Hjælp til catering menu

#1| 0

Hep PN,


Jeg har indvilget i at stå for maden til min fars 60 års fødselsdag. Der var ikke så mange spændende ting på markedet for low key menuer.

Jeg skal fodre 20-25 styks og det er afslappet havefest, hvis vejret tillader det. Menuen skal også bære præg heraf og mit budget er 4-5K.

Jeg regner med at strukturen bliver den klassiske kød, 3-5xtilbehør, brød. Ved endnu ikke om jeg skal lave dessert.

Min far vil selvfølgelig også gerne have at jeg er social, så menuen skal tilpasses dette.

Jeg søger derfor inspiration primært til tilbehøret. Eneste krav er egentlig at det ikke er kartoffelsalat, tzatziki og tomatsalat. Så kunne man lige så godt have bestilt hos den lokale slagter.


Kødet er bestilt, henter 6kg entrecote fra fritgående, danske kødkvæg (tilbud fra kødbilen som jeg har super erfaringer med. Det kan stadig fås/forudbestilles og afhentes torsdag. Bare lige en HU herfra. 1K for 6kg top kvali, det kan næsten ikke gøres bedre).


Jeg har obv lidt tanker om tilbehør og brainstormer også selv, men vil elske input fra jer og kommer så med flere tanker senere :-)








21-06-2016 15:50 #2| 0
Moderator

En god hjemmelavet coleslaw er aldrig af vejen. Nemt og billigt. Måske lidt i standardkategorien, men de fleste er glade for det.


blandede ovnbagte rodfrugter er også godt. Kartoffel, rødbede, jordskokker, selleri whatever.

21-06-2016 15:51 #3| 0
Moderator

Skal der være dessert, så gør det helt simpelt. Jordbær med fløde... Og så et glas bobler til :)

21-06-2016 15:54 #4| 1
Moderator

Gastromans coleslaw opskrift btw.

21-06-2016 15:58 #5| 0
NanoQ skrev:Gastromans coleslaw opskrift btw.

+1 til den!!

Den er AWESOME!!!

21-06-2016 15:59 #6| 0

Bønner viklet ind i bacon er altid nuts som tilbehør :)

Redigeret af Fatey d. 21-06-2016 15:59
21-06-2016 16:00 #7| 0
NanoQ skrev:En god hjemmelavet coleslaw er aldrig af vejen. Nemt og billigt. Måske lidt i standardkategorien, men de fleste er glade for det.

blandede ovnbagte rodfrugter er også godt. Kartoffel, rødbede, jordskokker, selleri whatever.

Den tjekker jeg ud, tak! Derudover må de bestemt gerne være standard. Det er nok mest hvis man rammer komboen af standard retter det bliver kedeligt.

21-06-2016 16:14 #8| 0

Er på ingen måde fan af rodfrugter p.t.

Asparges er vel stadig i sæson og ellers en salat med jordbær hvis det ikke indgår i desserten.

Måske en vellavet broccolisalat selvom det er traditionelt. Men det er stadig lækkert 😊

Endelig kan du kigge på noget med hvedekerner eller grillede peberfrugter i en marinade

21-06-2016 16:31 #9| 0

Grillede majskolber! :)

Stuvet spinat! :)

21-06-2016 16:53 #10| 0

Saltbagte kartofler

21-06-2016 17:03 #11| 0

Saltbagte selleri. Bare pak selleri ind i alufolie med lidt olie, masser af salt og krydderurter. Noget der også holder sig varmt længe hvis de bliver i indpakningen.

Redigeret af DanDietz d. 21-06-2016 17:04
21-06-2016 17:06 #12| 0

Har tit lavet en æble/hvidkålssalat, går glimrende til nærmest alt og er hamrende nemt at lave. Gerne lidt syrlige æbler, hvidkål, naturel yoghurt, lidt olivenolie og lidt salt og peber. Fin som den er, men kan også sagtens tåle lidt krydderurter efter smag.


Ellers +1 til Gastromands coleslaw.

21-06-2016 22:53 #13| 0

Mormorsalat hvor du lige blender en håndfuld jordbær i dressingen ..... pynt med et par jordbær i skiver... Giver klassisk mormor salat med lyserød dressing og du er således inde i varmen hos kvinder og pigebørn der elsker prinsesselooket.


Pigerne er også typisk glade for en kornsalat ... Kogte korn ( ex perlebyg) , peberfrugt, forårsløg, nektariner, agurk, masser af hakket krydderurt, nødder eller kerner og en olie/cirtron dressingen blandet godt i .... Kan varierers i det uendelige ... Må gerne stå og trække lidt..


Grillede grøntsager, skiver af aubergine, squash, peberfrugter i kvarte, halve nye læg med top grilles i ovn og vendes med fetaost og en mild olivenolie, frisk timian..


Vandmelonsalat, som tomatsalat, men tomaterne erstattes af vandmelon i grove stykker ....


En kartoffelvariant så folk generelt og især mændende ikke føler sig snydt... feks. små nye kartofler vendt i rød pesto og lidt parmesan .,...


Hvad jeg ville diske op med til en gang sommerbuffet med kød på grillen og mange gæster .,..





21-06-2016 23:00 #14| 0

Tilbehør:


Knuste kartofler vendt i krydderurter. Lav dem på forhånd og giv dem et skud grill eller høj varme inden servering.


Stegt polenta. Lav polenta dagen før og smid dem i fade og på køl. Tager en halv timeish. skær det ud og smid på grill eller pande.



21-06-2016 23:02 #15| 0
prangstar skrev:

Tilbehør:

Knuste kartofler vendt i krydderurter. Lav dem på forhånd og giv dem et skud grill eller høj varme inden servering.

Stegt polenta. Lav polenta dagen før og smid dem i fade og på køl. Tager en halv timeish. skær det ud og smid på grill eller pande.



Det smager fantastisk! - og ikke bestemt tidskrævende, kan evt også laves dagen før.

22-06-2016 19:07 #16| 0

Hm ikke for det, men er 6 kg kød til 25 personer ikke lige i underkanten? Regner man bare 300 gram pr person, så er det jo 7½ kg, og det må da absolut være minimum. Beregner man ikke 6-800 gram pr person, inkl. brød og tilbehør?

22-06-2016 19:58 #17| 0
NanoQ skrev

Kan ikke lige fjerne citat. Svar er til de 6kg. Jeg tror umiddelbart det er nok, hvis tilbehøret spiller. Havde obv været nice at ramme de 300 gr per person, gætter på vi ender på ca 22 mennesker. Har ikke nævnt at to er vegetarer som jeg laver fisk til. Så 20 mand formentlig, til 6kg.

Redigeret af Turbofluen d. 22-06-2016 20:00
22-06-2016 21:26 #18| 0

Du er med på at vegetarer ikke spiser fisk ikke?😀

22-06-2016 22:39 #19| 0
Claus skrev:

Du er med på at vegetarer ikke spiser fisk ikke?




Haha ok, er det så pescetarer de er? ;-)
22-06-2016 22:58 #20| 1

Nu bliver det lidt ananas i egen juice, men jeg har nogle ting på min madblog, som måske kunne være interessante. For at det hele ikke skal gå op i navlepilleri, smider jeg også lidt andre favoritter til andres opskrifter.

Kød:

  • Hvis muligt, så synes jeg, at i på det kraftigste skal overveje porchetta. Det er billigt, enormt velsmagende og let at lave - og det kan snildt laves uden rotisserie - Dette er min opskrift, min klart mest populære: https://madsvin.com/porchetta-pa-grill/
  • Vi smider ofte selv et par kyllinger på grillen til større arrangementer, og så bliver det på denne måde: https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/ - Det er ret essentielt, at kyllingen er af god kvalitet. Løgismose eller Sødam kyllinger, hvis det skal være konventionelt.

Tilbehør:

Brød

  • Gå for guds skyld ikke ned på godt brød. Jeg har en opskrift på noget æblesurdejsbrød (Claus Meyer), som jeg har finpudset over de sidste par måneder, inden det rammer bloggen - er du interesseret, så smid lige en pb - det er voldsomt lækkert, og kan snildt laves nogle dage i forvejen
  • Verdens nemmeste grydebrød får du også lige her, jeg har god erfaring med denne opskrift: http://fjordrejen.dk/?p=2222
  • Husk at lave nogle forskellige slags smør. Kryddersmør, persillesmør, hvidløgssmør, trøffelsmør - you name it :-)


Yderligere inspiration:

I og med det især er inspiration til tilbehør du søger inputs til, vil jeg anbefale dig at kigge på SalatTøsen/Mettes opskrifter: http://www.salattosen.dk/salater/


Hun er sindssygt dygtig, og du kan med sikkerhed finde en masse lækkert på hendes side :-)


God fornøjelse.





Redigeret af xitaah d. 22-06-2016 23:01
22-06-2016 23:07 #21| 0
xitaah skrev:Nu bliver det lidt ananas i egen juice, men jeg har nogle ting på min madblog, som måske kunne være interessante. For at det hele ikke skal gå op i navlepilleri, smider jeg også lidt andre favoritter til andres opskrifter.

Kød:


  • Hvis muligt, så synes jeg, at i på det kraftigste skal overveje porchetta. Det er billigt, enormt velsmagende og let at lave - og det kan snildt laves uden rotisserie - Dette er min opskrift, min klart mest populære: https://madsvin.com/porchetta-pa-grill/
  • Vi smider ofte selv et par kyllinger på grillen til større arrangementer, og så bliver det på denne måde: https://madsvin.com/gourmet-kylling-pa-grill/ - Det er ret essentielt, at kyllingen er af god kvalitet. Løgismose eller Sødam kyllinger, hvis det skal være konventionelt.
Tilbehør:


Brød


  • Gå for guds skyld ikke ned på godt brød. Jeg har en opskrift på noget æblesurdejsbrød (Claus Meyer), som jeg har finpudset over de sidste par måneder, inden det rammer bloggen - er du interesseret, så smid lige en pb - det er voldsomt lækkert, og kan snildt laves nogle dage i forvejen
  • Verdens nemmeste grydebrød får du også lige her, jeg har god erfaring med denne opskrift: http://fjordrejen.dk/?p=2222
  • Husk at lave nogle forskellige slags smør. Kryddersmør, persillesmør, hvidløgssmør, trøffelsmør - you name it :-)

Yderligere inspiration:
I og med det især er inspiration til tilbehør du søger inputs til, vil jeg anbefale dig at kigge på SalatTøsen/Mettes opskrifter: http://www.salattosen.dk/salater/

Hun er sindssygt dygtig, og du kan med sikkerhed finde en masse lækkert på hendes side :-)

God fornøjelse.





Lækkert. Jeg har kigget efter noget spændende med bælgfrugter, så den nærstuderer jeg. Jeg overvejer også noget grønt på grillen, og er vild med spidskål derpå. Ellers har jeg også overvejet brændte sommerporrer. Kravet er at det skal kunne laves, mens kødet trækker. Vil gerne have din opskrift på æblebrødet også, der skal laves noget kræs da der kommer mange hollændere og de har verdens værste brødkultur, så de skal have en lektion.
Og ja, ryger nok i et par smør, mayo'er og evt. en pesto eller noget andet der kan pifte en tallerken op.

22-06-2016 23:08 #22| 0
prangstar skrev:Tilbehør:

Knuste kartofler vendt i krydderurter. Lav dem på forhånd og giv dem et skud grill eller høj varme inden servering.

Stegt polenta. Lav polenta dagen før og smid dem i fade og på køl. Tager en halv timeish. skær det ud og smid på grill eller pande.


Knuste kartofler er bestemt en mulighed. Ellers har jeg også overvejet at forkoge nye kartofler kort og så grille dem på spyd. Det er en lidt større beslutning imo, da det skal spille max og timing imo er essentielt her.

22-06-2016 23:10 #23| 0
SVPE skrev:Mormorsalat hvor du lige blender en håndfuld jordbær i dressingen ..... pynt med et par jordbær i skiver... Giver klassisk mormor salat med lyserød dressing og du er således inde i varmen hos kvinder og pigebørn der elsker prinsesselooket.

Pigerne er også typisk glade for en kornsalat ... Kogte korn ( ex perlebyg) , peberfrugt, forårsløg, nektariner, agurk, masser af hakket krydderurt, nødder eller kerner og en olie/cirtron dressingen blandet godt i .... Kan varierers i det uendelige ... Må gerne stå og trække lidt..

Grillede grøntsager, skiver af aubergine, squash, peberfrugter i kvarte, halve nye læg med top grilles i ovn og vendes med fetaost og en mild olivenolie, frisk timian..

Vandmelonsalat, som tomatsalat, men tomaterne erstattes af vandmelon i grove stykker ....

En kartoffelvariant så folk generelt og især mændende ikke føler sig snydt... feks. små nye kartofler vendt i rød pesto og lidt parmesan .,...

Hvad jeg ville diske op med til en gang sommerbuffet med kød på grillen og mange gæster .,..




Kornsalat er helt klart spændende. Har også kigget lidt efter en opskrift der rammer den i røven. Jeg overvejer lige at teste din. Måske med Pomelo istedet for nektariner, den springer lidt i mine øjne, men kan blive overrasket :-)

22-06-2016 23:10 #24| 0
jewr skrev:Har tit lavet en æble/hvidkålssalat, går glimrende til nærmest alt og er hamrende nemt at lave. Gerne lidt syrlige æbler, hvidkål, naturel yoghurt, lidt olivenolie og lidt salt og peber. Fin som den er, men kan også sagtens tåle lidt krydderurter efter smag.

Ellers +1 til Gastromands coleslaw.

Jeg elsker også æbler og hvidkål, evt med fennikel indblandet også. Den er noteret.

23-06-2016 00:05 #25| 0

Hej turbofluen.

Er hele selskabet omkring de 60 år eller er der spredning i målgruppen?

Havefest og afslappet atmosfære og du skal selv være en del af festen, ligger op til nemt, friskt, sommerligt tilbehør.

Små "shots" med kold ærtesuppe, evt med et skud dild/citrusolie. Det hele kan preppes på forhånd og er nemt at anrette.

Friske majs på grill med god smør og salt.

Bruschetta - evt hjemmebagt brød som du smider på grillen. Grilles godt og gnides med frisk hvidløg, lidt olie og evt lidt grønt til øjet, evt basilikum, persille, sommerkrydderurter.

Der er snart friske danske salater, div. salater blandes og vendes med en hjemmelavet syrnet mormordressing, evt lidt friske ærter og spiselige blomster til at give den lidt spræl på den visuelle side. Nemt at have med at gøre da du kan preppe salater og have det på køl/i vand. Hurtigt at anrette nye fade...60 årige bliver bløde i knæene over mormordressing.

Frisk kartoffelsalat (uden mejeri-snask), nye danske kartofler (kogt på forhånd), vendes med en god olie, salt, peber, citron, og en helvedes masse krydderurter (dild, kørvel, persille, citronmelisse etc. Kun fantasien sætter grænser). Kartofler er taknemmeligt ifht catering - mætter godt, alle kan spise det og det er billigt i indkøb.

Portabellosvampe, fyldes med cruyere ost, lidt salt/peber og en anelse frisk muskatnød rives ud over. Tilbered på forhånd i ovn og giv dem det sidste på grillen.

Evt desserter: citronfromage og chokomousse. Du kan forberede det i portionsanretninger i små skåle og så på køl. Ud af køleskab og anret med sommerbær (ribs, solbær, jordbær, hindbær etc). Evt råmarinér bærerne i en sjat rom og lidt sukker. Frisk mynteblad som final touch og voila...

Held og lykke med det og tillykke til daddy😄.

Mande-Lone.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar