Julefrokost Menu.

#1| 0

Står og skal have 10 af kammeraterne til en herre julefrokost og skal derfor have sammensat en menu som sendes med invitationen.

mangler lidt inspiration til hvad jeg kan servere, dog er de 10 fyre som hellere vil have øl og snaps end et eller andet fancy mad, så lad os holde os til det traditionelle.

Foreløbig menu.

Hvide sild med karry salat + karry sild

Fiskefilet m. remoulade

Lun leverpostej m. bacon + champignon.

Ribbensteg m. rødkål

Medister + frikardeller m. rødkål

Mørbradbøf i flødesovs.

24-09-2010 20:57 #2| 0

Tarteletter (i luksus tartelet)
Ris a'la mande

24-09-2010 20:59 #3| 0

Stegte sild ftw

24-09-2010 21:12 #4| 0

Kris_rem + 1

plus hønsekødssalat og roastbeef.

Og du har godt fat på retterne i forvejen.

Så ville jeg sku godt køre langt, og læg ekstra 100 km på, hvis der er O.P. Anderson

24-09-2010 22:29 #5| 0

Sild og snaps, done deal!

24-09-2010 22:38 #6| 0

Tarteletter er NUTS og uundværligt

24-09-2010 22:41 #7| 0

Rejer + laks etc. ?

Skinke + Grønlangkål obv. er et must for enhver julefrokost....

24-09-2010 22:54 #8| 0

SNAPS!!!!

Der behøves ikke andet!!!.

/Henrik

24-09-2010 22:57 #9| 0

snaps snaps snaps og lidt snaps!!


EOD!

24-09-2010 23:08 #10| 0

Åh ja.. det er snart julefrokosttid igen .. i år skal jeg huske rent faktisk at spise noget af maden og ikke kun drikke snaps, så jeg er grønlænderstiv kl. 19.30 og igen må hentes af Mikkmakk og lægges i seng..

Nå, men.. en god gammeldaws julefrokost er jo næsten en 'svineparade' og har følgende på menuen: 3 slags sild, lun fiskefilet, flæskesteg, æbleflæsk, frikadeller, leverpostej, mørbradbøffer i flødesovs, skinke, sylte (dét kan jeg ikke få mig selv til at spise, men andre elsker det) en eller anden slags rosa oksesteg, æg og rejer + 'kaviar', tomat og agurk frugtsalat og selvfølgelig ris a la mande til dessert....

Alle lune retter er selvfølgelig med 'hele svineriet' i tilbehør og lækkert, groft brød

24-09-2010 23:11 #11| 0

Iøvrigt bør der også være en slåskamp eller to på menuen.

24-09-2010 23:18 #12| 0

Tarteletter = JA FUCKING TAK

Noma kan proppe deres stjerner & priser op i røven, tarteletter any day !

24-09-2010 23:20 #13| 0

kris_rem24-09-2010 22:11
Iøvrigt bør der også være en slåskamp eller to på menuen.

dem har vi helt glemt til PNs fester :(

24-09-2010 23:24 #14| 0

@Hedder din mand mikkmakk? Eller er det slang for noget?

24-09-2010 23:26 #15| 0

@Incrazy

Hmm.. Skeptisk mht. grønlangkål. Der hvor jeg kommer fra bliver det severet til nytår med kålpølser, hamburgerryg, brune og hvide kartofler, taffel-chips og masser af brun sovs.


@OP

I sønderjylland er julekål en et must til enhver julefrokost. Det spises med kanel og sukker. Er ikke selv fan, men hele min familie æder det i store mængder hvert evigt eneste år :D Kan ikke lige finde noget på hjemmesiden, men mon ikke de har gode tips til hvordan man strikker en julefrokost menu sammen??

www.soenderjydsk-kaal.dk/index.php

24-09-2010 23:45 #16| 0

@isaac ..

Altså, Mikkmakk er et af flere poker'nicks' som min mand bruger. Det er altså en slags alias som han benytter på Nettet så han er fri for at bruge sit rigtige navn på nettet. Om man ligefrem kan kalde slang skal jeg ikke kunne afgøre, for nok er jeg rimelig habil i pokerlingo, men der er alligevel enkelte udtryk jeg ikke er helt skarp på.
Jeg kan godt afsløre, at 'tuznelda' også er et alibi ligesom jeg formoder, at en del brugere herinde også benytter sig af et alibi, medmindre den danske navnelovgivning er blevet så liberal, at man ligefrem kan blive døbt 'IluvPenguins' eller 'Upay4myPorche'.

Så kort sagt.. nej, min mand hedder ikke Mikkmakk, men han kalder sig det på diverse pokersider...
Og ja.. Det er samme mand, som kalder sig Mikkmakk herinde.

...damn.. hvordan kunne jeg glemme tarteletter til en julefrokost

25-09-2010 00:15 #17| 0

Nå ok. Det er bare et nick. Jamen jeg lærer nok aldrig at forstå at nogle vil identificere sig med et nick. Ikke fordi jeg ikke selv bruger dem rundt omkring. Men folk skal ikke kende mig kun som et nick, men som en rigtig person.
Internettet er sgu en underlig størrelse. Hvorfor man ikke bare kan hedde hvad man rigtigt hedder. Er det måske ikke "virkeligt"? Er det en leg eller hvad? Internettet: Hvor du ikke behøver at være rigtig :).

25-09-2010 00:26 #18| 0

@isaac

Det er vel bare en måde at opretholde en slags anonymitet på nettet. Man er jo pr. Definition 'anonym' på nettet så længe man ikke udveksler navn, adresse osv.. men ens Nick er vel også en form for 'alter ego' hvor man kan vælge at være 'en anden end normalt' eller (og den kategori falder jeg under) man kan vælge at være hudløst ærlig når man stadig har en vis intimsfære pga. 'nicket'.
Fordelen ved at bruge Nick her er vel, at man kan blære sig med store gevinster eller whine over store tab uden det nødvendigvis får konsekvenser i ens 'RL'.

Der er nu ikke den store forskel på min personlighed uanset om jeg kalder mig tuznelda eller Dorthe.

25-09-2010 00:30 #19| 0

tuznelda: analpirat havde været det rette eksempel at bruge på et navn der ville være svært at få igennem.

25-09-2010 00:34 #20| 0

live ... jeg kunne ikke lige huske så mange nicks ... men "Penguinz" får mig altid til at smile ;)

mit "tørre skolemestersvar" var i øvrigt et lille forsøg på en morsomhed .. men jeg må give jer ret i en anden tråd.. kvinder er bare ikke ret sjove ;)

25-09-2010 11:15 #21| 0

Stegte sild og rigelige mængder øl, sprut og snaps. Ellers ser det meget fint ud.

25-09-2010 11:54 #22| 0

WTF. Stegte sild?!

Røget ål med røræg mangler

25-09-2010 12:10 #23| 0

ThomasKr +1000000000000000000000

25-09-2010 12:19 #25| 0

Der mangler en god skæreost.

25-09-2010 12:19 #24| 0

medister med spinat

25-09-2010 22:09 #26| 0
Moderator

"@Incrazy

Hmm.. Skeptisk mht. grønlangkål. Der hvor jeg kommer fra bliver det severet til nytår med kålpølser, hamburgerryg, brune og hvide kartofler, taffel-chips og masser af brun sovs.


@OP

I sønderjylland er julekål en et must til enhver julefrokost. Det spises med kanel og sukker. Er ikke selv fan, men hele min familie æder det i store mængder hvert evigt eneste år :D Kan ikke lige finde noget på hjemmesiden, men mon ikke de har gode tips til hvordan man strikker en julefrokost menu sammen??"

Ravie, så kan det jo ikke siges smukkere...

husk blot, at det grønlangkål de uvidende serverer til skinken, er noget tyndtflydende kål i sovs... det har intet med grønlangkål at gøre. :)

Derudover, er det nødvendigt at huske kogt samt røget flæsk også... sammen med kålpølserne og hamburgerryggen :)

g til jul.... selvfølgelig julekålen... :)

26-09-2010 11:00 #27| 0

Troede sku der skulle kartofler i den sønderjydske kål? Vi får foruden røget flæsk, hamburgerryg så også sprængt kam, men vi mangler klart at få kålpølser, men det skal fandme med i år.

26-09-2010 11:12 #28| 0

Ris a'la mande går altid galt efter 20 snaps

27-09-2010 02:17 #29| 0

hmmm... er formålet med julefrokosten at i skal ende i hegnet umder middagen, eller er i rent faktisk i stand til at nyde maden, og jo jo , god øl og snaps indtages self imens. hvis tilfældet er det sidste så er du velkommen til at sende en pm med lidt mere indgående forklaring af dine ønsker, og jeg skal med glæde sammensætte en menu jeg lover der vil imponere dine kammerater. skal nok lave let tilgængelige opskrifter osv... det kræver ikke de helt store skills i køkkenet, som med så meget andet mad kræver det bare lidt omtanke og god forberedelse....

27-09-2010 02:34 #30| 0

Please; Er I så ide forladte at I ikke kan finde på sølle ti retter til en julefrokost?

27-09-2010 02:53 #31| 0

ribbensteg= NO go.. det skal klart være kamsteg.

27-09-2010 03:08 #32| 0

Jeg synes Blodpølse med Sirup og Vreden Kål med kanel er to gamle danske julefrokostretter som desværre ses alt for sjældent i dag.

Derudover bliver jeg slemt skuffet, hvis der ikke er grønlangkål og brunede kartofler på julefrokostbordet.


27-09-2010 03:21 #33| 0

Honning syp!

Akvavit uden kommen helst en brøndum til blandings forhold er 1 til 5 eller 1 til 10. smag og behag! honningen kan varmes op før den blandes ned i akvavitten for at den ska opløses bedre, men ellers bare la' blandingen stå på køl et døgns tid. mmmmmhhhh perfekt!

27-09-2010 12:41 #34| 0
Moderator

"ribbensteg= NO go.. det skal klart være kamsteg."

no way... kamsteg hører hjemme i samme kategori som kalkunkød... en erstatning man kan bruge, når man skal tækkes slankehysteriske skinker...

Det skal være en god fedtmarmoreret ribbensteg.

27-09-2010 13:19 #35| 0

Hvor er den røgede ål med røræg..?

27-09-2010 15:55 #36| 0

Og den lune leverpostej med ristede svampe og bacon?

27-09-2010 16:03 #37| 0

Sad lige i bussen her for en halv time siden og så reklame for følgende sted. Måske der kunne findes inspiration der?

citykroen.dk/julefrokost.html

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar