BØFFEN I EN BURGER

#1| 0

Hej Alle

Jeg får nogen veninder til hjemmelavet burgere på tirsdag.

Jeg har før serveret dette, med alt hvad der hører til, men vil prøve at lave en mere speciel bøf denne gang, så det ikke bare er hakkekød mast flat.

Nogle gode forslag til krydderier eller andre ting jeg kan blande i?

takker.

18-12-2009 20:32 #3| 0

Du skal bare tage at lave en megaaften, hvor i laver 600g oksekød i hver osv. så det blir en udfordring at spise op:) så er det sjovt med hjemmelavede burgere:) 3 af mine kammerater gjorde det forleden.. var sgu kun den ene der kunne spise op:)

Var ik lige et råd til din bøf, bare en lille ide:D

18-12-2009 20:32 #2| 0

Min personlige favorit bøf i en burger er hakket oksekød med en fedtprocenter omkring 10, og så rigelige mængder gourmet salt, friskkværnet peber, lidt grill / allaround krydderi og vigtigst af alt til hver eneste gang du laver en hakkebøf Engelsk sauce. Det gør enhver hakkebøf fænomenalt bedre.

God appetit.

Ps. Ikke vær fedtet med den engelske sauce.

18-12-2009 20:33 #4| 0

Det er selvfølgelig op til dig selv om du vil blande den engelske sauce ind i kødet og derefter forme det som bøffer eller hælde det direkte på bøfferne enten før stegning eller når de er kommet på panden.

18-12-2009 20:37 #5| 0
OP

@Koller
God ide, er dog ikke sikker på de 2 trunter jeg får på besøg er med på det :-)
(måske jeg skulle ha skrevet veninder istedet :-) )

@Martinb
til 1KG kød hvor meget engelsk sovs vil du anbefale?



18-12-2009 20:38 #6| 0

Simpel burger er den bedste burger :)

Bøf, løg, ost, bacon og ketchup...
Det er hvad du har brug for...


Lavede selv en forleden der var rigtig god...

Stegte lidt løg på panden og tilsatte cheddar ost..
Dette sammen med bøffen og lidt bacon og ketchup og den var klart i min top 3 af burgere nogensinde :)


Mit råd er klart at lade være med at ødelægge bøffen med alt muligt underligt...
keep it simple - oksekød og lidt salt og peber...
Amerikansk løg salt eller hvad det hedder hvis du kan finde det men absolut ikke andet :)


Førhen spiste jeg også alt muligt pjat i burgeren såsom dressing, agurk, salat, tomat osv men efter en tur til vegas er jeg blevet klogere...
Keep it simple!!

18-12-2009 20:39 #7| 0

Jeg vil meget gerne anbefale en Roethlis-burger!!
sporten.tv2.dk/nfl/article.php/id-3450484.html

Det er bare GUF!

18-12-2009 20:40 #8| 0
OP

@G-K-P
Kommer du cheddar ost på panden og steger det sammen med bøffen????

18-12-2009 20:43 #9| 0

Ahh ja Roethlisburgeren :)

Den jeg nævnte kan jo kaldes en variation af den da min bare er uden æg men ellers vist ca det samme...

Har dog set flere forskellige typer af den burger hvis man googler navnet...
I pittsburg laves den ikke som tv2 nævner...
I hvert fald ikke de fleste af dem der kommer frem på pittsburg restaurant versioner...

Men den er god :)

18-12-2009 20:45 #10| 0
OP

@
Lyder sgu nice, TY
Men husk jo flere farver burgeren har jo sundere er den(eller det tror kvinder :-) )

18-12-2009 20:47 #11| 0

Nej jeg steger bacon på en pande og så bøffen bagefter der..
På anden pande steger jeg løg og når de lige er blevet lidt gyldne tilsætter jeg ca lige så meget cheddar som løg og lige så snart osten er smeltet tages det af og tilsættes i burgeren...

Husk man bruger flere løg til bløde løg end man ville hvis du bare puttede rå løg i burgeren. :)

Men cheddar-løg blandingen smager vitterligt godt kan jeg fortælle og jeg synes det er klart at foretrække fremfor rå løg og normal ost i burgeren.

giver en helt igennem fantastisk smag der er ren hygge :)

18-12-2009 20:48 #12| 0

bland kødet med:

1-2 tsk barbecuekrydderi
1-2 spsk HP sauce
evt. lidt spidskommen hvis det skal være sydstatsstil:)

/Velbekomme!

18-12-2009 20:49 #13| 0
OP

@G-B-P

Lyder nice, det må jeg prøve at lave, så kan de jo selv bestemme om de vil komme det i

18-12-2009 20:50 #14| 0

lol ja farver er fantastisk til at maskere usund mad :)
men vi er jo ikke kaniner for pokker....

Nej kan da personligt også godt lige en burger med agurk, tomat, salat osv men spiser det dog aldrig mere da jeg klart bedre kan lide det uden al den kaninfoder.. hehe

18-12-2009 20:55 #16| 0

Køb noget godt fars hos slagteren,lav bøffene godt store som Koller siger.Krydre det godt med salt og peber og evt allround krydderi.
Jeg synes at noget af det vigtigste er burgerbollerne.
Bag nogle lækre selv,du kan tro at det vil imponere dem.

18-12-2009 20:55 #15| 0
www.cheeseandburger.com/
Her må være lidt inspiration ;)!
18-12-2009 21:00 #17| 0
OP

@ST
God ide med at bage bollen selv, må se om jeg kan få presset det ind, er jo som altid i god tid med juleindkøbene :S

18-12-2009 21:07 #18| 0

Hjemmelavede burger FTW.. Har man først fundet ens egen opskrift på en ordentlig burger, så kan BK og McD godt pakke sammen..

IMO er det unødvendigt at spice burgeren op med andet end salt og peber. Det der betyder noget er kødet, samt måden du former og tilbereder bøffen på. Få eventuelt slagteren til at hakke noget oksekød for dig. Når du bestiller køddet, så bed slagteren om at lægge det i baner (det der ligner spaghetti), forklaring følger.
Brug ikke køb med en fedtprocent på under 10. Dette vil blot give dig en alt for tør og smagsløs bøf. Husk, fedtet er med til at give bøffen saft og smag.
Når du skal forme bøffen er det vigtigt at du så vidt muligt former bøffen så kødbanerne fortrinsvis står lodret. Dette er for at skabe så mør en bøf som muligt. Du kan samligne det med når man skal skære en steg ud. Så er det vigtigt du skærer kødet ud på tværs af fibrene for ikke at skulle tygge i nogle kødtrevler.

Når bøffen skal formes skal kødet ikke presses for hårdt sammen. Det giver bare en alt for tung bøf og giver ikke bøffen mulighed for at holde på saftigheden og smagen.

Efter min erfaring får du den bedste bøf ved at starte med stege bøffen ca 1 minut på hver side ved fuld varme. Derefter skruer du ned på svag - middel varme og vender bøffen med intervaler på 1- 2 minutter indtil bøffen er stegt færdig. Herved får du en bøf som ikke kun er saftig i den ene side, men mere ensartet saftig..

Håber ovenstående giver mening..

God appetit..

18-12-2009 21:11 #19| 0

@chrilz


allerede ved nummer 1 - the Casanova var jeg solgt... :)

18-12-2009 21:38 #20| 0

Jesus Koller

Var det venner eller veninder ?

18-12-2009 21:45 #21| 0

Chillibøffer holder.

Hak chili, løg og evt. hvidløg meget fint og brug dette, som indhold i bøffen.

Altså du deler bøffen over i 2 dele og putter fyldet ind i mellem de to bøffer.

Dernæst smækker du dem sammen og steger dem til en samlet bøf på panden. Det er for shizzle.

18-12-2009 21:52 #22| 0

@ Meg..

En der har set video med Heston Blumenthal/"toptunet mad" :)

Hehe lyder i hvert fald som noget du har lært fra ham - gode råd, dog.

En kyllingeburger går man altså heller ikke fejl af... Godt, fedt kyllingebryst stegt langsomt i paprika, chili, hvidløg serveret med bacon og løg+ost blandet på panden. Salat, rødløg, tomat, syltede agurker (ikke "pickles"), mayo, dijon. Kan snildt tilsættes røræg og et skat engelsk sauce også, såååå nice afveksling til den klassiske okseburger.

18-12-2009 22:02 #23| 0

imo er man ikke en mand hvis man ikke kan smide 1kg hakket tyr ned i halsen .

18-12-2009 22:08 #24| 0

@Diller
Ja, ser da et madlavningsprogram eller to for at få lidt inspiration.. Det er det gode ved at leve i vores tidsalder.. Man behøver ikke stå i lære som kok eller spise på dyre resteauranter for at kunne lave et super måltid.. Har du bare en lille smule flair i et køkken, så bare åben for kassen eller en tur på nettet og Vuuupti..

Heston laver spændende mad.. Jeg mener dog at det til tider er lidt for tidskrævende at følge hans ideer.. Men derfor vil jeg gerne lade mig inspirere..

18-12-2009 22:12 #25| 0

Hvis du kan finde hakket oksekød med bøgerøget bacon og kartofler, så bliver det virkeligt en lækker burger. Det giver lidt en grillsmag, og samtidig er fedtprocenten også helt i bund.

18-12-2009 22:27 #26| 0

@ Meg

Enig, det er fantastisk dejligt og nok også "nemmere" at man kan ligge og stene foran fjerneren i stedet for at skulle læse flere kogebøger igennem.

Jeg synes personligt han er genial, og gad virkelig godt have tiden til at lave nogle af de ting han gør, men ja - noget af det er lige overdrevet nok til et almindeligt dagligdags køkken :D

18-12-2009 22:44 #27| 0

Helt sikkert Jamie Olivers mega cheeseburger!


1kg oksekød relativt lavt fedt indhold
1 løg fint hakket
lidt spidskommen :)
1 tsk Koriander
Lidt havsalt og frisk peber
100 - 150 g fiskt parmesan
1 stor ske dijonsennep
1 stort økoæg
115g
Lidt oliven olie

18-12-2009 22:56 #28| 0

Kan anbefale at spice bøfferne op med grovhakket persille og hvidløg + naturligvis salt og peber - specielt til sommerens grill er det en stor stor vinder. Men den gør sig nu også rigtig godt på panden.

18-12-2009 23:22 #29| 0

Hvis du overvejer også at pille ved bollerne, jow jow det stod der:o), så fik jeg, på en eller anden burger-cafe, en "zurich" hvor overbollen var udskiftet med noget krydret kartoffel-rösti.........

Det var altså en rigtig god tanke.....................

18-12-2009 23:39 #30| 0

@Fiji

Spidskommen, ret stor forskel!

19-12-2009 00:08 #31| 0

Spidskommen?

19-12-2009 00:54 #32| 0

Husk iøvrigt at hakke bøfferne let på begge sidder i et "gitter", således de ikke trækker sig sammen til en kugle.

/Diedamm - Gastromand.dk BETA

19-12-2009 03:32 #33| 0

Er det unormalt at blive helt ekstremt natsulten, når man sidder og læser det her?

Nr. 1 og nr. 30 på Chrilz' link ftw.

19-12-2009 04:18 #34| 0

jeg blev satme også sulten af at læse det her :D

19-12-2009 07:55 #35| 0

Jeg er sgu også blevet sulten.

@ Loffe

Du lyder som om du har været på Halifax ;)

@ OP

Jeg blander også chili i det hakkede oksekød, inden de bliver formet.

19-12-2009 13:43 #36| 0

@OP

Nogenlunde svarende til at det dækker begge overflader af en hakkebøf.

19-12-2009 19:34 #37| 0

lol fiji, når der står "cumin" i en engelsk opskrift er det spidskommen, ikke kommen!

19-12-2009 19:39 #38| 0

Jeg plejer at blande hakkekødet med creme fraise og løg, det giver en mere saftig hakkebøf. :-)

19-12-2009 20:41 #39| 0

blander kødet med en god sennep, bløde løg, salt og peber og den mængde chili gæsten kan klare.

det er min løsning til den billige kedelige oksefars.

Går ellers ind for keep it simple.

Og det gøres sådan.

Køb en smagfuld udskæring, som måske ikke lige egner sig til steaks. giv den en tur i kødhakkeren, hjemmehakket kød af kvalitet er bare for lækkert. Så behøver man ikke blande noget i. Og det kan forsvares ikke at gennemstege den, når man selv har hakket det. så ellers bare en god ketchup og godt med lækker modnet cheddar, måske lidt pickles.

19-12-2009 21:20 #40| 0

LOL - der kan man bare se ;)

Så kan jeg bedre forstå hvorfor jeg syntes det ikke passede sammen :)

Oh well - man lærer noget hver dag ;)

19-12-2009 21:25 #41| 0

@ lilleclown

Korrekt! Kunne sgu ikke lige huske hvad stedet hed.

Var faktisk ganske positivt overrasket derinde.

19-12-2009 22:49 #42| 0

det er ikke fair det her.... ryger for hårdt i køleskabet nu

19-12-2009 23:25 #43| 0

@fijiviking

Jeg skulle selv til at skrive den. Den burger har jeg lavet de første 30 gange. Den er F A N T A S T I S K! Og jeg har eksperimenteret med RIGTIGT mange opskrifter. Den her er by far den bedste.

20-12-2009 08:54 #44| 0

@ lasergun
Ja, jeg var også overrasket over hvor god den var. Vil også mene at det uden tvivl er den bedste burger bøf jeg nogensinde har smagt!

For dem af jer der har iPhones, kan i downloade Jamie Olivers app. Opskriften plus vejledningen er med i appet, plus mange andre rigtig gode opskrifter!

20-12-2009 10:32 #45| 0

kris_rem

Drenge kammerater obv.. Har sgu ikke hørt om nogle piger der synes det er sjovt at spise til man er ved at kaste op. Har en ide om at piger fejlagtigt ikke synes at det skal være en udfordring at spies op når man spiser.

Ligesom til jul. Der er det også altid fyre man hører om har overspist og ryger på hospitalet. Det er fordi vi bare vil alt lidt mere. Konkurrence er et meget vigtigt aspekt i spisning:)

16-04-2010 18:13 #46| 0

Bump for optur over at finde denne tråd igen, især Chrilz's link.

16-04-2010 18:25 #47| 0

hjemmelavet ketchup og hjemmebagt burgerbolle

derudover syntes jeg heller ikke at kødet skal krydres med andet end salt og peber

16-04-2010 19:26 #48| 0

@creative

FU for at bumpe tråden. Nu sidder man jo endnu en gang og savler :(.

16-04-2010 20:08 #49| 0

weightloss bet og en bøf 600g...

Det hænger ikke sammen Koller, men du sagde vel: "Jeg skal bare have salat" :D:D

19-04-2010 00:30 #50| 0

Pulled Pork rykker altså også max i en hjemmelavet burgerbolle:

gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar