Hvilken mad skal en noob lave ?

#1| 0
Administrator

Hjælp mig lige PN

 

Jeg får nogle gæster i aften, lidt uventet.

Jeg vil gerne lave en 3-retters, men jeg er en abe i et køkken.

 

Jeg forestillede mig nogle hasselbagte kartoffler med timian, og en bøf fra slagteren til hovedret - men hvad med garniture ?

Og i må have et par forslag til en meget let forret og dessert ?

 

Jeg havde en tanke om et stykke ristet rugbrød, røget laks, små æbletern vendt i creme fraishe med purløg til forret - men aner ikke om det er godt :-)

 

 

09-02-2019 10:06 #2| 0

Hvis du, som hævdet, er en abe i et køkken, så lav en hurtig æblekage (evt. portionsanrettet i glas, på asietter eller lign.)

 

Det er ingen skam at købe æble-snasken færdig, æblekagerasp ligeså, og fløde kan du vel piske? :D

 

Hvis du synes det lyder for simpelt, er du nok ikke 100% abe alligevel.

Redigeret af fryden d. 09-02-2019 10:06
09-02-2019 10:08 #3| 0
Administrator
fryden skrev:

Hvis du, som hævdet, er en abe i et køkken, så lav en hurtig æblekage (evt. portionsanrettet i glas, på asietter eller lign.)

 

Det er ingen skam at købe æble-snasken færdig, æblekagerasp ligeså, og fløde kan du vel piske? :D

 

Hvis du synes det lyder for simpelt, er du nok ikke 100% abe alligevel.

 

 Jeg synes det lyder perfekt :-)

 

Er det bare sådan ca den her opskrift så ?

https://www.valdemarsro.dk/gammeldags-aeblekage/

 

 

09-02-2019 10:10 #4| 0

Ja lige præcis, jeg er allerede helt ked af jeg ikke har ingredienserne i huset :)

09-02-2019 10:11 #5| 0

Makroner er btw ligeså godt som raspen, det er en smagssag hvad man foretrækker dér.

09-02-2019 10:12 #6| 0
Administrator

cool - så er desserten på plads.

 

Forret og hovedret hjælp please

09-02-2019 10:15 #7| 0
Moderator

Lidt corny... Men en helt klassisk rejecocktail smager sgu godt og er nem at lave.... Og så holder det stilen med desserten. 80'er retro ftw!

09-02-2019 10:17 #8| 0
Moderator
NanoQ skrev:

Lidt corny... Men en helt klassisk rejecocktail smager sgu godt og er nem at lave.... Og så holder det stilen med desserten. 80'er retro ftw!

 

 Og kartoflerne følger linien perfekt.

09-02-2019 10:19 #9| 0
Moderator

Kan du så finde en flaske "den med tyren", er det helt gennemført... Omend den bringer mere stil end kvalitet 😎

09-02-2019 10:21 #10| 0
NanoQ skrev:

Kan du så finde en flaske "den med tyren", er det helt gennemført... Omend den bringer mere stil end kvalitet

 

 Husker sukkerknalden :D

 

https://www.bt.dk/mad-og-vin/vinguide-uge-32-der-er-sket-meget-siden-den-med-tyren

09-02-2019 10:28 #11| 0

En hurtig forret:

Køb et par baguetter, en pose store tigerrejer (forkogte) og noget ost, f.eks. lagret cheddar.

 

Skar baguetterne i skiver, læg tigerrejer på brødet, dryp lidt olie med presset hvidløg i (eller lidt olie og et drys hvidløgspulver) over rejerne og læg til sidst ost på.

 

Varm i ovnen i ca. 10 minutter.

09-02-2019 11:07 #12| 1

Jeg havde gået med noget steg til hovedret .. nu ved jeg ikke hvor mange gæster, men det der med bøffer er lidt skørt hvis man skal lave mange.

Så hellere en steg og et stegetermometer og masser af hviletid, så er den hjemme.

 

Så kan man også være ved sine gæster.. 

09-02-2019 11:10 #13| 0
Administrator

Rejer er desværre udelukket..

Men gerne noget med laks eller noget - bare noget nemt

 

09-02-2019 11:17 #14| 0

Spinatvafler med laks måske?

www.valdemarsro.dk/spinatvafler/

09-02-2019 11:20 #15| 0
Administrator
TheYid skrev:

Spinatvafler med laks måske?

www.valdemarsro.dk/spinatvafler/

 

 Ser fint ud - men det må gerne være lidt nemmere og mere simpelt 😄

09-02-2019 11:29 #16| 0
Administrator

https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer/aeg-i-lag-med-laks

09-02-2019 11:38 #17| 0

Evt. google “blinis med røget laks”. Så finder du en række super nemme opskrifter, som måske kunne være vejen frem 😊

09-02-2019 11:40 #18| 0

En del røget laks og en del fersk laks. Hak det og bland det med en fed creme fraiche, krydderurt, citronsaft, peber og salt efter behov.

Server det sammen med ristet brød.

Redigeret af prangstar d. 09-02-2019 11:41
09-02-2019 11:41 #19| 0
Administrator
prangstar skrev:

En del røget laks og en del fersk laks. Hak det og bland det med en fed creme fraiche, krydderurt, citronsaft, peber og salt efter behov.

Server det sammen med ristet brød.

 

 På ristet rugbrød ?

09-02-2019 11:45 #20| 0

Lav nogle lækre bruschettaer til forret. 

Køb et godt baguette brød, lav en mix af hakkede tomater, basilikum, hvidløg, olivenolie og lidt krydder i form af salt og peber. Du kan endda vælge at tilføje ost på toppen.
På siden får du noget lækkert parma skinke fra slagteren.

Det er fandme nemt.

09-02-2019 12:04 #21| 0
Bridgeking skrev:

 


 På ristet rugbrød ?




Nej franskbrød
09-02-2019 12:05 #22| 0

En tunmousse som forret er også meget lækker og luftigt. Hvis i er til gin, så er en cucumber Collins også rigtig god til, at give en god appetit på og kan serveres som velkomst drink.

09-02-2019 12:24 #23| 3
Micebulldogs skrev:

Jeg havde gået med noget steg til hovedret .. nu ved jeg ikke hvor mange gæster, men det der med bøffer er lidt skørt hvis man skal lave mange.

Så hellere en steg og et stegetermometer og masser af hviletid, så er den hjemme.

 

Så kan man også være ved sine gæster.. 

 

 -1

 

Bøffer smager meget bedre end steg :)

09-02-2019 13:51 #24| 1
Granaten11 skrev:

 

 -1

 

Bøffer smager meget bedre end steg :)

 

 Kommer da så sandelig an på tilbehøret..

En veltilberedt gammeldags oksesteg, så kan du helt sikkert selv tænke dig til resten!

09-02-2019 13:57 #25| 0
Administrator

Jeg fandt en culotte tror jeg det hedder

Må se om jeg kan hitte ud af det

 

Noget med at ridse i fedtkanten og så bare i ovnen

09-02-2019 14:11 #26| 0
Bridgeking skrev:

Jeg fandt en culotte tror jeg det hedder

Må se om jeg kan hitte ud af det

 

Noget med at ridse i fedtkanten og så bare i ovnen

 

 Bare du husker at skære den rigtigt ud :) det kan du finde 10 tusinde sider på nettet om hvordan du skal gøre.


09-02-2019 14:13 #27| 1
Administrator
Micebulldogs skrev:

 

 Bare du husker at skære den rigtigt ud :) det kan du finde 10 tusinde sider på nettet om hvordan du skal gøre.

 

 

 Hvis jeg dog bare kendte en masterchef der kunne fortælle mig det.......

09-02-2019 14:15 #28| 3
Bridgeking skrev:

 

 Hvis jeg dog bare kendte en masterchef der kunne fortælle mig det.......

 

 

https://henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

Jeg har brugt denne et par gange med succes.
09-02-2019 14:16 #29| 0
Administrator
Kanelsneglen skrev:

 

 

https://henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

Jeg har brugt denne et par gange med succes.

 

 Ty

09-02-2019 14:26 #30| 0

Hvis du er interesseret, har jeg en opskrift på en nem og utroligt velsmagende suppe til forret. 

 

"sommersuppe" fra Peddersen og Findus-kogebogen. 

 

Den tager ca 25 minutter at klargøre og tilberede, den er uden kød men med fløde og jeg har aldrig oplevet, at nogen ikke kunne lide den. 

 

Jeg bruger den i madkundskab på 6. Årgang hvert år ... og når 12-13årige kan lykkes med at lave den, så kan du også 🙂

09-02-2019 14:28 #31| 0
Administrator
tuznelda skrev:

Hvis du er interesseret, har jeg en opskrift på en nem og utroligt velsmagende suppe til forret. 

 

"sommersuppe" fra Peddersen og Findus-kogebogen. 

 

Den tager ca 25 minutter at klargøre og tilberede, den er uden kød men med fløde og jeg har aldrig oplevet, at nogen ikke kunne lide den. 

 

Jeg bruger den i madkundskab på 6. Årgang hvert år ... og når 12-13årige kan lykkes med at lave den, så kan du også

 

 Hehe - havde sagt ja tak for en time siden

Men der er handlet til et eller andet med laks æbler og ristet brød

09-02-2019 15:37 #32| 1
Bridgeking skrev:

 

 Ty

 

 Den er skud sikker. Har brugt den mange gange.

09-02-2019 21:37 #33| 1
Kanelsneglen skrev:

 

 

https://henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

Jeg har brugt denne et par gange med succes.

 

 Jeg bruger også denne hver gang. Det spiller max. Og ventetiden gør det hele som der bliver beskrevet. 

10-02-2019 14:49 #34| 0

gordon ramseys steak sandwich. se youtube videoen. køb ind og spol frem og tilbage i den mens du laver retten.

10-02-2019 16:51 #35| 0

Update på aftenen? @Bridgeking

10-02-2019 17:00 #36| 0
Administrator
Allan skrev:

Update på aftenen? @Bridgeking

 

 Noget ristet brød med en Skive avocado lidt salat

Røget laks, fersk laks sammen med urter, hakkede æbler og creme fraische

Mega lækkert

 

Hasselbagte og den der opskrift på stegen

Havde ikke et stege termometer, og jeg synes den blev lidt for rød. Men skar nogle skiver og gav resten ti minutter mere

 

Min datter lavede æblekagen med makroner

 

 

Alt i alt rigtig fint - og tak skal i have !

10-02-2019 17:02 #37| 5
Moderator
Bridgeking skrev:

 

 Noget ristet brød med en Skive avocado lidt salat

Røget laks, fersk laks sammen med urter, hakkede æbler og creme fraische

Mega lækkert

 

Hasselbagte og den der opskrift på stegen

Havde ikke et stege termometer, og jeg synes den blev lidt for rød. Men skar nogle skiver og gav resten ti minutter mere

 

Min datter lavede æblekagen med makroner

 

 

Alt i alt rigtig fint - og tak skal i have !

 

 Der er FFS ikke noget det hedder "hasselbagte"! 😁

10-02-2019 18:08 #38| 0
NanoQ skrev:

 

 Der er FFS ikke noget det hedder "hasselbagte"!

 

 Nej, det tilter også mig, at folk kalder dem hasselbagte, når nu navnet stammer fra restaurant Hasselback i Stockholm.....

10-02-2019 19:01 #39| 0
Administrator
NanoQ skrev:

 

 Der er FFS ikke noget det hedder "hasselbagte"!

 

 

Onde Andy skrev:

 

 Nej, det tilter også mig, at folk kalder dem hasselbagte, når nu navnet stammer fra restaurant Hasselback i Stockholm.....

 

 Haha okay så

Men i ved hvad jeg mener

 

 

(Hvad hedder det så?)

10-02-2019 19:03 #40| 0
Bridgeking skrev:

 

 

 

 Haha okay så

Men i ved hvad jeg mener

 

 

(Hvad hedder det så?)

 

 Hasselback kartofler????? 

10-02-2019 19:08 #41| 0

Priceless 😀

10-02-2019 19:32 #42| 0
tuznelda skrev:

Hvis du er interesseret, har jeg en opskrift på en nem og utroligt velsmagende suppe til forret. 

 

"sommersuppe" fra Peddersen og Findus-kogebogen. 

 

Den tager ca 25 minutter at klargøre og tilberede, den er uden kød men med fløde og jeg har aldrig oplevet, at nogen ikke kunne lide den. 

 

Jeg bruger den i madkundskab på 6. Årgang hvert år ... og når 12-13årige kan lykkes med at lave den, så kan du også

 

 

Jeg er da interesseret i den opskrift, hvis du altså vil dele. :-)
11-02-2019 00:16 #43| 0
cheilson2 skrev:

 

 

Jeg er da interesseret i den opskrift, hvis du altså vil dele. :-)

 Jeg deler meget gerne,  men bogen ligger lige nu i dette kaos ..

Vi skal male og har tømt entréen for mine bogskabe m.v..

 

11-02-2019 00:23 #44| 1

Fandt den ..

 

Det er et lille blomkålshoved - eller et halvt stort - man skal bruge ... Og jeg bruger altid ærter fra frost, og undlader persille/ dild. 

Redigeret af tuznelda d. 11-02-2019 00:24
11-02-2019 18:02 #45| 0

Tusind tak :-)

 

11-02-2019 19:46 #46| 1

Bare til en anden gang. Frisk grøn pasta koges og vendes i gavmild mængde grøn pesto så snart vandet er siet fra. Ned med pastaen i en dyb tallerken, overdænges med en håndfuld bacontern og derefter strøs der RIGELIGT med parmesan over. Det bliver ikke bedre eller lettere....

11-02-2019 20:19 #47| 0
tuznelda skrev:

Fandt den ..

 

Det er et lille blomkålshoved - eller et halvt stort - man skal bruge ... Og jeg bruger altid ærter fra frost, og undlader persille/ dild. 

 er der en mulighed for at admin @tuznelda kan lære folk hvordan man lægger billeder op den forkerte vej?

 

11-02-2019 20:26 #48| 0
wzup skrev:

 er der en mulighed for at admin @tuznelda kan lære folk hvordan man lægger billeder op den forkerte vej?

 

 

 Det er min Samsung telefon, som f*cker op og jeg har ikke haft tid til at rette det på en computer. 

 

Indtil da må du klare dig med en DIY-løsning: læg din skærm på siden eller tilt hovedet ... what ever works for you 😁

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar