Roastbeef ej for blodig, semilang tidsstegning

#1| 0

Kæresten og tvillingsøsteren har bestilt roastbeef til en stille fødselsdag i aften.
jeg er til rødt, søster lidt rødt, kæresten ser kødsaft og kalder det blod...

min plan var grillen, men tænker bør brune den og smide den i ovnen ved semilave grader (er vel let sent ude), for at alle føler de får noget godt? Hvilken temperatur bør jeg ramme?

20-04-2013 14:04 #2| 0

Så du skal have den medium.

Jeg ville brune den på grillpanden. og her snakker vi ca 30 sek på hver side.
Smide den i ovnen med termometer og gå efter 56 grader.


Have fun!

20-04-2013 14:06 #3| 0

56 grader er imo perfekt til roastbeef men nok til den røde side i dit tilfælde, vil jeg tro.

20-04-2013 14:10 #4| 0

Jeg plejer at gå efter en centertemperatur på 58 - så er den fin lys rød..

20-04-2013 14:12 #5| 0

100 grader på ovnen virker meget fint..

20-04-2013 14:30 #6| 0
OP

Takker, snupper 57-58 og laver den i ovnen.
grillen bliver tændt alligevel, mon jeg vinder lidt "grill smag" ved at rykke den derud et par minutter til sidst? Eller ødelægger jeg bare al arbejdet..

20-04-2013 15:29 #7| 0
henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

Virker ogsaa med en roastbeef
20-04-2013 18:59 #8| 0
OP

Tak Kimmo, den krævede dog for meget opmærksomhed lige i dag,
men ser spændene ud.

spiser om 15min. Synes den føles god, har dog ikke skåret endnu.

Redigeret af grovfil d. 20-04-2013 19:01
20-04-2013 21:51 #9| 0

pics?

20-04-2013 22:13 #10| 0
OP

Nope, den blev desværre ikke synderlig god, kunne spises og smager sikkert også fint i morgen på rugbrød. Men bestemt ikke noget specielt :( kan ikke lige se hvad jeg gjorde galt, håber det var kødets og ikke min fejl..
men de grillede rodfrugter og peberfløde sovsen der har simret knap så længe som stegen var perfekt :)
Othello islagkage fra hjemis smager også udemærket.

Redigeret af grovfil d. 20-04-2013 22:14
20-04-2013 23:26 #11| 0

Jeg er ikke stor fan af roastbeef. Men gav den lokale slagter chancen da han anbefalede den. Sous videde den, og gav den en stegeskorpe efterfølgende. Suverænt den bedste roastbeef jeg har fået til dato, og umiddelbart stikker jeg ud på at kødkvaliteten betyder vildt meget, ikke mindste på roastbeef. Det sagt, så går det nok mange år inden jeg laver roastbeef igen, da det stadig ikke overgår kød med en ordentlig fedtmarmorering.

21-04-2013 09:03 #12| 0

Som kød til aftensmad er ikke ret vild med roastbeef, svært at forklare, men på rugbrød med sæt til, der synes jeg det er helt perfekt :-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar