Den lækre trøffelsmag

#1| 0

Nå, kære madnørder.

 

Ligesom så mange andre danskere er jeg også blevet overvældet af den fantastiske trøffel, der senest har fået vej til en McD-burger.

 

Men nu skal den også snart finde vej til mit ydmyge køkken.

 

For et par måneder siden langede jeg 200 kroner afsted efter en lille sort frisk trøffel i Magasins Mad & Vin og rev den ud over en pastaret, men smagen var sådan lidt meeeeh. Havde slet ikke den trøffelsmag, som jeg kender fra pastaretter både fra italienske restauranter eller pizzeriaer. 

 

Og det leder mig hen til i fredags. Her spiste jeg på Barril i København og fik en trøffelpasta, der smagte usandsynligt godt, men der var intet frisk trøffel i.

 

Derfor: Hvad er det, sådan en restauranter bruger til at få den gode smag frem? Trøffelolie? Trøffelpaste? Og i så fald - kan i anbefale en?

 

OG: Jeg ved godt, at jeg får den bedste smag ved at købe en eller anden psyko frisk trøffel, men det er ikke det, som jeg søger her. Det kan jeg gøre til nytår, men her sigter jeg efter en alternativ til de gængse hverdags-pastaretter. 

 

TAK. 

30-09-2019 10:15 #2| 0

Trøffelsmag kan smage meget forskelligt, alt efter hvilken trøffel det er, hvilket område den er fra og 100 andre faktorer spille ind
Hvis du køber en god (normalt dyr) Trøffel Olie så vil du nok få det du efterspørger.


 

30-09-2019 10:16 #3| 0

Jeg kender ikke restauranten, men på McD er det sikkert en trøffelolie - de indeholder en ret kraftig aroma, som de fleste standard trøffelolier burde kunne matche. Der er dog stadig et godt stykke vej til den ægte vare. 

https://politiken.dk/mad/art5602885/Madmyten-Populære-trøffelolier-har-intet-med-trøffel-at-gøre


30-09-2019 11:12 #4| 8

Et par grundlæggende forskelle som er vigtige at kende (groft simplificeret):

 

Sorte trøfler er mindre kraftige, og har en mere jordet og rustik smag, hvor hvide trøfler er mere parfumerede og kraftige.

 

Sommertrøfler smager af mindre end efterårstrøfler som smager af mindre end vintertrøfler.


Konserverede trøfler (på glas) smager af ingenting - det er virkelig spild af penge. Det er bedre at købe hele, frosne trøfler hvis de ikke kan være friske.


Trøffelolie har formentlig den smag du efterspørger. Kig efter en som er lavet på hvid trøffel og meget vigtigt - kig på datoen! De bliver hurtigt harske, og omsætningen er ikke enorm, så du risikerer at komme hjem med en flaske der allerede er blevet kedelig.


Til fx pizzaer, pastaretter mv. kan det ofte bedre betale sig, at købe en salsa tartufata, som er en slags svampecreme med en smule trøffel i. Det er nemmere at arbejde med end trøffelolien, og svampesmagen understøtter trøffelsmagen.


Personligt foretrækker jeg friske trøfler, men vi er klart i kategorien (ligesom kaviar) for ting hvor værdien aldrig bliver så høj som prisen...


God fornøjelse :)

30-09-2019 12:47 #5| 0

jeg bruger det italienske produkt tartufata: 

https://www.google.com/search?q=tartufata&rlz=1C1GCEU_enDK821DK822&oq=tartufata&aqs=chrome..69i57j0l7.1351j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Det er egentlig 98 procent champignon og meget lidt trøffel - og så i olie, men det giver meget smag og jeg blander det i f.eks.mayo, flødesovs, putter det på pizza og lignende. Det er ikke særligt dyrt, da der er meget lidt trøffel i, men som du beskriver dit forhold til trøffel, vil jeg anbefale dig at prøve det :) 

30-09-2019 12:48 #6| 0
henrikthing skrev:

Et par grundlæggende forskelle som er vigtige at kende (groft simplificeret):

 

Sorte trøfler er mindre kraftige, og har en mere jordet og rustik smag, hvor hvide trøfler er mere parfumerede og kraftige.

 

Sommertrøfler smager af mindre end efterårstrøfler som smager af mindre end vintertrøfler.

 

Konserverede trøfler (på glas) smager af ingenting - det er virkelig spild af penge. Det er bedre at købe hele, frosne trøfler hvis de ikke kan være friske.

 

Trøffelolie har formentlig den smag du efterspørger. Kig efter en som er lavet på hvid trøffel og meget vigtigt - kig på datoen! De bliver hurtigt harske, og omsætningen er ikke enorm, så du risikerer at komme hjem med en flaske der allerede er blevet kedelig.

 

Til fx pizzaer, pastaretter mv. kan det ofte bedre betale sig, at købe en salsa tartufata, som er en slags svampecreme med en smule trøffel i. Det er nemmere at arbejde med end trøffelolien, og svampesmagen understøtter trøffelsmagen.

 

Personligt foretrækker jeg friske trøfler, men vi er klart i kategorien (ligesom kaviar) for ting hvor værdien aldrig bliver så høj som prisen...

 

God fornøjelse :)

 

 jeg havde så ikke lige læst det her indlæg igennem så: What he said :) 

30-09-2019 16:35 #7| 0
OP

Suveræne forslag. TAK!

 

Jeg har været i Magasin og købe en tartatufo og en hvid trøffelolie. 

26-06-2020 16:51 #8| 0

Hvor køber folk friske trøfler? Kan se der er nogle online sider, men de virker lidt skumle. 

 

26-06-2020 18:10 #9| 1
Jenson skrev:

Hvor køber folk friske trøfler? Kan se der er nogle online sider, men de virker lidt skumle. 

 

 

 De gange jeg har haft brug for dem, har jeg kontaktet køkkenchefen på en af de finere lokale restauranter i byen. Min erfaring er, at jeg får en god pris, om de så ryger sort i køkkenchefens lomme, er ikke mit problem. De får leveret friskt grønt 4-5 gange om ugen, og kan sagtens skrive lidt trøfler på bestillingslisten uden problemer.

Redigeret af SVFA_DK d. 26-06-2020 18:12
26-06-2020 19:32 #10| 2

Hvis du bor i nærheden af en Aldi, så har de ekstra jomfru olivenolie med trøffelsmag. Det er en restvarer fra jul, så den er nedsat til 15 kr for 250 ml. Den er fra deres gourmet mærke og rigtig god, især til prisen. 

26-06-2020 20:33 #11| 1
Jenson skrev:

Hvor køber folk friske trøfler? Kan se der er nogle online sider, men de virker lidt skumle. 

 

 

 

Helt sikkert ikke det optimale sted, men har købt en god håndfuld gange i menu, grøntafdelingen. Ved ikke om det gælder alle deres filialer, men har købt på Frederiksberg (den tæt ved bispebuen) og i rotunden. Jeg har været tilfreds med dem de enkelte gange, og prisen har været stejl, men rimelig. Dog kunne jeg sagtens forestille mig de ikke har de allerbedste eksemplarer. Modsat har de nok ret stor afsætning. Som sagt, glad kunde  :-) De er der dog kun når den enkelte er i sæson, er min erfaring.
27-06-2020 16:31 #12| 0

Hvor meget af det tartufatta bruger man til pasta til to personer? Trøffel er jo en svær ting i forhold til mængde synes jeg. Vel ikke et helt glas?

@mortenkk

27-06-2020 19:22 #13| 0
Kim Larsen skrev:

Hvor meget af det tartufatta bruger man til pasta til to personer? Trøffel er jo en svær ting i forhold til mængde synes jeg. Vel ikke et helt glas?

@mortenkk

 

 Nej for søren :) kommer an på hvor meget smag af trøffel i ønsker og hvad der ellers er i. To tsk-fulde er nok ikke helt skævt. 

27-06-2020 19:44 #14| 0

Tak. Det blev faktisk 3,5 tsk - og sikke en lækker smag. Fuldstændig som jeg husker den fra restaurant. Tak!

27-06-2020 20:48 #15| 0


Kim Larsen skrev:

Tak. Det blev faktisk 3,5 tsk - og sikke en lækker smag. Fuldstændig som jeg husker den fra restaurant. Tak!

 

 Hvilken en købte du og hvor? 😀

27-06-2020 21:39 #16| 0

Jeg har tidligere også brugt Meny på Borups Alle, hvilket var tilfredsstillende.

Ellers har jeg også kun gode ting at sige om piemontevine.dk

27-06-2020 21:50 #17| 0

Hvis man har CVR-nummer kan det købes/bestilles via Foodservicebutikker.

27-06-2020 22:11 #18| 0
MacPhersson skrev:

 

 

 Hvilken en købte du og hvor?

 

 De har også i de plantorama hvor der er madvarer.

 

vil i øvrigt anbefale den her: 

 

27-06-2020 23:23 #19| 0
MacPhersson skrev:

 

 

 Hvilken en købte du og hvor?




Princips udgave i Føtex. 75 kr. Der er cirka til 2 gange i det fine glas
28-06-2020 20:26 #20| 1

Fedt - tak!

jeg var alligevel en tur i Føtex, så købte deres princip glas.


Laver pizza en af dagene, og tænker jeg skal prøve kræfter med den på en hvid kartoffel pizza :)

30-06-2020 16:15 #21| 0

Må jeg i al stilfærdighed anbefale trøffelsalt til det blødkogte æg om morgenen.  

Kan fås i Mad og Vin eller lign. og er virkelig godt.

 

 

 

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar