Inspiration til hovedret i en tre retters menu

#1| 0

Hej madglade PN'er.

Meget kort får jeg gæster i weekenden, og vil gerne byde dem på lidt god mad og vin, uden at det skal være alt for dyrt.

Forretten bliver en fiskesuppe med torskeryg og lynstegte porrer.

Dessert bliver Tarte Tatin med vaniljeis og kanel-nødde-crumble.

Har selv været ude i noget kalveculotte med tilbehør samt rødvinsglace, boeuf bourguignon eller ølbraisserede svinekæber, uden at synes at nogle af retterne er det rigtige valg.

- Har i nogle forslag, til 200 i alt for hovedretten?

- Ydermere vil jeg godt høre hvilken type hvidvin der vil gå sig godt til fiskesuppen.

Redigeret af xitaah d. 31-01-2014 10:18
31-01-2014 10:06 #2| 1

Jeg tænker umiddelbart noget med kalve/oksehaler baseret på det du skriver. TIlbehør kan gå mange veje, men en oksehale ragout med hjemmelavet ravioli lyder imo som et godt matchup, især hvis du indtænker en sprød ingrediens og syre i enten fyldet eller på siden. Fyld må imo gerne være lidt friskt som modspil til en ragout, f.eks. en klassiker som ricotta og spinat og så tilføje citronskal og persille. Persille går generelt super med haler imo.

Redigeret af Turbofluen d. 31-01-2014 10:06
31-01-2014 10:15 #3| 0

Hvor mange blir i forresten? Og vi snakker 150 p.p. ik?

31-01-2014 10:18 #4| 0
OP
Turbofluen skrev:
Hvor mange blir i forresten? Og vi snakker 150 p.p. ik?


Vi bliver fire.
Nej desværre. Vi snakker 200 (lige rettet) i alt til hovedret, hvor ukurante stykker kød selvfølgelig er attraktive.
Jeg har dog de fleste basisvarer derhjemme, hvorfor det stort set kun vil være kødet og lidt grøntsager der skal betales for :)

Din ragout med tilbehør kan jeg i hvert fald godt lave inde for budgettet, så længe slagteren selvfølgelig har haler hjemme :)
Redigeret af xitaah d. 31-01-2014 10:20
31-01-2014 10:21 #5| 0

Osso Buko sidder lige i skabet i tiden imo.

31-01-2014 10:22 #6| 0

Ah, ok, så bliver det sværere. Dog kan kalvehaler måske stadig lykkes. Jeg tror en ven og jeg lavede dem engang hvor udfordringen lød 3 retter for 100 kr. p.p.

Tjek evt. Kødbilen ud. De har lidt tilbud: www.kodbilen.dk/tilbud/

Super kvali, ekstremt billigt. Der er et par ting i din prisklasse hvis du er ville til at fryse ned eller bruge den anden halvdel af det købte snarligt.

31-01-2014 10:22 #7| 0

Osso Buco er et godt bud Kris!

31-01-2014 10:30 #8| 0
OP

@Turbo

Ja, det gør det. I det mindste kommer jeg tættere og tættere på afslutning af studie, og en forhåbentligt mere interessant indkomst ;)

Kødbilen ser super interessant ud. Har i forvejen nogle "kødpushere" på fyn/nordfyn der leverer noget fremragende kød.

Jeg tror dog stadig godt jeg kan lave din X-hale ragout inden for budgettet :)

@Kris

Stik mig din bedste opskrift! :)

31-01-2014 10:56 #9| 0

Jeg syntes nu slet ikke at de ølbraiserede svinekæber lyder så dumt igen til den menu. Nuvel det er måske ikke den "perfekte" sammensatte gourmet menu men dine gæsters maver og smagsløg bliver helt sikkert mætte og tilfredse. On top of that så det jo netop lige nu årstiden til at lave dem.

Du kan evt. lave dem med en meget let kartoffelmos, persille og sprødstegte/bagte rodfrugter. Alternativt noget røsti af en art!? Jeg ville ihf. gå efter noget sprødt tilbehør så det hele ikke bliver blød med blød på iht. forretten. Du kunne måske starte med at portions anrette så det heller ikke bliver for meget. Husk at de små sataner mætter mere end de ser ud til.

Når der braiseres i øl ville jeg klart anbefale en øl til retten. Specielt en rochefort trappist 6. Vi fik netop svinekæber i øl og denne at drikke til, i lørdags, og det smagte fantastisk sammen.

Det hele afhænger jo af hvad du og dine gæster er til men hvis de er typen der ikke har fået grisekæbe endnu så go for it. GL!

31-01-2014 11:05 #10| 0
OP

@XSuper

Den ENESTE grund til at jeg ikke er helt tilfreds med svinekæber er, at en af gæsterne ikke kan fordrage øl til mad (medmindre det er frokost) :(

Ellers ville jeg elske at servere det :) - Kan du eventuelt anbefale en rødvin der kan gå til? (Det skal jo matche den noget så kraftige sauce)

31-01-2014 11:18 #11| 0

Hvorfor ikke rødvinsbraiserede svinekæber? det er nuts imo!

31-01-2014 11:28 #12| 0

Du kunne jo gå all in og måske ændre hans overbevisning. Den øl som jeg anbefaler er bestemt ikke en alm. øl. Alternativt kan du jo have en kop rødvin klar til ham/hende hvis han7hun ikke bryder sig om det. :)

Du kunne evt. også braisere i vin i stedet og helt droppe øllen!? Det er min overbevisning at det skal følges ad uden dog at have smagt dem braiseret i rødvin.

Jeg er ikke den store vinkender men tænker at du skal have fat i en kraftig og krydret vin der har været på egetræsfade. I December smagte jeg en italiener som virkelig tog røven på mig. Den blev købt i en superbrugs ude på landet til 65 kr flasken. Jeg kan desværre ikke huske hvad den hed og det er ikke lykkedes mig at finde den endnu. Den er lavet af en gut der rejser rundt og samler de bedste druer fra forskellige marker og så mikser det hele sammen. Den har endvidere vundet en pris i Berlin wine trophy et eller andet. Det var vinhandleren i biksen der anbefalede den frem for de dyre franske. En yderst spændende og smagfuld vin. Hvis du kan finde den ville det være et rigtig godt match. Ellers må du forhøre dig hos en vinhandler.

31-01-2014 11:47 #13| 0
OP

@MF

Opskrift! Jeg er meget åben!

31-01-2014 18:21 #14| 1
OP

Svinekæberne er købt. Om de så bliver rødvinsbraiseret eller ølbraiseret afhænger af om MF har en opskrift jeg finder interessant :) (pretty please!)

31-01-2014 19:23 #15| 1

Du bruner kæberne af med urter, hvidløg, og timian. Kommer dem i en gryde og hælder vin på til det næsten dækker. Vinen koges ned til det halve. Fond på til det næsten dækker (vand og boullion er en fin erstatning). Låg på gryden og i ovenen til de er møre. Kæberne tages fra og kogelagen passeres, og koges yderligere ind til den er tilpas kraftig. Hvis den ikke begynder at tykne kan den jævnes let. Til sidst monteres med lidt koldt smør og kæberne (som du har holdt lune) vendes i saucen inden servering.

31-01-2014 19:53 #16| 0
OP
Rsmadsen skrev:
Du bruner kæberne af med urter, hvidløg, og timian. Kommer dem i en gryde og hælder vin på til det næsten dækker. Vinen koges ned til det halve. Fond på til det næsten dækker (vand og boullion er en fin erstatning). Låg på gryden og i ovenen til de er møre. Kæberne tages fra og kogelagen passeres, og koges yderligere ind til den er tilpas kraftig. Hvis den ikke begynder at tykne kan den jævnes let. Til sidst monteres med lidt koldt smør og kæberne (som du har holdt lune) vendes i saucen inden servering.


Tak! Nu er spørgsmålet så bare, om jeg vil prøve dette, eller gå med en den ølbraiserede udgave, for den er godt nok også lækker.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar