Hjælp stegning af kalv

#1| 0

HAlløj PN

Min far har fødselsdag i dag, og er blevet spurgt om jeg vil interval stege noget kalveculotte, da det var rigtig godt sidst jeg gjorde det.


Men situationen er at der er blevet købt kalvetyndstegsfilet ind i stedet for.

Kan jeg bruge samme metode som ved en kalveculotte, når jeg intervalsteger eller hvad siger i?

05-06-2014 14:27 #2| 0

ja det kan du godt.. hvordan vil du gøre det præcist ?
mvh slagteren

05-06-2014 14:32 #3| 0

kan anbefaldes efter egen efaring med andet tilbehør mvh kokken
Ingredienser:
7-800 g. kalvetyndstegsfilet med fedt
1 spsk. smør
1 spsk. olie
salt
peber

1250 g. kartofler
2 spsk. olie
salt
peber

2 fed hvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 tsk. friskrevet ingefær
2 cm. citrongræs eller ½ citron
1 spsk. jordnøddeolie eller anden olie
1-2 tsk. salt
4 stk. julesalat
1 dl. hvidvin
2 spsk. smør

1 lille brød

Forklaring:

Rids fedtet på kalvetyndstegsfileten. Lad smør og olie blive gyldent på en stegepande eller i en stegegryde og brun stegen godt. Læg herefter stegen i en lille bradepande eller et ildfast fad. Krydr med salt og peber.

Sæt nu den brunede steg i midten af ovnen ved 150 grader i ca. 1 time. Har du et stegetermometer, sættes det ind i stegen fra siden. Når stegen er færdig skal centrumstemperaturen være 58-60 for rosastegt og 65-68 for gennemstegt. Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2 cm. Kom dem i et smurt, ildfast fad og krydr med salt og peber. Når stegen har været i ovnen i ½ time, sættes fadet med kartoflerne ind til den. Her bages de møre og gyldne, når stegen tages ud, bages kartoflerne yderligere et kvarter ved 225 grader.

Braiseret julesalat
Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugten og skær den i tern på ½ x ½ cm. Skræl ingefær og riv den på den fine side af et rivejern (der skal bruges 1 teskefuld). Skær citrongræsset i tynde ringe på 1 mm. I en gryde svitses nu løg og hvidløg i jordnøddeolie, herefter tilsættes ternene af peberfrugt, som svitses med. Tilsæt herefter reven ingefær og citrongræs eller reven skal og saft fra ½ citron. Krydr med salt og skru ned.

Så kommes de 4 julesalat i en anden gryde, de største deles evt. i 2 dele fra top til rod. Tilsæt hvidvinen, læg låg på gryden og lad julesalaten simre i ca. 45 minutter, indtil julesalatens rod virker mør, når man stikker i den med en kniv. Lige før servering tages gryden af varmen, og der tilsættes små smørklatter.

05-06-2014 14:36 #4| 1
TCNUtodeath99 skrev:
ja det kan du godt.. hvordan vil du gøre det præcist ?
mvh slagteren



Jeg brugte det intervalskema fra den her side henrikjbrandt.wordpress.com/2010/12/29/sadan-far-du-din-culotte-perfekt-hver-eneste-gang/

Og spillede bare fuldstændig.
05-06-2014 18:03 #5| 0

Tyndstegen er lidt mere sart, men i det omfang du alligevel bruger stegetermometer til sidst går det nok alt sammen :)

05-06-2014 18:04 #6| 0

Personligt synes jeg i øvrigt at 45 minutters trækketid til sidst er totalt overkill, men hver sin religion.

05-06-2014 19:24 #7| 0

Det fungerede bare super. Blev spist op af de 3 kg kød og folk roste det. Selvom det ikke var så rødt men så mere gennemstegt ud så var det utrolig mørt. Men måske også klart den ikke holder sig rød når den trækker i 45 min?

05-06-2014 20:03 #8| 0

Sous vide på 55-56 grader i 8 timer og brunes bagefter på en rygende varm grill.
Så bliver det ikke bedre

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar