Ingefærshots, hjemmelavede

#1| 0

Mega off-topic:

Jeg laver mine egne ingefærshots ved at koge ingefær som er skrællet og skåret i skiver. Jeg tilsætter så noget gurkemeje for at få den flotte farve (og det er måske sundt), citron for lidt syrlig god smag, og sukker eller honning for at søde lidt også.

Problemet er at det simpelthen mangler 'bid'. Det er ikke stærkt og det kradser ikke i halsen. Jeg bruger ikke ret meget vand i forholdet.

Denne gang prøvede jeg endda at rive ingefæren for at få alt saft og kraft ud af dem.

Nogle gode råd?

28-10-2021 11:38 #2| 0

Jeg kan godt finde på at smide pepperkorn eller et par chillier (uden kerner i).
Så fjerner jeg pepperkorn/chille/gurkemejer så kun ingefær er tilbage og så får det stavblenderen

 

28-10-2021 11:39 #3| 0

Producenterne har med andre ord taget os alle i røven i årevis?

 

Hvad med at prøve vaniliesukker eller chili.

28-10-2021 11:52 #4| 0

Lavede selv en portion for et par dage siden :D Jeg tænker løsningen for dig ganske enkelt må være at bruge mere ingefær. De fleste opskrifter anbefaler 50g ingefær til  3dl vand, men prøv 100g ingefær til 3dl vand, så skal det sgu nok blive kras og ellers må konklusionen være at dit svælg er mere end almindeligt hærdet :D
Et andet bud kunne være at du ikke skær din ingefær tyndt nok. Jo finere skiverne/stykkerne er jo mere overfladeareal når det koges med, og dermed afgiver det mere smag og krashed. Jeg tænker umiddelbart at tynde skiver er at foretrække fremfor at hakke dem, så man beholder så meget af saften som muligt i ingefæren.
Tip:
Bruger man citroner eller appelsiner, så lad vær med at putte det i gryden til kog eller efter kog for den sags skyld. For det første "dør"  C-vitamin under kogning, for det andet mister juicen smag, aroma og antioxidaner minutter efter afpresning, så min anbefaling er at hælde et lille glas af sin koncentrerede ingefærmix i et glas og så friskpresse en halv eller hel citrusfrugt i lige inden det skal nydes

Redigeret af GuldsmedeN d. 28-10-2021 20:37
28-10-2021 11:55 #5| 1

Jeg plejer og blende det hele til sidst, og så køre det igennem en finmasket si. Det synes jeg gav mere ''bid'' til mine shots. 

28-10-2021 12:17 #6| 5

Hvorfor koger du ingefæren? Der fjerner du vel det meste af 'styrken'. Har ikke selv lavet ingefær shots, men hvis jeg skulle, hvis jeg bare smide ingefæren direkte i en juicepresser sammen med de andre ingredienser jeg ville have i. 

28-10-2021 13:05 #7| 0

Jeg lavede nogle sidste år.

 

Kan ikke huske opskriften præcist

 

Men det var ingefær skårte i tynde skiver ( Kaptain obvious :-)

Appelsin skiver

Citron skiver

Honning

Rørsukker

 

Kogte det hele i en gryde

 

Jeg brugte dobbelt som meget ingefær som det var angivet. Og de blev rigtigt gode og kradse.

 

Tror sgu snart jeg skal lave en potion mere :-)

28-10-2021 13:47 #8| 0

Mere ingefær!

Jeg gør også som dig. Koger iøvrigt lime, citron og appelsin med (øko obv) og der er altså godt dart på.

Jeg bruger 2 økologiske pakker ingefær til 3’ish liter vand.. bare i skiver.

Simre et par timer og lader det trække koldt med alt i til dagen efter.


28-10-2021 15:42 #9| 2

Hvorfor er det at du vil drikke ingefær shots? Er det bare for smagen? :-) 

28-10-2021 16:13 #10| 2

Rå ingefær revet direkte ned i I din juice... dét er stærkt og godt. 

 

Jeg river ca. En spiseskefuld rå øko ingefær ned i "et portvinsglas" med friskpresset juice.. det er super lækkert og godt. 

 

Jeg kan også godt lide friskrevet ingefær i danskvand m. Citrus... og min yndlings "mixed drink" er Dark'N Stormy.

28-10-2021 16:50 #11| 1
VestbjergFTW skrev:

Hvorfor er det at du vil drikke ingefær shots? Er det bare for smagen? :-) 

 

 Det renser sjælen min ven :)

28-10-2021 18:17 #12| 1

Brug ingefær fra Peru, de er markant kraftigere end de asiatiske.

En del i branchen herhjemme har skiftet til Peruviansk ingefær for at adskille sig fra de traditionelle ingefær shots.

29-10-2021 18:13 #13| 1

Hvis man gerne vil have den stærke smag/fylde af ingefær, er det ret ligegyldigt hvor den kommer fra, dansk ingefær er også meget stærkt - som allerede nævnt, lad være at koge den. Kog de ingredienser du vil have i, og smid så ukogt ingefær i og lad det trække længe, gerne over flere dage.

Redigeret af SVFA_DK d. 29-10-2021 18:14
29-10-2021 19:43 #14| 0

Jeg "lærte" at drikke ingefærshots, hvor de bare var lavet på rå ingefær, dvs. presset uden vand eller andre dikkedarer. Prøv det med en skive/båd æble, når du har drukket shottet - det er himmelsk :)

30-10-2021 14:36 #15| 0
SVFA_DK skrev:

Hvis man gerne vil have den stærke smag/fylde af ingefær, er det ret ligegyldigt hvor den kommer fra, dansk ingefær er også meget stærkt - som allerede nævnt, lad være at koge den. Kog de ingredienser du vil have i, og smid så ukogt ingefær i og lad det trække længe, gerne over flere dage.

 

 Øh så vidt jeg ved er dansk ingefær giftig.

 

.https://da.m.wikipedia.org/wiki/Dansk_arum

 


31-10-2021 00:34 #16| 1

Vil også godt høre hvad grunden er til at OP vil drikke ingefærshots?

31-10-2021 13:06 #17| 1
GuldsmedeN skrev:

 

 Det renser sjælen min ven :)

 

 Fin omskrivning af "skidepine" :-) 

31-10-2021 13:25 #18| 0

 

Travkongen skrev:

 

 Fin omskrivning af "skidepine" :-) 

  
Haha det vil vel i sidste ende altid være individuelt :D Jeg nyder både smagen, fornemmelsen og det lille energiboost sådan et lille shot kan give. Derudover er det af min overbevisning, at der også er noget at hente på sundhedsfronten, uden jeg har dykket særligt meget ned i det.

 

31-10-2021 14:21 #19| 1
OP

Jeg ved ikke hvorfor jeg drikker det? Af samme grund som af folk bliver veganere, motionister, kønsidentitetfanatikere osv.: Altså fordi nogen har bildt mig/os ind at det er det rigtige at gøre. Så det tror vi på...

Jeg tror at ingefærshots er sundt for mig🤷‍♂️


← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar