Hey guys!
Vi er en flok studerende der rammer København i dag, og skal være der frem til fredag.
Folkene ret blanke på, hvilken spise der skal indtages, og jeg kom til at påtage mig ansvaret at finde på noget.
Vi har en del med, som ikke har så dybe lommer, så det må gerne holdes så billigt som overhovedet muligt.
Mvh.
Jacob
Mad for studerende - København.
Det var planen, at vi skulle spise ude. :-)
husk at bestille bord i god tid.
Governator ftw
Eller bare en flok studerende fra Randers der har højere tanker med deres liv end at trolle rundt på et pokerforum, freakstar?
Lol, folk fra Randers med høje tanker. Var sikker på toppen for folk fra Randers var deltagelse i Paradise og lignende
Madklubben er et af de bedste, billige alternativer i KBH. 2 retter for 150 kr. Jeg ville vælge den på Vesterbro.
Madklubben ligner ret meget nuts..
Som Turbofluen nævner, så er Madklubben altså rigtig godt til pengene. Skulle nok kunne mætte sådan et par knægte:)
Er der ikke spisesteder, specielt for studerende og lign. i kbh, hvor man kan få et gedigent dansk måltid mad? Prøv at søg lidt på det.
Tak for det, THR!
Haha, så skulle selv de mest broke people kunne være med ihvertfald. :-D
Fredag vil jeg og et par stykker gerne ud og spise noget godt, har i også tips dertil? (Max 500kr pr næse)
Det lille apotek er også et super godt sted. God mad dansk mad, som man får serveret i skåle, så det er muligt at dele, hvis flere fx bestiller noget med kartofler eller samme gryderet. Ligger i kælderniveau og er super hyggeligt :)
Hvis man er pisse liderlig, og står midt i indre by, hvor er det så billigst at få sig et skrald makrel?
Til frokost kan jeg anbefale at ramme Haché.
85 for lækker burger, fries og dip.
http://www.hache.dk/
I min verden mindst på højde med Cocks n cows, halifax og hvad der ellers er burgersteder.
Derudover er det ret centralt, hvis i alligevel befinder jeg i nærheden af centrum :).
@liderdider
Du hiver dem bare med op til et lille og hyggeligt sted i fredensborg ;)
Haha!
Hvem er du, AceKiller? :-)
Madklub tony's eller steak er nuts. Synes ikke om den på Vesterbro .
Meat balls er nuts på tony's
liderdider skrev:
Haha, så skulle selv de mest broke people kunne være med ihvertfald. :-D
Fredag vil jeg og et par stykker gerne ud og spise noget godt, har i også tips dertil? (Max 500kr pr næse)
Overvej evt. nogen af cofoco restauranterne, jeg kan især anbefale le troi cochone. De har sådan et koncept hvor man får 3 forskellige forretter, 1 valgfri hovedret og 3 desserter for 300, det er sgu value for money, hvis i så skal spice den lidt op har de noget rigtigt lækkert foie gras for billige penge.
Lyder skide godt djoffer!
@ Freakstar (Lol, folk fra Randers med høje tanker)
Flækkede af grin :D
De har en bistro der ligger rimeligt centralt (indre Vesterbro).
Det er billigt 65 kr. for en aften buffet, men det er en bistro hvor vi lokale spiser og ikke en restaurant, nærmere end kantine.
Maden synes jeg er ret god.
Jeg vil også foreslå http://www.cafelindevang.dk/Cafe Lindevang på Frederiksberg. Tag metroen til Lindevang og gå 5 min. Vidunderligt gammelt dansk madsted med så meget sjæl. En frokost med øl kan gøres for 200. To stykke smørrebrød er nok, men med tre så behøver du ikke spise til aften.
Hvis det er til aften, så vil jeg foreslå deres wienerschnitzel til 168 den er vanvittig stor, masser af tilbehør og fantastisk sovs. Der skal bestilles bord, da der er fuldt til både frokost og aften næsten hver dag.
Skal det være noget konceptsmart noget, så langt hellere som djoffer (Les trois cochons)end Madklubben.
Er Riz Raz any good? Er også selv i Kbh med min gymnasieklasse, og jeg mener vi skal spise der i morgen.
degnovic skrev:
Er Riz Raz any good? Er også selv i Kbh med min gymnasieklasse, og jeg mener vi skal spise der i morgen.
Any good? Det koster ca. 80,- pr. person, og de har tjenere ansat til 110,-/ timen på centrale adresser i København. Det er ikke i nærheden af "any good". Det er kun moderat bedre end de tarveligste shawarma-barer eller Mac D / Burgerking.
Byens bedste indenfor genren: KÔSK KEBAB
i starten af Frederiksundsvej, som ligger for enden af Nørrebrogade. Kødet er super marineret og side dishes er virkelig lækre, feks. deres baba ganoush eller ezme. Brødet friskbagt.
Billige retter til 60-90 kr. og der er virkelig noget på tallerknen.
Et must move, deværre uden alkohol !
www.kosk.dk/
Hygge,
Krølle Jens
Har kun hørt godt om cafe lindevang - skulle være solid, god, dansk mad.
MASH er altid udmærket, men et lidt billigere alternativ er Retour Steak i Ny Østergade - synes at deres bearnaise og tilbehør slår MASHs, og kødet matcher fint niveauet der.
Sans Souci(sp?) skulle også være klar med en omgang flæsk hvis den trang dukker op.
Jeg er en sucker for vietnamesisk, og nedenstående holder et fornuftig pris- og kvalitetsniveau:
www.bistrokivi.dk/bistrokivi/Home.html
Yndlingskebab/falafel:
www.facebook.com/pages/Ahaaa-Det-Arabiske-Madhus/374119879321033
Alternativ til Madklubben - dansk mad til overkommelige priser:
restaurantviva.dk/da/
Vi endte på O'learys til burger, bajer og bold. Nogle klager over prisen, jeg liker bare stemningen.
Kommer lidt an på prisklassen.
Burgere og cafemad til 100-150kr. kan jeg klart anbefale Halifax (kæde), Cocks n cows, Dalle valle.
Brunch helt klart på laundromat!!!
Hvis i er til sushi, så la' vær med at tage et eller andet random sted. Tag på Sticks N Sushi - lidt dyrere, men standarden er der + fede restauranter specielt den på tivoli hotel.
Ellers er jeg ret glad for Madklubben (200-250 for 2-3 retter), Lele (Vietnamesisk, lidt dyrere), eller Famo (italiensk, dyrt, lækkert)
Riz-raz evt til frokost. Eller Anakara. Begge buffeter til under 100 kr.
Ankara har vist et tilbud med buffet + fri bar for 200 :)
JEbskamp skrev:
Kommer lidt an på prisklassen.
Burgere og cafemad til 100-150kr. kan jeg klart anbefale Halifax (kæde), Cocks n cows, Dalle valle.
Brunch helt klart på laundromat!!!
Hvis i er til sushi, så la' vær med at tage et eller andet random sted. Tag på Sticks N Sushi - lidt dyrere, men standarden er der + fede restauranter specielt den på tivoli hotel.
Ellers er jeg ret glad for Madklubben (200-250 for 2-3 retter), Lele (Vietnamesisk, lidt dyrere), eller Famo (italiensk, dyrt, lækkert)
Riz-raz evt til frokost. Eller Anakara. Begge buffeter til under 100 kr.
Ankara har vist et tilbud med buffet + fri bar for 200 :)
Masser af fine steder i din post.
Men.
Men.
Men.
ANKA-FUCKING-RA?!?!?!
Er sgu seriøst et lorte sted. Vil i have tyrkisk mad, så ram hellere en af de lokale-kebab pushere. Mange af stederne laver super lækker mad (her tænker jeg selvfølgelig udover den standard Pita eller Dürum kebab), som fx KrølleJens også anbefalede.
Jeg forstår ikke folks fascination af foie gras.
Vi var på det der Wallmans (med noget bestyrelse) i starten af februar og havde valgt menuen med oksefilet.
Forretten var en fantastisk græskarsuppe. Desserten var chokolademousse, chokolademaccaroons og creme brule. Smagte himmelsk!
Hovedretten var en småsej oksefilet med en eller anden kartoffelting, ovnbagte rodfrugter og rødvinsauce.
Men jeg var nødt til at forlade salen mens hovedretten blev serveret. Der var foire gras på oksekødet .. det skulle åbenbart være 'særligt fint og lækkert' med kombinationen af rødt kød og foire gras - men bare lugten var nok til, at jeg måtte forlade salen og ikke kunne spise en bid af hovedretten.
900 kuverter med hver sin klat foie gras var mere end jeg kunne klare.
Jeg havde ellers fået af vide, at foire gras overhovedet ikke skulle smage eller lugte som lever, men jeg kunne ikke se/lugte forskel.
Jeg spiser ikke nogen former for lever - heller ikke leverpostej. Mine børn spiser heller ikke lever, fordi jeg ikke kan holde lugten ud.
liderdider skrev:
Vi endte på O'learys til burger, bajer og bold. Nogle klager over prisen, jeg liker bare stemningen.
Så kunne I lige så godt ha' taget på Rosie Mcgee's. Der havde I helt sikkert ikke været alene om at være fra Randers.
@tuz
Hvem har dog fortalt dig at foie gras ikke dufter/smager af lever? :)
@lider
Når I skal ud at spise "rigtigt" så overvej nose2tail i kødbyen. Var dernede med en kammerat for nogle uger siden - det er lækkert, og vi fik forret, hovedret, dessert, to store fadøl (hver) samt kaffe og en lille skarp til knap 1000 kr i alt.
Lyder lækkert Henrik. Det vil jeg tjekke ud..
Gør det :) Hvis i beslutter jer for det er det nok en god ide at bestille bord.
liderdider skrev:
Vi endte på O'learys til burger, bajer og bold. Nogle klager over prisen, jeg liker bare stemningen.
Lol selvfølgelig gjorde du det - var i på Sam's bar bagefter?
Nej - vi nøjedes med et par billige fadbamser i hotellobbyen.
- er Sam's et sted der er værd at besøge i aften, og ligger det centralt? :-)
Just don't
500kr middag: sticks&sushi , belis bar ved frb rådhus, retour
Gå nu ikke på flere skodsteder i indre by:-)
Okay, haha. Er Sam's lig med den hvide hest i Aarhus, eller?
liderdider skrev:
Nej - vi nøjedes med et par billige fadbamser i hotellobbyen.
- er Sam's et sted der er værd at besøge i aften, og ligger det centralt? :-)
Det ligger på strøget, men det er satme et lortested, medmindre man elsker karaoke.
Jeg gætter på at i kan finde et sted i boltens gård hvor i kan møde damer. Kulørbar fx.
Personligt hader jeg alle steder i det område, men jeg er også blevet så gammel at portvin, jazzmusik og en ostemad er hvad jeg kalder "at skeje ud".
Kulørbar er fyldt med damer under 20år.
Hvis du tager derind, og du kan inddrive de 700kr de skylder mig, så er det dine.
Historien er som følger:
Jeg er lige kommet derind med et par kammerater og vil gerne købe en flaske vodka. Den koster 700kr, hvilket jeg betaler. Mens jeg betaler står jeg og snakker med en kammerat i baren, og kigger ikke på dankortterminalen. Bartenderen kommer hen til mig og siger at betalingen blev afvist. Hun viser mig også en kvittering, som jeg obv ikke kigger på overhovedet.
Jeg kører mit kort igennem igen og får betalt. Et par dage efter kan jeg så se at de har trukket den to gange.. WTF.. Så har bartenderne lige scoret lidt ekstra drikkepenge.
Jeg blev tilbudt gratis entre billetter som et plaster på såret da jeg skrev til ham. Mine penge kunne jeg ikke få igen. (Og jeg fik ikke indkrævet dem gennem banken, hvilket jeg sagtens kunne have gjort, jeg magtede det bare ikke lige)
Tror desværre ikke lige jeg er manden til at inddrive gæld :-D
- nogle der har erfaringer med Haché?
liderdider skrev:
nogle der har erfaringer med Haché?
Hache er en rimelig standard burger.
på C and C og Mash er kvaliteten af maden væsentlig bedre og deres burgere koster ikke meget mere. Desuden sidder du på standard cafe stole på Hache, de andre steder har de sofaer, hvilket også gør turen hyggerligere.
Cool, andre burgersteder i prisklassen 150kr'ish der er nutzzzz?
Cafe no.1 på århusgade.
Burger med foie gras og figner. Så vidt jeg husker var den udmærket, dog uden er at være noget helt vildt.
politiken.dk/ibyen/nyheder/gadeplan/gadeplanguide/ECE1028728/gadeguide-aarhusgade-lokker-med-foie-gras-burger-og-ny-cocktailbar/
Cafe sokkelund på Smallegade er fantastisk
Men lige lidt dyrere end 150
Synes Haché er lidt overrated - jo mindre de har ændret sig meget indenfor de sidste 1,5 år. Hvis du går lidt længere op ad vejen ligger Halifax - hvilket jeg synes er klasser bedre.
liderdider skrev:
Tror desværre ikke lige jeg er manden til at inddrive gæld :-D
- nogle der har erfaringer med Haché?
Som jeg skrev længere oppe så kan jeg på det kraftigste anbefale Haché. Specielt til frokost da det er god value.
Til aften synes jeg lidt det er hip som hap. C&C er måske lidt hyggeligere også kan i smutte på en af cocktailbarerne på gammel strand bagefter. Fx Madam Chu.
Hache laver bedre burgere og dips, c&c laver bedre sideorders.
Mhmmm, Haché er skide godt. Lækre pommes med god dip og rigtig godt burgere. +1 herfra.
henrikthing skrev:
@tuz
Hvem har dog fortalt dig at foie gras ikke dufter/smager af lever? :)
Nogen, som åbenbart ikke har helt samme smags- eller lugtesans som jeg :)
De kunne ikke holde op med at tale om hvor fantastisk foie gras er..
Jeg kommer aldrig til at spise det - mest pga. det med smag/ lugt af lever men også af etiske årsager :)
sorry for derail af tråden -- det ryster mig bare hver gang folk anbefaler foie gras :D
Foie Gras for sig selv er meh. hvis man får det serveret hos folk der ikke ved bedre, så kan det blive ret klamt.
Men det passer godt ind i en del retter. Noget så basalt som en Bouef Rossini er sq nuts.
Sådan noget som foie gras terrin er imo klammere end klamt
Har fuld forståelse for folk der fravælger det af etiske årsager. Det er egentlig noget svineri.
Hvorfor fravælger man det af etiske årsager? Bliver det fremstillet vulgært, oder?
@lider
Fordi man måske ikke er helt sød ved dyrene i fodringen.
Man er nemlig langt human når man dræber dem på normal vis.
lider
Gæssene bliver overfodret, delvis tvangsfodret, så de udvikler en abnormt stor fedtlever.
Modtaget, så lærte jeg også noget i dag. :-)
De bliver tvangsfodret. Det er vist endda lovbestemt i Frankrig at hvis produktet hedder Foie Gras, skal dyret være fodret med Gavage metoden, hvor de får et rør ned i halsen og næsten ned i maven
Her er et klamt eksempel på industriel produktion. Dyrene har det åbenlyst godt ;)
Og lidt mere traditionelt, måske humant, men garanteret pisse omkostningstung
Uden at vide det, vil jeg tro 99.9% af al Foie Gras produktion i Frankrig foregår på den første måde
Sick...
Hvis man fravælger foie gras af etiske årsager bør man imo også fravælge alle konventionelle ikke-økologiske animalske produkter i almindelighed.
Fangenskab, pladsmangel, overmedicinering, mishandling under transport, fodring med unaturlig føde osv er altså standard - og jeg har svært ved at se at foie gras-gæs skulle have det dårligere end burhøns, tremmekalve osv.
Halifax, du kan dog ikke reservere bord her, men deres burgers er for vilde!!