Mørt og saftigt andekød langtidssteg?

#1| 0

Jeg har en and på 3 kg som jeg tænker at sætte i ovnen i 6 timer på 125 grader. Skal det være over/under varme eller varmluft? og hvorfor? og skal jeg dække fadet med staniol for at beholde dampen? Jeg er ny i køkkenet og prøver at få den mest møre og saftige and som muligt. Jeg er ligeglad med sprødt skind/gylden farve osv. Det bliver tildækket med 5 dl brun sovs. Den skal ædes med en ske. Hvordan anbefaler i at jeg gør? Tandløse mennesker skal spise med, så mere slatten og blød jo bedre

24-12-2023 10:58 #2| 0

Til langtidsstegning ville jeg vælge over-under varme, fordi varmluft kan virke udtørrende. 

 

Jeg kan ikke selv lide and, men laver det selvfølgelig til familien som elsker and. 

 

Jeg gør stort set som Umut, der intervalsteger. Det bliver mere saftigt end langtidsstegning. 

Du kan finde video på YouTube.

24-12-2023 11:55 #3| 1

Bruger Gastromands opskrift - måtte lige tjekke igen, da jeg altid kører varmluft på autopilot. Nu er den røget på over- undervarme 😀

24-12-2023 15:12 #4| 0

Det lyder af meget med 6 timer. Jeg lavede en gås i går på knap 5kg, som vi lige har spist og som fik 6 timer ved 125 grader og den var perfekt. 

 

God jul! 

24-12-2023 15:13 #5| 0

Overhældte i øvrigt gåsen med stegesky hver halve time. Så fik den 10 min. på varmluft 230 grader i dag for at gøre skindet sprødt. Alt spillede Max. 

 


Over/under varme. 

Redigeret af Ravie d. 24-12-2023 15:14
24-12-2023 21:04 #6| 0

Den opskrift er nuts og virker hver gang. Ved godt det er for sent nu, men så til næste år:

 

And i et fad fyldt med det man ønsker

Brystsiden nedad i 2 timer på 125 grader over/under varme, endelig ikke varmluft! 


Efter 2 timer vendes anden om og får 4 timer yderligere. Lad anden derefter hvile 15 minutter.

 

God and 🦆

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar