Sous vide lavet Roastbeef, nuts!

#1| 3

Hej Chefer,

Skal i prøve noget sindsygt så skulle i prøve Sous vide lavet Roastbeef!

Er lavet i følgende setup:


Resultatet efter 12 timer på konstant 58 grader, perfekt lyserød _hele_ vejen igennem:

Redigeret af krypto d. 27-03-2013 15:53
27-03-2013 16:04 #2| 3

Hvor meget jeg end gerne ville have en sous vide, så synes jeg egentlig resultatet af din roastbeef ser lidt.. meeh ud :/

27-03-2013 16:08 #3| 1
xitaah skrev:
Hvor meget jeg end gerne ville have en sous vide, så synes jeg egentlig resultatet af din roastbeef ser lidt.. meeh ud :/


?? I dont get it.
27-03-2013 16:14 #4| 0

Lækkeeeert.. Bruger den meget strøm over 12 timer?

27-03-2013 16:16 #5| 0

Hvad er det for en gryde-halløjert du har brugt? Jeg kan se, at det er OBH nordica, men jeg er "pas" på hvad tingesten ellers hedder.

Jeg bliver jo obv nødt til at ønske mig sådan en halløjert, for jeg vil så gerne prøve at lave sous vide.


27-03-2013 16:28 #6| 0

Det ligner umiddelbart en riskoger

27-03-2013 16:35 #7| 1
Pokernets ME vinder !
xitaah skrev:
Hvor meget jeg end gerne ville have en sous vide, så synes jeg egentlig resultatet af din roastbeef ser lidt.. meeh ud :/


Er du vegetar?
27-03-2013 16:54 #8| 0
Moderator

Fedtmarmoreringen i roastbeef er lidt kedelig. Jeg ville vælge en anden udskæring.

Derudover, giver det et fint resultat. Personligt foretrækker jeg intervaller ved højere temperatur.

27-03-2013 16:58 #9| 0

Ser super lækkert ud! :)

27-03-2013 17:14 #10| 0

Kom så i gang, Tuznelda ;)

Det ser ud. ;)

27-03-2013 17:15 #11| 0

Det er da nogle ordentlig tykke skiver, du har skåret.

27-03-2013 18:03 #12| 0

Det er ikke for at være flabet eller trolle på nogen måde .. men hvorfor har man en riskoger?

Det er da noget nær det letteste i verden at koge ris?

Vil jeg få brugt tingesten til andet end sous vide 3-4 gange om året?

27-03-2013 18:11 #13| 0

Hvis mikkmakk elsker kød får du den brugt 3-4 gange om ugen ;)

27-03-2013 18:18 #14| 0

Hvor har du købt termostaten eller hvad banditten med digitaltallene hedder ;-)

27-03-2013 19:00 #15| 0

Micebulldogs

Selvfølgelig elsker han kød .. han er jo mand og slagter.

Men selvom jeg er skolelærer og obv kun arbejder 08.00-10.00 hver dag, holder ferie hele tiden og aldrig har aftenarbejde .. så kan jeg ikke forestille mig at have tid til at lave sous vide kød ret ofte.

Så .. kan man bruge riskogeren til andet end at koge ris i eller tilberede a la sous vide i?
Jeg får aldrig brugt den til at koge ris i - det kan jeg lige så godt slå fast med det samme.

27-03-2013 19:02 #16| 0

Dejlig aftensmad her ;)

27-03-2013 19:14 #17| 1
Moderator

MikkMakk, hvad er det der grønne noget, og hvorfor så lidt sovs, at det slet ikke rør tallerkenen? ;)

27-03-2013 19:33 #18| 0
NanoQ skrev:
MikkMakk, hvad er det der grønne noget, og hvorfor så lidt sovs, at det slet ikke rør tallerkenen? ;)


Jeg er på slankekur ;)
27-03-2013 19:54 #19| 0
Pokernets ME vinder !
tuznelda skrev:
Det er ikke for at være flabet eller trolle på nogen måde .. men hvorfor har man en riskoger?

Det er da noget nær det letteste i verden at koge ris?

Vil jeg få brugt tingesten til andet end sous vide 3-4 gange om året?


www.mealsforyou.com/cgi-bin/recipeGadget?gadget.ricecooker
27-03-2013 19:55 #20| 0

Skal riskogeren bare stå i stand by i 12 timer?

27-03-2013 20:29 #21| 0

Kan man bare købe en riskoger og så er man klar til sous vide?
har obv. et par digitale termometre.
skal man være obs. på evt. Indstillings muligheder på kogeren?

27-03-2013 20:29 #22| 0
OP

Riskogeren bliver brugt som "vand bad" den står og koger kødet i 12 timer, tænder og slukker for strømmen konstant, jeg regnede det ud til den stod tændt ca 15-20% af tiden, så det er faktisk billigt i strøm :)

Termo styringen er købt fra Ebay til 80kr og så der sat relæ på :)

27-03-2013 20:30 #23| 0

Wtf, forsinket dobbeltpost. Mobil indlæg...

sorry, bruger pladsen til on topic: den ser lækker ud den roastbeef!!

Redigeret af grovfil d. 27-03-2013 20:34
27-03-2013 20:46 #24| 0
OP

Riskoger og termo styring(sluk/tænd strøm) så du kørende :)

27-03-2013 21:01 #25| 0

Takker, fandt lidt introhjælp hvis andre er interesseret.
www.kvalimad.dk/artikler/udstyr-til-sous-vide?show_comments:int=1

til nedenfor, Jep, godt man ikke slider på en webside som på en bogside ;)

Redigeret af grovfil d. 27-03-2013 21:08
27-03-2013 21:02 #26| 0
OP

Yep, kvalimad er iøvrigt en rigtig nice side :)

27-03-2013 22:02 #27| 0

@OP

Du fixer bare og medbringer lørdag. TY.

28-03-2013 04:51 #28| 2

Fik lavet sådan en lille steg i en almindelig ovn ved intervalstegning, ca 2½ time tog hele processen.

28-03-2013 08:20 #29| 0

overvejer at prøve og har fundet frem til at denne skulle være god
www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&products_id=44

Nogen der kender til alternativer.. gerne med links da jeg er lidt en donk..

28-03-2013 17:52 #30| 0
OP

Alt for dyr, den jeg købte på ebay, og den var helt ny, kostede 80 kr ca :-)

28-03-2013 19:33 #31| 0
tuznelda skrev:
Det er ikke for at være flabet eller trolle på nogen måde .. men hvorfor har man en riskoger?

Det er da noget nær det letteste i verden at koge ris?

Vil jeg få brugt tingesten til andet end sous vide 3-4 gange om året?


I en riskoger bruger du ikke mere end en DL vand, så de bliver mere dampet end kogt, og imo giver et meget bedre resultat
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar