Aftensmad - Inspiration, fifs, mm.

#1| 6

Tråd med henblik på at vi kan dele vores yndlingsopskrifter, billeder af lækker mad, det nemme fif til aftensmad mm. Tråden kan bruges både til offentliggørelse af gourmet tricks, samt tips til hvordan man lige spicer en færdigret op så den bliver ekstra lækker.


Jeg står tit i den situation, at jeg ikke kan komme på, hvad vi skal have at spise til aftensmad herhjemme. Derfor ender vi tit med at gå i ring imellem de samme 3-5retter og rugbrød(dog sjældent). Min kæreste er meget kræsen, og det sætter sine begrænsninger i vores husholdning(Jeg har naturligvis frit lejde til at lave mad til mig selv, men det er bare knapt så tilfredsstillende).


Primære retter der går igen hjemme hos os:


Tortillias - Nemt, hurtigt, billigt, forholdsvist sundt. Det vigtigste her er imo. at få en god krydderimix til.

Lasagne - Knorr lasagne er nemt og smager godt. Vi plejer at smide nogle bacontern i, som brunes inden kødet smides i mm. Derudover topper vi med en mix mellem cheddar ost og light ost, nemt og smager fantastisk - Desuden er der mad til 2 dage, hvilket også er en fordel hvis man ved man har travlt dagen derpå.

Mørbradgryde m. ris - Smager lækkert og kan også nemt laves i store portioner så man har mad til flere dage.

Sandwiches - Vi køber ofte noget godt sandwichbrød, og mikser med hvad vi nu end har i køleskabet/har lyst til på dagen. Når bare brødet er godt nok, så er det faktisk en rigtig lækker aftensmad, omend det virker lidt frokost agtigt.

Tapas - Enten køber vi et tapasbræt to-go hos en slagter/tapas sted, ellers køber vi selv ind til det.

Tomatsuppe - Enten hjemmelavet(smager skide lækkert), eller hvis vi har travlt køber vi en færdiglavet. Nogle der har erfaringer med hvilken der er bedst? Ofte får vi tomatsuppe dagen efter tapas, hvorfor der også kommer lidt fast føde til tomatsuppen i form af tapas rester.

Kyllingebryst med salat - Kedeligt, men nemt og sundt.


Mad der kræver lidt mere:

Hjemmelavet Pulled Pork - Kræver noget tid og at man lige kan planlægge et par dage frem. Til gengæld er resultatet længder over hvad man kan få ved diverse færdigkøbte der bare lige skal opvarmes. Kan serveres enten i en burger, men også fint gå "rent" til noget coleslaw salat eller andet. Plejer at lave et par kg. når jeg er igang, er ofte i forbindelse med en drengeaften mm. plejer at gå nogenlunde efter denne opskrift: https://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/, dog lægger jeg den i en saltlage allerede ved middagstid dagen inde, om det har nogen reel effekt har jeg faktisk ikke testet.


Forkælelse af konen:

Bøf bearnaise - Når konen(og jeg selv) skal forkæles, så står den på hjemmelavet bearnaise sovs med en god bøf fra slagteren. Det kræver nogle gange før man har den, men tilfredsstillelsen ved en hjemmerørt bearnaise er bare stor!


For lige at opsummere formålet med denne tråd: Det bliver nok lidt rodet, men tråden er tiltænkt en blanding af deling af nemme hverdagsretter, men også et fristed til at poste hvis man lige har lavet noget ekstraordinært, bare vil dele et tip, vil have inspiration til hvad man skal lave ud af det man har i køleskabet mm.

Redigeret af Fantomet d. 19-07-2017 11:06
19-07-2017 11:26 #2| 37

Du tabte mig, da du skrev, at du lavede Knorr lasagne og du synes, at det er godt

19-07-2017 11:33 #3| 19
coinflip skrev:Du tabte mig, da du skrev, at du lavede Knorr lasagne og du synes, at det er godt

Siger det er fint som hverdagsmad når det skal være nemt. Mit formål er ikke at imponere folk. Når det er fint nok til Michelin kokke, så er det også fint nok til mig. http://www.bt.dk/danmark/michelin-kokke-om-daasemad-og-bearnaise-sovs-denne-slags-halvfabrikater-spiser-vi

Redigeret af Fantomet d. 19-07-2017 11:34
19-07-2017 11:37 #4| 1

Første indskydelse på lette retter der lyder af mere :


Hvidvinsdampede muslinger tager 10 minutter enten med brød pasta eller fristes. En god dansk råvarer mange bruger for lidt.


Hjemmerørt tatar, råløg, pickles kapers, peberrod kapers.


Kogte krabbe klør med hjemmelavet brød citron mayonnaise.

Sidst jeg var ved Vesterhavet købte jeg 5k krabbeklør kogte dem og har dem klar i fryseren. Kan også bruges i en fiske suppe eller andet.


19-07-2017 12:03 #5| 0

Prøver at lave dhal for første gang i aften.


Nogen åbenlyse råd/fif?



19-07-2017 12:24 #6| 2

Knuste kartofler som tilbehør:

Kog dem, knus dem med en grydeske eller andet, put salt, peber og olie på. Når det kommer ud af ovnen så kom nogle krydderurter på og måske lidt smeltet smør.


Fordel: du kan koge kartoflerne når du vil og så smide det i ovnen åp høj varme eller grill når det passer og det tager ingen tid før de er færdige - kig på farven.


Polenta er også supernemt - kog noget vand og smid polentaen i - rør rundt indtil det er færdigt. Du kan købe forskellige polentaer. Nogle tager fem minutter og allerede preppet. Andre er ikke preppet og der skal du bruge bullion og tager lidt længere tid inden den er færdig. Når konsistensen er som ønsket så put lidt olie, smør og parmesan i og du har lækkert tilbehør.

Redigeret af prangstar d. 19-07-2017 12:24
19-07-2017 12:42 #7| 0

Køb en trykkoger. Med den kan du lave risotto på 6-7 min, og f.eks. Chili con carne på okseklump på 35min (udover forberedelsestiden). Andre simreretter kan også overføres til trykkogeren.


Edit: det er selvfølgelig til en travl hverdag. Langtidssimret er klart at foretrække.

Redigeret af Don_T d. 19-07-2017 12:44
19-07-2017 14:13 #8| 1
kris_rem skrev:Prøver at lave dhal for første gang i aften.

Nogen åbenlyse råd/fif?


Sørg for at linser og krydderier (spidskommen, koriander, chili) steger med et par minutter før du kommer tomater/væde ved.


Kom løbende mere væde ved så den ikke koger tør. Rør ofte i gryden da den nemt sætter sig i bunden og brænder på.


Server med drænet yoghurt og frisk koriande

19-07-2017 14:15 #9| 2

Frisk tortelini, bacon, løg, fløde, parmesanost.

19-07-2017 14:25 #10| 0

schnitzel lavet på svinemørbrad.


Puds mørbraden af, skær i passende stykker og bank dem til ønsket tykkelse. Paner kødet i æg og rasp og steges herefter.


Scnitzlerne kan også laves på forhånd og blot fryses ned så de blot skal steges. Super nemt.



19-07-2017 14:25 #11| 0

Fakta har to wok retter, vælg den med ingefær og kokos, Spice up med soya og evt chili efter smag.

Den smager overraskende godt, og fåes tit nedsat hvis ikke man er dato forskrækket ;)

Tager 10min. så er der mad.. Et flute på siden skader ikke..


Læste lige indlæg 2 og ser færdighed ikke er velset.. Hvad hvis man blander tre slags, er det så ok? Snup de der "friske" paste med skinke i, steg noget pølse, kog pastaen, smid det hele på panden, tilføj et lille glas tomat/pastasovs og vend ost fra køleren i (alle slags dur næsten ;) ). Igen er et flute godt at bruge som bestik ;)

Redigeret af grovfil d. 19-07-2017 14:42
19-07-2017 14:40 #12| 0

Jeg har haft det ret så suppeagtigt her i '17. Som du selv nævner er tomatsuppe genialt fra bunden, og meget nemt. Dog kan jeg lide min tomatsuppe meget grov. Måske er det i virkeligheden mere en pure. Jeg smider som regel stavblenderen ned i gryden til alle mine supper.

- Græskarsuppe
- Ærtesuppe
- Løgsuppe
- Jordskokkesuppe (Parmesan er ret vigtig her imo)

*Toppings jeg bruger til alle supperne: Rugbrødskrummer, bacon (evt som drys), cream fraiche og frisk krydderurt. Til tomatsuppen bruger jeg ofte persille, men koriander kan osse være udmærket. Mht. ærtesuppen har jeg haft svært ved at finde en krydderurt der matcher sødmen (Gode råd er velkommen).

- Jeg skiller rugbrødsskiverne med fingrene så det bliver krummer. De lægges på et bagepapir mixet i olivenolie. Høj varme i ovn i ca. 20 min, så de bliver sprøde (tjek løbende).
- Husk den helt tykke cream fraiche. Hvis ikke, så hellere undvær imo.


19-07-2017 18:43 #13| 1

Et godt snyde trick til at lave en kødsovs/bolonaise med ekstra dybde uden den skal koge flere timer er lige at putte en god omgang fiskesauce i.

19-07-2017 19:01 #14| 1

Lavede følgende i går og var godt tilfreds:


Smid en flank i en pose med peber, soya og sukker og lad den stå ved stuetemp i en 3-8 timer, (2 dage i køleskab først hvis den skal være rigtig god)


Svampe, bønnespir, forårsløg, sesamolie, lime, chili, ingefær og hvidløg på panden sammen med tyriakimarinaden fra kødet.


Smid flanken på brandvarm grillpande eller grill, 1min på hver side og skær så i meget tynde skiver i en 45 grader vinkel. (Skær mod fibrene i kødet, meget let at se på en flank)


Tilsæt dine kogte nudler, et æg og dit kød til retten på panden med lidt mere god Soya, giv det en hurtig omgang og spis :)


Edit: Tilføj evt Cashewnødder, chilisovs, øster/fiskesovs, bambusskud og hvad man ellers er til


Redigeret af LoveLime d. 19-07-2017 19:03
19-07-2017 19:31 #15| 0
ninjabauer skrev:

Et godt snyde trick til at lave en kødsovs/bolonaise med ekstra dybde uden den skal koge flere timer er lige at putte en god omgang fiskesauce i.




Fiskesause virker bare til mere end man tror :)
Ligeså med hønse/kylling bullion, begge gir et smagspift man ikke lige havde regnet med!
Og jeg spiser endda ikke fisk normalt, men fiskesauce har overbevist mig om jeg bør være mere åben :)
19-07-2017 22:21 #16| 0
kris_rem skrev:Prøver at lave dhal for første gang i aften.

Nogen åbenlyse råd/fif?

Jeg plejer at svitse en klump fint snittet ingefær og 3 fed hvidløg, køre ca. 1 spsk. karry, 1spsk. spidskommen, lidt koriander og lidt cayenepeber i og lade det svitse med hurtigt. Svits 200 gr. linser (plejer at bruge røde) et minuts tid i panden og smid så 4 dl. grøntsagsbuillon, 1 dåse hakkede tomater og 3 laurbærblade i og lad det hygge sig under låg til konsistensen er passende, ca. 30 min. Rør i det løbende.


En af mine yndlings pastaretter er noget af det nemmeste at lave:

4-6 skiver bacon steges i en pande. Når det er sprødt tages det af panden og stilles til side. Svits et par fed hvidløg og en chili i baconfedtet, smid 3-4 små tomater skåret i halve i og kør en sjat balsamico i panden. Når balsamicoen er kogt lidt ind skal der en lille sjat vand i, så det hele ikke steger. Knus baconen i og smid kogt pasta i og rør sammen. Server med en god revet parmesan udover. Det hele tager 15 min. og smager fantastisk.

Redigeret af jewr d. 19-07-2017 22:21
19-07-2017 23:13 #17| 3

Der er sgu noget fedt over at OP kan lave en bearnaise fra bunden kombineret med de andre opskrifter. WP herfra :-)

19-07-2017 23:18 #18| 0
Heston skrev:Frisk tortelini, bacon, løg, fløde, parmesanost.

Årh den skal jeg have en af dagene!

19-07-2017 23:25 #19| 0

Køb et stykke rigtig bacon, udskær i tern. Steg baconen og læg på fedtsugende papir når færdigt. Finthak løg og blancher i baconfedtet. Når løgene er som ønsket kom 0,5 l (madlavnings)fløde på panden og i kog. Kog tortelini i fløden. Anret i dybe tallerkener og kom bacon, parmesanost og friskklippet purløg ovenpå.

Velbekomme.

20-07-2017 01:29 #20| 0


(Kantarelsuppe med hvidvin; fif: brug 2 dl hvidvin i stedet for 1, og reducer lidt i vandmængden; grøntsagsbouillon kan erstatte vildtfonden; desuden skal der salt til, men som med så mange andre retter, så bør man være varsom med doceringen).



(Kantareller naturel).


Ligger også inde med en variant med bacon, hvis nogle skulle have interesse i en sådan :-)

En appe-teaser herpå:



(Kantarelstuvning (bacon, løg og fløde)).


Hvis nogen skulle ligge inde med en supergod opskrift på ingefærsyltede kantareller, så må de meget gerne poste denne i tråden!

På forhånd tak.



(Edit: link til opskrift kom ikke med:


https://www.arla.dk/opskrifter/kantarelsuppe/


Anbefaler i øvrigt, at man selv plukker kantarellerne, der er fremme lige nu, på de rigtige spots i skoven. Selvplukket smager bare endnu bedre end købt!)

Redigeret af Dialektika d. 20-07-2017 01:33
20-07-2017 04:17 #21| 0
Matejzkezman skrev:Jeg har haft det ret så suppeagtigt her i '17. Som du selv nævner er tomatsuppe genialt fra bunden, og meget nemt. Dog kan jeg lide min tomatsuppe meget grov. Måske er det i virkeligheden mere en pure. Jeg smider som regel stavblenderen ned i gryden til alle mine supper.

- Græskarsuppe
- Ærtesuppe
- Løgsuppe
- Jordskokkesuppe (Parmesan er ret vigtig her imo)

*Toppings jeg bruger til alle supperne: Rugbrødskrummer, bacon (evt som drys), cream fraiche og frisk krydderurt. Til tomatsuppen bruger jeg ofte persille, men koriander kan osse være udmærket. Mht. ærtesuppen har jeg haft svært ved at finde en krydderurt der matcher sødmen (Gode råd er velkommen).

- Jeg skiller rugbrødsskiverne med fingrene så det bliver krummer. De lægges på et bagepapir mixet i olivenolie. Høj varme i ovn i ca. 20 min, så de bliver sprøde (tjek løbende).
- Husk den helt tykke cream fraiche. Hvis ikke, så hellere undvær imo.



Smid en halv rødbede i, både smag og farve er awesome i tomatsuppe, det samme med frisk mozzarella

20-07-2017 09:25 #22| 0

Den nemme boller i karry:


Kødboller:

Køb en medisterpølse og pres kødboller ud af den og ned i det svagt kogende vand. Den helt nemme er at købe suppekødboller der kan smides direkte i sovsen.


Sovs:

Skær løg og æbler i grove stykker. Steg det sammen med karry. Hæld vand i så det dækker. Lad det koge indtil æblerne er udkogte. Si løg og æbler fra. Hæld mælk i. Varm op - smag til med evt. mere karry samt salt og peber. Smid maizena i (man kan få en der kan hældes direkte i sovsen) indtil sovsen er tyknet.


Voila boller i karry.


PS: lav selv kødbollerne det er nemt og smager meget bedre.

20-07-2017 10:24 #23| 3
Heston skrev:Køb et stykke rigtig bacon, udskær i tern. Steg baconen og læg på fedtsugende papir når færdigt. Finthak løg og blancher i baconfedtet. Når løgene er som ønsket kom 0,5 l (madlavnings)fløde på panden og i kog. Kog tortelini i fløden. Anret i dybe tallerkener og kom bacon, parmesanost og friskklippet purløg ovenpå.

Velbekomme.

Jeg indrømmer det lyder ret lækkert, men som Carbonara fan syntes jeg lige jeg ville give det alternativ:


Forbered et mix af ~4 æggeblommer og et helt æg + Pecorino ost + peber.

Kog pasta til 2 og steg guanciale/pencetta/god bacon.

Tag ~1 dl pastavand fra og tag den kogte pasta og smid oven på det stegte bacon (der nu står på lav varme, fjern evt lidt af fedtet hvis man lyster).

Mix pasta/bacon og hæld ægge/ostemixet over, juster varmen ved at fjerne pande/gryde fra blusset og rører en masse, hvis det alligevel begynder at stivne (tænk røræg) pga for meget varme smider man pastavand på så det forbliver cremet og lækkert.


På video: https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs / https://www.youtube.com/watch?v=ihB53eEwLbs


Imo den bedste ret man kan lave på 10min, og når man har lavet det perfekt cremet første gang uden fløde, går man aldrig tilbage.




Redigeret af Silan d. 20-07-2017 10:27
20-07-2017 10:57 #24| 0
Silan skrev:Jeg indrømmer det lyder ret lækkert, men som Carbonara fan syntes jeg lige jeg ville give det alternativ:

Forbered et mix af ~4 æggeblommer og et helt æg + Pecorino ost + peber.
Kog pasta til 2 og steg guanciale/pencetta/god bacon.
Tag ~1 dl pastavand fra og tag den kogte pasta og smid oven på det stegte bacon (der nu står på lav varme, fjern evt lidt af fedtet hvis man lyster).
Mix pasta/bacon og hæld ægge/ostemixet over, juster varmen ved at fjerne pande/gryde fra blusset og rører en masse, hvis det alligevel begynder at stivne (tænk røræg) pga for meget varme smider man pastavand på så det forbliver cremet og lækkert.

På video: https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs / https://www.youtube.com/watch?v=ihB53eEwLbs

Imo den bedste ret man kan lave på 10min, og når man har lavet det perfekt cremet første gang uden fløde, går man aldrig tilbage.




Frygtede en Danish fløde udgave da der stod Carbonara fan. Men plus 1 til opskriften.



Min personlige favorit af de italienske retter er: Bucatini all´amatriciana


http://azienda.dk/2011/11/20/pasta-med-toerret-svinekaebe-chili-og-tomat/

Elsker også det med man ikke må smide bestemte grøntsager i

20-07-2017 11:09 #25| 0

Laksebøffer i ovnen i 25 minutter ved 190 grader. Serveres med kogt broccoli og Hellmann's mayonnaise. Så bliver det ikke nemmere, og det er sundt.


Hvis man ikke allerede har en god mayonnaise i køkkenet, så er det med at få købt det. Det kan spises til alt (måske bortset fra desserter).



20-07-2017 11:32 #26| 2
prangstar skrev:Den nemme boller i karry:


Det er da noget af en påstand om folk, der er løse på tråden.


@OP: Fed tråd. Jeg falder også tit tilbage til de samme kedelige retter.

Redigeret af poker prince d. 20-07-2017 11:33
20-07-2017 13:20 #27| 0
Silan skrev:Jeg indrømmer det lyder ret lækkert, men som Carbonara fan syntes jeg lige jeg ville give det alternativ:

Forbered et mix af ~4 æggeblommer og et helt æg + Pecorino ost + peber.
Kog pasta til 2 og steg guanciale/pencetta/god bacon.
Tag ~1 dl pastavand fra og tag den kogte pasta og smid oven på det stegte bacon (der nu står på lav varme, fjern evt lidt af fedtet hvis man lyster).
Mix pasta/bacon og hæld ægge/ostemixet over, juster varmen ved at fjerne pande/gryde fra blusset og rører en masse, hvis det alligevel begynder at stivne (tænk røræg) pga for meget varme smider man pastavand på så det forbliver cremet og lækkert.

På video: https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs / https://www.youtube.com/watch?v=ihB53eEwLbs

Imo den bedste ret man kan lave på 10min, og når man har lavet det perfekt cremet første gang uden fløde, går man aldrig tilbage.

Har faktisk altid lavet en "cabonara" på fløde, men tror jeg vil prøve den der version i aften. Tak for tippet :) Det bliver dog med alm. bacon og ikke pancetta eller guanciale.


Dejligt at se folk deler opskrifter og fifs! :)

20-07-2017 18:03 #28| 2

Vel ikke en ret som sådan, men en gang brasede kartofler af nye, kogte kartofler smager fantastisk og kan nærmest spises som slik. Pas på ikke at ovekroge kartoflerne og steg dem siden i en blanding af smør og olie. Med lidt godt brød på siden er det et måltid i sig selv og ellers et godt tilbehør til stegt kød og fisk.

20-07-2017 19:05 #29| 0

Dhal var en fin succes her hos både voksne og børn.


Lidt speciel så måske ikke noget for en der er lidt kræsen.


Lavede den uden ingefær da det ikke lige er sagen hos mig. Serverede med grønt salat og naan brød.


Kommer afgjort på listen - men sikkert først til efteråret.

20-07-2017 19:16 #30| 0

BBQ mariade:

4spsk ketchup

2spsk olie

4tsk balsamico eddike

2tsk lager/alm eddike

meget paprika/cayenne pebber (1-2 tsk med top)

jalapenos hakket 2-6 stks alt efter ens gane, kan nemt blive stærkt, især hvis man bruger fra glas, og vandet kommer med)

2-4 revet hvidløg

1-2spsk brun farin

frisk ingefær (smag til, kan nemt komme for meget i, skal smage godt, men svær og sammenligne med når den er færdig pga brun farin osv varmet op)


Divider med 2 hvis man ikke ønsker 2x potion, men plejer at smage for godt til at være for lidt. Har engang lagt hakket okse kød i denne marinade natten over, bare for at prøve det. Og ja, de smuldrede på panden, men var besværet værd. Så kylling er oplagt at bruge. Jo længere i mariaden, jo bedre. Naturligvis. Så lav den dagen før.


Et par år siden jeg lavede den, og den er revet ud fra hukommelsen, så udelukker ikke der mangler 1 ingrediens. Men ret sikker på alene dette er en solid mariade. På grill, læg i folie bakke for optimal værdi. Og 2-3 min for meget, i forehold til når mariaden ikke er brændt ordentligt på, gør at det bliver tørt (kylling). Spareribs er sådan set også oplagt. Tricket er, brun farin og balsamico eddike sammen. Pulled kød som har sovet 11-13 timer i ovnen ved 90-110 grader er også ret god mulighed til denne mariade.


Kan nok få alle gryderetter til at smage som denne mariade, og er da også prøvet et utal af gange for et par år siden :D


Et andet spøjst trick med kylling, er at drikke en ½ dåse øl. Så prob krydderier ned i øllen, og stop den op i røven af en kylling, og stil den på en weber med låg på.


20-07-2017 20:46 #31| 0
martinemem skrev:BBQ mariade:
4spsk ketchup
2spsk olie
4tsk balsamico eddike
2tsk lager/alm eddike
meget paprika/cayenne pebber (1-2 tsk med top)
jalapenos hakket 2-6 stks alt efter ens gane, kan nemt blive stærkt, især hvis man bruger fra glas, og vandet kommer med)
2-4 revet hvidløg
1-2spsk brun farin
frisk ingefær (smag til, kan nemt komme for meget i, skal smage godt, men svær og sammenligne med når den er færdig pga brun farin osv varmet op)

Divider med 2 hvis man ikke ønsker 2x potion, men plejer at smage for godt til at være for lidt. Har engang lagt hakket okse kød i denne marinade natten over, bare for at prøve det. Og ja, de smuldrede på panden, men var besværet værd. Så kylling er oplagt at bruge. Jo længere i mariaden, jo bedre. Naturligvis. Så lav den dagen før.

Et par år siden jeg lavede den, og den er revet ud fra hukommelsen, så udelukker ikke der mangler 1 ingrediens. Men ret sikker på alene dette er en solid mariade. På grill, læg i folie bakke for optimal værdi. Og 2-3 min for meget, i forehold til når mariaden ikke er brændt ordentligt på, gør at det bliver tørt (kylling). Spareribs er sådan set også oplagt. Tricket er, brun farin og balsamico eddike sammen. Pulled kød som har sovet 11-13 timer i ovnen ved 90-110 grader er også ret god mulighed til denne mariade.

Kan nok få alle gryderetter til at smage som denne mariade, og er da også prøvet et utal af gange for et par år siden :D

Et andet spøjst trick med kylling, er at drikke en ½ dåse øl. Så prob krydderier ned i øllen, og stop den op i røven af en kylling, og stil den på en weber med låg på.

Tror lidt kaffe og/eller whisky ville klæde marinaden.


Vil undgå dåse-tricket. Afgiver stoffer som kan være sundhedsskadelige.



20-07-2017 21:53 #32| 0

Jeg magter ikke at skrive alle de "hofretter" jeg roterer imellem, men fandt den her side og vil prøve hendes opskrifter det næste stykke tid.


http://www.madenimitliv.dk/category/hovedretter

26-07-2017 13:00 #33| 0
Live skrev: Smid en halv rødbede i, både smag og farve er awesome i tomatsuppe, det samme med frisk mozzarella


Tak for fif.

26-07-2017 13:09 #34| 1
Repsak skrev:Første indskydelse på lette retter der lyder af mere :

Hvidvinsdampede muslinger tager 10 minutter enten med brød pasta eller fristes. En god dansk råvarer mange bruger for lidt.

Hjemmerørt tatar, råløg, pickles kapers, peberrod kapers.

Kogte krabbe klør med hjemmelavet brød citron mayonnaise.
Sidst jeg var ved Vesterhavet købte jeg 5k krabbeklør kogte dem og har dem klar i fryseren. Kan også bruges i en fiske suppe eller andet.

5000 krabbeklør, det er satme offensivt...

26-07-2017 14:01 #35| 1
DAxelsen skrev: 5000 krabbeklør, det er satme offensivt...

De røg også i fryseren. ;)

26-07-2017 15:17 #36| 1
lilleclown skrev:De røg også i fryseren. ;)

Det en stor fryser, kendt som Danmark :)

04-08-2017 13:40 #37| 0

Hvis nogle ligger inde med en opskrift på hummus som er NUTS, må de meget gerne smide den her :)


Har lige forsøgt mig med efter denne opskrift, men var ikke helt tilfreds:


http://www.valdemarsro.dk/humus/


Smed dog ekstra hvidløg i og det gør jeg ikke igen. Troede sgu ikke man kunne bruge for meget hvidløg, men der blev jeg lidt klogere i dag, for det smager kun af hvidløg og ikke ret meget andet.


Andre vegetariske retter/tilbehør med højt proteinindhold, som f.eks. falaffel, kunne også være godt, hvis I ligger inde med nogle lækre opskrifter på.


God weekend

Redigeret af ALL IN INC d. 04-08-2017 13:40
04-08-2017 20:18 #38| 0


Karl johan/ kanteral sauce :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar