2 retters menu

#1| 0

Hej PN

Mangler lidt inspiration

Får besøg af 7 mænd på fredag, hovedparten i alderen + 50 år.

Skal lave 2 retter, hvor af den ene obv er en hovedret. Der drikkes kun øl til arrangementet, så maden må gerne gå godt til det.

Forslag modtages med kyshånd.


har ok madlavnings skills, og har hele fredagen og hvis det kræves fra torsdag aften.

Budget 500-1000 kr.




04-03-2015 18:15 #2| 0

roastbeef eller pulled pork!

04-03-2015 18:29 #3| 6
Moderator

svineskank i stegeso med en masse rodfrugt, eller braisserede svinekæber.


Pulled pork er efterhånden lige så spændende som frysepizza eller forårsruller.


Et alternativ kunne være en grillet porchetta. Nemt og pokkers godt.


Man kommer ikke uden om gris, når det skal være ølmad :)

04-03-2015 18:34 #4| 0

Fik lige zappet forbi masterchef, hvad med en gang kogt torsk med klassisk tilbehør.


Ellers som NanoQ

04-03-2015 18:39 #5| 0
Moderator

Bakker også op om en gang torsk med sennepssovs, hakkede æg, bacon, kapers, peberrod, løg, rødbeder, kapers og kartofler :)

04-03-2015 18:44 #6| 0

+1 til braiserede svinekæber. Eller en kaninragout.

04-03-2015 20:58 #7| 0

umiddelbart lyder den grillede porchetta som et hit, så kunne nemt blive den :-)

tak for forslag, mangler dog stadig forret eller dessert


04-03-2015 21:09 #8| 0

gastromand.dk/opskrift-snickers-snikkers-kage/

04-03-2015 21:16 #9| 0

det er lykkedes mig at få tuz til at bage denne her til mig

så den vil jeg da gerne lige slå et slag for

klidmoster.dk/2013/06/adams-millionaires-shortbread.html?m=1

04-03-2015 21:51 #10| 0

porchetta er let smager godt og skide godt til, øl. Svinekæber er dog heller ikke svært.


Har selv lavet 24 timers bøf med fritter et par gange til et par selskaber også god mandemad med en 4-500 gr bøf oksefilet m eller uden marmorering begge dele blev super. Kan oftest fåes på tilbud i diverse supermarkeder.

05-03-2015 00:18 #11| 0

Skal det være formelt. Altså påsken er jo snart over os, lav en påskefrokost, med alt hvad det indebærer. Plejer sgu at være et hit i min mandeloge.

Redigeret af ChrisA91 d. 05-03-2015 00:19
05-03-2015 10:00 #12| 0

Mexicansk mad passer også rigtig godt sammen med øl. Fx. hjemmelade tacos (ikke de der mystiske "taco"-skaller man kan købe)

05-03-2015 10:20 #13| 0

Jeg tænker også at en god braiserret vil være på sin plads her. Lammeskanke kunne være en mulighed. Der er noget maskulint over sådan en hel skank på en tallerken.


Mht. Til dessert, så har Claus Meyer en fin opskrift på en bagt portercreme som går rigtigt godt med fx. citrussyltede pærer.


Jeg har opskriften et eller andet sted. Sig til hvis jeg skal grave den frem.

05-03-2015 10:38 #14| 0

valget faldt på porchetta 😃 hvilken af de 100-vis af opskrifter er nuts?

Desserten er stadig åben, dog hældende til tuz' shortbread, eller cheesecake.

Men mange tak for input.

05-03-2015 10:46 #15| 0


Geronimomo skrev:valget faldt på porchetta

https://rigeligtsmor.dk/opskrift-porchetta-i-ovn-italiensk-rullesteg-med-sprod-svaer/

Den har jeg brugt med stor succes, dog på grill i stedet for i ovn. Hvis du finder en opskrift med fennikkelfrø som en del af krydderblandingen, så lad for guds skyld være.

05-03-2015 10:50 #16| 1
NanoQ skrev:
Pulled pork er efterhånden lige så spændende som frysepizza eller forårsruller.

Det er fordi du skal lade være med at købe din puilled pork de samme steder som frysepizzaen og forårsrullerne ;-)
Supermarkederne er i hvert fald gode til at tilbyde hurtige og tarvelige versioner.

+1 til den grillelede porchetta dog!


05-03-2015 10:54 #17| 1

@ xitaah

Har fundet en del med fenikkelfrø, er heller ikke selv ret god til fennikel, så det råd vil jeg tage til mig 😃 tak

Hvor ville i købe kødet? Tænker om supermarkederne har det, eller det er en tur til slagteren

05-03-2015 11:09 #18| 0
Geronimomo skrev:@ xitaah
Har fundet en del med fenikkelfrø, er heller ikke selv ret god til fennikel, så det råd vil jeg tage til mig

Jeg har ikke fundet det ved supermarkedsslagtere endnu.

Hiv fat i den egen slagter, og be' om et slag med svær. Det er normalvist også bedre kvalitet fra et dyr der har haft bedre levevilkår.

05-03-2015 11:13 #19| 0

@ xitaah

Will do, tak for hjælpen,

desserten bliver bailey-chokolade cheesecake fra kageopsktifter.dk

Opdatere lørdag, med successen eller mangel på samme



05-03-2015 11:41 #20| 0

Har prøvet de to her og min favorit er timmvladimirs.

Også den de anbefaler fra gastromand. Held og lykke det svinegodt!

http://timmvladimir.dk/porchetta/

http://www.foodfanatic.dk/porchetta-langtidsstegt-italiensk-rullesteg-med-friske-urter






08-03-2015 12:21 #21| 1

Blev intet mindre end fantastisk, absolut ikke sidste gang jeg laver svin på den måde. Blev på rotisseri på weberen, genialt kød, saftigt,velsmagende og med masser af sprød svær.

Tusinde tak for hjælpen ❤️ PN


Redigeret af Geronimomo d. 08-03-2015 12:21
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar