Hjælp til menu til min fødselsdag

#1| 0

Jeg får en 8 gutter over til et brag af en fest på lørdag, men er lidt pas på hvad i alverden jeg skal/kan lave.. jeg er virkelig ikke hjemme i et køkken og er bange for mine evner sætter en begrænsning..

Hvad jeg har brug for er et bud på hvad jeg kunne lave, også en så detaljeret opskrift som muligt til..

Havde selv overvejet at smide en 6 svinemørbrad viklet ind i bacon på grillen or so.. men min fantasi stopper ved tilbehør hvor jeg bare tænker kartofler og en random sovs..

Budgettet er knap så vigtigt, dog har jeg fundet det en smule dyrt og få maden udefra, så der er selvfølgelig grænser... kom med forslag!

23-05-2014 00:17 #2| 0

Lav nogle gode pulled pork sandwiches med masser af coleslaw og pommes evt med nogle gode øl til. Burde tilfredsstille enhver mand med et stort madhjerte :)

23-05-2014 00:27 #3| 0

Ølmarineret steg (svinekam, skinkesteg eller lign.) på grillen.

Hasselbagte(?) kartofler med forskelligt krydderi. Self også på grillen.

En god sauce af "drypbakken" under stegen men også helt godt uden sauce.

Og så med salat / grøntsager til..

Og til dessert...

Grillet roulade (ikke marcipan eller lign. Men fx hindbær / jordbær) og så med flødeskum, softice eller en "frugtskyr" på toppen af hvert stykke :-)

23-05-2014 00:29 #4| 3
rojh83 skrev:
Ølmarineret steg (svinekam, skinkesteg eller lign.) på grillen.

Hasselbagte(?) kartofler med forskelligt krydderi. Self også på grillen.

En god sauce af "drypbakken" under stegen men også helt godt uden sauce.

Og så med salat / grøntsager til..

Og til dessert...

Grillet roulade (ikke marcipan eller lign. Men fx hindbær / jordbær) og så med flødeskum, softice eller en "frugtskyr" på toppen af hvert stykke :-)



Du læste godt 8 gutter, ikke? :)
23-05-2014 00:31 #5| 0

Mortenkk

Jo gjorde jeg skam ;-) masser af kød på grillen ;-) tager altid salat til... Men også altid det der er tilbage på tallerknen ;-)


Ellers "gastromands bøfsandwich" med fritter ;-)

23-05-2014 00:56 #6| 0

Jeg vil gerne byde ind på din ”random sovs”. Den her whisky sovs sidder lige i skabet – HVER GANG! Den er simpelthen umulig at fucke op og vil passe perfekt til en gang svinemørbrad.
Du må selv lige gange op, jeg tænker du skal ha dobbelt portion.
1 dl. Barbecuesovs.
½ L fløde.
1 dl vand.
1/5 bouillonterning, okse.
2 spsk Whisky.
1 tsk Rosmarin.
1 tsk Karry.
1 tsk Paprika.
Bouillonterningen opløses i vandet og koges sammen med barbecuesovsen. Når den koger tilsættes krydderierne. Lad det småkoge videre et par minutter hvorefter du tilsætter whisky og lader det småkoge igen et par minutter. Til sidst er det i med fløden og så lader du det koge op og wollah! Hjemmelavet whiskysovs til gutterne.

23-05-2014 01:17 #7| 0

@rojh83
Hasselbagte va?

23-05-2014 02:16 #8| 3

inb4 alfati vil spille smart med at han ved det hedder hasselback kartofler og ikke hasselbagte kartofler. Va med en trolde-tur på hestenet i stedet alfati? ;-)

23-05-2014 02:45 #9| 0

Hvis du er vild, kan du grille din egen kebab/lam og smække nogle lækre hjemmelavede pitabrød på grillen aswell og med mixed salat lave dit egen shebab :D. Men det bliver måske for besværligt? Er ellers super lækkert

Jeg har aldrig være pulled-pork fan, men er generelt ikke så meget til alt for varm sød mad. Ellers go classic og lav burgers, det kan du ikke gå helt galt i byen med. Men samtidig har jeg det sådan, du skal ikke bruge for lang tid på at preppe maden, du skal nyde dagen det er din fødselsdag og nyde selskabet så jeg tror hvis det var mig. Ville jeg lave en stor lasagne noget råkost/salat og så noget lækkert frisk flüte fra bageren. Alt kan gøres klart inden gæsterne kommer og det smager fantastisk

Redigeret af Kongs d. 23-05-2014 02:47
23-05-2014 06:49 #10| 0

Kongs er lidt inde på det. Køb blandet kød og smid dem i forskellige baljer, mariner den lav en hjemmelavet chili og forskellige grønt. Køb nogle spyd og lad folk lave hvad de har lyst til :)

23-05-2014 06:59 #11| 0

Hyr en pølsevogn opgave fuldført :-D

Personligt ville jeg lave en bulgur salat med hvidløg/rødløg/tomat/sqush/ en god salat olie.

Så ville jeg tage fordi en lokale slagter købe 8 stk. Solide store bøffer og nok prøve den sovs som der er skrevet her i tråden. Udover det så en røvfuld karrypølser eller hvad der nu er af hjemmelavet pølser.

Som dessert ville jeg købe/lave en double chokolade brownies med en god is.

Det vil være en god og hyggelig middagsret at få serveret.

23-05-2014 07:47 #12| 0

Hvis du er idiot i et køkken er det da bare at købe lidt forskellige kvali-pølser/brød og fyre på grillen til en gang hotdogs....

Gourmet-knappen kan jo få et ekstra tryk ved f.eks. at lave hjemmelavede ristede løg, remoulade, syltede agurker.... Alle 3 ting vanvittig simpelt.... Og glem for guds skyld ikke bacondrys !

gl

23-05-2014 08:38 #13| 0

Tak for hjælpen guys

Tror jeg ender ud i nogle bull pork burgere.
Hvad ville i bruge af brød? Alm. Burger boller eller hvad?

Redigeret af Nitrrrrrram d. 23-05-2014 08:38
23-05-2014 08:52 #14| 0

Jeg ville bage mine egne burger boller

23-05-2014 09:04 #15| 0

Det ville jeg også

23-05-2014 09:11 #16| 0
www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=28131
Nemme og smager godt
23-05-2014 10:10 #17| 0
gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/ (i bunden er der link til hjemmebagte burgerboller, coleslaw og barbequesauce - Brug dem alle, de er anbefalelsesværdige)

Lidt noter:

Nakkefilet:
-Hvis i er 8, vil jeg tro at 1x 2,2kg+ nakkefilet vil være alt rigeligt.
-Har du ikke grill giver du den bare 12 timer i ovnen ved 110 (overvåg den med stegetermometer, stagnerer den for længe ved 80-90 grader så skru lidt op 1-2 timer før den er færdig.
-Deres pulled pork rub er tæt på nuts - Smid lidt røget paprika i, og du har nuts.
- Sørg nu for at rubbe den dagen før (i dag!)

Barbequesauce:

Brug lidt mere whisky og lidt mere æblejuice, og så synes JEG at det er lækkert at smide noget at saften fra stegen i saucen også.


Held og lykke.
23-05-2014 10:12 #18| 0

Pas på med den røgede paprika, den er let at komme til, at overdosere med.

23-05-2014 10:13 #19| 0
Rottegift2 skrev:
Pas på med den røgede paprika, den er let at komme til, at overdosere med.


This. 1 del røget paprika er rigeligt.
23-05-2014 10:15 #20| 0



Diverse chilisauser... god appetit... Shit hvor er der egentligt mange ting på det billede.
23-05-2014 10:19 #21| 0

Jeg ville være lidt nervøs ved om 2,2kg nakkefilet er nok.

23-05-2014 10:21 #22| 0

Til 8 gutter kan det da kun blive denne:



Eller måske mere seriøst. Check Jan Glæsels Grillbøger. I nr. 1 er der en rigtig Amerikaner burger med opskrift på guacamole. Begge dele med variable mængder chili. Og så selvfølgelig hjemmelavede boller.

Redigeret af Ohep1 d. 23-05-2014 10:22
23-05-2014 10:32 #23| 0
hermod skrev:
Jeg ville være lidt nervøs ved om 2,2kg nakkefilet er nok.


Vi havde 11-12 til spisning for noget tid siden, hvor vi serverede 2x 2,2 kg nakkefilet. Nr. 2 blev næsten ikke rørt.

@OP

Gå eventuelt efter en 2,5kg+, for at være helt sikker
23-05-2014 11:41 #24| 0

Lav lidt forskellige grøntsager i stænger, varm nogle gode flutes og køb noget kryddersmør.

Bestil 3 forskellige familiepizzaer = 3 pizzaer, hvor hver halvdel har forskellig topping = 6 forskellige halvdele.

Dessert: masser af is (3-4 forskellige slags) + chokoladesauce, karamelsauce, flødeskum og evt. Lidt syltede frugter.

Husk masser af øl, sprut, sodavand og juice til at blande drinks med.

Så bliver det ikke lettere eller mere afslappet :-)

Redigeret af tuznelda d. 23-05-2014 11:41
23-05-2014 11:45 #25| 0

Jeg kan vel godt bage bollerne i aften?
Barbacuesovsen lyder cool!
Hvad ville i stille frem som andre muligheder end coleslow? Salat tomat evt helt alm. Ketchup hvis der er en eller to som ikke er på barbaecue?

23-05-2014 11:50 #26| 0

Pølsehorn?

23-05-2014 12:20 #27| 0

Nitr

Lav dejen i aften og bag dem i morgen. Bruger selv den opskrift fra gastromand burgerboller, de kan nemt blive lidt hårde hvis de laves dagen før og så skal lunes syns jeg... Men måske der er et tip til at undgå det.

23-05-2014 13:27 #28| 0

Mht pulled pork. Jeg synes ofte at det ydre på stegen bliver langt bedst, det er som om midten ikke bliver lige så mør (og er ikke fordi jeg giver den for kort tid eller høj varme). Har folk erfaringer med at flække stegen på langs, hvis det er en ordentlig satan? (altså snakker 2,5+ kg)

23-05-2014 14:14 #29| 0
Nitrrrrrram skrev:
Jeg kan vel godt bage bollerne i aften?
Barbacuesovsen lyder cool!
Hvad ville i stille frem som andre muligheder end coleslow? Salat tomat evt helt alm. Ketchup hvis der er en eller to som ikke er på barbaecue?


Iceberg og ketchup. Burde være fint.
23-05-2014 14:56 #30| 0

@xitaah
var det middagselskab med tre retter osv? Jeg får fem gutter på besøg i morgen og har købt 2,5 kg pulled pork, hvilket lige præcis plejer at slå til når det svinder ind og man snacker lidt inden maden bliver serveret. Vi kører dog uden tilbehør.

til gengæld har jeg købt nogle rigtige slagterbolcher til at putte ind i vores burgere til at give crunch og suplere det andet svin - det er jeg spændt på at prøve :)

23-05-2014 15:22 #31| 0

@mortenkk

Tror hemmeligheden ligger i ikke at overspise, og så var selskabet ca 60/40 i kvindernes favør.

Sidste weekend var vi 14 til spisning, hvor der var 2,6 kg nakkefilet som pulled pork, men der var det en del af en buffet - Der blev ikke spist op (3/14 var børn).

Med burgerboller, coleslaw og barbequesauce så vil jeg mene at 2,5 kg er nok.

@OP

Er du i tvivl, bør du selvfølgelig bare købe ekstra. Det kan sagtens fryses ned, og varmes op til aftensmad på et senere tidspunkt.

Redigeret af xitaah d. 23-05-2014 15:22
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar