Fyld mit vinkøleskab

#1| 0

Jeg er en lalleglad vin amatør, der skal have opgraderet vinkøleskabet.

Der er plads til 32 flasker og den er i dag domineret af italiensk men med afstikkere så eksotisk som Uruguay :) Anslået pris 200 kr./flaske.

Det kommer til at ske over et års tid eller to og jeg har et budget imellem 500-1000 kr.

Der skal hverken være hvid, champagne e.l. KUN rød

Hylderne indeholder 4 flasker og jeg vil gerne have, 5-6 hylder er "sikre" vine.

De sidste par hylder kan være mere alternative/forskellige/dyrere.

De er som udgangspunkt ikke beregnet til at drikke p.t. - jeg forventer at have mine vine for at kunne servere noget ekstraordinært under særlige lejligheder eller blot gemme dem.

Al input er velkommen :)

02-11-2013 18:17 #2| 0

Er dit budget 500-1000 pr flaske eller pr måned?

02-11-2013 18:48 #3| 0

Pr. flaske

02-11-2013 19:04 #4| 1
Moderator

Fail!

God vin skal ikke gemmes. Det skal nydes så hurtigt som muligt, så man kan få plads til flere gode flasker :-)

02-11-2013 19:38 #5| 1

wow!

Det ville sgu være dejligt med sådan et budget.

To bud: Quinta do Crasto's Maria teresa og Tignanello

Crasto'en skal nok have ca 10 år fra høståret og Tignanello er nok ca det samme.

Hvis du syntes at 800 for en flaske fra Portugal er lidt hidsigt så prøv deres reserva til 200 og få en ide om hvad huset kan.

02-11-2013 20:00 #6| 0
Claus skrev:
wow!

Det ville sgu være dejligt med sådan et budget.

To bud: Quinta do Crasto's Maria teresa og Tignanello

Crasto'en skal nok have ca 10 år fra høståret og Tignanello er nok ca det samme.

Hvis du syntes at 800 for en flaske fra Portugal er lidt hidsigt så prøv deres reserva til 200 og få en ide om hvad huset kan.


Som skrevet er det heller ikke et skab der bliver udskiftet dag 1 :)

Tak for dit input - prøver sikkert reserven. Er ret uerfaren i portugisisk.

@NanoQ

Det er mit budget slet ikke til desværre :(
02-11-2013 20:22 #7| 1

Jeg har ikke så mange forslag, udover at vælge nogle af de store Bordeaux-klassikere.
Robert Parker (kongen af vinanmeldelser) har lavet en vintagechart, så kan du kigge lidt på hvordan forskellige årgange af vine performer.
www.erobertparker.com/newsearch/vintagechart1.aspx

Den er rar at skæve til inden man lægger sine spareskillinger i en gammel vin

Redigeret af hermod d. 02-11-2013 20:30
03-11-2013 10:20 #8| 0

Et vin-køleskab er ikke optimalt til opbevaring i længere tid (til det kan man med fordel anskaffe sig et vin-skab i stedet). Bare et lille tip så du ikke spoiler dyre og lækre vine.

03-11-2013 10:28 #9| 0

Lynch Bages:
www.finewines.dk/shop/lynch-bages-2009-075-1394.html

chateau pontet canet
www.vinentusiasten.dk/shop/chateau-pontet-canet-284p.html

03-11-2013 11:32 #10| 0

Kan kun anbefale at du offrer nogle penge på vinsmagning arrangementer. Det er mega sjovt og hyggeligt. Der får du en ide om hvad du bedst kan lide af de dyrer vine og ofte nogle gode tilbud. Derudover får du en masse gode tips og informationer.

03-11-2013 17:05 #11| 0

Fine inputs men der må være lidt mere :)

03-11-2013 17:58 #12| 1

Jeg kan sagtens nævne nogle dyrer vine op. Men vin er som alt andet smag og behag. Fordi de er dyrer er det nødvendigt vis ensbetydende med om du kan lide dem. Derfor er vinsmagning klart der du kan finde netop dine favoritter:-)

03-11-2013 18:05 #13| 0

Hej kris

Jeg har en stor vin samling som jeg gerne ville korte lidt ned. Har en del flasker i det price range du nævnte. Alle vine har været opbevaret i vin køleskab ved rette temperatur lige siden de kom ud af deres case. Jeg har sat Rober Parkers anmeldelse ind under vinen og hans score nederst, prisen pr stk står lige efter vinen. Har omkring 10 stks af hver af følgende (og har deres wooden case de kom i);

2005 Malescot St Exupery 900kr
This estate’s finest effort - ever, the 2005 Malescot St.-Exupery should be sought out by readers looking for intensity combined with superb richness, fascinating elegance, and a surreal concoction of blue and red fruits, a silky texture, and a delicate yet powerful wine that builds incrementally, never becoming overwrought. This dense purple-colored, medium to full-bodied tour de force in winemaking is already displaying remarkable complexity. It should only get better over the next decade, and will last through 2030. I would not be surprised to see this wine merit a few more points with additional aging. Robert Parker, Wine Advocate # 176
Drink 2018-2030 - 97 Points

2005 Branaire Ducru 600kr
As usual, the 2005 Branaire-Ducru is one of the more distinctive wines of St.-Julien. Proprietor Patrick Maroteaux has turned out another classic. While not as opulent or fleshy as the 2003, and it remains to be seen if it will eclipse the 2000, the 2005 is a big, structured, intensely rich effort with raspberry, blueberry, and spring flower garden characteristics, stunning purity, full-bodied power, and good underlying acidity as well as harmony. The hard tannins suggest 8-9 years of cellaring will be beneficial; it should last for three decades. Anticipated maturity: 2015-2030+. Robert Parker, Wine Advocate April 2008 - 95 Points

2005 Clos Fourtet 1100kr
Clos Fourtet is on a roll, having produced a stunning wine in 2003, and an even more brilliant effort in 2005. Stephane Derenoncourt, the consulting oenologist, has plenty with which to work given the fact that this is a relatively large vineyard (50 acres) planted with 85% Merlot and the rest Cabernet Franc as well as a small amount of Cabernet Sauvignon. The inky/blue/purple-colored 2005 boasts an exceptional perfume of acacia flowers, blackberry and blueberry liqueur, graphite, scorched earth, and background oak. The wine possesses a full-bodied texture and abundant quantities of stunningly pure black fruits. The result is a sumptuous St.-Emilion of great concentration, intensity, and overall balance. This prodigious effort looks set for 25-30 years of evolution. Utterly awesome! Robert Parker, Wine Advocate # 176
Drink 2008-2038 - 98 Points

2003 Pichon Lalande 1200 kr
The brilliant, opulent, fleshy 2003 Pichon Lalande (65% Cabernet Sauvignon, 31% Merlot, and 4% Petit Verdot) possesses a high pH of 3.8 as well as 13% alcohol. Reminiscent of the 1982 Pichon Lalande (which never shut down and continues to go from strength to strength), the dense plum/purple-colored 2003 offers gorgeous aromas of blackberries, plum liqueur, sweet cherries, smoke, and melted licorice. Fleshy, full-bodied, and intense, displaying a seamless integration of wood, acidity, tannin, and alcohol, this beauty can be drunk now or cellared for 20 years or more. Robert Parker, Wine Advocate # 164. 95 Points
Drink 2006-2026

2002 Vosne Romanee Les Brulees - Jean Grivot 1100 kr
Bourgogne som scorer 91 points fra Allen Meadows

2001 Gazin 800kr.
A sleeper of the vintage, and possibly the finest Gazin I have ever tasted, the 2001 reveals the best integration of oak at this property in many years. An opaque plum/purple color is accompanied by a glorious bouquet of burning embers, roasted meats, espresso, and sweet plum and blackberry fruit. Richer and deeper than it appeared from barrel, with a tremendous finish, this full-bodied, impressive effort represents a breakthrough for Gazin. There are 6,000 cases of this 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, and 5% Cabernet Franc blend. One of the more backward wines of the vintage. Anticipated maturity: 2009-2020+. 94 Points


2001 La Fleur de Gay 600kr
An elegant, stylish, finesse-styled 2001, this 100% Merlot was produced from small yields of 25 hectoliters per hectare, and bottled unfined as well as unfiltered. A dark ruby/purple color accompanies a restrained, but solid bouquet of blueberries, raspberries, and smoky oak. Medium-bodied, understated, and substantially flavored, it possesses a nicely textured mid-palate and finish. Interestingly, I did not see as much difference between this cuvee and its sibling, La Croix de Gay, as in other vintages. Drink it over the next 10-12 years. Robert Parker, Wine Advocate June 2004
90 Points

Jeg har også vine fra større producenter men der når vi hurtigt over det 10 dobbelte i pris. Sig til hvis noget har interesse, du kommer selvfølgelig og inspicerer hvis du vil købe :) GL!

03-11-2013 18:09 #14| 1

Uden tøven og uden pis.....Flor de Pingus, du kan finde den på diverse auktioner til 600-1000, afhængig af årgang. Det er en vin med meget høj klasse i stort set alle årgange!!

03-11-2013 18:50 #15| 0

Jeg har en god ven der lige har lukket hans vinforretning. Spektret spænder meget bredt, alt fra mousserende vin til rødvin, og vinene er fra stort set hele verden.

Pga. han har lukket forretningen sælger han vinene stort set uden avance, så jeg vil tro man kan gøre et godt køb.

Vinene ligger ca. i et prisleje på 100-600 kr.

Hvis det har nogen interesse kan jeg skaffe en liste over vinene samt priser.

03-11-2013 18:57 #16| 0

@Stanley og skred

Hvor i landet?

03-11-2013 18:59 #17| 0

Hey skred kan du list lidt op hvad han har, God vin siger man aldrig nej til :-)

03-11-2013 19:04 #18| 0

Vinlageret er i Skive pt. Han rejser meget rundt i landet med hans arbejde, så levering skulle nok ikke være noget problem.

Hvor i landet bor du kris_rem?

03-11-2013 19:08 #19| 0

@Juel

Jeg kan skaffe en liste med vinene og priser i morgen.

03-11-2013 19:18 #20| 0

Jeg vil også gerne have en pm med en liste skred :).

03-11-2013 19:31 #21| 0

Vejle, men kommer jævnligt i Skive.

Hvilken forretning?

03-11-2013 19:36 #22| 0

Den hed FM-vin. Den lå i sønder-centret i Skive, men jeg tror kun den var aktiv i ca 3 måneder.

03-11-2013 19:36 #23| 0

@skred
Du må også meget gerne sende listen til mig.
pft :-)

03-11-2013 19:42 #24| 0

Hvis det ellers er fint med Pokernet smider jeg bare listen op her i tråden.

03-11-2013 19:57 #25| 0

Ja tak :)

05-11-2013 23:51 #26| 0

bump...

06-11-2013 05:29 #27| 0

Jeg har rykket ham for en liste. Jeg håber
den kommer senere idag.

06-11-2013 08:33 #28| 0

spændende.....

06-11-2013 09:14 #29| 0

Peter Sisseck laver store vine i det prisniveau og kunne sikkert godt være din stil, det italienske taget i betragtning.

Quinta Sardonia
Flor de Pingus - Som allerede er nævnt
PSI
Q2
(Ch. Rocheyron) Lidt over budgettet

Kig evt. også på Domaine des Varoilles hvis du har mod på stor Bourgogne til "lavpris"

06-11-2013 09:51 #30| 0

Den "gode" Parker er nævnt mange gange i tråden allerede. Ham skal man naturligvis kun følge, hvis man kender hans smag og har konstateret, at man passer med ham.
Parker er jo kendt for primært at være tilhænger af bulderbasse-vine, og det er sjældent, at han går efter finesse og personlighed. Så hvis det er de ting, man søger, så glem alt om Parker. (Det kan så også blive billigere, fordi han fylder så enormt meget i markedsføringen af vin).

Og det fint, at du gerne vil købe dyr vin. Men husk nu at få det drukket også! Det er så ærgerligt at få det gemt for længe.

06-11-2013 09:57 #31| 0

Er du til Portvin ???

www.eriksorensenvin.dk/katalog/hedvin/douro/942583



Super til prisen :-) www.eriksorensenvin.dk/katalog/hedvin/douro/942909

Redigeret af HomeMade d. 06-11-2013 10:01
06-11-2013 09:59 #32| 0

@Homemade
Jeg er!
Men det kræver sin egen tråd!

06-11-2013 10:05 #33| 0

OP vil fylde sit vinskab, og et rigtigt vinskab bør have et par gode flasker Portvin

Hvis du kommer til Nurse`s julefrokost , så skal jeg tage en flaske af nr 2 med, så kan vi side og fulde os I den

06-11-2013 18:11 #34| 0

Har egentlig ikke så meget til OP. Må dog lige nævne dette.
Peter Sisseck's vine er i mine øjne kæmpe no go! (Ihvertfald dem fra Spanien)
De er alt for dyre i forhold til kvalitet.

06-11-2013 21:34 #35| 0

Nephew76.... sry men du ved obv. ikke hvad du taler om!! Pingus er overpriced. Flor er klasse hvis du kan få den til under 800 (hvad sagtens kan lade sig gøre) Hacienda monesterio enten crianza eller reserva er også super vine imo i prislaget 200-300/fl

Redigeret af gyn721 d. 06-11-2013 21:35
07-11-2013 05:25 #36| 0

Hvis det er portvin til at gemme så RAMOS PINTO VINTAGE 2011
Drikkes nu eller 60-80 år frem.

07-11-2013 10:00 #37| 0

Alt sammer amerikansk, men vi snakker det absolut bedste oversøiske.

Alt fra Cayuse: bionic frog, widowmaker, impulsive, en cerise etc .etc.

Alt fra Sine Qua Non

Lillian (lært op hos Sine qua non)

Dunn

Bond

Kongsgaard (stadig amerikansk)

Saxum

Agharta

Pax


07-11-2013 10:01 #38| 0

Og Pingus er sååå overrated :)

14-11-2013 12:13 #39| 0

Nu taler netop ikke Pingus...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar