Hjælp til culotte steg

#1| 0

Har 1 stk culotte steg på 1,7 kg som jeg godt kunne tænke mig at "langtids stege". Jeg har fra kl 13.00 til 18.30 så spørgsmålet er om hvad skal temp. stå på for at ramme 55-60 grader.

Skal man marinere den om morgen og hvis , har i så nogle ideer til en marinade . "tænkte selv hvidløg,salt og peber"


Med hensyn til vin! Skal den være kraftig til sådan en steg eller er en botticato Valpolicella Ripasso ( 2 stk for en 100 i netto)


Ved der er mange mad glade pner så håber på lidt hjælp tak.

03-03-2015 20:15 #2| 8

Nedenstående svigter aldrig


https://henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

03-03-2015 21:00 #3| 1

Kæmpe +1 til ovenstående - perfekt fremgangsmåde!

03-03-2015 21:34 #4| 0
OP

Ja den ser godt nok lækker ud :)


Nogle der kan sige noget om vinen eller forslag til en. maks 50-60 kr flasken


Ps Hvad slags sovs vil i servere (tilbehør er kartofler med skrald som bliver kogt 10 min mast og så ind i ovnen med hvidløg på)

03-03-2015 21:41 #5| 0

Ville slet ikke servere sovs til

lav noget hvidløgssmør eller en anden kryddersmør til.

Hvis du går ud i en sovs så ville en hjemmelavet whiskysovs da ikke være helt skidt.


03-03-2015 21:44 #6| 0

Rødvinssauce.

Vinen lader jeg en anden svare på.

03-03-2015 21:50 #7| 0

+1 til DADK's link og rødvinssauce!

03-03-2015 21:57 #8| 0

Hasselbagte kartofler og bearnaise/whiskysovs er altid godt. evt. flødekartofler med en god salat til.

03-03-2015 21:58 #9| 0

Brugte også DoubleAcesDK' link så sent som i søndags, og det var perfekt.


Selvfølgelig hjemmelavet bearnaise til.

03-03-2015 21:59 #10| 2
Kartze skrev:tilbehør er kartofler med skrald

yummy :o

03-03-2015 22:20 #11| 0

Jeg vil også lige plusse på linket. Søgte selv råd herinde for et par uger siden. Endte med at bruge metoden i linket og det blev helt perfekt.


Lavede i øvrigt flødekartofler til. Det smager jo bare godt! Og en grøn salat btw.


Det var et hit!

03-03-2015 22:31 #12| 0
Kartze skrev:Har 1 stk culotte steg på 1,7 kg som jeg godt kunne tænke mig at "langtids stege". Jeg har fra kl 13.00 til 18.30 så spørgsmålet er om hvad skal temp. stå på for at ramme 55-60 grader.
Skal man marinere den om morgen og hvis , har i så nogle ideer til en marinade . "tænkte selv hvidløg,salt og peber"

Med hensyn til vin! Skal den være kraftig til sådan en steg eller er en botticato Valpolicella Ripasso ( 2 stk for en 100 i netto)

Ved der er mange mad glade pner så håber på lidt hjælp tak.

Med dit vinbudget tror jeg dette er et udmærket valg. Du kan også finde nogle udmærkede Zinfandel flasker omkring dette prisleje.



03-03-2015 22:33 #13| 3

Gå i SuperBest og køb piccini memoro, bedste rødvin til prisen.

04-03-2015 15:13 #14| 0
OP

tak for info.

stegen laves som beskrevet i #2og holder mig til de kartofler som jeg beskrev. Rødvinssovsvil jeg overveje

04-03-2015 15:20 #15| 0

har brugt linket mange gange, vil dog mene hviletiden i nogle tilfælde kan være for lang ift den ikke må få for meget.


Ellers vil jeg tilføje at jeg smagte en lavet langtids i dampovn den anden dag og den var mange klasser over hvad jeg ellers har smagt, hvis man skulle være blandt dem med dampovn som ikke ved hvad den skal bruges til udover ris ;

04-03-2015 16:30 #16| 0

Man behøver ikke skærer de dersens sener af faktisk. Man kan også bare skærer mod senerne når stegen er færdig så bliver den også mør. Når stegen er færdig vender man den om og skærer mod de streger man kan se i kødet. Så hvis de er vandret skærer man lodret.

04-03-2015 20:16 #17| 0

Hvis du skal have SOVS skal du ikke lave nedenstående, men hvis du vil have en glace med masser af power, er denne KONGE!


gastromand.dk/rodvinsglace-a-la-brodrene-koch/

04-03-2015 22:42 #18| 0

@henrikthing


Foreslog en fremragende svampe/kalve glace/sauce til nytår - dén er i mine øjne mindst lige så god som rødvinsglacen.

04-03-2015 23:56 #19| 1
xitaah skrev:@henrikthing

Foreslog en fremragende svampe/kalve glace/sauce til nytår - dén er i mine øjne mindst lige så god som rødvinsglacen.

Nej, har ingen opskrift - ville bare winge den ;) Men altså, jeg ville
tage en god kalvebouillon og en god svampebouillon (halverede
champignoner stegt gyldne på stegefladen, dækket med vand og kogt
igennem i en times tid, evt. med et par kviste timian og et hakket
skalotteløg), blande de to og reducere til den ønskede smag og
konsistens - give den et skud cognac når du kører frem og så montere den
med koldt smør som det sidste før servering.


^^ den omtalte "opskrift" :)

07-03-2015 08:53 #20| 1
OP

Tak for hjælpen. Den blev GOD :)

04-05-2015 10:46 #21| 1

Må lige give +1 til DA's link i #2 - lavede den for første gang i går og det sad lige i skabet!

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar