Super bowl middag - inspiration søges

#1| 0

Hey

Vi er 5 der skal se Super Bowl på søndag.
Vi skal naturligvis have noget mad.
Derfor er der nogen der har lidt inspiration og evt. opskrifter til mad til både og efter kampen

GG

01-02-2011 14:21 #2| 0

Jeg prøvede lige hurtig at google det. Der er virkelig mange interssante menuer. SÅ en hurtig google søgning burde kunne gøre det.

01-02-2011 14:22 #3| 0

gastromand.dk ---> søg superbowl. --> WIN

01-02-2011 14:24 #5| 0

Som GodteTerkel.

Google er din ven. Men ellers hvis i ikke har prøvet det før, så en amerikansk omgang burger og dertil hørende.

01-02-2011 14:24 #4| 0
sporten.tv2.dk/nfl/article.php/id-3450484:roethlisburgeren.html

Virker oplagt. Nogle fritter til, og så kører det.
01-02-2011 14:27 #6| 0
gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/

EOFD!!!!!
01-02-2011 14:32 #7| 0

Boys... Saints er ikke i Super Bowl i år, så hvorfor skal vi pludselig have cajunmad?

(Pulled pork tager i øvrigt en evighed at lave ordentligt)

01-02-2011 14:45 #8| 0

Steelers er i Super Bowl - ROETHLISBURGER

01-02-2011 15:05 #9| 0

Hmm jeg mangler også lidt inspiration.

Pulled pork, er der simpelthen ikke mulighed for, da jeg bor i lejlighed, og har indendørsaltan, så kan ikke bruge min weber.

Roethlisburgeren får jeg på månedligt basis, så den er der heller ikke meget krudt i.

Vi overvejer at gå all-in med buffet, af alt muligt.

Burgers, hjemmelavede fries, nachos, wings, ribs, hotdogs og pies osv, men ville synes det var federe, hvis vi kunne lave et eller andet fancy.

Så - hjælp :) ?

Ligesom OP, søger jeg til selve hovedretten og snacks.

Madlavnings-skills er på en solid 10'er. (:D)

01-02-2011 15:16 #10| 0

Chilidogs klar til om natten, det er Amerikaner :D

01-02-2011 15:22 #11| 0

pulled pork kan da godt laves i en ovn

01-02-2011 16:15 #12| 0

ROETHLISBURGER FTW!!!

01-02-2011 20:23 #13| 0

Som stubbessluts - jeg lavede selv PP i ovn sidste år og det var et stort hit!

Følg i øvrigt med på GM, hvor vi går i Super Bowl Mode op mod søndag:)

01-02-2011 21:23 #14| 0

@ diedamm

gerne i god tid, så vi andre kan nå og handle ind...

01-02-2011 21:30 #15| 0

YAY, endelig kan jeg linke til denne fantastiske hjemmeside:

www.cheeseandburger.com/

Vi laver nr, 30 - The Macho Nacho

Og så en Banana Toffee Cream Pie til dessert, og uanede mængder snacks.


@Jacob

Du kan jo lave den famøse Sauce de Frambois Agneau? ;)

01-02-2011 21:36 #16| 0

Haha, jeg lavede Sauce de Frabois Agneau til Beef Wllington for ikke så lang tid siden. Den er stadig fantastisk!

Den passer dog ikke helt ind i temaet.

Har tit luret på cheeseandburger.com, men synes måske bare burger er for regulært til SB.

@diedamm

Følger selvfølgelig med, og kan kun tilslutte mig dem, der håber I er ude i god tid.

01-02-2011 21:52 #17| 0

@Jacob

Er relativt enig med dig. Vi har bare tradition for en overdreven stor burger (~1,5kg total). Og vi gider ikke Roethlisburgeren, så nu giver vi den gas med et andet projekt, og tiløjer tilmed en dessert til årets menu :)

01-02-2011 21:52 #18| 0

@Jacob

Er relativt enig med dig. Vi har bare tradition for en overdreven stor burger (~1,5kg total). Og vi gider ikke Roethlisburgeren, så nu giver vi den gas med et andet projekt, og tiløjer tilmed en dessert til årets menu :)

02-02-2011 09:28 #19| 0

@Jones og Jacob

Har netop flyttet indlæggene et par dage frem - tak for rådet.

02-02-2011 09:31 #20| 0

Jeg plejer at servere klassiske hotdogs når jeg hold NFL night. Og det gør jeg nok også igen på søndag :)

Skrub

02-02-2011 23:35 #21| 0
www.infobarrel.com/Bacon_Cheese_Roll_Recipe

Har ikke selv haft lejlighed til at lave den endnu, men en dag vil jeg prøve. Men Super Bowl er da oplagt til en gang Baconcheese roll...
03-02-2011 00:59 #22| 0

En baconcheese roll er vel egentlig bare en tøseversion af en Baconeksplosion?

03-02-2011 01:18 #23| 0

@MacP

Nej.

Bachon Cheese Roll er snacks ala hotwings/nachos (hvis det står til mig) - Bacon Explosion er en forret/hovedret (alt eftet størrelse)

@Diedamm

Vi er flere der venter spændt på jeres SB menu som inspiration, i stedet for 'godt læsestof' :)

03-02-2011 01:28 #24| 0
www.youtube.com/watch?v=7Xc5wIpUenQ
03-02-2011 01:53 #25| 0

Jenson

OOOOMMMMFFFFFFFFGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det ser godt ud!

03-02-2011 08:18 #26| 0
www.youtube.com/watch?v=q0AbN33Po90&feature=player_embedded

03-02-2011 11:05 #27| 0

Hahaha det er jo genialt

www.youtube.com/watch?v=0rUEpmbdZLw&feature=channel

www.youtube.com/watch?v=3lF_w3im90M

03-02-2011 14:51 #28| 0

@Xitaah

Jeg kan da lige smide menuen:

Snacksene

Nachos med Guacamole og Salsa
Atomic Buffalo Turds

Hovedmåltidet

Pulled pork burger med BBQ-sauce
Hot Wings med Blue Cheese dip
Blueberry-Chipotle Ribs
Coleslaw

Desserten

Snickers Pie


Opskrifterne må du vente med til kl 00.05 - you know where...

GO PACKERS!

03-02-2011 18:19 #29| 0

Er jo let nok at skrive man skal google eller linke til en menu hvor hver ret tager et døgn.

Realistisk er det jo et fåtal af dem der holder Super Bowl der bruger hele dagen i køkkenet.

Personligt er menuen Roethlisburger med Fries.

Senere en røvfuld Nachos med hjemmerørt Guago og Salsa.

Dertilhørende Coronas.


Skulle noget tilføles må det være Wings og Ribs, problemet med Wings er at man ikke lige har en ønskebrønd stående i ethvert dansk hjem.

03-02-2011 18:20 #30| 0

Og er man neutral fan bruger man Wisconsin cheddar i sin Roethlisburger ;)

03-02-2011 18:28 #31| 0

@BobbyOlsen

Du kan sagtens bruge en stor gryde og en hulske til Wings! Du kan faktisk bruge et hvilket som helst redskab til at fiske dem op med, bare det er i metal.

03-02-2011 20:02 #32| 0

Ribs
Deviled Eggs

I kan google sidstnaevnte, som er haardkogte aeg hvor blommen er mixet sammen med mayo/sennep og andet.

03-02-2011 20:43 #33| 0

opskriften til diedamms menu er mit link postet 2/1 kl 14:27

:-D

03-02-2011 20:45 #34| 0

Er det ikke kun burgeren der er den samme?

04-02-2011 10:46 #35| 0

@Klakk

Vi er nu ude i en endnu vildere menu i år! :)

Link: gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu-2011/

04-02-2011 17:57 #36| 0

Har lige bestilt 6-7 kg kamben (hedder det vist) til ribs. Det er vist bare en flæskesteg med benene på, og sværet skåret af. De deles så i ca. 3-4 cm skiver, som der er et ben med hvert stykke.

Koger det i lige under en time.

Smører det godt ind i barbecue sovs, og så ryger det en tur i ovnen under grillen.

Dog lige et par spørgsmål hvis der er nogle kyndige.

1. Hvis man skal have lidt smag i, er der så ide i at koge dem i en suppe (den hurtige løsning, fremfor selv at smide løg, grøntsager og diverse kryderier i gryden).

2. Jeg har en større Weber Gas grill som jeg endnu ikke har brugt. Hvor meget giver det mere at lave det her, fremfor i ovnen (ved at det var et hit sidste gang med ovnen, så ikke helt lun på at risikere noget, nu drengene er inviteret)?

3. Tilbehøer i den lette end? Mit bedste bud er coleslaw, som jeg dog synes er røvkedeligt, og nok heller ikke noget jeg er tændt på at bruge tid på at lave. Fritter gider jeg ikke, men overvejer om en fed gang flødekartofler (vist første gang i 10 år at jeg falder i den fælde) til. Spiller det?

04-02-2011 18:47 #37| 0

@diedamm (bliver til duefalk på iPhone i øvrigt)

Lækre snacks, resten har jeg givet udtryk for på jeres jeres site:)

I det mindste er jeg enig med Packers;) - god super bowl!

04-02-2011 20:03 #38| 0

Jeg holder også på ROETHLISBURGER :-) og banana cream pie

GO Steelers

05-02-2011 14:47 #39| 0

@ Diedamm

I Banana Toffee Pie opskriften, er det så korrekt forstået at man hælder 100g sukker op i en skål, og når man er færdig med at lave kagen hælder man sukkeret i skraldespanden, eller..... :-)

gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu/

05-02-2011 14:52 #40| 0

@ jensen

Jeg tænker det skal sammen med smøren og kiksen således det bliver karameliseret? Skal selv lave den imorgen, så måske meget godt at være helt sikker:)

05-02-2011 15:57 #42| 0

@ Diedamm

Well, sukkeret står stadig på bordet, men hvad med smøret. Der er ikke angivet mængde her i ingredienslisten. Måske fair at antage at det er 100g smør istedet for sukker, og pludselig giver det hele mening.

Anyway, mon ikke jeg klarer den med lidt hjælp fra google :-)

05-02-2011 16:12 #43| 0

Du har ret jensen.

www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=24425

05-02-2011 18:35 #44| 0

@ Stubbesluts

Jeg måtte forøvrigt give op. Føtex har ikke kondenseret mælk, og et hurtigt check på nettet indikerer at det kun er grønthandlere (indvandrerbutikker) som fører det. Så på et søndag bliver det nok lidt en killer, desværre.

05-02-2011 18:40 #45| 0

Så er der købt ind til gastromand.dk/gastromands-super-bowl-menu-2011/

Bliver nice!

@Diedamm - hvis du har tips iløbet af dagen imorgen med nogle af opskrifterne, så del lige ud af dem - jeg kan slet ikke overskue hvor lang tid det hele tager???

05-02-2011 18:57 #46| 0

@Jensen

HAHA, der har sgu sneget sig en fejl ind - der er naturligvis tale om 100g smør - jeg retter med det samme:)

@Culcasi

Nej det er nok lidt svært at overskue, men planen må helt sikkert være at gå i gang i god tid og efterfølgende varme tingene op når der skal frådes:)

05-02-2011 22:01 #47| 0

@ jensen

Superbest forhandler det også. Købte det i hvert fald selv i superbest på vestrebro tæt på ludwigsen

06-02-2011 00:51 #48| 0

Jeg må se om den lokale SuperBest kan klare det i morgen (er ikke så glad for at skulle over kanalen til Sjææland) :-)

Har lige brugt et par timer tidligere på aftenen med at koge mine spareribs og herefter marinere dem. Jeg var lun på at gå ud og smide dem på grillen med det samme.

06-02-2011 08:52 #49| 0

Vi skal ud i Baconeksplosion(Ikke mig der har valgt menu'en) Ser ok klamt ud, men hvad fanden.

www.youtube.com/watch?v=UBFGPFnzFmA

06-02-2011 13:18 #50| 0

@Bakerizzle

Håber du tager et par billeder om denne sagnomspundne ret... :)

06-02-2011 13:51 #51| 0

@ Bakerizzle

+ 1 for klammeste ret jeg længe har set!!

06-02-2011 14:46 #52| 0

@Diedamm og andre der har gang i Gastromands superbowl menu

Det bliver da en overordentlig farverig Guacemole?

@Bakerizzle

den skulle være rigtigt god - pics og fortælling når den er spist tak

06-02-2011 17:32 #53| 0

Det er også en overordentlig farverig begivenhed:) koriander kan med fordel udelades...

06-02-2011 23:28 #54| 0

Damn det er god mad - mangler vi bare spareribs og snickerskage!

07-02-2011 00:53 #55| 0

Dont underestimate the power of the snickersbooooomb.... :)

08-02-2011 13:15 #56| 0
www.youtube.com/watch?v=lgDxPS4i3zM - Video er resultatet.

Må indrømme at jeg blev lidt skuffet :)
08-02-2011 15:20 #57| 0

Da jeg lavede den sagnomspundne ret Baconexplosion, blev jeg også slemt skuffet. Vores endte ud med at blive ufatteligt salt.

The Bacon Cheese Roll er dog for sindsyg. Hold nu op det er fråderen.

08-02-2011 15:26 #58| 0

@ Bakerizzle

Fucking epic video!

Kæft det ser sygt ud!.. Og fuck om den var skuffende.. Det så macho at have lavet og (forsøgt) have spist sådan en "Xplosion" :D

08-02-2011 16:00 #59| 0

baker@

Du skulle bare have fulgt den rigtige opskrift?
Jeg har personligt lavet den med stor succes, og resterne dagen efter smagte for sygt godt, og var perfekt tømmermandsspise.

08-02-2011 16:11 #60| 0

Som Jacob. Den blev ekstremt salt! Og den lå simpelthen så tæt på forloren hare smagsmæssigt, at jeg ikke kunne se bort fra det fact :)

Jeg kendte ikke selv opskriften, så jeg fulgte bare instruktioner,HMN :)

08-02-2011 22:03 #61| 0

@Bakerizzle

EPIC movie!

Permission to publish on gastromand?:)

26-03-2011 16:12 #62| 0

Tilt!! Gastromand er nede når nu jeg skulle lave banana pie???

100g smør smeltes, blandes med 250g kiks og smides i en springform og køles en halv time?

2 dåser kon mælk koger i 3 timer, står lige lidt efterfølgende og når kølnet af åbnes dåserne og karamellen hældes udover, og kagen køles ned igen??

Herefter bananer, flødeskum og chokolade på toppen?

Sådan jeg husker den, er jeg way off??

Vandet koger med dåserne i, så håber på jeres hjælp :)

26-03-2011 16:14 #63| 0

du er spot on jungle...

God fornøjelse.

26-03-2011 16:18 #64| 0

@ Ritter
Any idea hvor længe den skal køle af efter karamellen er hældt over? Og bananer vel først på når den er kold ik?

26-03-2011 16:19 #65| 0

@Jungle

Du kan sagtens hælde bananer på når den er lunken, hvilket den bliver ret hurtigt.

Den er spiseligt kold efter 45 min ca. (min erfaring)

26-03-2011 16:24 #66| 0

Som xitaah.... jeg vil dog vente 1½-2 timer før jeg vil spise den..

26-03-2011 16:27 #67| 0

Det lyder som om den bliver klar til pausen i kampen :)

26-03-2011 16:34 #68| 0

Til min smag er 1 dåse nok. Meget sødt, men godt.

26-03-2011 16:56 #69| 0

Ok. Tak client.
Tror det bliver med 2 dåser og ca. 150g smør og 400g kiks osv.
Vi er vist en 7 voksne...

26-03-2011 19:23 #70| 0
www.pokernet.dk/forum/show.asp?tid=240031 - Se @Jones 12:11
26-03-2011 20:15 #71| 0

Westergaard er spot on.

Jeg ville kun lave den med en dåse næste gang.

Da jeg lavede den var det til 8 personer og der var et pænt stykke tilbage bagefter.


Smider du op hvordan den blev?

27-03-2011 04:37 #72| 0

@Diadem

Du må gerne lægge den op :P

27-03-2011 09:08 #73| 0

Den blev god!

Bunden smuldrede dog en del, ved ikke rigtig om jeg ikke pressede den nok, eller brugte for lidt smør.
2 dåser fungerede godt til 400g kiks, men en hel plade mørk marabou var lige i overkanten.

Men alle spiste op og var glæde for kagen :)

28-03-2011 23:11 #74| 0

@Jungle

Skandale at side var nede netop den dag! :/

Det kunne dog godt lyde som om du skal have lidt ekstra smør i næste gang:) Smør er jo godt!

04-04-2011 18:15 #75| 0

Har netop kogt den kondenserede mælk i 3 timer, men den er stadig flydende. Har fået toffee-farve, men burdte den ikke have ændret konsistens eller kommer det når den køler lidt af?

På forhånd tak!

04-04-2011 18:40 #76| 0

Den skulle gerne være lidt karamelagtigt i konsistensen.
Altså lidt "sej" i det.

Jeg havde den under vand i 3½ time og den var rigtig god.

Smid den på bunden og i køleskabet med bananer på.

Så må du se hvad den bliver til..

04-04-2011 19:06 #77| 0

Tak for feedback. Har lige opdaget at jeg har købt den forkerte dåse....der er ikke tilsat sukker i den jeg har købt. Nu er den spiked med sukker og bulder-koger i vandbad. Konsistensen er allerede lidt, meget lidt, sej i det. Vi får se hvad det ender ud med!

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar