Hjælp til forret nytårsaften

#1| 0

Hejsa


Mangler lidt inspiration her.


Vi er 6 voksne der holder nytår sammen (og et hav af børn, men irrelevant)


Til hovedret har vi en tradition som er fin, men mangler inspiration til forret. Kravene er som følger:


Let ret, må ikke tage for meget appetit.

Helst ikke fisk, da en deltager ikke er til dette.

Gerne meget smag

OK let at tilberede. Kan de gængse teknikker i et køkken, men ønsker ikke at skal købe særligt udstyr mv. Må dog godt inkludere spændende råvarer.


Håber der er nogen der har nogen gode erfaringer vi må trække på, da vi er løbet lidt i en blindgyde.


Budget....... Indenfor rimelighedens grænser :-)

Redigeret af JPGarcia d. 04-12-2015 14:55
04-12-2015 14:52 #2| 0

Hvad er hovedretten?


Er der budget?


Edit: Havde misset den med fisk, så er budget nok lige meget. Tænker videre. :)

Redigeret af Buub d. 04-12-2015 14:58
04-12-2015 15:04 #3| 1

Vi skal have Blinis med røget mørbrad til forret. Glæder mig! :D


http://viskalspise.dk/opskrifter/tapas-tilbehoer/blinis-roeget-moerbrad.html

04-12-2015 15:07 #4| 0

Nu skriver du godt nok minus fisk, men så tæller skaldyr vel? I så fald friteret jomfruhummer, sauce tatar og 24 timers brød. Det er let at lave, det tager ikke for meget appetit. Der indgår spændende råvarer (hvis budget er til det kan man jo opgrader til hummer)

04-12-2015 15:26 #5| 0

Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger

04-12-2015 16:12 #6| 0
hermod skrev:Jordskokkesuppe med stegte kammuslinger

Synes det er synd for kammuslinger, at servere dem sammen med jordskokkesuppe for at være ærlig... Har en tendens til helt, at overdøve den delikate smag de har...

04-12-2015 16:14 #7| 1

Oksecarpaccio - køb 3-5 pakker fra Skare, noget frisk parmesan og rucola + olivenolie, salt, peber og evt. lidt citron. Superlet at lave, delikat, altid en vinder.

04-12-2015 16:23 #8| 0

Lav et kæmpe fad med blinis og brug fantasien med indholdet på dem. Det er ret nemt og yderst delikat.

04-12-2015 18:23 #9| 3

Voksne mennesker der 'ikke spiser fisk' burde selv medbringe madpakke :)


Hvad med en eller anden variant over pindemadder? Så kan man lave lidt for enhver smag, og de voksne behøver ikke undvære lækre fiske-sager :)


Det er ok nemt sat op, og man kan få flere indtryk til at skærpe appetitten uden at forspise sig.

05-12-2015 09:35 #10| 0

Tak for hjælpen... Efter en hurtig afstemning er det besluttet at lave blinis med lidt forskelligt toppings... Som i siger, så kan der også sagtens være lidt fisk/skaldyr ind over...


Sygt at jeg ikke selv kom på denne løsning...


TAK

05-12-2015 11:15 #11| 0

i skal have oksemørbrad til hovedret ikke

05-12-2015 14:05 #12| 1

Blinis med mange slags topping kunne være et fantastisk bud på forret til os i år - normalt får vi tunmousse med rejer mm OG en hønsesalat med karry, ananas, æbler og blegselleri fordi én gæst mener nytår uden rejer og tunmousse er en helligbrøde ... Mens 2 andre gæster ikke spiser "fisk, skaldyr, dyrebørn og fugle, men kylling kan lige gå"..


Jeg tror jegs skal i gang med at afprøve en masse forskellige former for blinis "toppings" 😋

05-12-2015 15:06 #13| 0
Micebulldogs skrev:

i skal have oksemørbrad til hovedret ikke




Jo jo, naturligvis...
Pakket ind i butterdej med porrer, bacon og andet lækkert..
Dog ingen svampe, det er der 2 der ikke kan li 😉
05-12-2015 15:26 #14| 0

tænkte nok i var sådanne typer ;)


Ej .. Jeg er bare blevet møg træt af oksemørbrad. I alle varianter.

Mest fordi der findes så mange andre fantastisk udskæringer med lang større smag.


Godt nytår 🎉⭐️



05-12-2015 16:20 #15| 0
Micebulldogs skrev:tænkte nok i var sådanne typer ;)

Ej .. Jeg er bare blevet møg træt af oksemørbrad. I alle varianter.
Mest fordi der findes så mange andre fantastisk udskæringer med lang større smag.

Godt nytår

Er faktisk personligt meget enig.... Og det er da også grundet ren tradition vi laver denne... Plus at vi kan den snart på rygraden. Det er så heldigvis også med så mange andre ingredienser at der bliver lidt mere smag...


Der er så mange udskæringer der slet ikke får "opmærksomhed" nok, og bestiller heller aldrig selv en oksemørbrad på restaurant (det lader jeg konen om der er endnu mere konservativ på det område)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar