Spise det brændte på leverpostej eller ej ?

#1| 0

Vi har en diskussion herhjemme om hvorvidt man spiser det brændte ovenpå leverpostejen - hvad siger PN ?

18-11-2018 14:17 #2| 83

Ja

18-11-2018 14:17 #3| 15

Nej

18-11-2018 14:21 #4| 0

Selvfølgelig

18-11-2018 14:22 #5| 0

Om man spiser det eller ej er jo op til en selv .. det er det samme som der er hele vejen igennem.

 


18-11-2018 14:22 #6| 1

Det smager  bedst:))

18-11-2018 14:25 #7| 1

Min far havde en leverpostejsfabrik i rådmandsgade I sin tid, arvet fra hans far og farfar, så så ham som ekspert 😉

Han lærte mig i sin tid at den ALTID skal vendes ned mod brødet, men aldrig fjernes, da her sidder en stor del af smagen i en "rigtig" leverpostej. 

18-11-2018 14:25 #8| 0

Det er da det bedste, giver ekstra smag.

18-11-2018 14:31 #9| 1
grovfil skrev:

Min far havde en leverpostejsfabrik i rådmandsgade I sin tid, arvet fra hans far og farfar, så så ham som ekspert
Han lærte mig i sin tid at den ALTID skal vendes ned mod brødet, men aldrig fjernes, da her sidder en stor del af smagen i en "rigtig" leverpostej.

 

 Snobberi :-)

 

18-11-2018 14:31 #10| 0

nix det smager af helvedes til

18-11-2018 14:43 #11| 2

Man skal bare undlade at spise leverpostej ... Problem solved! 😊

18-11-2018 14:45 #12| 5
Hawkeye skrev:

 

 Snobberi :-)

 

 

 Hvis han bare havde gjort det ordentligt, og ikke knaldet sin sekretær og begyndt at drikke efter skilsmissen, så skulle du have set snobberi 🤣🤣

18-11-2018 14:52 #13| 6
tuznelda skrev:

Man skal bare undlade at spise leverpostej ... Problem solved!




Nej
18-11-2018 15:04 #14| 2

Varm leverpostej med masser af brændt skorpe, bacon og champignon gør NuBrygerUdenTøj liderlig.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 18-11-2018 15:05
18-11-2018 15:08 #15| 1

Det brændte skal med
Ellers må I købe jer en kogt leverpostej.

18-11-2018 15:25 #16| 4
Moderator
tuznelda skrev:

Man skal bare undlade at spise leverpostej ... Problem solved!

 

 Her mangler jeg en dislike funktion!

 

jeg elsket god leverpostej næsten lige så meget som bacon.

 

tykt frisk rugbrød med stegte kantareller (og bacon), rødbeder (og bacon) eller bare au natural (og bacon)..... 😀

18-11-2018 15:43 #17| 5
tuznelda skrev:

Man skal bare undlade at spise leverpostej ... Problem solved!

 

 Er du gravid?

18-11-2018 17:04 #18| 0

Man skal også pille det brændte knasende lag af en flæskesteg. Puha..

18-11-2018 17:24 #19| 0
Aurvandil skrev:

Det brændte skal med
Ellers må I købe jer en kogt leverpostej.

 

 Den bliver vel ret beset kogt....

18-11-2018 17:27 #20| 0

Som dreng spiste jeg ikke de brændte, men i dag ryger det hele ned.

18-11-2018 17:27 #21| 0
kris_rem skrev:

 

 Den bliver vel ret beset kogt....

 

 Som udgangspunkt bager vi leverpostej i Danmark, mens de fleste andre lande koger.

18-11-2018 17:28 #22| 0
NanoQ skrev:

 

 Her mangler jeg en dislike funktion!

 

jeg elsket god leverpostej næsten lige så meget som bacon.

 

tykt frisk rugbrød med stegte kantareller (og bacon), rødbeder (og bacon) eller bare au natural (og bacon).....

 Jeg kan lide alt tilhøret ... Bare ikke selve leverpostejen.

 

NyBrugerUdenTøj skrev:

 

 Er du gravid?

 Sjovt nok, så spiste jeg én gang en halv rundtenom rugbrød med et meget tyndt lag leverpostej da jeg var gravid - og det var fordi jeg pludselig "fik lyst til leverpostejen".... Det var første gang siden jeg selv begyndte at smøre mine madpakker som 6 årig.. Og jeg har ikke spist det siden, for jeg kan bare ikke lige hverken smagen, lugten eller konsistensen. 

 

 

i øvrigt var leverpostejskorper én af de fødevarer min farfar og hans søskende overlevede på i deres barndom...  Min oldemor købte bakker med leverpostejskorper hos slagteren, Og så fik familien dét som "pålæg" på brødet... Så når man kunne spise dem dengang, så kan man også spise skorperne i dag. 

 

18-11-2018 17:32 #23| 0
Aurvandil skrev:

 

 Som udgangspunkt bager vi leverpostej i Danmark, mens de fleste andre lande koger.

 De bliver bagt i vandbad.. Ligesom creme brulee :-)

 

Jeg har arbejdet hos en slagter og lavet leverpostej helt fra bunden, så jeg ved, at de hjemmebagte leverpostejer bages i vandbad. Jeg ved ikke hvordan de gør "på fabrikken". 

18-11-2018 17:40 #24| 4

Tak for svar. Det kostede mig lige en uges køkkentjans herhjemme :-)

18-11-2018 17:41 #25| 0

Men du blev også klogere, PN levere som altid sandheden 😜

18-11-2018 17:50 #26| 0
Aurvandil skrev:

 

 Som udgangspunkt bager vi leverpostej i Danmark, mens de fleste andre lande koger.

 

 Var der tale om en peehs havde jeg anket.

 

Ved godt man siger bage men der er jo altså tale om et vandbad 😁

18-11-2018 18:16 #27| 0
kris_rem skrev:

 

 Var der tale om en peehs havde jeg anket.

 

Ved godt man siger bage men der er jo altså tale om et vandbad

 
Protest ikke godtaget ;-)
Jeg er næsten sikker på at de almindelige danske butiks leverpostejer fra eksempelvis Stryhns bliver bagt. Uden at det sker i et vandbad.

At slagterne gør som Tuz skriver kan sagtens være.

18-11-2018 18:44 #28| 0

Skal den så være kold eller varm?

18-11-2018 18:54 #29| 1
Florczak skrev:

Skal den så være kold eller varm?

 

 Varm, altid varm lige fra ovn. Køleskabs/madpakketemperatur er no-go efter konfirmationsalderen.

Redigeret af NyBrugerUdenTøj d. 18-11-2018 18:54
18-11-2018 18:59 #30| 1

Der er ikke noget som, en nylavet varm leverpostej på et stykke frisk franskbrød, med salt og peber. 

 

ps. MED det brændte self.!!

Redigeret af nuller d. 18-11-2018 19:04
18-11-2018 19:08 #31| 0

Til dem der ikke har prøvet denne, så er det på tide. Dog kun set den i esbjerg og omegn.

https://www.wiumleverpostej.dk/

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar