Dessert til nytårsaften???

#1| 0

Hey

Jeg ved der er mange her inde som interesserer sig en del for mad.. så synes faktisk det er ret oplagt at spørge eksperterne her inde :)

Jeg har fået til opgave at lave dessert til nytårsaften.. vi bliver ca 10 personer.. hvad hulan skal man lave??
(der er både børn og voksne)

jeg havde tænkt lidt over disse par opskrifter:

www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/nytar/desserter/Noeddekurve.php

www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=3987

Men hvad får man traditionelt??

Kom gerne med jeres bud :)

26-12-2010 12:45 #2| 0

Jeg skal "desværre" selv kun stå for hovedret i år, men faldt over denne dessert på Gastromand, der ser rigtig lækker ud!

Passionata med vaniljeparfait og mandelkrokant med passionsfrugtskerner (http://gastromand.dk/inspiration-nytarsmenu-for-m%c3%a6nd/)

26-12-2010 12:56 #3| 0

En klassiker er is med varm chokolade sauce. Det lyder måske simpelt, men hvis du køber noget kvalitets fløde-is og laver chokolade saucen fra bunden med god, mørk, økologisk chokolade, smager det sååå godt. Det er heller ikke så svært at lave.

26-12-2010 14:21 #4| 0

Hvad med Panna Cotta?

Virkelig lækker italiensk dessert, og så er det forholdsvis nemt at lave.

www.opskrifter.dk/Opskrift_122.100.0.html

26-12-2010 14:27 #5| 0

Dessert til nytårsaften.....det skal du ikke tage så tungt : ) Mener at folk normalt har drukket sig helt i hegnet under forretten og hovedretten så de sanser ikke en meter af hvad de propper i hovedet derefter : ) Held og lykke med det.

26-12-2010 14:31 #6| 0
OP

Polarman

hehe ja det kan være du har helt ret i det.. men stoltheden i at præsenterer en super ret vægter nu alligevel højre lige pt... om man så overhovedet kan smage hvad man indtager på det tidspunkt.... ja det er en helt anden sag ;)

26-12-2010 14:34 #7| 0

Jeg står for desserten og har valgt at lave crepes suzette (pandekager) med italiensk is og chokolade sauce.

Køber pandekagerne færdige og såvel med isen. Chokolade saucen laver jeg i et vandbad med lindt chokolade (orange) og hælder den lune chokolade sauce udover pandekagerne med isen inden i.

Tror det bliver et stort his, det gjorde det i hvert fald sidste år da jeg lavede det :)

26-12-2010 14:56 #8| 0
OP

Det er bestemt nogle lækre opskrifter der kommer :)

Ser ud til at is er det jeg skal gå efter :)

Men kom endelig med flere forslag :)

26-12-2010 16:45 #9| 0

Evt. kunne du overveje noget chokolade mousse med lidt lækkert frugt/is til... Det er som regel et hit hos både børn og voksne... Samt det kan laves i god tid, så du ikke skal stå og rode med det efter du har fået det fine tøj på.

26-12-2010 16:55 #10| 0

Citronfromage er win hver gang. Nemt at lave i god tid og alle kan lide det.

Og husk nu en god portvin!

26-12-2010 17:00 #11| 0

argggggggg

Messi slog mig, men han har ret!

Dog synes jeg at op i sin post mangler reads og stacksize ....

Den øvrige menu er ikke uinteressant når desserten skal vælges!

26-12-2010 17:21 #12| 0
OP

Toesinger

Jeg ved ikke hvad vi ellers skal have da vi er 3 hold der går sammen. Synes der er kommet mange god bud, så der er lidt at. Vælge imellem.. Så det er super drenge:-)

26-12-2010 17:32 #13| 0

Vodkarand med vingummier

www.maduniverset.dk/opskrift.php/458/Specielt-opskrifter/Vodkarand-med-vingummi

Enjoy =)

26-12-2010 19:17 #14| 0
OP

LOL Wicked_U

Tror sku ikke en vodkarand bliver nødvendig... skal nok få det at drikke jeg kan tåle ;)

26-12-2010 21:45 #15| 0

djoffer er lidt inde på noget vigtigt: Hvem skal spise desserten (børn og voksne eller kun voksne)?

26-12-2010 21:49 #16| 0

Så iøvrigt Gordon Ramsey lave Panna Cotta, som Jacob32DEN foreslår tidligere i tråden - og det så meget nemt ud.

26-12-2010 21:53 #17| 0
OP

Evas far

Jeg håbede da jeg havde formuleret mig forståligt når jeg skriver at (der er både børn og voksne) ;)

Men ja den som Jacob32DEN og så chokolade musse.. det er bestemt nogle der er i mine overvejelser :)

Har du noget du vil anbefale? :)


26-12-2010 22:15 #18| 0

@Gumple: Sorry, jeg har åbenbart læst med lukkede øjne eller noget.
Selv ville jeg lave noget, der kan laves i forvejen - og det kan flere af de udmærkede ovenstående foreslåede retter.

26-12-2010 22:27 #19| 0
OP

@ Evas far

Det er helt ok :)

Ja noget jeg kan lave dagen før ville være et mega pluds... så jeg kun skal stå med anretningen bagefter :)

26-12-2010 22:49 #20| 0

lav en hjemmelavet vanilie is med marcipan og chokolade... MEEEEEEEGA WIN!!!

26-12-2010 23:04 #21| 0
Moderator

Jeg selv kaster mig ud i en chokolade panne cotta: gourmetmenuer.vibekes-kogebog.dk/page108.html (dobbelt portion)

26-12-2010 23:12 #22| 0

@OP

Hvis du vil imponere er Skipperdawns forslag klart det bedste. Har desværre ingen gode bud selv, jeg er ikke specielt god til desserter. Kommer også meget an på hvor god du er i et køkken. De fleste forslag i denne tråd er ikke ting der imponerer, men tilgengæld ret basic stuff du bør kunne lave uden probs.

@MartinB

Du laver pandekager med is, ikke crêpes suzette.

26-12-2010 23:36 #23| 0

Den nemme (og fantastiske) : Brændte figner med vanilieis
Den svære (og lidt mindre fantastiske men måske mere imponerende for folk som ikke forstår overlegenheden af brændte figner og vanilieis) : Cheesecake

27-12-2010 00:09 #24| 0

@Evas far, Gordon ramsey kan få det meste i et køkken til at se nemt ud ;)!

Jeg synes du skal lave tiramisu =).. Ikke vanvittigt svært og passer imo godt ind som dessert her.

27-12-2010 01:13 #25| 0

En dessert til nytårs aften skal imo have lidt mere klasse end hvad det italienske køkken kan byde på. Nu nævner du selv at chokolademousse kunne væe interessant, så vil jeg da anbefale Gâteau Marcel (det gjorde jeg vist også sidste år)

Linket her er til en tilfældig opskrift jeg faldt over på nettet, så jeg har ikke selv afprøvet den, men den ser rimeligt std. ud:

www.madogbolig.dk/Opskrifter/Desserter%20og%20bagvaerk/Gateau%20Marcel.aspx

Hvis du har nogle silikoneforme i cuvert str. kan du med fordel bage den i dem hvis du gerne vil lave en skarp tallerken anretning. Bare husk at frys kagen inden du vender den ud. Hvis du laver kagen i en springform kan det ligeledes være en fordel at fryse den inden du skærer den ud. Den tør hurtigt op igen, og jeg foretrækker faktisk at servere den let frosset.

Som garniture kunne du fx lave appelsinfilter og friske figner marineret natten over i en sukkerlage smagt til med appelsinlikør og toppe det med en helt std. vanilje is.


@MartinB
Det du vil lave er ikke crêpe suzette, men bare crepes med vaniljeis og chokolade sauce (ikke at der er noget galt med det)

Crêpe suzette er flamberede pandekager i appelsin sauce.

27-12-2010 01:20 #26| 0

Mars og Bounty is

27-12-2010 03:44 #27| 0

zap

Der skal pistaceis til brændte figner,men ellers har du totalt ret!

27-12-2010 20:44 #28| 0

Hjemmelavet islagkage... FTW. Jeg laver den selv i år. Sådan en med nøddebund - makron-is og øverst nougat is.. OBV helt hjemmelavet. sig bare til hvis du vil have opskrift, det er en alle kan lave og ser og smager 'himmelsk'.

28-12-2010 18:32 #29| 0

Tror også jeg hopper på panna cotta og passionsfrugtvognen. Kombineret med kransekage og noget islagkage. Det meste kan købes både færdiglavet i Føtex, så det ligger også til grund for mine valg.

28-12-2010 18:56 #30| 0

Hakkeboef, brun sovs og kartofler FTW. Saet sukker paa bordet, til dem der absolut skal have noget soedt! Dessert er saa overvurderet :)

28-12-2010 19:51 #31| 0

wait for the butchament

28-12-2010 19:54 #32| 0

Som skrevet andetsteds står den i år på:

Triple Chocolate Tærte, hvid chokolade parfait, nøddecrunch og solbærmousse med "popsukker".

28-12-2010 20:05 #33| 0

sådan Rsmadsen - det var lige den jeg manglede :) Og dejligt med de andre opskrifter på linket

28-12-2010 20:51 #34| 0
OP

@ Rsmadsen

Kan man ikke serverer den gâteau marcel med ganske alm vanilje is til?

28-12-2010 21:31 #35| 0

@gumple

sagtens, men gør dig selv den tjeneste at lav lidt syrligt til - eksempelvis hindbærcoulis...

28-12-2010 22:14 #36| 0

Denne bliver mit bidrag og den kan sagtens bages en dag eller to i forvejen. Jeg er dog lidt i tvivl om sovsen dertil, det ender nok med noget solbær/rom eller hyldebær/rom

chokoladefan.dk/chokoladeopskrifter/chokoladekage-opskrifter/svampet-chokoladekage/

28-12-2010 22:35 #37| 0

@diedamm

Nu skyder jeg i tågen men:

Du skulle ikke tilfældigvis kende den chokoladedessert Bo Bech lavede på Paustian, der var lavet af 3 forskellige chokolader, og som skulle give associationer mod operahuset i Sidney i den måde den var "præsenteret" på?

28-12-2010 23:31 #38| 0

@Jacob

nej det siger mig desværre ikke noget, men træd bare i, at jeg aldrig nåede at spise på Paustian:)

Men jeg har på et tidspunkt lavet denne her, som var vanvittigt go: spiseliv.dk/opskrift/chokoladekage-i-fire-lag-med-saltet-karamel

28-12-2010 23:40 #39| 0

Det har jeg skam heller ikke :)

Men en af 3. års eleverne oppe på skolen, havde været elev derovre, og havde lavet en dessert, som jeg fik lov at smage, og den var helt fantastisk.

Men nu tænkte jeg, at du måske kendte den, og kunne hjælpe mig med den, da jeg mindedes at have læst en restaurantanmeldelse inde på gastromand om Paustian, men jeg husker nok forkert. :)

Den opskrift du linker til ser fantastisk ud, og skal prøves en dag.

28-12-2010 23:57 #40| 0

@daddydk

Jeg vil meget gerne have opskriften på din islagkage. Den lyder super

Ron

29-12-2010 00:36 #41| 0

Hvis i ikke selv gider at lave islagkage, så har Netto den der islagkage med mandelkrokantbund, hakkede bær på toppen og straciatellachokoladeis tror jeg nok i midten. Den er megagod skal jeg hilse at sige, og dejlig frisk med bærrene ovenpå. Kan varmt anbefale den til alle dem der er for dovne til selv at gå igang med projektet. Til 79 kr.

29-12-2010 09:07 #42| 0

jeg lavede denne efter at have set det i svensk tv, og en megafordel er den tager ingen tid.
Køb noget butterdej, du ved dem kan du få i pakker i et hvert supermarked.
Rul dem ud, ikke for tynde og skær dem herefter i størrelse om et helt stykke rugbrød. Kom friske frugter på (jordbærs, æble, ananas fra dåse,mandarin fra dåse.
I oven til dejen er brun i kanten ( ca 5-7 min) giv den en sprøjt flyende cholade, eller nutella og en klat creme freice. Tro mig den er god, både for voksne og børn.
Frugterne kan du tage som du selv syntes , ingen grænser.
Brug aldrig rosenkål :)

29-12-2010 11:31 #43| 0

@Rsmadsen
Kaster os ud i tilberedningen af Gâteau Marcel i aften.
Kan vi smide den direkte i fryseren når den er færdig og så vente med at tage den ud til en 1 time før den skal spises nytårsaften?
Eller skal man vente til ½ time før, hvis den stadig skal være let frossen ved servering.

Regner med at pynte den med kakao og lidt revet (lys?) chokolade og friske hindbær.

Tilbehør bliver en hindbærcoulis og lidt lækker vaniljeis.

/runc

29-12-2010 11:37 #44| 0
OP

@ runc

jeg regner med at jeg laver det samme:-) jeg til så selvfølgelig bruge hindbær marmelade imellem i stedet for appelsin.

@ alle

Tak for de mange gode bud:-)

29-12-2010 12:49 #45| 0

@ Gumple
God ide med hindbærmarmelade istedet for appelsin - det må jeg lige huske at sige til over-dessert kokken :-)

/runc

29-12-2010 14:02 #46| 0
OP

Må lige spørge jer eksperter..

3½ bæger pasteuriserede æggeblommer

Hvor mange dl er det??

29-12-2010 16:38 #47| 0

chokolademousse med Toms skildpadder

29-12-2010 16:43 #48| 0

Gumple

7 æggeblommer pasteuriserede

30-12-2010 21:28 #49| 0

Noob spørgsmål ligesom gumble's...

3 bæger æggehvider - er den så god nok at det er 3,75 æggehvider?

bare lige for at være sikker - og vide om jeg skal hunte æggehvider i morgen formiddag :-)

31-12-2010 05:55 #50| 0

@Gumple
Det tør noget hurtigere op end is, men tag den ud 45 min før og stil den på køl, så kig til den efter 20 og tag stilling til om den skal have det sidste tid på køkkenbordet. Husk at tage den ud af formen mens den er stivfrosset. Fint med med hindbær variationen, den brugte jeg også selv sidste år, og så toppede jeg med tyndt lag hindbær gelé og beklædte siderne med frystrørrede hindbær og hvid choko.

@MacP
Det er vist ikke helt ved siden af. 1 hvide fylder ca. 2x så meget som 1 blomme.
Husk nu at bruge pasteuriserede æg....ik?

31-12-2010 09:05 #51| 0

Som Mrcharming.

Jeg skal selv lave 2 store portioner tiramisu..Smager fantastisk og er altid et hit.

Ellers er panna cota med skovbær kompot også en lækkerbisken.

Og hvis nogen spørg hvor tit jeg laver tiramisu på en nytårsaften kan jeg kun svare:

Altii..Det gør jeg altii...
Det gjorde jeg også sidste år..
Det er jeg liglai mæ :)

31-12-2010 09:36 #52| 0

Jeg smagte en sindsyg lækker dessert i sommers som jeg har valgt at servere i dag :-)

Flæk en banan uden at skære helt igennem, fyld den med marabou orange krokant og put den på grillen eller i ovnen på grill.
Så tager du den ud og hælder en lille slat whiskey i samt fylder den med vanille is.
Evt. En klat flødeskum på toppen og pynt med lidt revet chokolade eller bare chokolade sauce.

31-12-2010 10:52 #53| 0

@Pokkers77
Lyder fandme også lækkert

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar