PNVA: Pulled pork - et råb om hjælp - Nu med billeder!

#1| 0

I forlængelse af denne tråd: www.pokernet.dk/forum/pnva-nem-semi-billig-2-3-retters-menu.html#newest faldt valget på Pulled Pork til hovedret.

Først nu ser jeg, at flere siger, at 10 timer er nok. Jeg satte den ind kl. 6, med henblik på at spise kl. 18. Altså totalt 12 timer i ovn.

Jeg har haft et stegetermometer i kødet (2x 2,3 kg) og der er temperaturen hhv. 84,50 og 79,50 grader. Denne temperatur forekommer mig en "anelse" for høj på nuværende tidspunkt.

Jeg har skruet ovnen ned på 80 (dvs 65-85 i denne pis-ovn), men er der yderligere ting jeg skal være opmærksom på?


Tl;dr: Pulled Pork er sat lidt for tidligt i ovnen, og har efter halvdelen af tiden allerede ca. 80 grader i kernetemperatur. Hvad er fremgangsmåden nu, så kødet bliver godt til spisetid kl. 18?

Redigeret af xitaah d. 12-01-2014 15:16
11-01-2014 12:03 #2| 0

De sidste grader tager længere tid. Ville umiddelbart sætte ovnen på 100 grader igen, og så holde øje med temperaturen.
Kunne godt tyde på den ene er færdig før den anden. Den ville jeg tage ud og dække over, evt i varmekasse til den skal trækkes.
Den burde ikke tage skade af at gtgjdtdm time eller 2. Den sidste jeg lavede fik 13 timer i ovnen inden den sagde 93 grader. Bare de sidste 5-7 grader tog vel et par timer.

Gl

11-01-2014 12:35 #3| 0

Pulled Pork kan vel nærmest ikke få for lang tid? :)

De gange jeg har lavet det, har jeg bare sat det i ovnen på 100 grader og ladet det stå i 12-14 timer. Hver gang er resultatet blevet super godt :)

11-01-2014 12:46 #4| 0

ser heller ingen problemer, bare forsæt som planlagt.

11-01-2014 12:59 #5| 0

Det ser ud til at din udgangstemperatur i ovnen har været en kende for høj til at starte med. Du er dog ikke meget foran planen, så temperaturen skal ikke sænkes alt for meget. Mit gæt er at 105 (hvis din ovn rent faktisk viser rigtigt) vil være finde de næste timer. Den vil naturligt kun stige et par grader i timen nu, og de sidste 3 timer vil den kun stige med ca een grad i timen indtil du rammer de 93 grader, som jeg plejer at gå efter.

De gange jeg har lavet den på grillen starter jeg ud med 110, men hvis jeg er væk nogle timer, så kan vinde aftage eller øges, og det køler så grillen mere eller mindre, hvorfor jeg altid går og justerer på den, og selvfølgelig ender i samme spot som dig, med at den nogle gange er lidt foran planen. Sådan er det, og det er ikke noget katastrofe overhovedet.

11-01-2014 13:28 #6| 0

Er selv igang med pulled pork :-D
Satte min i kl. 6:30.. Er nu på 82 gr..

Er ikk nervøs for de sidste 5 timer, det tager længere tid som nævnt at nå de 93/95!!

Ville ikk skrue ned!!
Så standser du jo processen!

Har du forresten tjekket at ovnen rent faktisk varmer de grader den viser på drejeknappen. Den ovn jeg bruger stod imorges til 110gr men varmede kun 70gr!!!

11-01-2014 14:09 #7| 0
OP

Jeg skulle nok have nævnt, at ovnen på ingen måde varmer det den viser. Den stod på 110 og har varme 130 her til morgen, det satte jeg så ned til 90, og der varmede den 60. Nu står den på ca. 110, og vil tro den varmer omkring 100.

Needless to say: men vi har virkelig brug for en bedre ovn:)

11-01-2014 14:18 #8| 0

Ja det kunne det godt lyde til :-)
Har fået gang kullene til grillen. Nu skal jeg ramme 200gr og så på med burgerbollerne fra gastromand :-)

Laver du hele molevitten? Coleslaw osv.

11-01-2014 14:30 #9| 0
OP

Nej. Laver en spidskålssalat, stout/lager sauce og lidt pandestegter rodfrugte vendt i timian:)

11-01-2014 14:43 #10| 0

Pulled pork skal imo aldrig laves i ovn.. brug en grill + kull + træ til røg.. bliver 100 gange bedre. .

11-01-2014 14:46 #11| 1

100 gange er alligevel meget!!

11-01-2014 14:59 #12| 1

ja det er 100 x din

11-01-2014 15:06 #13| 0
OP

@gumple

Nu har min kæreste og jeg ikke mulighed for at grille den mængde kød her hvor vi bor. Men jeg glæder mig tiæ at prøve griller PP, da jeg også tror den lige får "det sidste".

11-01-2014 15:19 #14| 0

Hvor meget den kan tåle kommer vel også an på fedtmængden i kødet?

12-01-2014 15:15 #15| 7
OP

Da jeg er godt opdraget, får I lige et par billeder med på vejen, da I var en vigtig del af madens succes.

Pulled Pork før "pull":


Pulled Pork mens der "pulles":


Et billede af katten, fordi kæresten ikke vil have jeg gav jer et billede af hende, eller hendes gæster:

12-01-2014 15:51 #16| 0
xitaah skrev:

Et billede af katten, fordi kæresten ikke vil have jeg gav jer et billede af hende, eller hendes gæster


Fail
12-01-2014 16:27 #17| 7

den ser da sød ud.

12-01-2014 18:26 #18| 1

Pulled cat må være menuen næste gang

12-01-2014 18:43 #19| 0

Xitaahs kæreste ser også sød ud - hun er en smuk pige .. Hun gider nok bare ikke risikere at blive den næste Nicoline...

Redigeret af tuznelda d. 12-01-2014 18:47
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar