Herregårdsskine, 2,8 kg. i ovn? What to do?

#1| 0

Hej PN.

Jeg har anskaffet mig en herregardsskinke på 2,8 kg som jeg gerne vil lave i ovn. Jeg har dog svært ved at forstå googles resultater når jeg læser mig frem til dem. Jeg fatter ikke hvor jeg skal ridse den, hvad jeg skal gøre med det net der er rundt om den (den er aflang) og hvor lang tid den skal have.

Jeg vil gerne kunne lave den, også bruge den som pålæg den næste uge også.

Skal den i så fald glaseres eller noget andet? Kan godt lave noget den kan glaseres i, men ikke for mange ting til en eventuelt opskrift.

Er der nogen der ved hvad jeg skal gøre?

Mvh. Troels





11-05-2015 20:02 #2| 1

1) Rids skinken på FEDT siden. Kun lige igennem fedtet.

2) Lav en saltlage. Kom den i ca. 24 timer, BEHØVES ikke være på køl.

3) Sæt ovnen på 160 grader (varmluft) Kom et termometer i, sørg for du stikker i den tykkeste side af kødet. (Vil tro en 4-6 timer vil gøre det)

4) Når kerne temperaturen er 70 grader, giver du den lige grill (MAX på ovnen) indtil det ser lækkert gylden og lidt små brændt er ok imo.

5) Lad den stå på en rist og trække 30 mins tid.


Værs'go.


Tilføjelse: Du kan Glaserer den inden du putter den i ovnen med:

Dijonsennep, Citronskal, Brun farin, Olie, Salt, Peber.

Redigeret af R4MB0 d. 11-05-2015 20:03
11-05-2015 22:55 #3| 0

Du skal ikke glaserer den til at begynde med, hvis du har tænkt dig at stege den i så lang tid. Glaseringen er ca den sidste halve time. Og så skal den aldrig have 4-6 timer. 2 1/2 - 3 timer. Vand i bunden af bræddepande, staniol over og så i ovnen.

Redigeret af Holmeo d. 11-05-2015 22:56
11-05-2015 23:25 #4| 0

@R4MB0

Det kan godt være jeg har fået forkert fat i noget her, men sådan en fætter er vel saltet og røget i forvejen? Hvad er formålet med saltlagen?

11-05-2015 23:47 #5| 0

Havde ikke lige opfattet den var saltet og røget. @Holmeo der sker intet med glaseringen, den bliver ikke brændt ved så lave grader, tværtimod. Man skal bare lige huske og kæle lidt for den engang imellem, og tage noget af stegefedtet/glaseringen og hælde over i ny og næ.. (lige som juleanden). De 4-6 timer var nok overkill, jeg troede en herregårds skinke var på ben, så du har nok ret i tiden, men brug et termometer, det altid en sikker let måde og gøre det på .

Og nej, hvis skinken er saltet og røget, så skal den selvfølgelig ikke saltes igen. @Rsmadsen ;-)

Redigeret af R4MB0 d. 11-05-2015 23:59
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar