I gamle dage var det aldrig noget probem at købe rasp hos bageren, men i dag har han hurtigt udsolgt. Supermarkederne har masser af rasp i lortekvalitet, hvor alle raspstykker er lige store, - og de er ofte for store og hårde som mursten. Nogen der kan anbefale et supermarked og et rasp-produkt, der er nogenlunde som i gamle dage?
Gammeldags rasp - hjælp!
Lav det selv.
Så får du den størrelse du bedst kan li’
Tror ikke det er helt det du søger... men jeg er droppet rasp og gået helt over til panko. :)
Lav det af flæskesvær, det er ret godt :)
Køb det hos fiskehandleren, mener også vores lokale slagter solgte det inden den lukkede grundet energikrisen :o
skaarup skrev:Tror ikke det er helt det du søger... men jeg er droppet rasp og gået helt over til panko. :)
Det gør sig ikke lige så godt i en æblekage
Jones skrev:
Det gør sig ikke lige så godt i en æblekage
Det gør rasp heller ikke, der er vi ovre i "kagerasp" :)
Æblekage skal laves med makron-rasp.
Køb makroner, knus til ønsket størrelse.
Læg i lag med usødet æblemos i glasskål
Server iskold med en generøs klat flødeskum ovenpå.
Perfektion!
tuznelda skrev:Æblekage skal laves med makron-rasp.
Køb makroner, knus til ønsket størrelse.
Læg i lag med usødet æblemos i glasskål
Server iskold med en generøs klat flødeskum ovenpå.
Perfektion!
Makronrasp indeholder rasp, ellers er det bare knuste makroner :-)
Buub skrev:
Makronrasp indeholder rasp, ellers er det bare knuste makroner :-)
Man kan købe makronrasp som er et fint, fint valg til æblekage, eller man kan købe hele makroner, knuse dem og bruge dét.
Either way is fine!!
OG ellers ville jeg selv lave noget grov rasp, og vende det i smeltet, let karameliseret sukker, lade køle på et stykke bagepapir, og knække i mindre stykker før brug.
Lidt lige som en "rasp krokant".
Alm. Køberasp bliver ikke godt til hjemmelavet æblekagerasp.
Haha, hvor det fedt, så blev OP´s reelle spørgsmål lavet om til æblekage rasp...?
On-topic: Det er faktisk bare at tage noget daggammelt brød (lyst/mørkt), skære dwt i den størrelse du vil have, og så 110 grader i ovnen i 30 min.
Til stort set alt klassisk, er panko det bedste...
Flex_luthor skrev:Haha, hvor det fedt, så blev OP´s reelle spørgsmål lavet om til æblekage rasp...?
On-topic: Det er faktisk bare at tage noget daggammelt brød (lyst/mørkt), skære dwt i den størrelse du vil have, og så 110 grader i ovnen i 30 min.
Til stort set alt klassisk, er panko det bedste...
Han skulle bruge det til æblekage = æblekagerasp er relevant.
tuznelda skrev:
Han skulle bruge det til æblekage = æblekagerasp er relevant.
har du insider viden ;)
Det er æblekage sæson, og nogen spørger til en rasp der skal være ekstra delikat - uden selv at have tænkt på panko.
Det er altsammen omstændigheder der får det til at lyde mere sandsynligt at det er til æblekage end til panering.
Men der er naturligvis ikke bevis for det.
Tak for overraskende god respons! Og, nej, det skulle ikke bruges til æblekage, men til forloren hare. Og jeg endte ved dette produkt fra Superbrugsen, hvor billedet uden på pakken lokkede, og det viste sig faktisk at være ok.
Nogen der kan komme med en opskrift til noget lækkert med panko, for dt har jeg aldrig brugt.
nuller skrev:
har du insider viden ;)
Næ, jeg havde bare IKKE lige lagt mærke til, at der var Jones og ikke Holstt, der skrev, at panko ikke var godt til æblekage. Jeg læste "god rasp" -> "panko skidt til æblekage" -> og drog en forkert slutning, sorry :D
Men, det inspirerede mig til at ville labe æblekage i denne weekend eller næste, så helt skidt var det jo ikke :D
Holstt skrev:Tak for overraskende god respons! Og, nej, det skulle ikke bruges til æblekage, men til forloren hare. Og jeg endte ved dette produkt fra Superbrugsen, hvor billedet uden på pakken lokkede, og det viste sig faktisk at være ok.
Nogen der kan komme med en opskrift til noget lækkert med panko, for dt har jeg aldrig brugt.
Alt, som du ville panere og smørstege eller friturestege :)
