Hej PN,
Vi kører flæskesteg, and og måske medister.
Jeg har tænkt med at sous vide flæskestegen. Den skal have 5 timer på 59 grader og derefter skal den duppes og sværene saltes. Mit problem er at jeg er rimelig arbejdsramt op til den 24. og har derfor tænkt mig at gøre følgende:
Sous vide den på 59 grader og fem timer hvorefter den slukker og stegen bliver liggende i 3-4 timer i vandet inden jeg kommer hjem d. 23. Tager den ud af plastik og overhælder med kogende vand for derefter at salte svær. Dupper den og sætter den ind i køleskabet natten over uden den er dækket til.
Problemet er at den nu er kold og ovntiden skal helst holdes kort - normalt skal der bare skrues maks op for ovnen og stegen skal kun have så lang tid som det tager at får sværerne sprøde. Skal jeg bare tage stegen ud af køleskabet nogle timer før så den er mindre kold?
Og til sidst vil jeg høre om nogle har gode råd til and i ovn - har også tænkt mig at salte den dagen før og stille den udækket i køleskabet.
