PNVA: Lav den bedste "Stegt flæsk og persillesovs"

#1| 0

Efter at have læst tonsvis af tråde om stegt flæsk og persillesovs her på siden, så har jeg endnu ikke fundet den perfekte opskrift.

Vi skal samles et par gutter i weekenden, og der skal indtages øl, snaps og stegt flæsk, kartofler og persillesovs.

Vi er bare af forskellige meninger om hvordan sådan noget bør laves, dog skal det siges at vi ikke er køkken-chefer.

Der er meninger om kartoflerne bør være den ene eller anden slags. Skal koges med og uden skind.

Sovsen skal laves på margerine og hvedemel, kontra mælk og maizena.

Flæsken skal være forskåret fra slagteren, kontra et stykke man selv skærer osv.


Er der et par venlige sjæle der lige smider guldkornene :)

De fleste opskrifter på nettet fortæller hvordan det laves, men ikke hvordan det BEDST laves :)

13-12-2011 20:48 #2| 3

Skal siges jeg ikke er ekspert (men jeg ved hvad jeg kan lide, og klarer mig hæderligt i et køkken), og smag og behag obv er forskellig.

Smør >> margarine >>>>>> maizena. (det er vel ikke piger der skal spise??? ;))

Man kan jo også tilføje spørgsmålet om flæsket skal paneres. Og på pande eller i ovn. Jeg foretrækker det uden panering på panden, og endelig ikke ved for høj varme.

Kartoflerne er imo det mindste problem, hvis der er stor uenighed kan de vel tilberedes på flere måder så der er udvalg.

Jeg foretrækker at få en slagter til at skære det ud på dagen. Bestil nogle dage i forvejen og gør klart at I forventer kvalivare.

Og så ikke snapsen i fryseren og øllet i køleren, men snapsen i køleren og øl i skabet :) SKÅL!

EDIT: Den med pigerne er ikke ondt ment. Men hvis man skal have 'hele svineriet' med mad og drikke, så synes jeg man skal finde en anden dag at lade fornuften råde.

Redigeret af fryden d. 13-12-2011 20:50
13-12-2011 21:03 #3| 0
fryden skrev:

Kartoflerne er imo det mindste problem, hvis der er stor uenighed kan de vel tilberedes på flere måder så der er udvalg.

.


Lavede stegt flæsk i sidste uge, men kartoflerne var megamelet og samtidigt en smule udkogt. Stor skuffelse og kun masser af sovs kunne rede det delvis. Plejer nu godt at kunne koge kartoflerne perfekt, bare ikke denne gang og jeg ved ikke, om det var sorten eller bare mig.

Sprang også over hvor gærdet var lavest og lavede dem i ovnen - det gør jeg heller ikke næste gang - men fandme ikke om jeg drikker varm snaps og øl...
13-12-2011 21:07 #4| 0
Man kan jo også tilføje spørgsmålet om flæsket skal paneres

WTF altså???

Det spøtgsmål skal jo slet ik puttes ind i en tråd om stegt flæsk og persillesovs..
Redigeret af joppedk d. 13-12-2011 21:08
13-12-2011 21:07 #5| 0
OP

Tak for svar.

Vi er også ude i om vi skal stege al flæsk på panden, eller smide det i ovnen.

- Får vi ikke den bedste flæsk ved at stege det på panden?

@ fryden.

Tror ikke det er for at være fornuftige. Det er nok nærmere uvidenhed :)

Redigeret af Mugberg d. 13-12-2011 21:09
13-12-2011 21:46 #6| 0
Mugberg skrev:
Tak for svar.

Vi er også ude i om vi skal stege al flæsk på panden, eller smide det i ovnen.

- Får vi ikke den bedste flæsk ved at stege det på panden?

@ fryden.

Tror ikke det er for at være fornuftige. Det er nok nærmere uvidenhed :)


Steg det let på panden, og derefter i ovnen.

Flæsken skal paneres.

Sovsen laver du med mel, smør og møælk
13-12-2011 21:52 #7| 0

flæsken SKAL paneres, andet kan ikke komme på tale...

13-12-2011 21:59 #8| 0

Sovsen er jo ufattelig simpelt, men er i helt blanke i et køkken, så kan I jo passende bruge denne video som guide:

Persillesovs

Mht. tilberedningen af flæsket, så skal det obv. på panden. Ender I med at blive et større selskab, så kan I jo tage den nemme måde og smide det i ovnen (i så fald, så husk og gem fedtet!)

13-12-2011 22:12 #9| 1

Panering er no go, ligesom ovn er no go.

Skræl på kartoflerne er smag og behag, generelt vil jeg helst have dem skrællet, medmindre det er nye danske, som bare skal skrabes let.

Sovsen på smør, mælk, mel, salt/peber og en smule sukker. Sukkeret lyder måske lidt mærkeligt, men det er en mærkbar og god forskel det bibringer. :)

13-12-2011 22:20 #10| 4

Flæsk skal satme ikke paneres, SKAM JER!

Sovsen: Mel, Smør, Sødmælk og MASSER af persille.

Kartoflerne: Små, pillede kartofler er nuts, men med skræl kan ædes.

Flæsken: Panden er nuts, ovnen er lettest :)



13-12-2011 22:30 #11| 1

Der er vel tale om stegt flæsk og ikke fattigmandskotelletter som granaten er inde på?

Vorherrebevares.

Kartoflerne ville jeg vælge asparges.

Og så en std. opbagt sovs - evt. med lidt fløde hvis i ikke er kede af det :)

GL :)

13-12-2011 22:53 #12| 2

Det vigtige når man steger flæsket er, at man giver det middelvarme og steger det i lang tid - således at det bliver sprødt og lækkert uden at branke - men i stedet bliver lækkert gyldenbrunt. Panering kan ikke komme på tale (flæsk har jo den fremragende egenskab, at det kan blive sprødt af sig selv, for helvede...), til gengæld er det en god ide at give det noget salt, og lade det trække med saltet i en times tid før tilberedning.

Opbagt sovs er nemt nok, bare sørg for at bage mel og smør igennem et lille minuts tid (mens I pisker) inden I begynder at hælde mælk i, og at I koger sovsen igennem nogle minutter (inden der kommes persille i) når den har opnået rette konsistens. Og så skal I bruge mindst dobbelt så meget persille som I tror når I står nede hos grønthandleren. Desuden rigeligt salt, lidt peber og muskatnød - og så er det selvfølgelig altid lækkert at tilføje lidt piskefløde når sovsen er ved at være der.

Jeg er nede med aspargeskartofler, dæk dem med koldt vand, smid et par kviste rosmarin og en håndfuld salt i vandet, og lad dem koge op og koge i 6-8 minutter, sluk så for gryden og lad dem trække færdig i 10-15 minutter yderligere.

13-12-2011 22:59 #13| 0

jeg panering!!!!

13-12-2011 23:11 #14| 0

sku da ik på stegt flæsk. du helt væk Granat. men du jo også fra jylland så vi bærer over med dig;)

13-12-2011 23:15 #15| 0

Joooooooo, helst så meget som muligt!

13-12-2011 23:24 #16| 0

@henrikthing

Du har sgu fat i den lange ende her. Du er velkommen til at komme forbi og lave stegt flæsk med persillesovs i mit hjem anyday.

Margarine og Maizena? Come on....det er da kun for ignoranter.

13-12-2011 23:32 #17| 0

Sovsen skal laves på margerine og hvedemel, kontra mælk og maizena.

Nej nej!! SMØR, rigeligt smør, det virker!!

13-12-2011 23:50 #18| 0

Flæsket skal steges på stegepande ved middelvarme til det er gyldenbrunt .. det bliver først rigtigt sprødt når det fjernes fra panden!

Kartoflerne skal helst være asparges kartofler. Jeg foretrækker at koge dem med skrællen på og pille dem inden servering.

Sovsen skal laves som opbagt sovs med smør, hvedemel, mælk, salt/peber, lidt sukker, lidt revet muskatnød og groteske mængder af HÅNDHAKKET persille. Ikke noget med at smide det i en persillehakker eller en minihakker. SÅ bliver det noget ækelt persillemos som giver sovsen en mystisk grøn farve.

Min mor har altid "sværget" til at putte persillen i en pose og lægge det i fryseren et døgn før den skal bruges og så kan man bare lige "nulre" posen lidt så persillen er "hakket" på den måde .. men jeg foretrækker altså personligt at håndhakke persillen! Det smager bedre, ser bedre ud og så er det ikke ret svært!

13-12-2011 23:55 #19| 1

Der er jo en grund til det hedder stegt flæsk og ikke ovnbagt flæsk

At ovenbage sig flæsk svare jo til at bundsnave sin søster, ja det da ok men du ved bare det forkert

Flæsk på panden, alt andet er blasfemi
14-12-2011 00:08 #20| 0

sygt at lave selv når man kan få ad libitum for 89-129kr overalt :D Elsker den spise og er ude med drengene mange forskellige steder i kbh for at teste. Det skønt :D

14-12-2011 00:53 #21| 4
Ishusen skrev:

Der er jo en grund til det hedder stegt flæsk og ikke ovnbagt flæsk



Skal du så have bagt and og flæskebag juleaften?
14-12-2011 01:04 #22| 0
Vildfinger skrev:
Ishusen skrev:

Der er jo en grund til det hedder stegt flæsk og ikke ovnbagt flæsk



Skal du så have bagt and og flæskebag juleaften?


Nemlig :)
14-12-2011 07:09 #23| 0
OP

Takker for fremragende svar.

Det bliver flæsk fra slagteren. Saltes før stegning.

Aspargeskartofler

Persillesovs, på smør, mælk og hvedemel.

14-12-2011 08:22 #24| 0

Husk derudover at bruge bredbladet persille, det er bedre end det "normale" :)

Kan derudover også tilslutte mig "en smule revet muskatnød"

Pooh

14-12-2011 10:11 #25| 0

Drop muskaten imo, det er sgu ikke nogen bechamel. :)

I øvrigt LOL på bagt and og flæskebag! :D

Redigeret af Buub d. 14-12-2011 10:12
14-12-2011 12:20 #26| 0

Paneret flæsk, har ingenting med stegt flæsk at gøre. Fattigmandskoteletter.
Imo på panden, også en ordenlig spandfuld sovs, så kan i ikke gå helt galt i byen

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar