Sous vide bøffer

#1| 0

Bøffer nytårs aften. Det skal jo være perfekt. Men jeg gør det ikke nok til at jeg får øvet mig. Så derfor et par spørgsmål. 

 

har et par gode bøffer ribeye. 3cm tykke. 

de er vakuum pakket med lidt krydderi. 

planlægger at sous vide dem i 2-3 timer.  Men ved hvilken temperatur?? 

målet er at de skal være rød / medium-rød. 

Efter de har været i sous vide, er planen de skal brankes af på grillen ved fuld smadder. 


Kan man sous vide og så direkte på grillen ? Mindes at temp steg hurtigt inde i bøffen når de allerede var 50 grader og at jeg derfor endte med en medium + bøf før der var ordentligt stegeskorpe. 


Har i nogle gode tips og tricks som også er tæt på idiot sikre ☺️

27-12-2025 11:38 #2| 0
cains skrev:

Bøffer nytårs aften. Det skal jo være perfekt. Men jeg gør det ikke nok til at jeg får øvet mig. Så derfor et par spørgsmål. 

 

har et par gode bøffer ribeye. 3cm tykke. 

de er vakuum pakket med lidt krydderi. 

planlægger at sous vide dem i 2-3 timer.  Men ved hvilken temperatur?? 

målet er at de skal være rød / medium-rød. 

Efter de har været i sous vide, er planen de skal brankes af på grillen ved fuld smadder. 

 

Kan man sous vide og så direkte på grillen ? Mindes at temp steg hurtigt inde i bøffen når de allerede var 50 grader og at jeg derfor endte med en medium + bøf før der var ordentligt stegeskorpe. 

 

Har i nogle gode tips og tricks som også er tæt på idiot sikre ☺️

 

 Plejer ofte at bruge Gastrofun som rettesnor for sou vide:

 

https://gastrofun.dk/opskrift/sous-vide-ribeye/

 

Tørringen af bøffen er virkelig vigtig og og det samme er max varme.

 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar