Hvordan foretrækker PN sin Irish coffee

#1| 2

Ved godt mange derude syntes at disse to ædle væsker er bedst hver for sig, men lad os gemme det til en anden tråd.


Hvilken Kaffe. Er vi i Merrilds specialristede eller Hacienda La Esmeralda, høstet på skråningen af Mount Baru i Boquete, i den vestlige del af Panama.

Hvilken Whiskey - Bruger vi james cook eller The Balvenie Fifty til 230k.


Metode/rækkefølge.. Go nuts...

29-12-2013 22:24 #2| 0

Hvorfor ødelægge en god whiskey ved at blande den med kaffe og flødeskum :(

29-12-2013 22:40 #3| 1

Det er sq en fed tråd..

I like my irish this way..

Denne rækkefølge:
I med whiskey (en god sjat)
1.55tsk puddersukker
Rør rundt
I med kaffe(stop 3.5 cm fra toppen)
Spray den fineste sclchackschiarne fra Lidl på toppen (2cm lag) den friskpiskede kan også gå an.
Drys puddersukker på toppen af bjerget
Og top op med whiskey...

Dinner is served!!!

Så er der nogen der snakker om "gardiner" ved en irish coffee. Metoden den laves på. Som efter sigende skulle være eminent.
Har endnu ikke haft æren af at møde en der kan tilberede den sådan..

29-12-2013 22:45 #4| 0
JinXXX skrev:
Det er sq en fed tråd..

I like my irish this way..

Denne rækkefølge:
I med whiskey (en god sjat)
1.55tsk puddersukker
Rør rundt
I med kaffe(stop 3.5 cm fra toppen)
Spray den fineste sclchackschiarne fra Lidl på toppen (2cm lag) den friskpiskede kan også gå an.
Drys puddersukker på toppen af bjerget
Og top op med whiskey...

Dinner is served!!!

Så er der nogen der snakker om "gardiner" ved en irish coffee. Metoden den laves på. Som efter sigende skulle være eminent.
Har endnu ikke haft æren af at møde en der kan tilberede den sådan..


Har også hørt om disse "gardiner", mener dog også at have hørt om en mand et sted i det jyske som formår dette.


29-12-2013 22:48 #5| 0

irish house i aalborg smut forbi en dag, laver den bedste jeg har har smagt.

29-12-2013 22:58 #6| 1

Varm Kaffe med masser af brun farin eller kandis rørt ud i.

Et højt lag friskpisket flødeskum på kaffen og en generøs mængde Tullamore Dew hældt ud over flødeskummet ved at hælde whiskeyen over "bagsiden" af "hovedet på en teske og ud over flødeskummet :-)

Der skal være ca. 50% kaffe, 25% flødeskum og 25% whiskey.

Altså.. Kruset eller glasset fyldes 1/2 med kaffe og sukker. Flødeskum sprøjtes på, så toppen går til lige under kanten.

Whiskey på/i så flødeskummet løfter sig og flugter med Kruset/ glassets kant.

Moms... Iris Coffee er godt!

Tuzla kaffe, hvor der hældes et shot baileys i kaffen sammen med sukker og flødeskummet er også super godt.

Redigeret af tuznelda d. 29-12-2013 22:59
30-12-2013 08:23 #7| 2

Ægte flødeskum > Ingen flødeskum > Flødeskum fra dåse

30-12-2013 09:19 #8| 1
tuznelda skrev:
Varm Kaffe med masser af brun farin eller kandis rørt ud i.

Et højt lag friskpisket flødeskum på kaffen og en generøs mængde Tullamore Dew hældt ud over flødeskummet ved at hælde whiskeyen over "bagsiden" af "hovedet på en teske og ud over flødeskummet :-)

Der skal være ca. 50% kaffe, 25% flødeskum og 25% whiskey.

Altså.. Kruset eller glasset fyldes 1/2 med kaffe og sukker. Flødeskum sprøjtes på, så toppen går til lige under kanten.

Whiskey på/i så flødeskummet løfter sig og flugter med Kruset/ glassets kant.

Moms... Iris Coffee er godt!

Tuzla kaffe, hvor der hældes et shot baileys i kaffen sammen med sukker og flødeskummet er også super godt.


Husk lige kildeangivelse.. ;) Hint : Mikkmakk
30-12-2013 10:51 #9| 1

:-)

Ok.. Det er Mikkmakk, der har lært mig at lave Iris Coffe..
Før jeg mødte Mikkmakk var Irish Coffee = billig slave Whiskey a la rød Johnny Walter og rækkefølgen var helt forkert.. Whiskey, sukker og kaffe i et krus eller glas, spray-flødeskum på og voila .. Halvdårlig sprittet Irish Coffee..

30-12-2013 11:23 #10| 0

En mønt i glasset, kaffe til mønten ikke ses mere, whiskey til den dukker op igen, en skefuld brun farin og så skum på toppen.
Så blev den ged barberet.

Mikkmakks lyder nu også lækker, men det blir så kompliceret, ska jo bare hældes ned ;-)

Redigeret af grovfil d. 30-12-2013 11:24
30-12-2013 18:02 #11| 0

Bemærk at grovfil doseringsmetode i post 10 ikke er konsistent.
Hvis man bruger et uigennemsigtigt krus med lodrette kanter vil man i teorien aldrig kunne se mønten igen.
Hvis man bruger et glas vil mængden afhænge af lysets brydning i glasset og glassets facon.

Problemet er at hvis bægeret har lodrette sider, så er der den samme mængde farve imellem beskueren og mønten uanset hvor meget den fortyndes. I et glas vil mønten dog blive bedre belyst fra siden efterhånden som det fortyndes, så der kan det virke.

Er ikke sikker på hvilken kaffe jeg ville bruge, udover at den skal være stærk.
Jeg ville vælge en mild whisky, tullemor eller lignende. Ikke noget single malt, men heller ikke den til 80 kr som heller ikke smager godt i cola.
Flødeskum kan for min skyld godt nøjes med at være fra dåse, men man skal være opmærksom på at der er flere kvaliteter. Nogle er sødet og andre mere naturlige. Hvis jeg planlægger irsk kaffe til et større selskab ville jeg lave rigtig flødeskum, dåserne er mere så man kan improvisere.
Kandis, brun farin eller muscovado sukker? Det man nu har eller bedst kan lide.

30-12-2013 19:26 #12| 0

"Normal kaffe" som du drikker den normalt. Stempel er dog at foretrække...

Tullamore any day, ingen fancy shit her, bare den er irsk! (og fra Tullamore:-))

Farin

Håndpisket piskefløde (til den er lidt for slatten til en æblekage), 38% fra Arla, ikke økologisk.

Og så ellers bare i de mængder du bedst kan lide.

30-12-2013 19:33 #13| 0
nkj123 skrev:
irish house i aalborg smut forbi en dag, laver den bedste jeg har har smagt.


Korrekt...
30-12-2013 19:42 #14| 1

Kæft hvor er i søde Tuz og Mik :)

30-12-2013 19:51 #15| 0

Drhoho,
det er jo det der gør det sjovt ;)

umiddelbart plejer metoden at holde i et kaffe\thekrus.

30-12-2013 20:04 #16| 0

Det er hele tricket med irish coffee at man hælder whiskyen over bagsiden af en ske ned over flødeskummen. hvis ikke i har prøvet det, har i noget at glæde jer til. ;)

30-12-2013 20:31 #17| 0
Roccocab skrev:
Ved godt mange derude syntes at disse to ædle væsker er bedst hver for sig, men lad os gemme det til en anden tråd.


Hvilken Kaffe. Er vi i Merrilds specialristede eller Hacienda La Esmeralda, høstet på skråningen af Mount Baru i Boquete, i den vestlige del af Panama.

Hvilken Whiskey - Bruger vi james cook eller The Balvenie Fifty til 230k.


Metode/rækkefølge.. Go nuts...



230.000 kr. alligevel?
30-12-2013 21:05 #18| 0
Megl skrev:
Roccocab skrev:
Ved godt mange derude syntes at disse to ædle væsker er bedst hver for sig, men lad os gemme det til en anden tråd.


Hvilken Kaffe. Er vi i Merrilds specialristede eller Hacienda La Esmeralda, høstet på skråningen af Mount Baru i Boquete, i den vestlige del af Panama.

Hvilken Whiskey - Bruger vi james cook eller The Balvenie Fifty til 230k.


Metode/rækkefølge.. Go nuts...



230.000 kr. alligevel?


Ja ik lige en jeg har stående på hylden. Vel.
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar