Kalkun til thanksgiving

#1| 0

Jeg er kommet til at kaste mig ud I at skulle lave en kalkun til thanksgiving. Normalt har jeg købt en frosset til en 150 kr for ca. 4.5 kg. Men eftersom jeg også fejre fødselsdag overvejer jeg om man bør prøve et dyre alternativ. Så mit spørgsmål er egentlig er forskellen så stor at det kan svare sig?

Pt. Kan jeg se der er de her muligheder jeg kan vælge mellem:

  1. Den klassiske frozen hvor de har en til 149 kr for 4.4 i Menu
  2. Bilka har en i deres slagter for 70 kr. kg.
  3. Slagteren som tager 125 kr. kg.

Så spørgsmålet er der den store forskel mellem de 3 kategorier og hvad mener I giver mest mening?

 

PS. Vil helst have en kalkun på en 5.5 kg da vi bliver 12 personer men ligner at både ved bilka og slagteren bliver det max 5 kg.

 

22-11-2019 01:37 #2| 13

Stærkt lige at spise sine 12  'fødselsdags' gæster af med en tør kalkun fra Menu til 149 kr under dække af det er Thanksgiving.

22-11-2019 01:47 #3| 5

Men skal i absolut fejre det Yankee pis, så har de fritgående kalkuner her op til 8 kg for 95 kr kiloet. Du kan evt bestille julemaden med også.

 

https://dyssegaarden.com/gaardbutik/bestilling/

22-11-2019 01:55 #4| 0
blunder skrev:

Jeg er kommet til at kaste mig ud I at skulle lave en kalkun til thanksgiving. Normalt har jeg købt en frosset til en 150 kr for ca. 4.5 kg. Men eftersom jeg også fejre fødselsdag overvejer jeg om man bør prøve et dyre alternativ. Så mit spørgsmål er egentlig er forskellen så stor at det kan svare sig?

Pt. Kan jeg se der er de her muligheder jeg kan vælge mellem:

  1. Den klassiske frozen hvor de har en til 149 kr for 4.4 i Menu
  2. Bilka har en i deres slagter for 70 kr. kg.
  3. Slagteren som tager 125 kr. kg.

Så spørgsmålet er der den store forskel mellem de 3 kategorier og hvad mener I giver mest mening?

 

PS. Vil helst have en kalkun på en 5.5 kg da vi bliver 12 personer men ligner at både ved bilka og slagteren bliver det max 5 kg.

 

 Jeg har lavet 8 kalkuner de sidste 4 år, både til jul og thanksgiving. Har prøvet både frost og slagter. Hvis blot din frosne når at tøe ordentlig op, plus du forkæler den med elmings langtidsstegning og at spraye kalkunen med lurpaks spray smør, hver 30 min, så er det mere end fint med en frossen. 

Synes ikke det er pengene værd for en slagter i forhold.. Kommer an på hvor stor en kok du er :-). 

Jeg har tilgengæld en opskrift på en brun sovs med ribs gelé og fløde der kan få alle dine gæster til at synge din ynglingssang, sig til hvis du ønsker opskriften

Redigeret af Suubstanish d. 22-11-2019 04:24
22-11-2019 02:05 #5| 0
OP
Suubstanish skrev:

 Jeg har lavet 8 kalkuner de sidste 4 år, både til jul og thanksgiving. Har prøvet både frost og slagter. Hvis blot din frosne når at tøe ordentlig op, plus du forkæler den med elmings langtidsstegning og at spraye kalkunen med lurpaks spray smør, hver 30 min, så er det mere end fint med en frossen. 

Synes ikke det er pengene værd for en slagter i forhold.. Kommer an på hvor stor en kok du. 

Jeg har tilgengæld en opskrift på en brun sovs med ribs gelé og fløde der kan få alle dine gæster til at synge din ynglingssang, sig til hvis du ønsker opskriften

 

 Tak for svaret :)

Du må da gerne sende mig opskriften selvom det nok kun bliver den brune sovs. Vil gerne holde det simpelt som muligt når nu det bliver så mange gæster i min lille 2-værelses.

22-11-2019 18:51 #6| 3

Det er min erfaring at der er væsentlig forskel på en fritgående kalkun der har levet et godt liv og en frossen fætter der er fremavlet hurtigst og billigst muligt. De 2 gange jeg har prøvet med en frossen har kalkunen virket mere tør og mat i smagen.

Held og lykke med projektet.

 

22-11-2019 18:52 #7| 7
Suubstanish skrev:

Jeg har tilgengæld en opskrift på en brun sovs med ribs gelé og fløde der kan få alle dine gæster til at synge din ynglingssang, sig til hvis du ønsker opskriften

 

 Spændende - kunne du evt. dele opskriften med det øvrige PN :-)    

22-11-2019 21:24 #8| 0
Suubstanish skrev:

Jeg har tilgengæld en opskrift på en brun sovs med ribs gelé og fløde der kan få alle dine gæster til at synge din ynglingssang, sig til hvis du ønsker opskriften

 

 Hvis ikke du har lyst til at smide den ud til alle på PN, så vil jeg gerne anmode om en pm med opskriften (o;

23-11-2019 00:07 #9| 0

Jeg napper dgerne en pm også

23-11-2019 06:20 #10| 0
OP
dankjar skrev:

Det er min erfaring at der er væsentlig forskel på en fritgående kalkun der har levet et godt liv og en frossen fætter der er fremavlet hurtigst og billigst muligt. De 2 gange jeg har prøvet med en frossen har kalkunen virket mere tør og mat i smagen.

Held og lykke med projektet.

 

 

 Tror du så der er stor forskel fra en fra bilka til 70 kr kg. eller slagterenen til 125 kr kg.?

23-11-2019 06:24 #11| 0
OP

Skal lige sige at bilka kalkunenen normalt er 100 kr kg. ikke at det burde gøre en forskel...

23-11-2019 09:59 #12| 5

Undskyld, jeg blander mig. Men hvorfor fejrer I Thanksgiving? :-)

23-11-2019 10:38 #13| 0
CykelNille skrev:

Undskyld, jeg blander mig. Men hvorfor fejrer I Thanksgiving? :-)

 NFL er en god undskyldning.

 

23-11-2019 12:19 #14| 1

WTF ?!

Er der nogen i DK, der fejrer Thanksgiving ?

Det har jeg sgu ikke hørt før.

 

 

23-11-2019 12:20 #15| 1

Aner ikke hvad det er.

23-11-2019 12:41 #16| 7
CykelNille skrev:

Undskyld, jeg blander mig. Men hvorfor fejrer I Thanksgiving? :-) 

Storvezir skrev:

WTF ?!

Er der nogen i DK, der fejrer Thanksgiving ?

Det har jeg sgu ikke hørt før.

 

  

Hawkeye skrev:

Aner ikke hvad det er.

Skal vi være imponerede over, at I er uvidende eller hvordan skal de her indlæg tolkes? Og nej, danskere fejrer - i lighed med de fleste amerikanere - ikke thanksgiving af taknemmelighed over, hvordan høsten er gået. Jeg vil gætte på, at de fleste danskere der samles denne dag, gør det for at hygge med deres venner med god mad, drikke og amerikansk fodbold. Man kunne for så vidt kalde det NFL-med-mad-og-hygge-den-fjerde-torsdag-i-november-dag for min skyld. Det er bare en anelse lettere med det lidt kortere ord, som allerede eksisterer. 

 

23-11-2019 12:46 #17| 3
Nilsson skrev:

Skal vi være imponerede over, at I er uvidende eller hvordan skal de her indlæg tolkes? Og nej, danskere fejrer - i lighed med de fleste amerikanere - ikke thanksgiving af taknemmelighed over, hvordan høsten er gået. Jeg vil gætte på, at de fleste danskere der samles denne dag, gør det for at hygge med deres venner med god mad, drikke og amerikansk fodbold. Man kunne for så vidt kalde det NFL-med-mad-og-hygge-den-fjerde-torsdag-i-november-dag for min skyld. Det er bare en anelse lettere med det lidt kortere ord, som allerede eksisterer. 

 

 

 Så foretrækker jeg at være uvidende, og holde sammenkomster med venner/familie, når det passer ind i programmet.

23-11-2019 13:22 #18| 16
Hawkeye skrev:

 

 Så foretrækker jeg at være uvidende, og holde sammenkomster med venner/familie, når det passer ind i programmet.

 

 Fejrer I så heller ikke jul, når I nu ikke selv har valgt datoen? Og hvad med nytår - bliver der skudt raketter af en weekend i januar, når det passer ind i programmet?

23-11-2019 14:06 #19| 0

Min viden om kalkuner er på nul, men når det kommer til ænder må jeg indrømme at jeg ikke synes der er vanvittig stor forskel på en fryseand fra Fakta og en dyr and fra slagteren.
Forskellen i smag på ænder kommer i langt højere grad til udtryk på hvilken kok der har stegt og tilberedt den.

Når det er sagt har jeg selv tidligere købt ænder fra Gråsten Fjerkræ til en ret høje priser og vil også gøre det igen i ny og næ.
Det er dog mere et spørgsmål om stil end om smag.

23-11-2019 14:20 #20| 3
nothing878 skrev:

 

 Fejrer I så heller ikke jul, når I nu ikke selv har valgt datoen? Og hvad med nytår - bliver der skudt raketter af en weekend i januar, når det passer ind i programmet?

 

 Der har jeg det lidt ligesom pokernet har det mht deres samarbejdspartnere .


“ det går nok “ 

23-11-2019 14:28 #21| 2

Sådan helt generelt kan man vel sige, at jo billigere en fugl er, jo hurtigere er den blevet bragt til at vokse til slagtestørrelse og jo mindre plads har den haft til at bevæge sig på. Begge dele resulterer sådan set - teoretisk i hvert fald - til at kødet bliver af en dårligere kvalitet (mindre smag, mindre struktur, bliver nemmere tørt). Til gengæld er konsekvenserne af frysningen nok minimale, så en god, men frossen fugl > en mindre god, men fersk fugl.

 

Personligt ville jeg til gengæld aldrig helstege en kalkun, som jo er forfærdeligt fedtfattig. Så hellere lave en ballotine eller køre confiteret lår og intervalstegt bryststeg... Hvis ikke det var fordi jeg til enhver tid alligevel ville ende med at vælge kylling, and, gås eller due i stedet fordi de smager bedre og af mere :)


Ift. konkret køb af kalkun ville jeg købe fra en gårdbutik a la den Nimacos henviser til - mange af dem shipper også billigt i termokasse. Hvis det udelukkende er alternativerne i OP ville jeg købe en af slagtervarianterne - om den hos den "rigtige" slagter er bedre end Bilkas afhænger af slagteren - det er ikke givet. 

23-11-2019 14:42 #22| 0

Sovse opskrift, ja tak :)

23-11-2019 14:57 #23| 11
Nilsson skrev:

Skal vi være imponerede over, at I er uvidende eller hvordan skal de her indlæg tolkes? Og nej, danskere fejrer - i lighed med de fleste amerikanere - ikke thanksgiving af taknemmelighed over, hvordan høsten er gået. Jeg vil gætte på, at de fleste danskere der samles denne dag, gør det for at hygge med deres venner med god mad, drikke og amerikansk fodbold. Man kunne for så vidt kalde det NFL-med-mad-og-hygge-den-fjerde-torsdag-i-november-dag for min skyld. Det er bare en anelse lettere med det lidt kortere ord, som allerede eksisterer. 

 

 

 Du kan bruge dagen på at udbringe en skål for arrogance.

23-11-2019 15:35 #24| 4
Nilsson skrev:

Skal vi være imponerede over, at I er uvidende eller hvordan skal de her indlæg tolkes? Og nej, danskere fejrer - i lighed med de fleste amerikanere - ikke thanksgiving af taknemmelighed over, hvordan høsten er gået. Jeg vil gætte på, at de fleste danskere der samles denne dag, gør det for at hygge med deres venner med god mad, drikke og amerikansk fodbold. Man kunne for så vidt kalde det NFL-med-mad-og-hygge-den-fjerde-torsdag-i-november-dag for min skyld. Det er bare en anelse lettere med det lidt kortere ord, som allerede eksisterer. 

 

Jeg forstår ikke helt den fornærmede attitude. Jeg spørger stille og roligt, hvorfor I fejrer en amerikansk højtid. Du må da fejre lige, hvad du vil. Men mener du virkelig, det er uhøfligt at spørge? 

23-11-2019 19:34 #25| 0
CykelNille skrev:

Jeg forstår ikke helt den fornærmede attitude. Jeg spørger stille og roligt, hvorfor I fejrer en amerikansk højtid. Du må da fejre lige, hvad du vil. Men mener du virkelig, det er uhøfligt at spørge? 




Altså, Mortens aften giver vel endnu mindre mening?

Synes dog at en høstfest er et fantastisk koncept, hvis bare det ikke lå i november og indebar en kedelig frossen kalkun. Tænker landbruget godt kunne presse en dansk høstfest igennem hvis de ville.
23-11-2019 20:53 #26| 0
Live skrev:

Altså, Mortens aften giver vel endnu mindre mening?

Synes dog at en høstfest er et fantastisk koncept, hvis bare det ikke lå i november og indebar en kedelig frossen kalkun. Tænker landbruget godt kunne presse en dansk høstfest igennem hvis de ville.

 Især fordi ham, vi fejrer, hed Martin :-)  

23-11-2019 21:06 #27| 0
CykelNille skrev:

 Især fordi ham, vi fejrer, hed Martin :-)  

 

 Og fordi man spiser and, hvor anekdoten handler om gæs. 

23-11-2019 21:13 #28| 0

og de færreste vel er katolikker

24-11-2019 05:27 #29| 0
Live skrev:

Synes dog at en høstfest er et fantastisk koncept, hvis bare det ikke lå i november og indebar en kedelig frossen kalkun. Tænker landbruget godt kunne presse en dansk høstfest igennem hvis de ville.

 

 Høstfest bliver da allerede fejret og er ikke datobestemt.

Det kommer an på det enkelte landbrug hvornår det afholdes.

24-11-2019 06:57 #30| 0

Jeg synes at vi bør indføre "Mardi Gras" traditionen i Danmark.

Mardi Gras


Kan man planlægge sit ophold i New Orleans, så man får Mardi Gras med, er man sikker på – i tilgift til det byen selv byder på – at få en fantastisk oplevelse med farverige minder. I 2014 ligger Mardi Gras-festen tirsdag den 4. marts, og paraderne i byen, op til dette højdepunkt, starter fra den 15. februar.


Mardi Gras er et karneval, der kan måle sig med de bedste i verden, og en ejendommelig tradition har bidt sig fast: Omkring Bourbon Street i byens franske kvarter “flasher” unge kvinder deres bryster under festlighederne! Traditionen har angiveligt rødder helt tilbage til 1889 og står i kontrast til festens religiøse udspring.

24-11-2019 12:30 #31| 2
Aurvandil skrev:

 

 Høstfest bliver da allerede fejret og er ikke datobestemt.

Det kommer an på det enkelte landbrug hvornår det afholdes.

 

 Og andelboligforeninger hvis beboere aldrig har været udenfor Storkøbenhavn, der vælger at lukke hele Frederiksberg Allé ned for "høstfest" :)

24-11-2019 18:00 #32| 0
OP

Nå den blev derailet lidt meget men valgte at købe en dybfrossen i dag pga. de svar der var relevant som kom. Så den kan nå at blive tøet op og kom i saltlage inden torsdag.

25-11-2019 11:29 #33| 4

Hvad med den sovseopskrift :-)

25-11-2019 19:31 #34| 1
blunder skrev:

 Tak for svaret :)

Du må da gerne sende mig opskriften selvom det nok kun bliver den brune sovs. Vil gerne holde det simpelt som muligt når nu det bliver så mange gæster i min lille 2-værelses.

 

dj-[k|cK skrev:

 

 Hvis ikke du har lyst til at smide den ud til alle på PN, så vil jeg gerne anmode om en pm med opskriften (o;

 

dankjar skrev:

 

 Spændende - kunne du evt. dele opskriften med det øvrige PN :-)    

 Sorry, 

den kommer her.. Husk der skal købes OSCARs andefond.


den sovs er den vildeste nogensinde og den er så simple at lave. Lad mig høre en melding når i har lavet den :-) 



 

25-11-2019 19:33 #35| 1
blunder skrev:

 Tak for svaret :)

Du må da gerne sende mig opskriften selvom det nok kun bliver den brune sovs. Vil gerne holde det simpelt som muligt når nu det bliver så mange gæster i min lille 2-værelses.

 

dj-[k|cK skrev:

 

 Hvis ikke du har lyst til at smide den ud til alle på PN, så vil jeg gerne anmode om en pm med opskriften (o;

 

dankjar skrev:

 

 Spændende - kunne du evt. dele opskriften med det øvrige PN :-)    

 Sorry, 

den kommer her.. Husk der skal købes OSCARs andefond.

 


den sovs er den vildeste nogensinde og den er så simple at lave. Lad mig høre en melding når i har lavet den :-) 

EDIT: 

Beklager forvirringen med billedet midt i blunders tekst :-) 
 

Redigeret af Suubstanish d. 26-11-2019 03:23
25-11-2019 19:35 #36| 1
Johen88 skrev:

Sovse opskrift, ja tak :)

 

bingobent skrev:

Jeg napper dgerne en pm også

 

 Tjek ovenstående :)

26-11-2019 03:24 #38| 0

-

Redigeret af Suubstanish d. 26-11-2019 08:34
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar