Dansk mad - forklaret på et minut?

#1| 0

Det her lyder sikkert retarderet, men jeg er pt i udlandet, og jeg bliver hele tiden spurgt: Hvordan er dansk mad?

Jeg taler ikke sproget super godt, så jeg har altid lidt svært ved at forklare det. Jeg begynder som regel med at sige, at vi spiser meget mad fra andre lande, og noget typisk dansk ofte er med kartofler. Har også prøvet at fortælle om rugbrød, men that's it.

Er der nogen, der har et bud på nogle karakteristika ved dansk mad, der er nemme at forklare? Hvor adskiller dansk mad sig fra mad fra andre lande?

Sådan ganske kort. Thanks

Redigeret af IstvaN d. 13-12-2011 22:14
13-12-2011 22:22 #2| 0

"flavourless" synes dansk mad er baseret på ingredienserne fremfor krydderierne, du ved gode råvarer fra det danske landbrug.

13-12-2011 22:23 #3| 0

Det er fedtet, tykt, rig på smag og ofte simpelt at lave. Det er ofte råvarenes kvalitet som bestemmer hvor smagfuld retten bliver. Det betyder ikke så meget om hvor dygtig en kok du er, kontra det franske køkken fx.

13-12-2011 22:30 #4| 0

Suppe/steg/is beskriver det meget godt, vores egne forretter er ofte grøntsagsbaserede, mens hovedmåltider ofte er Kød, kartofler og sovs.

Selvfølgelig bliver det ædt ligeså meget pasta og sikkert også salat, men når jeg tænker dansk, tænker jeg medisterpølse, stegt flæsk, frikadeller eller steg. Du kan nok sammenligne det med julemaden i andre vestlige lande uden at ramme helt ved siden af. :)

Redigeret af Buub d. 13-12-2011 22:31
13-12-2011 22:33 #5| 4

Gris og ko imo

13-12-2011 22:43 #6| 0

Jeg har pudsigt nok stået i præcis samme situation som dig(hvis det er spansk du skal forklare det på i hvert fald), og jeg plejede bare at sige at klassisk dansk mad er baseret på de råvarer der blev produceret i nærområderne - masser af grove grøntsager, rodfrugter, gris og ko, en del urter som dild og persille og sådan noget, brød lavet på forskellige kornsorter(og obv rugbrød som ingen kender), mejeriprodukter og så en masse af årstidens frugter. Nu spiser vi obv alt muligt andet, men vel mest påvirket af mellemøstlig og sydeuropæisk mad.

GG at forklare det lort på spansk efter en måned i landet hvor ens ordforråd ikke lige består af persillerod og sukkerroe.

13-12-2011 22:46 #7| 0
OP

Kirk - vi er i helt samme båd.

Regner med at køre de her indlæg igennem google translate, og så skal det nok gå :)

13-12-2011 22:53 #8| 0

Gris og kartofler..

13-12-2011 23:18 #9| 0

Billigt, tarveligt, røvsyg lortemad, der for alt i verden ikke må koste noget.

13-12-2011 23:25 #10| 0

Istvan,

Det er i hvert fald god træning at fortælle folk om sit land.

Hvor i verden er du, hvis man må spørge?

13-12-2011 23:29 #11| 0
OP

Mexico

Jeg kan spansk sådan basic, men som du siger, så rækker ordforrådet ikke rigtig til at forklare om alle råvarerne. Derudover er jeg en mongol til madlavning, så det er sgu en dårlig kombi. Men det virker som folks yndlingsspørgsmål, så må hellere have indstuderet et svar!

13-12-2011 23:44 #12| 0

Når jeg generelt skal forklare den, starter jeg med at sige at jeg ikke kender meget til det - jeg mener ikke at jeg spiste dansk mad da jeg boede i DK. Lige udover rugbrød, og måske lidt til jul.

Den korte på engelsk: pork, pork, pork. And open-faced rye bread sandwiches.

Sjovt nok har jeg aldrig skulle forklare den på spansk, på trods af at jeg har boet her i snart seks år.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar