Sushi

#1| 0

Hey i flotte folk

Har besluttet mig for at lave en gang sushi til konen og jeg i aften. "Problemet" består bare i vi er ved at køre en smule træt i de almindelige stykker (california osv osv).

Så tænkte på om nogle af PN's sushi-ministrer kunne hive lidt gode råd ind i tråden?


Ha' en smuk tirsdag !

27-03-2012 09:09 #2| 0

Man kan altid prøve sig frem og mixe :) hellefisk, krappe, tun mousse, tiger rejer. ellers køb nogle "crispy ebi" hos den lokale og put i i rullen. Eller lyn-grillet tun

27-03-2012 09:21 #3| 7

Køb en rib-eye steak, smid en bacon wrap om. Det er sushsi når det er bedst, nå ja der er skal forresten være bacon salat :)

27-03-2012 14:05 #4| 0

Kom da med nogle forslag folkens :) !

27-03-2012 14:50 #5| 0

Hvad med bare at kigge en sushimenu igennem fra en sushirestaurant? der står som regel, hvad der er i.

27-03-2012 14:52 #6| 0

Er desværre ikke selv kommet længere end til California som det mest avanceret :) og forskellige spyd (men er det sushi?)

Men lytter med her.

27-03-2012 14:59 #7| 0

Køb noget tempura dej. Det er pisse nemt, tempuramel skal bare blandes med vand. Enten kan du så lave nogle tempura rejer (dyp dem i dejen og steg i en gryde med planteolie) og komme i ruller, eller du kan simpelthen dyppe en hel rulle i dejen og derefter stege hele rullen på samme måde. Giver nogle geniale ruller.

Ellers kom lidt chillimayo eller forårsløg og andre grøntsager/salater med mere smag i, istedet for standard agurk.

Du kan også lave en lækker sød sauce du kan bruge til enten at komme i rullerne eller dyppe i. Bland noget Mirin f.eks. 2-3 dl. (fåes i alle asiatiske markeder) og bland noget soyasovs og sake i.. Ca 4 x så meget mirin som soya og sake. Og så putter du en 3-4 spiseskeer sukker i og koger hele molivitten op i en gryde til det bliver tykt. Rør konstant... Lad det køle lidt ned bagefter. Hvis du har problemer med at få det kogt tykt så brug lidt lys mayzena jævner.

Man kan ofte få et sushi kursus på den lokale kokkeskole for 500-1000 kr.. Og så får man materialer med hjem i må spise alt det man laver i de par aftener det varer. Kan varmt anbefales for ny inspiration.

Redigeret af cyberbanan d. 27-03-2012 15:05
27-03-2012 15:01 #9| 1

nigiri med tun, laks, krebsehale, hellefisk og det det æggehalløj der smager sødt..

køb evt. noget tangsalat og spis det til...

Køb sesamfrø og lav inside out? (sesam bruges også i tangsalaten...)

Nigiri:


Inside out:


Tangsalat:

Redigeret af Klakk123 d. 27-03-2012 15:01
27-03-2012 16:28 #10| 2

STEG DEN FISK!!!!

27-03-2012 16:41 #11| 0

Lige en reminder, husk fisken skal på frost i mindst 24 timer.

Det er fruen der står for sushien her i hytten, så kan desværre ikke hjælpe der.

27-03-2012 16:54 #12| 0

Når jeg laver hjemmelavet sushi herhjemme laver jeg forskellige "ruller" og eksperimenterer lidt. Der SKAL dog være Rejer med rå, knust hvidløg i en stor del af sushien.:D

Maki-Ruller med:

Avocado + Reje i Hvidløg

grøn, letdampet Asparges, springløg + Laks

Reje i hvidløg + peberfrugt

Laks, avocado, mirakel whip og agurk

Røget hellefisk

Reje i Hvidløg

Vegetar med gulerod, agurk, peberfrugt, avocado m.m.

Surimisticks med miracle whip + Agurk/Peberfrugt eller Avocado.

Nigiri: laver jeg bare med Laks, Rejer, Rejer i hvidløg og Røget hellefisk og nogle gange med surimi sticks, der lige er skåret halvt igennem på langs, så den nærmest er "flækket" uden at være helt skåret over.


Redigeret af tuznelda d. 27-03-2012 16:55
27-03-2012 17:21 #13| 0

Som Klakk123. Nigiri er super nemt at lave og tangsalat har en meget speciel (god) smag.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar