Design den ultimative scandi-burger

#1| 0

Hej PN,

Som nogen af jer ved, saa arbejder jeg paa en scandinavisk restaurant i London. Vores mad er obv. med forkus paa de skandinaviske regioner, og de raavarer disse har at tilbyde.

Vi er midt i en procses med at lave en ny menu og i den forbindelse har vi snakket om at tilfoeje en burger til menuen. For det foerste for at have lidt mere mass appel, men ogsaa for at understrege vores brasserie/bistro concept.

Men hvis jeg skal have en burger paa min menu, saa skal den fandme vaere noget saerligt. Nu har jeg ved flere lejligheder bemaerket at der er en del foodies, eller i hvert fald wannabe foodies paa PN, saa jeg taenkte at det kunne vaere meget sjovt at se hvad i kunne komme paa.

Ideen er obv. at sammensaette en burger som er saa scandinavisk at det driver af den. Det kunne fx. vaere at erstatte bacon med troerret skagensskinke, lave bollen af spelt eller rug, erstatte oksekoed med lam, torsk eller so.

Det kunne vaere ekstra fedt hvis burgeren kunne forbindes med en enkelt region, saa som skagen, bornholm eller gotland.

Skulle nogen af jer vaere i stand til at komme op med en burger der er saa genial at den benyttes i sin fulde form i den nye menu, saa er der 25 dollinger paa stars

Opstilling i punktform kunne vaere ekstra fedt:

-Bolle
-dressing
-bacon
osv.

Paa forhaand tak
//Rs

22-09-2009 22:15 #2| 0

Nej Nej

drop det der fancy pis...

Til enhver tid:

Alm. bolle med sesamfrø
Heinz, massere af det
Bacon, massere af det
Bøf, gerne en stor bøf i forhold til resten

Grønt: Drop alle de der bønnespirer og hvad der ellers er moderne at smide i den.... Salat, agurk & tomat er fint !

22-09-2009 22:37 #3| 0

Selvom det ikke er en standard definition af en burger, så ville mit danske bud lyde på en frikadellebruger af en salgs...

- Gode danske hjemmelavede frikadeller (som mor troede hun havde lært at lave dem fra mormor)

- Hjemmelavet rødkål m. kanel, appelsin og andet godt (xmas style)
- Gode store chunky syltede agurker...
- hjemmerørt remoulade

Det må da siges at være pænt dansk, men om det kan sølges til Britterne, det er sq spørgsmålet...

Lignende kunne man tune en flæskestegssandwich...

22-09-2009 22:47 #4| 0

Der skal være kartoffelspyd ( find nogle gode DK kartofler ) på siden med hjemmelavet remoulade( eller anden slags hjemmelavet dip KEtchup sennep etc. ) til.

Bacon er imo et must

Osten skal helst være smeltet Port-salut oven på bøffen.

Mazarin Tomater mener jeg det hedder, de smager simpelthen så klasse i en burger, ( en slags soltørrede tomater der ligger i en lage af en art så de bliver ekstra bløde og saftige )

Med hensyn til bollen, så drop en almindelig burgerbolle og find på noget mere originalt. Jeg ville anbefale en stor blød bolle med soltørrede tomatsmag.

Og hvis i sælger en burger, er det en fordel at have en "kylllinge" burger alternativ ved siden af.

Arbejdede selv i en cafe kæde og ekperimenterede meget med at lave min egen burger til mine pauser.

Ikke uenig i det er en lækker nok burger Hamdenlange nævner, men nok ikke en burger du husker ret længe.

22-09-2009 22:51 #5| 0

Kan godt se det måske ikke er den mest danske burger jeg har givet forslag til, men havde bare et behov for at skrive hvad jeg synes der var mega frådern i en burger:-)

22-09-2009 22:54 #6| 0

Du foreslog selv den bedste:

-Bolle
-dressing
-bacon

22-09-2009 23:09 #7| 0

Hvid bolle med sesam.

Ketchup.

Pickles.

Bløde løg.

Rå løg.

Ristede løg.

Brun sovs.

Rødbeder.

BØF

Server.

22-09-2009 23:10 #8| 0

I kan kalde den Thyborøn burgeren.

22-09-2009 23:14 #9| 0

Roethliesburgeren er min favorit

sporten.tv2.dk/article.php/id-3450484.html

Kan ikke se hvordan noget skal kunne toppe den

22-09-2009 23:15 #10| 0

@Jacob

Det kan da umuligt være en Thyborøn burger, når der ikke er skyggen af fisk i! :P

Btw... er det en fejl, at ingredienserne kun består af hvad jeg ville betegne som accessories?

22-09-2009 23:19 #11| 0

Når jeg har været i udlandet og skulle have burger, har tomatskiver og den grønne salat ofte ofte skuffet fælt. Sørg for disse ting er nyskårne og smager af noget!

Nu er burgeren jo ikke nogen dansk opfindelse, så man kan heller ikke give en dansk opskrift.

Men dansk remoulade bør være en klar ingrediens, da det ikke ses ofte undenfor vore grænser.

Nogle "danske" frikadeller der er langt væk fra de engelske meat balls i smag og konsistens er ligeledes oplagt. Hvis du ligefrem vil have en opskrift på disse, så sig til.

Prøv at lave et mix ud fra, hvad der kommer af bud i denne tråd. Til os, der efter din mening bidrager med noget konstruktivt, kan du sende en pm med adressen på dit spisested. Så kommer vi forbi og prøver en gratis burger, næste gang vi er i London.

Hvis du bruger Læsø-salt til boller, frikadeller og remoulade, så får du lidt dansk proveniens ind i måltidet uden, at du kommer ud for at mangle råvarer.

8)

22-09-2009 23:36 #12| 0

- Hvid sesam bolle (ikke for tyk)
Fra bund mod top:
- Salat
- God standard hakkedreng
- Læsø salt ovenpå
- Ost, god, dansk og semikraftig
- Bacon
- Sprødstegte kartofler med salt og peber
- Friske argurkeskiver
- Langtidsstegte rødbedekartoffelbåde
- Røde og hvide løgringe (rå obv)
- En lille skvis ketchup
Obv miracle whip/hjemmelavet mayo på begge halvdele af bollerne. Tvivler på folk fra London vil være mega pjattede med dansk remou.

DONE!

22-09-2009 23:56 #13| 0
cheeseandburger.com/

eod
23-09-2009 01:05 #14| 0

@ djjohngrenaa

Kæft man bliver sulten af at se på de burgere!!!

Tager alle 30, eller i hvertfald en nr.12 :)

23-09-2009 01:12 #15| 0

Hmm-kunne være noget ala:
Speltbolle
Smørstegte eller syltede kantareller/karl johan svampe
Ramsløg (stegte og rå)
Stegt tørret skinke
Västerbotten ost
Hakket rensdyr eller elgkød
Sød cremefraiche/mayo-dressing på tyttebær

23-09-2009 01:15 #16| 0

@djjohngrenaa
Det kan du bare ikke være bekendt, sidder her og savler over tastaturet, rykker en nummer nr. 30 any day ;-)

23-09-2009 02:19 #17| 0

@Jacob

Vi har skam allerede en Thyborøn burger!

23-09-2009 06:16 #18| 0

Navn og location på restauranten?

23-09-2009 09:23 #19| 0

Frikaddelburger:
Sesambolle
Rødkål
Frikadelle
Mayo/miralwip
icebergsalat

23-09-2009 09:37 #20| 0

rugbrøds burger !
bolle:
godt friskt rugbrød bagt som en bolle obv, med massere af kerner og saftighed.

Kød: svine-bøffer(store frikadeller om man vil(ikke store udtørede, men friske med fx timian hvidløgs smag)vi er om noget et land med mange svin i, selvom du nok mere tænke i egns retter end eksport)

god bacon(ikke det der typisk bliver serveret på mange engelske pubs/dinners.

gode cherry tomater med masser af smag

en stor god skive dansk semi lagret ost.

frisk sprød salat

sprøde agurke skiver

hjemmelavede aioli/mayo fx med chili

hjemmelavede remulade og ketchup på siden med samsø kartoffel fritter med læssø salt.


*evt på siden kunne i køre en udgave af den danske ristede hotdog da det om noget vi danskere kan finde ud af.

23-09-2009 10:16 #21| 0

@ DJjohngrenaa

Ligger så her på riget og ser frem til 6 uger kun med væske..

Det nok det dummeste link jeg nogensinde har trykket på, tilgengæld ved jeg hvad jeg vil have når jeg kan få fast føde igen!

Ser jo sick lækkert ud!

23-09-2009 10:48 #22| 0

Der er et par fornuftige forslag imellem om ikke andet, så sætter det da lidt gang i mit hoved. Keep it coming..

@Kipster
www.madsenrestaurant.com
south kensington

23-09-2009 11:04 #23| 0

@RsMadsen

Ser super godt ud, kunne være man skulle kigge forbi næste gang man er på de kanter :-D

23-09-2009 11:41 #24| 0

@repsak
Takker :)

Men.... OMG them hackers is attaaking :S

Sakset fra vores hjemmeside:
The light, the long growing season and the wide open spaces create a cuisine shawed by the environment itself: healthy, natural, and infused with waste.

WTF!

23-09-2009 12:05 #25| 0
Moderator

Måske noget a la "stjerneskud".

Rødspættefilet
Kogt torsk
rejer
tomater
agurker
friske grønne asparges
dressing
pakket ind i noget godt brød, med sej krumme.

I'd buy it... ;-)

23-09-2009 12:08 #26| 0

rugbolle
peberrod (friskrevet så det kradser lidt)
remoulade (god chunky hjemmerørt)
syltede agurker
to store normal str frikadeller ved siden af hinanden. (godt med løg og peber)


23-09-2009 12:42 #27| 0

Vejen frem er en flæskestegsburger:

-Burgerbolle
-2 skiver flæskesteg (uden svær)
-Rødkål
-Sennepsdressing
-Brug sværen ligesom man ville proppe bacon i en burger, ovenpå de to skiver steg.

23-09-2009 14:28 #28| 0

Klart noget bornholmer mad :=)

Burger
Rugbrøds bolle
hyldebær chutney
lamme culotte
noget salat agtig kål evt spidskål
hjemmelavet aioli
rødløg

Sandwich
Grov bolle med malt, da den ser godt ud og smader godt :)
bornholmsk gris
Surkål
bacon
bornholmersennepsmayo
grønt af en art

23-09-2009 16:16 #29| 0

@weimann
blev helt bange da jeg læste din post, troede først du ikke ville have svær i din flæskestegsandwich :) Kanon sandwich ellers!

@OP
En rigtig dansk "burger" hedder bøfsandwich og laves med remo, sennep, ristede og rå løg, syltede agurker, rødkål og med rigligt med sovs.

23-09-2009 17:12 #30| 0

Det vigtigste er, at du selv laver din bolle helt fra bunden. Derudover skal der selvfølgelig også findes noget rigtig godt kød, hvor svin ikke er noget dårligt bud. Derudover ville det være befriende, hvis man kunne slippe for den klassiske salat, og få noget mere alternativt, og sæsonprægede.

Og så FU, at du først lavede denne tråd nu. Er lige kommet hjem fra London, hvor jeg boede 1 km væk fra restauranten.

23-09-2009 17:22 #31| 0

en god solid bolle, 2 skiver flæsksteg, rødkål og augurke salat, nothing more nothing less:D

24-09-2009 00:07 #32| 0

HAHA - griner af mig selv for jeg havde fået et helt forkert billede af dit spisested.

Glem alt om mit tidligere forslag!


Det jeg vil foreslå, som jeg selv har haft bedst succes med at servere for englændere og skotter på besøg, har du nærmest allerede:

Hjemmelavet rugbrød (ikke tynde skiver)
Hvide sild (store - ikke skåret i smadder)
Halve kogte æg (smilende)
Hjemmelavet karrysalat (vigtigt med friske æblestykker)

OG (VIGTIGT) med porsesnaps

slåensnaps er bedre, men kan ikke købes
(Jeg er leveringsdygtig mod bestilling, men det tager et års tid, før den er drikkeklar. Laver kun en flaske til mig selv om året, men kunne være lidt morsomt at levere nogle flasker. Du ville få noget ekstrakt, som du så selv kunne blande op med Klar brøndum efter din egen smag. Ekstrakten bliver kun bedre med årene)

Smiler igen, når jeg tænker på det billede, der kom frem for mit indre øje, da du skrev bistro. Glad for du postede et link til herlighederne.

24-09-2009 00:13 #33| 0

omg jeg får lyst til at lave SAMTLIGE af de burgere på den hjemmeside.. INSTA bookmarked.

28-09-2009 17:47 #34| 0

Afsteming senere i dag :)

28-09-2009 17:51 #35| 0

Hvis du bare propper rigeligt med kød + bacon i og så vælger noget ordentligt brød samt friske grøntsager, så kan det aldrig blive andet end en succes.

28-09-2009 18:15 #36| 0

remoulade bliver et fail i London - uden tvivl..

28-09-2009 18:23 #37| 0

Danmark er et landbrugsland, så gør brug af dette.

- En god hjemmelavet bolle, spelt bolle

- En lækker dressing som du smører over og under bolle i.

- Masser af grønt for at give bollen et lækkert look (rucola, alm. salat osv.)

- en lækker stor bøf let krydret med salt og pebber, så man kan se det. Evt. smid en frikkedelle i, dette kan måske virke en smule riski. Men hvis du kan lave en fandens god frikkedelle, så gør det ;)

- Lidt bacon

- Lidt mere af det sunde. Tomat, agurk, rødløg osv.


Kan evt. serveres med en bagt kartoffel, eller lidt paprika krydret pommes hvis det skal være hurtigt.



Hvor kunne jeg godt spise en burger nu :s

28-09-2009 18:29 #38| 0

I har en dansk restaurant, men I har ikke tarteletter ?

Hvis alt går vel og jeg flytter til London tror jeg da nok lige at det at kunne få mig til at blive stamkunde

28-09-2009 18:39 #39| 0

Vi har allerede flere elemeter paa menuen (smorrebrod) med remoulade, og det bliver ret godt modtaget.

Faktisk har baade the evening std. og the guardian talt ret paent om min remoulade :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar