and og flæskesteg / stegning

#1| 0

Hey mad gutter og gutinder

vil gerne langtidsstege mine ænder og flæskesteg i morgen.

men der er mange forskellige måder og har ikke prøvet at langtidsstege i så mange timer før.

1. ænder på 4kg stk. havde jeg tænkt mig at stege i 7 timer på 130 grader, er det for lang tid.

hvis man sætter stegetermometer i, passer det så med at den er færdig på 77 grader.

og ville egentligt godt stege min steg lige så længe, men fandt ikke lige en opskrift på så lang tidsstegning.

men kan man ikke bare smide den i på samme temperatur 130 grader i samme antal timer.
stegen er på 3kg.

mangler lidt tips til fyld.
så et eller andet sted at man kunne lægge svedskerne i blød i rødvin nogle timer før.
er der nogen med den erfaring, som kan sige god eller dårlig ide.
havde tænkt på æbler og svedsker.

har i et par tips at dele ud af, så er jeg lydhør.
vil jo gerne prøve at lave det på en enden måde i år.

lokeboy

23-12-2010 17:49 #2| 0

Følger opskriften herfra i år:
go.tv2.dk/mad/article.php/id-35958152:s%C3%A5dan-laver-du-den-store-julemiddag.html

Glædelig jul :-)

23-12-2010 18:00 #3| 0
OP

måske man skulle probbe en halvjulebryg på dåse op i en ene and.

nogen der har erfaring med det, og langtidsstegning.

23-12-2010 22:28 #4| 0

Gør ligesom en engelsk kok og smid din and i opvaske maskinen.

politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE1150456/koekkentip-kom-juleanden-i-opvaskemaskinen/ -

Det er måske dog lidt vovet når man aldrig har prøvet det før.

23-12-2010 23:21 #5| 0

Jeg laver altid flæskestegen på Weber'en - kan ikke lige se pointen i at slowcooke den. Det er alt for omega med sprøde velsmagende sværd!

24-12-2010 03:15 #6| 0

Har lavet ribbenssteg nogle gange på weber inden for den sidste måned med stor succes... Sprød Svær!

Den skal ha' ca. 2 timer
Men den er jo også meget mere fedtholdig end en flæskesteg, så den er nemmere at få saftig og smagfuld (regner med at du allerede har købt stegen). I hvert fald; www.grillguru.dk hvis det er på grill det skal foregå... dér kan du finde guidelines til hvordan man griller stort set alt.
mvh

24-12-2010 03:23 #7| 0

Her er weberen også igang og har været det de sidste 6-7 år :-) Giver de lækreste sværd.

24-12-2010 03:33 #8| 0

@Zaphod og aletman

Sprøde sværd fra grillen
www.thearma.org/spotlight/PJin/010.jpg

Sprøde svær fra grillen
3.bp.blogspot.com/_6k2-HKa_rGc/RtHSQobBK2I/AAAAAAAADaI/pmW_riSHSw4/s1600/Resize%2Bof%2BIMGP0800.JPG

Håber satme at I kan se forskel :)

Skal selv have dejlig and fra den lokale slagter

God jul

24-12-2010 08:09 #9| 0

Lyder til du har ramt anden rigtig, husk at give den lidt gas til sidst så du får sprødt skind(evt grill, men hold øje med den imes du gør det!), hvilket jo er vigtigt på sådan en and! Selv steger jeg på 130 i 6 timer, og den vejede vist 3200g. Resultatet bliver helt fantastisk!

P.s. Svedsker i portvin er også rigtig godt!

24-12-2010 09:03 #10| 0

@Razga
Tak for illustrationen :-D
Jeg er blevet taget i et par af den slags her på det sidste. Må stramme op i det nye år!

God Jul

24-12-2010 10:27 #11| 0

@Zaphod2000: "Alt for omega" :-)

24-12-2010 11:25 #12| 0

alt for omega, hahaha...

24-12-2010 12:16 #13| 0

Som Granaten tidligere i dag har sagt: Hvis der er 3 ænder i aften, skal man så æde dem alle i rap???

24-12-2010 14:10 #14| 0
JEG VIL SATAN RENDEME SE DE ÆNDER BLIVE RØDGLØDENDE!
BARE FULD SKRUE GENNEM DET LORT!
JEG VED DER ER FYLDT MED SVESKER, MEN DE ER I EN RISIKOZONE - DET MÅ DE SELV TA'.
SÅ I HUGGER BARE TIL DEM, DE ER EN DEL AF DET, HVIS DE STÅR DER!


Glædelig jul!
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar