De Buyer Mineral B stegepande

#1| 0

Efter jeres gode anbefalinger har jeg indkøbt nye pander og valget faldt på De Buyer.

 

I dag er panderne blevet klargjort, men har lige et par spørgsmål til de kyndige madfolk på PokerNet, som bruger panderne fra De Buyer:

 

  1. Er det korrekt forstået, at man ikke bruger sulfo eller andre rengøringsmidler på panden og alene gør den ren ved at "koge" evt. fastbrændt skidt af med vand / brænder af med salt?
  2. Hvilken type af olier er bedst til de forskellige typer kød og andet mad man tilbereder?
  3. Hvilke arbejdsredskaber er bedst at bruge på panden (vil helst undgå plast og andet der kan give "giftstoffer")?
  4. Andre tips og tricks?

Håber I vil dele ud af jeres erfaringer :-)

 

Daypoker

09-01-2022 12:01 #2| 1

1: ja. KUN vand. Sæbe vil fjerne det fedt/olielag du har lavet for at gøre din pande non-stick

2: religion. Du kan få 1 million holdninger her. Google det for at få forskellige holdninger. Jeg bruger olivenolie til alt der gerne må aftage lidt olivensmag (feks pastaretter) og raps/solsikke etc (aka smagsneutral olie) hvis du bare vil stege uden at det skal smage af feks oliven

3: du kan bruge alt. Du kan ikke smadre panden


4: du bliver pisseglad for panden og går aldrig tilbage til teflon/non-stick kræftfremkaldende lortepander igen! ;-)

Redigeret af Mads Møller d. 09-01-2022 12:01
09-01-2022 12:19 #3| 1

Ja, den skal bare rengøres i varmt vand. Du kan tage panden i brug som den er og skabe en non-stick belægning ved bare at bruge den, eller du kan vælge at indbrænde den med fx hørfrøolie, inden du tager den i brug.

10-01-2022 10:54 #4| 0

Salt rensning kan anbefales når panden er blevet lidt for beskidt til almindelig rengøring.
youtu.be/ZSMr1Rupzr4

10-01-2022 11:30 #5| 0
grovfil skrev:

Salt rensning kan anbefales når panden er blevet lidt for beskidt til almindelig rengøring.
youtu.be/ZSMr1Rupzr4

 Bagepulver er bedre 🙂

10-01-2022 11:59 #6| 0
NanoQ skrev:

 Bagepulver er bedre




Den kendte jeg ikke, de må prøves, salt er lige lidt nok til min godt slidte geniale pande.
Kan du også et godt trick hvis det er lykkedes med at slå panden lidt skæv ved for hurtig nedkøling? Jeg nævner ikke at skrotte den, er stadig bedre end de andre i skabet..
10-01-2022 12:13 #7| 0
Mads Møller skrev:

1: ja. KUN vand. Sæbe vil fjerne det fedt/olielag du har lavet for at gøre din pande non-stick

2: religion. Du kan få 1 million holdninger her. Google det for at få forskellige holdninger. Jeg bruger olivenolie til alt der gerne må aftage lidt olivensmag (feks pastaretter) og raps/solsikke etc (aka smagsneutral olie) hvis du bare vil stege uden at det skal smage af feks oliven

3: du kan bruge alt. Du kan ikke smadre panden


4: du bliver pisseglad for panden og går aldrig tilbage til teflon/non-stick kræftfremkaldende lortepander igen! ;-)

Kan du finde noget dokumentation på at det skulle være kræftfremkaldende?

10-01-2022 12:26 #8| 5
clrawe skrev:

Kan du finde noget dokumentation på at det skulle være kræftfremkaldende?

 

 NIx - ikke det fjerneste. Er bare pisse træt af pander hvor man kan se at belægningen hurtigt ryger af, og man ved jo så at man selv og ens børn har indtaget teflon ganske unødvendigt, når nu der findes bedre alternativer.

 

Så nej - det er sikkert ikke giftigt, men som sur gammel mand på internettet så forbeholder jeg mig retten til slynge udokumenterede postulater omkring mig uden at skulle stå til ansvar for det ;-)

 

 

(man får nok mere fluor i kroppen ved at børste tænder, men derfor er teflonpander stadig noget lort!)

Redigeret af Mads Møller d. 10-01-2022 12:28
12-01-2022 17:12 #9| 0

Hvilken størrelse pande finder I mest ideel?

12-01-2022 18:16 #10| 0

 

clrawe skrev:

Kan du finde noget dokumentation på at det skulle være kræftfremkaldende?

 

John Oliver havde et indslag om det i efteråret.

 

Det skulle være ret kræftfremkaldende at arbejde med på fabrikkerne. Sandsynligvis er det sikkert nok at bruge panderne bagefter. Men man har nok lyst til at passe på ikke at kradse det ud i maden med metal redskaber eller overophede dem nok til at belægningen går løs.

 

Og så er den moderne Teflon - måske - mindre slem end de tidlige varianter.

 

Anyway, her i huset er de fleste pander med slip let, har ikke taget det helt til mig - men jeg forstår at nogle gerne vil have støbejern i stedet.

12-01-2022 18:41 #11| 0

I forhold til emnet teflon, hvor jeg trods alt håber (og tror) der er sket en del, har jeg lige set filmen Dark Waters, som behandler emnet. Kan godt anbefales! Er på Netflix. 

Jensen skrev:

Hvilken størrelse pande finder I mest ideel?

 
Ikke under 24cm (det er målt i toppen). Jeg har tre pander i 24, 28 og 32cm. Dog ikke omtalte mærke, men overvejer det til næste gang der skal skiftes ud :) 

 

 

Redigeret af thebouncer d. 12-01-2022 18:46
14-01-2022 08:18 #12| 1

Alle veje fører til jernpander.

Jeg bruger selv Mineral B, og jeg skal helst ikke have meget andet på pandefronten.

24 cm, 28 cm men også 20 cm er brugbare. 

Kig desuden gerne på deres sauteuser - det slår sgu de fleste kasseroller og gryder i praktik, hvis man spørger mig.

14-01-2022 08:25 #13| 0

Invenster i en Quooker ..  perfekt til hurtig rengøring samt alt muligt andet lækkert når du står i dit køkken

Redigeret af Schaffen85 d. 14-01-2022 08:26
14-01-2022 17:29 #14| 2
Schaffen85 skrev:

Invenster i en Quooker ..  perfekt til hurtig rengøring samt alt muligt andet lækkert når du står i dit køkken


Har du en god opskrift til spejlæg på sådan en fætter? 

14-01-2022 18:08 #15| 0

Tillægsspørgsmål:

Jeg har en Mauviel m Stone stegepande i noget keramik, som jeg ikke kan få ren. Har prøvet opvasketabs natten over (varmt vand fra starten). Andre gode tips? 

14-01-2022 18:23 #16| 0
thebouncer skrev:


Har du en god opskrift til spejlæg på sådan en fætter? 

 

ja den kan lave et blødkogt æg 5.20 sek. 


Nu var det i forhold til nem rengøring :)



og ud over det kan en Quooker bruges til langt mere end “ te og kaffe “ 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar