Krondyrmørbrad til nytår

#1| 0

Halløj.!


Faldt over et stykke fersk krondyrmørbrad i dag, som skal serveres sammen med oksemørbrad, nytårsaften.


Jeg har "planlagt" at vakuumere den med timian, enebær og sort peber ca 36 timer før, lynstege den i baconfedt, smør og urter hele vejen rundt og stege færdige ovn til ca 58-59 grader.


Er jeg helt på glatis, råd / erfaringer modtages med kyshånd.


Og godt nytår ;-)


X

29-12-2016 20:20 #2| 0

55 grader er en bedre plan end 58 imo :) Derudover lyder det lækkert - min erfaring siger mig at du ikke får en større effekt af at vakumere end af bare at pakke stramt i film.

29-12-2016 22:32 #3| 0
OP

@henrikthing


Men tidshorisonten på 36 timer er ok, og tager ikke "over" ift kødsmagen. Frygter det bliver for voldsomt.



29-12-2016 23:42 #4| 0

Jeg har købt det samme (torvehallerne?). Jeg har fået dem skåret ud til bøffer på ca 100 gram, hvilket måske er en fejl. Jeg tænker at give dem skorpe på panden og færdiggøre i ovn til de 55 grader, lidt mere for dele af selskabet.

Hvad tænker du mht tilbehør? Har ikke lagt mig fast på noget. Retten inden er planen at servere tartar med rå æggeblomme og sort vintertrøffel. Men kunne overveje bruge trøffel i sovsen eller revet over istedet.

30-12-2016 09:52 #5| 0
OP

jeg "faldt" over det og bruger det som supplement til det planlagte.


Vi er 2 småbørnsfamilier så jeg holder det relativt simpelt og kan ikke sætte så lang tid af til forberedelse.


Det bliver tapas til nytårstale og hapser indtilDet bliver oksemørbrad - krondyr pommes Anna, rødvinsglace og en let salat. Ungerne bliver spist af med gastromands bolo :

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar