Vinkøleskab erfaringer til whisky/rom

#1| 1

Hej jeg står og mangler et vinkøleskab til rom og whisky. Flaskerne skal stå op i skabet og er generelt ikke så sensitive som vin. Regner med selv at lave nogle plader så de kan stå i stedet for at ligge.

 

har kigget lidt på caso winesafe 137 til 8000kr. Er det noget der fungere?


Er der chance for fugt skader på labels ved et være i et vinkøleskab?

11-05-2022 17:20 #2| 0

Er det ikke mega overkill med et køleskab til alkohol, de 40%+ holder det fint.

 

Ingen af mine bekendte der går op i brun alkohol bruger et og jeg har heller aldrig set selv de dyreste flasker opbevaret sådan i butik.

11-05-2022 17:34 #3| 0

Jeg forstår heller ikke, hvorfor du vil have dem i køleskab. Så længe flaskerne ikke står i sollys og ikke bliver udsat for alt for voldsomme temperatursvingninger, er det fint.


11-05-2022 17:58 #4| 0
OP
NanoQ skrev:

Jeg forstår heller ikke, hvorfor du vil have dem i køleskab. Så længe flaskerne ikke står i sollys og ikke bliver udsat for alt for voldsomme temperatursvingninger, er det fint.

 

 

 Det er til længere tids opbevaring og ønsker en mere stabil temperatur. Derudover mangler jeg alligevel en ny reol til dem.

 

Er godt klar over det er lidt overkill, men der er også er par dyre flasker imellem :-)

11-05-2022 19:07 #5| 0

Still... Jeg tror ikke du gør noget bedre ved en whisky, ved at smide den i et "køleskab". Mørkt og ved stuetemperatur. Andet er ikke nødvendigt.

11-05-2022 21:50 #6| 0
PkrNwB skrev:

 

 Det er til længere tids opbevaring og ønsker en mere stabil temperatur. Derudover mangler jeg alligevel en ny reol til dem.

 

Er godt klar over det er lidt overkill, men der er også er par dyre flasker imellem :-)

 

 Du må selvfølgelig gøre hvad du vil, men er der overhovedet noget litteratur der understøtter at det er en god ide.

 

Grunden til at man har et vinkøleskab er jo at man ønsker at vinen udvikler sig som hvis man havde en god passiv kælder og dermed undgår store temp. udsving.

 

Jeg har aldrig hørt at spiritus udvikler sig ved at blive lagret på flaske, så jeg kan ikke se at der er noget at være nervøs for.

12-05-2022 01:04 #7| 0

Jeg har dyrket min whisky-interesse i 15 år og endnu ikke stødt på nogen, der opbevarerer dem i køleskab. Heller ikke dem med de vildeste samlinger med Macallan 1926 og den slags imellem.

De skal helt klart opbevares mørkt og uden store temperatursvingninger, men om temperaturen er stabilt på 11 grader eller 28 grader tror jeg ikke gør nogen forskel.

12-05-2022 05:42 #8| 0

Når vi nu snakker om vinkøleskab, hvilke mærker er bedst til prisen?
Jeg skal til at finde et, men det virker til at ingen butikker har dem som udstillingsvarer, så man bliver nødt til at købe noget online man ikke har set eller kender til?
Har i anbefalinger (2-zone)?

12-05-2022 13:15 #9| 1
mrJBK skrev:

Når vi nu snakker om vinkøleskab, hvilke mærker er bedst til prisen?
Jeg skal til at finde et, men det virker til at ingen butikker har dem som udstillingsvarer, så man bliver nødt til at købe noget online man ikke har set eller kender til?
Har i anbefalinger (2-zone)?

 

 Hvis du nogensinde kommer nord på, har Wine and Barrels (https://www.wineandbarrels.com/) i Hillerød adskillige vinkøleskabe på udstilling. De bør også kunne rådgive dig, så du finder et skab spot on til dine behov og pengepung.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar