Julemad

#1| 0

Hej PN,

 

Vi kører flæskesteg, and og måske medister.

 

Jeg har tænkt med at sous vide flæskestegen. Den skal have 5 timer på 59 grader og derefter skal den duppes og sværene saltes. Mit problem er at jeg er rimelig arbejdsramt op til den 24. og har derfor tænkt mig at gøre følgende:

 

Sous vide den på 59 grader og fem timer hvorefter den slukker og stegen bliver liggende i 3-4 timer i vandet inden jeg kommer hjem d. 23. Tager den ud af plastik og overhælder med kogende vand for derefter at salte svær. Dupper den og sætter den ind i køleskabet natten over uden den er dækket til. 

 

Problemet er at den nu er kold og ovntiden skal helst holdes kort - normalt skal der bare skrues maks op for ovnen og stegen skal kun have så lang tid som det tager at får sværerne sprøde. Skal jeg bare tage stegen ud af køleskabet nogle timer før så den er mindre kold?

 

Og til sidst vil jeg høre om nogle har gode råd til and i ovn - har også tænkt mig at salte den dagen før og stille den udækket i køleskabet.

19-12-2025 15:58 #2| 0

Jeg har lige læst en facebook opskrift på det du skal, kan desværre ikke finde den...

 

men han skrev Sous vide på 59 som du også gør, derefter skulle den kunne holde sig 10 dage i køleskab. Når du skal bruge den sous vider du halvanden time på 59, tager op, dupper og fjerner glukose(?), og brænder så af i ovnen.

 

Har som skrevet ikke prøvet, men ikke en halv time siden jeg stødte på opskriften.

 

edit, svær skal selvfølgelig også saltes. Han havde forsaltet stegen og skulle så holde lidt igen på sværene da de skulle laves.

Redigeret af grovfil d. 19-12-2025 16:03
19-12-2025 16:29 #3| 0

Jeg har læst i dag at du kan sous vide den og så kan den ligge på køl indtil den skal bruges. Så tager du den op og sousvide 1 time på 59 grader. 
pakker den ud af posen tørre stegen. Salter den. Og så i ovn på fuld skrald indtil sværene er sprøde og stegen har ramt 65 grader. 
fandt squ lige hvad der blev skrevet af personen der laver den i sous vide. 

Redigeret af chmpen85 d. 19-12-2025 16:32
19-12-2025 16:58 #4| 0

Genvarme via sous vide er desværre ikke en mulighed, da jeg skal have stegen med hen til eksen, hvor vi holder jul (har ikke en sous vide-stav, men den store model, som jeg ikke kan have med). 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar