"knivserie" pletter på stålet

#1| 0

Jeg står og skal investere i nogle nye køkkenknive.

Jeg føler mig rimelig godt informeret omkring skarphed og hårdhed af stålet, og har haft kig på alt lige fra "Dick, Tojiro, Zwilling, Mac m.m."
Nu til problemet :

Jeg fik en Zwilling kokkekniv (4 stjernet) i Julegave, men efter 1 dag var der pletter på stålet.(Havde skåret 1 pepperfrugt og noget kamsteg) og umiddelbart efter vasket den op i hånden og tørret den godt af.
Jeg ringede så til Zwilling, som sagde at det skulle der ikke kunne komme efter bare 1 dag.

Samme dag går jeg ned til Imerco og får den byttet til en ny, da der jo kunne være en fejl i stålet.

Så skærer jeg 4 stykker kamsteg til aftensmad, og sætter mig ind for at spise.
Ca. 20-25 minutter senere, går jeg ud og vasker den af i hånden og tørrer den grundigt, og kan se at der igen er kommet pletter(Ca. 10 stk, med den største på 3mmm.). Nu har jeg været nede for at få mine penge igen, og står og skal finde nogle nye.

Så vil jeg høre hvad jeres erfaringer er med køkkenknive af høj kvalitet :
Er det normalt at de får pletter og er så sårbare som eksemplet ovenfor?
Er der nogle mærker der er mindre sårbare end andre?

Der har før været en tråd om kokkeknive, hvor mange havde nogle af de dyre knive. Vil meget gerne høre fra nogle af jer også :)

29-12-2010 10:48 #2| 0

Jeg har erfaringer med en del Torijo- og Macknive og ingen af dem fik pletter efter længere tids brug. Derudover, så er det nogle ganske udemærket knive.

29-12-2010 11:33 #3| 0

Du får alligevel spist noget kamsteg...

29-12-2010 11:58 #4| 0
OP

Ja jeg elsker kamsteg..uhmm

29-12-2010 12:56 #5| 0

Har Global og har aldrig haft problemer med pletter, elsker dem for deres lave vægt og gode design mht. rengøring

29-12-2010 12:59 #6| 0

Har ejet et sæt zwilling knive i snart 7-8 år, og de fungerer stadigvæk perfekt... Ligeledes har jeg aldrig oplevet, at de har fået pletter... Sikker du på ikke bare stinker til at vaske op?:)

29-12-2010 14:20 #7| 0

Sorry for hijack, men hvordan sliber I jeres global-knive?

29-12-2010 14:33 #8| 0

Fik slebet mine Global her www.elitesliberiet.dk/

Nu har jeg købt en Tojiro istedet, da jeg ikke bryder mig om grebet på Globals knive.

29-12-2010 14:37 #9| 0

@Såderkaf

Har haft en kok, til at slibe 2 gange, og ellers har jeg anskaffet mig den sliber de har lavet til knivene. Den fungere faktisk ret godt som alternativ til et strygestål hvis man ikke er for skrap med et sådan.

Man skal dog være opmærksom på at når man først begynder at slibe sine knive skal man jævnligt gøre det, skæret holder ikke så længe som da de var nye.

29-12-2010 15:30 #10| 0
OP

@Djoffer
Pletterne var kommet efter de der 20-25 minutter, og blev bare synlige da jeg vaskede op og tørrede af :)

Man skulle vel gerne kunne have sine knive liggende med madrester på i så lidt tid eller hvad?

Vaskede du dem op lige med det samme i de der 7-8 år eller har du også haft dem til at ligge i så kort tid som 20-25 min.?

29-12-2010 23:37 #11| 0

Jeg har en del knive (kokkekniv, tomatkniv, tournierkniv og brødkniv) i denne serie, og er ret vild med dem. Holder sig skarpe længe, og kan godt lidt grebet.

www.hwl.dk/products-dick-premier-plus-%2811dickppl%29.aspx

Jeg er også glad for endeavour-knivene. Gode greb, lækker kvalitet - og de tilhørende knivblokke og skærebrædter er ret frække.

www.inspiration.dk/produktsoegning?p=1&ps=40&mp=&ip=&rm=&rf=&ol=&so=400&s=endeavour&b=&d=&o=

Skal det være ægte nice, så er dette et must (men måske lige pebret nok):

www.hwl.dk/products-tojiro-63-lag-staal-%2811toji63%29/kokkekniv-%28f1034%29.aspx

29-12-2010 23:55 #12| 0

Var lige fået 2 af de tojiro knive, godt nok kun i 37 lags :)

De er fantastiske, og kan varmt anbefale dem udfra førstehåndsindtrykket.

30-12-2010 08:33 #13| 0
OP

@henrikthing
Har også haft lidt kig på de der Dick knive, da de skulle være meget hårdføre.

Men min største bekymring går på det med pletterne. Og om de kan tåle at ligge 20-25 min. efter brug, inden de bliver vasket op. Eller om de konsekvent SKAL vaskes op sekundet efter de har været i brug..

Jeg gider simpelthen ikke bruge tid på at bytte flere knive.

@Jacob
Ja det er fandme også nogle nice knive, men er bare lidt bange for om de er alt for skrøbelige, (Du ved det med at de ikke må ramme en knogle eller noget, da "æggen kan chipse")

30-12-2010 08:41 #14| 0

@JohnGS
Det er sjældent jeg vasker op instantly, og der er ikke gået noget galt endnu. Når det er sagt, så er det selvfølgelig vigtigt at man passer på sine knive og behandler dem ordentligt.

Bekymringen ift. tojiro-knivene er reel nok, de skal suppleres af en mere hårdfør kniv til de tunge opgaver. Til gengæld er det en sand fornøjelse at hakke alt uden knogler med dem :)

30-12-2010 08:48 #15| 0
OP

@henrikthing
De der endeavour knive er sgu også fede nok.
Går ud fra de er så skarpe at de kan barbere hår af armene. Men det er alle knive i de prisklasser vel?

30-12-2010 09:03 #16| 0

Yes, endeavour knivene er rigtig skarpe. Problemet med dem er, at man betaler lidt ekstra for at de ser lækre ud, og formentlig også for at de har brugt Kirk-Maarbjerg til at brande dem. Går du efter pris ift. kvalitet tager jeg Dick-knivene anyday.

30-12-2010 09:22 #17| 0
OP

Jeg synes bare at endeavour knivene måske virker for billige.

Jeg tænker bare 67 lag bukket stål, samtidig med at de er brandet som du skriver.

Det for nogle alarmklokker til at ringe, da mange tilsvarende knive faktisk ligger i en endnu højere prisklasse. Så et eller andet sted må de være gået på kompromis med kvaliteten.

30-12-2010 16:32 #19| 0

@john
Er jævnt standard at mine knive ligger en 2-3 dage inden de bliver vasket op så...:)

30-12-2010 16:32 #18| 0

@john
Er jævnt standard at mine knive ligger en 2-3 dage inden de bliver vasket op så...:)

30-12-2010 16:44 #20| 0

Jeg skiftede mine global knive ud med Wusthof Classic. Jeg har aldrig vaeret gladere for mine knive. Ingen pletter. Vasker dem i haanden og sliber dem selv.

30-12-2010 17:27 #21| 0

@JohnGS

Endeavourknivene er ikke i nærheden af tojiro-klasse - der hænger pris og kvalitet bare uløseligt sammen. Men de er heller ikke scam-dyre, som global-knive fx er (sorry for hate).

31-12-2010 08:45 #22| 0
OP

Jeg endte med at købe :

1)Big chopper kokkekniv fra Endeavour www.inspiration.dk/produkt/96582/endeavour-big-chopper-kokkekniv

2)Urtekniv fra endeavour www.inspiration.dk/produkt/96586/endeavour-urtekniv

3) grøntsagskniv fra Raadvad sensei dama serien. www.inspiration.dk/produkt/251010/raadvad-sensei-dama-santokukniv

De er alle af bukket stål i over 60 lag.

Men er godt klar over de ikke kommer i nærheden af Tojiro.

De er nok heller ikke helt lige så skarpe som de dyreste knive. Men har tænkt mig at få dem slebet op, da stålet ihvertfald er hårdt nok til at jeg skulle kunne slibe dem barberbladskarpe op. Enten i kødbyen hos HW Larsen eller hos Mighty Sharp i nordjylland. www.mighty-sharp.com/

Så tænkte jeg på at købe en god aftrækker til at vedligeholde dem med. Måske denne her. www.hwl.dk/products/knivaftraekker-%286522%29.aspx

Nogle der har erfaringer med slibning hos de 2 nævnte, eller måske andre gode bud?

Nogle der har erfaring med at bruge en god aftrækker kontra et keramisk strygestål?


Så vil jeg da lige sige at i skal have tak for at deltage i denne tråd..Det er sgu til stor hjælp :)

31-12-2010 16:24 #23| 0

Selv tak :)

Gode valg. Kom gerne med review af raadvad-kniven, den ser nice ud.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar