stedet blive enige om det kompromis, at du spiser kød (eventuelt mere begrænset, end nu) og hun spiser vegetarisk/vegansk.


Redigeret af Torstens d. 01-02-2016 15:36
01-02-2016 15:54 #34| 1

Køb kogebogen Plenty af Yotam Ottolenghi. Hjernedødgod vegetarmad, som du helt sikkert vil finde meget i du kan lide.

01-02-2016 15:59 #35| 8

I løbet af en dag spiser jeg 800 gram kød. Jeg elsker kød! En gang frikadeller, flødekartofler og en god sovs er da en skam at vinke farvel til. Og nej ingen kogebøger kan lære mig at lave et alternativ til en god gammeldags frikadelle.


Brækker mig af alt det veganerpis og mælkeforagelse, light forskrækkelse og hvad de fandens medier ellers prøver at bilde os ind.

Alle de her ramaskrig omkring forskellige emner er jo gået helt gak-gak. Førhen hed det: hold dig fra alkohol og stoffer.

Nu hedder det: hold dig fra kød, mælk, pasta, ris, bla..bla.. Du dør af tarmkræft...


Det jo skrækkeligt. Stakkels OP det gør mig ondt at du bukker under for hunkønnet, som er blevet vildledt af sociale medier og 'uinformerede' (overinformerede) ligesindede unge. ;).

01-02-2016 16:18 #36| 0
dlrma_ skrev:I løbet af en dag spiser jeg 800 gram kød. Jeg elsker kød! En gang frikadeller, flødekartofler og en god sovs er da en skam at vinke farvel til. Og nej ingen kogebøger kan lære mig at lave et alternativ til en god gammeldags frikadelle.

Brækker mig af alt det veganerpis og mælkeforagelse, light forskrækkelse og hvad de fandens medier ellers prøver at bilde os ind.
Alle de her ramaskrig omkring forskellige emner er jo gået helt gak-gak. Førhen hed det: hold dig fra alkohol og stoffer.
Nu hedder det: hold dig fra kød, mælk, pasta, ris, bla..bla.. Du dør af tarmkræft...

Det jo skrækkeligt. Stakkels OP det gør mig ondt at du bukker under for hunkønnet, som er blevet vildledt af sociale medier og 'uinformerede' (overinformerede) ligesindede unge. ;).

Siden hvornår har det været skidt at være overinformeret? Bør du ikke netop søge lidt information vedrørende emnet? Veganere har taget et aktivt valg om at sige nej tak til animalske produkter. Har du taget et aktivt valg om at spise hvad der tildligere har været et levende væsen, og har det været et valg på et informeret grundlag? Eller bygger du simpelthen bare det valg, du muligvis har taget, på grund af noget så tåbeligt som smag?


01-02-2016 16:20 #37| 0
dlrma_ skrev:I løbet af en dag spiser jeg 800 gram kød. Jeg elsker kød! En gang frikadeller, flødekartofler og en god sovs er da en skam at vinke farvel til. Og nej ingen kogebøger kan lære mig at lave et alternativ til en god gammeldags frikadelle.

Brækker mig af alt det veganerpis og mælkeforagelse, light forskrækkelse og hvad de fandens medier ellers prøver at bilde os ind.
Alle de her ramaskrig omkring forskellige emner er jo gået helt gak-gak. Førhen hed det: hold dig fra alkohol og stoffer.
Nu hedder det: hold dig fra kød, mælk, pasta, ris, bla..bla.. Du dør af tarmkræft...

Det jo skrækkeligt. Stakkels OP det gør mig ondt at du bukker under for hunkønnet, som er blevet vildledt af sociale medier og 'uinformerede' (overinformerede) ligesindede unge. ;).

Det er godt nok en hel del protein som nyrerne skal bearbejde

01-02-2016 16:26 #38| 0
dlrma_ skrev:I løbet af en dag spiser jeg 800 gram kød. Jeg elsker kød! En gang frikadeller, flødekartofler og en god sovs er da en skam at vinke farvel til. Og nej ingen kogebøger kan lære mig at lave et alternativ til en god gammeldags frikadelle.

Brækker mig af alt det veganerpis og mælkeforagelse, light forskrækkelse og hvad de fandens medier ellers prøver at bilde os ind.
Alle de her ramaskrig omkring forskellige emner er jo gået helt gak-gak. Førhen hed det: hold dig fra alkohol og stoffer.
Nu hedder det: hold dig fra kød, mælk, pasta, ris, bla..bla.. Du dør af tarmkræft...

Det jo skrækkeligt. Stakkels OP det gør mig ondt at du bukker under for hunkønnet, som er blevet vildledt af sociale medier og 'uinformerede' (overinformerede) ligesindede unge. ;).

Jeg er enig i at folk (eller medier) er meget forskrækkede over alt muligt. Og så er jeg så heller ikke enig med resten af hvad de skriver. Du lyder som om du bare har lukket ørene for alt, fordi du godt kan lide kød.


Det er ikke pseudovidenskab når al forskning viser at jo mere grønt du spiser, jo længere lever du. Det er veldokumenteret og forskningen er peer-reviewed. Og du kan vel ikke selv tro på at 800 gram kød om dagen er det sundeste for dig? Eller at overhovedet godt for dig? Dit kalorieindtag må være enormt. Ellers skal du stort set ikke spise andet end det kød.

Jeg siger ikke du skal holde dig fra kød. Jeg gør det ikke selv. Men du må da være enig i at en varieret kost er vejen frem for de fleste... Eller hvad?

Jeg kan lige sige, at det i øvrigt passer at jeg jorden er rund. Også selvom medierne har skrevet så meget om det. :)

01-02-2016 16:50 #39| 1

Kræsenhed er seriøst et opdragelses problem imo. Det giver ingen mening at vores smagsløg er så forskellig at nogle simpelthen synes at standard grønt smager grimt.

Prøv indtil du kan lide det.

Ps. Veganer er usundt på flere niveauer, så med mindre hun tager mange vitaminer på siden samt protein tilskud, så vil hun få problemer i fremtiden.

Undervægt eller bare generel fejl ernæring. Ultra få fra Europa (Specielt Skandinavien) kan klare sig uden kød. Fx er B12 vitaminet nærmest umuligt at finde i grønt.

01-02-2016 17:10 #40| 3
Live skrev:At blive vegetar er lidt som at blive bøsse - der kommer ikke færre piger bare fordi du bliver bøsse - at du stopper med at spise kød ender heller ikke ud i at der bliver slagtet færre dyr - der bliver likely bare smidt mere kød ud.


At stemme er lidt som at blive bøsse - der kommer ikke færre piger bare fordi du bliver bøsse - at du stemme ender heller ikke ud i at din stemme betyder noget - der bliver likely bare valgt nogen ind alligevel.


Den underlæggende logiske opbygning af argumentet fejler jo ikke noget!

01-02-2016 18:11 #41| 1
skanis skrev:Det giver ingen mening at vores smagsløg er så forskellig at nogle simpelthen synes at standard grønt smager grimt.

25% af befolkningen har et gen kaldet TAS2R38, som påvirker evnen til at smage bitterstoffer. Bitterstoffer kommer naturligt i plantemateriale, derfor var genet praktisk dengang vi gik rundt og åd alle mulige planter fordi bitterhed oftest = giftigt. Så jo det giver fin mening at nogle ikke bryder sig om grøntsager, simpelthen fordi de oplever smagen som værende mere bitter.

01-02-2016 18:22 #42| 1
OP
dlrma_ skrev:

I løbet af en dag spiser jeg 800 gram kød. Jeg elsker kød! En gang frikadeller, flødekartofler og en god sovs er da en skam at vinke farvel til. Og nej ingen kogebøger kan lære mig at lave et alternativ til en god gammeldags frikadelle.

Brækker mig af alt det veganerpis og mælkeforagelse, light forskrækkelse og hvad de fandens medier ellers prøver at bilde os ind.

Alle de her ramaskrig omkring forskellige emner er jo gået helt gak-gak. Førhen hed det: hold dig fra alkohol og stoffer.

Nu hedder det: hold dig fra kød, mælk, pasta, ris, bla..bla.. Du dør af tarmkræft...

Det jo skrækkeligt. Stakkels OP det gør mig ondt at du bukker under for hunkønnet, som er blevet vildledt af sociale medier og 'uinformerede' (overinformerede) ligesindede unge. ;).




Min kæreste er ikke vildledt, hun er pisseintelligent og finder fuldstændig sin egen vej i forhold til hvad hun synes er etisk forsvarligt. Hvad i alverden har veganisme med sociale medier at gøre?
01-02-2016 18:25 #43| 1
OP
skanis skrev:

Kræsenhed er seriøst et opdragelses problem imo. Det giver ingen mening at vores smagsløg er så forskellig at nogle simpelthen synes at standard grønt smager grimt.

Prøv indtil du kan lide det.

Ps. Veganer er usundt på flere niveauer, så med mindre hun tager mange vitaminer på siden samt protein tilskud, så vil hun få problemer i fremtiden.

Undervægt eller bare generel fejl ernæring. Ultra få fra Europa (Specielt Skandinavien) kan klare sig uden kød. Fx er B12 vitaminet nærmest umuligt at finde i grønt.




What? Der er latterligt mange proteiner i de ting hun spiser. Hun tager B12 tilskud.
01-02-2016 18:25 #44| 4

Min kæreste er også vegetar. Hun siger dog at hun virkelig savner en fransk. Derfor får hun lov til at gnaske lidt pølse en gang i mellem.

01-02-2016 18:28 #45| 0
OP
Torstens skrev:

@OP:

Jeg er selv ret kræsen, men har lært at leve med det. Der kommer hele tiden nye ting til, men jeg har det som dig, at jeg får gag-reflekser, når jeg har noget i munden der har en klam konsistens, eller smager klamt (no pun intended).

Det er jo et rent psykisk problem, så jeg tænker at en psykolog vil kunne hjælpe. Jeg har indtil videre ikke ment at mit problem var stort nok til at jeg vil ofre de penge en psykolog koster på det (selvom jeg antager, at jeg er noget mere kræsen end dig).

Men det kunne være en vej frem for dig.

Kanal 5 havde et program med en komiker, der skulle tabe sig 100 kg. på 1 år, og hvor han gik til en diætist/coach/psykolog, som hjalp ham af med noget af sin kræsenhed.

Jeg tror nok det var hende her han brugte: http://mariesteenberger.dk/

Hende, eller en som hende burde kunne hjælpe dig.

EDIT: jeg så lige hendes priser - shit hun er ikke billig. Men mon ikke man kan finde en som hende, der er noget billigere.

Det sagt, er det så dit eget ønske at stoppe med kød, eller er det bare fordi du vil være en god kæreste? - hvis det er det sidste, så tilsidesætter du dine egne behov for din kærestes, hvilket aldrig er rigtigt godt - slet ikke mht. noget så vigtigt som mad.

Så burde i måske i stedet blive enige om det kompromis, at du spiser kød (eventuelt mere begrænset, end nu) og hun spiser vegetarisk/vegansk.




Tak for svaret! Kunne godt være det skulle overvejes, der er ihvertfald en kæmpe mental hurdle jeg skal over.
Mht kød så vil jeg selvfølgelig gerne være en god kæreste og spise det mad hun står og bruger tid på at lave,men der er også mange ting jeg er begyndt at overveje ift det etiske. Ved sgu ikke hvad der vejer tungest
01-02-2016 18:30 #46| 0
OP
XSUPERBULLX skrev:

Min kæreste er også vegetar. Hun siger dog at hun virkelig savner en fransk. Derfor får hun lov til at gnaske lidt pølse en gang i mellem.




Lol gavmildt! hun lavede faktisk engang hotdogs med veganske pølser, kunne ærligt ikke smage at det ikke var kød
01-02-2016 18:30 #47| 0
skanis skrev:

Kræsenhed er seriøst et opdragelses problem imo. Det giver ingen mening at vores smagsløg er så forskellig at nogle simpelthen synes at standard grønt smager grimt.

Prøv indtil du kan lide det.

Ps. Veganer er usundt på flere niveauer, så med mindre hun tager mange vitaminer på siden samt protein tilskud, så vil hun få problemer i fremtiden.

Undervægt eller bare generel fejl ernæring. Ultra få fra Europa (Specielt Skandinavien) kan klare sig uden kød. Fx er B12 vitaminet nærmest umuligt at finde i grønt.




Hvem tror du holder selskaberne bag vitaminpiller kørende - Kødædere eller veganere?

Sjovt du nævner protein. Jeg sidder med noget soya granulat i hånden - 65% protein. Hvor meget består kød af?
01-02-2016 18:33 #48| 0
Filebgm skrev:


Tak for svaret! Kunne godt være det skulle overvejes, der er ihvertfald en kæmpe mental hurdle jeg skal over.

Mht kød så vil jeg selvfølgelig gerne være en god kæreste og spise det mad hun står og bruger tid på at lave,men der er også mange ting jeg er begyndt at overveje ift det etiske. Ved sgu ikke hvad der vejer tungest


Hvis du vægter både det etiske og din kæreste overfor dine smagsløg så virker det ret simpelt imho..
01-02-2016 18:34 #49| 0

Har lidt overvejet at skære ned på kødforbruget, men synes ofte at det at fjerne kød og spise grønt mv i stedet dels gør det besværligt at spise varieret og dels så tager det enormt lang tid at lave. Så hvis i har nogen spændende opskrifter så del endelig løs.


Og Philip, som andre nævner er de reflekser du har psykiske, opkastreflekser er ikke grundet det du spiser men mere fordi du bilder dig nogen ting ind som ikke er korrekte. Dog vil jeg nok mene at gå til psykolog er lige i overkanten, men ofcourse med dit skrub så burde der være råd til det :)

01-02-2016 18:35 #50| 0
DoubleAcesDK skrev:Har lidt overvejet at skære ned på kødforbruget, men synes ofte at det at fjerne kød og spise grønt mv i stedet dels gør det besværligt at spise varieret og dels så tager det enormt lang tid at lave. Så hvis i har nogen spændende opskrifter så del endelig løs.

Og Philip, som andre nævner er de reflekser du har psykiske, opkastreflekser er ikke grundet det du spiser men mere fordi du bilder dig nogen ting ind som ikke er korrekte. Dog vil jeg nok mene at gå til psykolog er lige i overkanten, men ofcourse med dit skrub så burde der være råd til det :)

Jeg skal prøve denne her i denne uge (eller start næste)

https://www.youtube.com/watch?v=9NbBoQ-R_0s


01-02-2016 18:36 #51| 8
OP
Muhsen skrev:Stadig ingen der spørger om pics? wtf?

Fair nok

01-02-2016 18:37 #52| 6

Sød tøs, men få dog den ring ud af næsen på pigebarnet hun er jo ikke en ko :(

01-02-2016 18:38 #53| 10

Det er for at vise køerne respekt Kappa

01-02-2016 18:38 #54| 0
Argyle_DK skrev: Jeg skal prøve denne her i denne uge (eller start næste)


https://www.youtube.com/watch?v=9NbBoQ-R_0s


Ser nice ud, men synes bare ikke rigtig jeg er faldet over sweet potatos, og ja er doven gider ikke rende rundt i 3-4 butikker efter en 10 timers arbejdsdag.

01-02-2016 18:40 #55| 0

Tænker btw. hvis man til slut hamrer en god gang kål i så rykker den virkelig den ret der. Omend brandskidning dagen efter kan forekomme :)

01-02-2016 18:50 #56| 0

I øvrigt så tænkte jeg også shit i starten... Lige indtil vi skulle handle ind og der kun var 2 paks bøffer tilbage. Jeg blev pænt mæt den aften.


Mere seriøst så ser jeg det faktisk som en stor fordel efterhånden. Hun skal jo have hendes grønt foder og det resulterer i at jeg selv lever sundere i det lange løb og samtidig også får smagt på nogle ting jeg aldrig selv ville få lavet. Hun laver bl.a. nogle rigtig lækre salater som jeg nyder til min bøf. Jeg oplever at vi egentlig er rigtig gode til at flette måltider sammen så det tilfredsstiller både vegetar og almindelig dødelige. Som en nævnte tidligere så er det f.eks.ofte nemt bare at adde et stykke kylling på siden til noget kaninvenligt føde. Min kæreste er nok også nem at have med at gøre. Hvis jeg f.eks. vil have en bøf bearnaice med fritter så napper hun mit tilbehør som en del af hendes måltid og laver så selv en gang broccoli eller et eller andet, andet mærkeligt, til. Ser det ikke som det store problem at have en vegetarkæreste. Det er et spørgsmål om fantasi og rummelighed. Tror mere at aben i dette tilfælde her er DIN KRÆSENHED mere end det andet.


GL projektet.


Og PS. Soya"kød" og andet wannebe rigtig mad gejl er altså bare ikke kød.


PPS. Jeg har læst en artikel om at vi ALLE en dag kommer til at leve af kemi kød. Jeg kan dog ikke huske hvorfor men det har sikkert noget med kapitalisme og ozonlaget at gøre. Så spis for dælen noget store gode røde bøffer medens tid stadig er.

01-02-2016 19:20 #57| 0
XSUPERBULLX skrev:
PPS. Jeg har læst en artikel om at vi ALLE en dag kommer til at leve af kemi kød. Jeg kan dog ikke huske hvorfor men det har sikkert noget med kapitalisme og ozonlaget at gøre. Så spis for dælen noget store gode røde bøffer medens tid stadig er.

Altså der bruges så vidt jeg husker 13.000 liter rent drikkevand på at lave et kilo oksekød i snit. Jo mere velstående et land bliver, jo mere kød bliver der spist. Vesten har været den store synder, men mængden af kød der er blevet spist i Kina er fx steget enormt de sidste 20 år.


Jeg ved ikke med kemikød, men der er mange der snakker om insekter bliver det næste store. Der er mange områder, hvor det er en fast del af kosten. Og som ernæringskilde er det det samme. Det er dog meget mere bæredygtigt. Jeg mener de sagde 1500 liter vand for et kilo græshopper.

Jeg har endnu ikke prøvet insekter, men jeg tror også bare det er tilvænning.

Jeg kan godt se at jeg lyder meget tree-hugger agtig... Men i bund og grund synes jeg bare det er spændende med nye ting. Jeg ved hvordan ko smager. I alle dets afskygninger. Nu vil jeg gerne prøve andre ting også...

01-02-2016 19:36 #58| 0

Selv i "rigtige mænd" lærte de at spise grønt :-)


Personligt står jeg af ved spinat.............det VIL bare ikke ned.




01-02-2016 19:37 #59| 0
Argyle_DK skrev:
Jeg har endnu ikke prøvet insekter, men jeg tror også bare det er tilvænning.

Jeg kan godt se at jeg lyder meget tree-hugger agtig... Men i bund og grund synes jeg bare det er spændende med nye ting. Jeg ved hvordan ko smager. I alle dets afskygninger. Nu vil jeg gerne prøve andre ting også...

Velbekomme dig :P

01-02-2016 19:38 #60| 0
XSUPERBULLX skrev:
Velbekomme dig :P

Tak. Men der går nok lidt inden jeg giver mig i kast med den slags.

01-02-2016 20:28 #61| 0
OP

Nå, har tilsyneladende lige spist oliven, spinat, squash og sitaka (?) svampe. Hun lavede en pastaret til aften, det smagte sgu ikke helt skidt. Hun puttede også granulat i, tror godt jeg kunne narres til at tro det var hakkekød:p alt var hakket meget børnevenligt lol

01-02-2016 20:29 #62| 0

Bare lige af nysgerrighed hedder hun T....... Ø........ xxxxxx

01-02-2016 20:47 #63| 0
OP
prangstar skrev:Bare lige af nysgerrighed hedder hun T....... Ø........ xxxxxx






Haha nej
01-02-2016 20:50 #64| 0

Meget look-a-like dog mindre ring i næsen.

01-02-2016 20:56 #65| 0

Jeg hørte nogle interessante historier fra kollegaer der har været udstationeret i Indien.

På kontoret i Indien serveres der aldrig kød til frokost. Ikke fordi alle er vegetarer, der var mange kødspisere. Men i det område i Indien spiser kødspisere kun kød om aftenen, og kun 3 gange om ugen, selv hvis de har råd til mere. Og så er kødet 90% af tiden kylling - der har væsentligt mindre CO2 aftryk end rødt kød.

Jeg formoder at de kostvaner til dels har rod i den store befolkningstæthed, der har gjort det svært at opdrætte dyr til mere. Men tænk hvis Inderne skulle spise som os - det er ret stor andel af jordens befolkning der pludseligt 4-doblede kødforbruget. Mon ikke vi engang kommer til st spise mere som Inderne snarere end omvendt, når nødvendigheden kommer til at byde det?

01-02-2016 21:05 #66| 0

Tror umiddelbart at kemisk fremstillet kød bliver mere og mere in. Enig i at en naturlig kødproduktion i fremtiden er uholdbar, så enten ender vi som indere eller også går vi over i laboratorie fremstillede madvarer hvor vi også kan styre indholdet i de enkelte produkter og derigennem skabe en mere bæredygtig og sund madkultur (hvis den del selvfølgelig er mest profitabel for virksomhederne)

01-02-2016 21:30 #67| 0

@haarby

01-02-2016 21:46 #68| 1
Guldmageren skrev:Props for at kunne leve med en vegetar. Det er bare et kæmpe no-go for mig! Husker stadig at et pigebarn lovede mig lasagne på en første date, hvor efter hun lavede vegetar lasagne til mig. Kæmpe turn-off og jeg var smuttet 15 min senere.

Lol det er dårlig stil!
Knep dog pigebarnet, for så aldrig at kontakte hende igen, eller reagere når hun kontakter dig. Sådan skal det gøres!

01-02-2016 21:54 #69| 0

Sikke dog en sød kæreste .... For hendes skyld bør du tag dig lidt sammen !! Kræsenhed er i høj grad psyklologisk og opdragelsesmæssigt bestemt og for de fleste fortager det sig med alderen, da det er et socialt problem og lidt pinligt at være en voksen mand der ikke kan spise en tomat eller en gang stuvet spinat....

Hvordan bliver man bedre til noget ? Træning og øvelse.... 1 ting ad gangen - i små portioner - beskriv smagen inde i dit hoved " bitter, surt , sødt salt, fyldigt osv " Lær at elske mad og gode råvarer - lær at lave mad - købe de rigtige ting ind osv... Kvinder elsker mænd der kan lave mad :-) .... Og hende der ligner een du godt vil give noget kvalitet ...

Køb kogebøger - se madprogrammer -bliv en chef i køkkenet.... Og du vil efter et par år undre dig over alle de oplevelser ( smage) du indtil nu i dit liv er gået glip af ... GL både med kræsenheden og kæresten

01-02-2016 22:13 #70| 0

Hun er obv. mærkelig i sit madvalg, men kan du ikke bare lade hende være vegetar, og så kan du spise kød? Det burde virkelig ikke været noget problem..

01-02-2016 22:18 #71| 0

tag ud på en øde ø, og få lokale til kun at komme med klamme grønsager og kød.

01-02-2016 22:40 #72| 1
Argyle_DK skrev:


Jeg har endnu ikke prøvet insekter, men jeg tror også bare det er tilvænning.

De er ok. Ristede larver, der stadig er våde i midten er dog lidt mere en udfordring...:)

01-02-2016 23:30 #73| 0

Hvis det er på grund af dyrevelfærd at hun, og snart dig, er vegetarere, kan I så ikke bare spise kød fra frilandsdyr?

Det er lidt sværere at købe, men så skal I da ikke helt undvære kød.


Du skriver hun er vokset op på en bondegård med søde dyr da sagde muuh og øf øf - men går ud fra de stadig gik der fordi de før eller siden skulle slagtes.


Lad i øvrigt ringen sidde. Kan personligt godt li' den slags.

01-02-2016 23:31 #74| 0

@OP


Mht. kræsenheden, har jeg fra jeg var barn selv haft det meget tilsvarende overfor en masse madvarer, også med opkastreflekser osv. bare ved tanken om at skulle smage.


Har så selv haft rimelig god succes med hypnose som en løsning på det.


Havde en fætter der havde prøvet med succes, så det måtte jeg også lige prøve selvom jeg var skeptisk (faktisk efter jeg var blevet dumpet af en kæreste pga. min besværlige kræsenhed), og det gav faktisk en klar effekt i forhold til mit mod på at smage nyt og i dag nogle år efter er mit madrepertoire flerdoblet og kun ud fra en hypnose-session, hos en tilfældig googlet hypnotisør boende i nærheden, og som ikke var specialist i kræsenhed eller havde prøvet det emne før.


Er stadig ting jeg slet ikke kan spise, som jeg tror yderligere sessioner måske kunne have hjulpet på. Ikke mindst ost, som jeg i min hypnose kom frem til at jeg tilsyneladende havde et traume omkring stammende fra at være tvunget til at spise det i hjemmekundskab. Men har bare haft så meget fremgang at jeg ikke har følt yderligere behov for at kunne spise mere. Men kan i hvert fald klart anbefale at prøve hypnose til at afhjælpe kræsenhed.

Redigeret af All-Out-Put d. 01-02-2016 23:36
02-02-2016 10:29 #75| 0
OP
All-Out-Put skrev:

@OP

Mht. kræsenheden, har jeg fra jeg var barn selv haft det meget tilsvarende overfor en masse madvarer, også med opkastreflekser osv. bare ved tanken om at skulle smage.

Har så selv haft rimelig god succes med hypnose som en løsning på det.

Havde en fætter der havde prøvet med succes, så det måtte jeg også lige prøve selvom jeg var skeptisk (faktisk efter jeg var blevet dumpet af en kæreste pga. min besværlige kræsenhed), og det gav faktisk en klar effekt i forhold til mit mod på at smage nyt og i dag nogle år efter er mit madrepertoire flerdoblet og kun ud fra en hypnose-session, hos en tilfældig googlet hypnotisør boende i nærheden, og som ikke var specialist i kræsenhed eller havde prøvet det emne før.

Er stadig ting jeg slet ikke kan spise, som jeg tror yderligere sessioner måske kunne have hjulpet på. Ikke mindst ost, som jeg i min hypnose kom frem til at jeg tilsyneladende havde et traume omkring stammende fra at være tvunget til at spise det i hjemmekundskab. Men har bare haft så meget fremgang at jeg ikke har følt yderligere behov for at kunne spise mere. Men kan i hvert fald klart anbefale at prøve hypnose til at afhjælpe kræsenhed.



Det lyder godt, fedt det hjalp så meget! Min kæreste har selv gået til hypnoseterapi da hun var barn og har også selv talt om det ift min kræsenhed. Det vil jeg helt sikkert overveje :)

Aurvandil skrev:

Hvis det er på grund af dyrevelfærd at hun, og snart dig, er vegetarere, kan I så ikke bare spise kød fra frilandsdyr?

Det er lidt sværere at købe, men så skal I da ikke helt undvære kød.

Du skriver hun er vokset op på en bondegård med søde dyr da sagde muuh og øf øf - men går ud fra de stadig gik der fordi de før eller siden skulle slagtes.

Lad i øvrigt ringen sidde. Kan personligt godt li' den slags.



Ja, hun boede på en gård hvor grise og køer blev slagtet, hun kender meget til den verden og har som voksen taget et aktivt fravalg. Hun er ikke vegetar/veganer pga dyrene er så nuttede, hun er et af de klogeste mennesker jeg i mit liv har mødt og hendes valg om ikke at støtte industrien aktivt osv synes jeg kun skal respekteres. Det er da fuldstændig ligegyldigt for hende om det er frilandskød, for hende er det er et stadig et liv der er gået for hendes måltids skyld.
02-02-2016 11:55 #76| 0

Hvad kan du f.eks. godt li? Det undrer mig man kan være så kræsen, men jeg spiser også alt og jeg mener alt. Selv børn og muslimer

02-02-2016 13:18 #77| 0
Doctor2d skrev:Køb kogebogen Plenty af Yotam Ottolenghi. Hjernedødgod vegetarmad, som du helt sikkert vil finde meget i du kan lide.

Jeg har googlet lidt og fandt den som E-bog. Jeg har et gavekort til Bog & Idé fra jul der skal fyres af. Så jeg tror, at jeg hakker det af på denne bog, når den kommer som rigtig bog den 11. februar.

02-02-2016 13:29 #78| 0
Filebgm skrev:

What? Der er latterligt mange proteiner i de ting hun spiser. Hun tager B12 tilskud.

Der er proteiner i bønner mm self. Dog af langt ringere kvalitet og ikke med komplet aminosyrer sammensætning. fint hun tager B12.

jeg skriver blot hvad jeg tænker og mener, for at "hjælpe" hvis nogle finder det relevant.

Folk må tage det som de vil. i dont care :-)

I min verden kan specielt veganerer umuligt være lige så "sunde" som folk som har kød,fisk mm i deres diæt.

Folk der spiser kød kan så også være meget mere usunde end veganere, men det er en helt anden snak og ikke kødets skyld :-)

02-02-2016 13:32 #79| 0
Snuxa skrev: 25% af befolkningen har et gen kaldet TAS2R38, som påvirker evnen til at smage bitterstoffer. Bitterstoffer kommer naturligt i plantemateriale, derfor var genet praktisk dengang vi gik rundt og åd alle mulige planter fordi bitterhed oftest = giftigt. Så jo det giver fin mening at nogle ikke bryder sig om grøntsager, simpelthen fordi de oplever smagen som værende mere bitter.

Fair nok. Kendte jeg ikke til. Dog findes der ikke vanvittigt mange forsøg, hvor dette resultat færdiggøres. Men at nogle specielle grøntsager smager forskelligt hos folk er vel en del af forklaringen, måske.

At folk ikke kan lide noget grønt og frugt overhoved, samt fisk og ligende. Det ville jeg umuligt kunne give et "gen" skylden for :-)

02-02-2016 15:31 #80| 0
Filebgm skrev:
Ja, hun boede på en gård hvor grise og køer blev slagtet, hun kender meget til den verden og har som voksen taget et aktivt fravalg. Hun er ikke vegetar/veganer pga dyrene er så nuttede, hun er et af de klogeste mennesker jeg i mit liv har mødt og hendes valg om ikke at støtte industrien aktivt osv synes jeg kun skal respekteres. Det er da fuldstændig ligegyldigt for hende om det er frilandskød, for hende er det er et stadig et liv der er gået for hendes måltids skyld.

Det er jo naturens lov, at nogle dyr dør for at brødføde andre dyr.

Vi er som mennesker et kødædende dyr... hvorfor ikke bare acceptere det, medmindre man er alergisk, ikke kan lide smagen eller lignende.

02-02-2016 19:27 #81| 0
Argyle_DK skrev:Jeg har googlet lidt og fandt den som E-bog. Jeg har et gavekort til Bog & Idé fra jul der skal fyres af. Så jeg tror, at jeg hakker det af på denne bog, når den kommer som rigtig bog den 11. februar.

Jeg har den som rigtig bog og på dansk, så forstår ikke helt det med "rigtig bog" :)

Men god idé! :)

02-02-2016 19:31 #82| 0
Doctor2d skrev: Jeg har den som rigtig bog og på dansk, så forstår ikke helt det med "rigtig bog" :)
Men god idé! :)

Altså hos Bog & Idé kan man kun få dem som E-book lige nu. Det var bare det jeg mente.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar