Grønsager til wok!

#1| 0

Hej Pokernet

Det virker ret basalt mit spørgsmål, og nogen vil påstå at man kan komme alle grønsager i wok! Jeg er dog ved at gå lidt død i den blanding wok jeg selv står og bixer sammen! Kan I anbefale grøntsager, I mener der er nuts i wok med kylling?

08-05-2013 16:25 #2| 1

Broccoli, forårsløg, gulerod, pepperfrugt, squash og champignon. Bum.

08-05-2013 16:32 #3| 0

Tomater! Passer perfekt.

08-05-2013 16:34 #4| 0

Babymajs, peperfrugt, ærter, chilli, broccoli

08-05-2013 16:50 #5| 2

Sukkerærter

08-05-2013 16:56 #6| 0

Cashewnødder, blegselleri og kinaradis

08-05-2013 17:06 #7| 0

Bønner, blomkål, porre, spidskål og hvidkål kan også sagtens bruges.

08-05-2013 18:04 #8| 1

Ingefær

08-05-2013 18:21 #9| 2

Vandkastanjer

08-05-2013 18:23 #10| 1

Ingen squash! De er madens svar på parasitter - stjæler smag fra alt det andet!

08-05-2013 18:25 #11| 0

Hvidkål, blegselleri, springløg, peberfrugt, gulerødder, champignon.. og ananas :)

Det har vi lige fået til aftensmad - kylling med ovenstående grøntsager i wok. Dertil karrysauce (med løg, ananas og æble i) og en sursødsauce fordi Mikkmakk elsker sursødsauce :)

08-05-2013 18:34 #12| 0
Altid hvidkål, og så er det måske det eneste sted bønnespirer ikke burde være strafbart :)
08-05-2013 18:50 #13| 0

Pastinak og persillerod i tynde strimler går også fint.

08-05-2013 19:20 #14| 0

+ soya

08-05-2013 19:29 #15| 0
trix67 skrev:
+ soya



er soya en grøntsag?
08-05-2013 21:42 #17| 0

kommer fra en soya BØNNE så tjooh..

08-05-2013 21:51 #18| 0

Highrollers, jeg bruger den 10'kr blanding fra frost...

08-05-2013 21:51 #19| 1

Less is more!

Personligt foretrækker jeg sprøde grøntsager som nogenlunde holder konsistensen - blomkål, spidskål, hvidkål, gulerødder, peberfrugt, porre, forårsløg, fennikel osv.

Og så ville jeg holde mig til 2-3 grøntsager. Fx forårsløg, spidskål og gulerod. Og så laver jeg næsten aldrig wokmad uden ingefær, totalt yndlingsrod. Og koriander.

08-05-2013 22:24 #20| 0

Det er høj klasse med alle de indspark.. Jeg er madlavningsnoob - ingefær, er den rodfrugt ikke ret skarp i smagen? Skæres en hel ingefær bare ud i mindre strimler og steges sammen med?

08-05-2013 22:30 #21| 0

Friske sugar snaps/sukkerærter. Dyrt men godt

08-05-2013 23:13 #22| 0
freakstar skrev:
trix67 skrev:
+ soya



er soya en grøntsag?


Hvis tomater, squash, peberfrugt og ananas kan betegnes som grøntsager.....
09-05-2013 00:17 #23| 0

Sukkerærter er helt klart svaret!

09-05-2013 02:00 #24| 0
freakstar skrev:
trix67 skrev:
+ soya



er soya en grøntsag?


sursød sauce er sku heller ikke en grøntsag, men alligevel sku du lige være efter en...
09-05-2013 07:05 #25| 0

@op
Jo, ingefær er ret kraftig og skarp i smagen - så du skal ikke bruge så meget :)

Hvis du steger den med i retten, så bare skær skrællen af, og skær den i tynde stave. Personligt ville jeg dog klart foretrække at lave et "granulat" og drysse over retten ved servering: Revet ingefær (på den fine side af rivejernet), finthakket rød chili uden kerner, limeskal, hakkede urter (fx koriander) og havsalt. Mums.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar