Confit de Canard, what to do?

#1| 0

Jeg har fået foræret denne her:

 

 

og mener at vide det er en delikatesse?

 

Jeg er normalt ikke vild med and, men dog heller ikke bange for at prøve noget nyt :)

 

Vi har prøvet at Google lidt, men jeg er egentlig mere tryg ved PN.

 

Der er mange madnørder herinde, så håber I kan hjælpe en mand i nød, og fortælle hvad jeg gør med den, eller om det bare er dåsemad på niveau med jakabov, og boller i karry? 

23-05-2021 21:59 #2| 1

@Turbofluen

@xitaah

23-05-2021 22:09 #3| 1

Det er ihvertfald det lækreste dåsemad du kan få :)

Du kan mange ting med det. Jeg plejer at sætte dåsen i ovnen ved 100 grader i 10 bare for at smelte fedtet. Så er det hele lidt lettere st have med st gøre.


Nogle gange plukker jeg kødet til en pulled duck burger.

Nogle gange steger jeg dem bare op på en pande så de bliver sprøde.

Nogen gange plukker jeg dem, blander dem med lidt most kartoffel og krydderurter, panere dem og frituresteger de runde kugler og dypper dem i en chilimayo.

Nogle gange steger jeg dem op og plukker dem efterfølgende og topper en god salat med det.

23-05-2021 22:09 #4| 0

De ganske fine, put den i varmt vandt ( fra hanen) i 30 min og tag kødet op. Kan grilles, i ovn, steges osv

Jeg plejer at lave Duckrice med dem:

www.google.com/amp/s/www.bbcgoodfood.com/recipes/portuguese-duck-rice/amp

23-05-2021 22:11 #5| 0

Iøvrigt så har enhver madblogger med respekt for sig selv en opskrift eller 2 med confiteret and - så mon ikke madsvin som er tagget længere oppe lige kommer med en henvisning til sin side :)

23-05-2021 22:21 #6| 0

I varmt vand så fedtet smelter (inden du åbner dåsen). Dup det værste fedt at stykkerne. I ovnen på den foreskevne temperatur, og sæt den så over på grill til sidst for at få skindet sprødt. Det er næste svært at fucke up, omend det er ret vigtigt at få fjernet en god del af fedtet.

En god kartoffelmos på siden spiller godt hvis det skal være let ;-)

24-05-2021 09:36 #7| 0

Dåsen i varmt vandbad (vand direkte fra hanen) i 15 min.

Steg nogle kartofler i noget af andefedtet.

Steg andestykkerne i lidt af eget fedt.

Super måltid.


Gem resten af andefedtet til senere brug. 

24-05-2021 10:14 #8| 1

Gå i Salling og køb deres karl-johan-svampe-fond og følg vejledningen på posen... Med kogte kartofler og lynstegte grønne asparges. Det er total fed mad sådan noget andeconfit, men det tager virkelig kegler

24-05-2021 12:04 #9| 1

Jeg har fået serveret måge-burger, hvor kødet var stegt i fedtet fra den dér...


← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar