Ret med bearnaise ?

#1| 0

Jeg søger en brainstorm fra PN's gastronomiske topatleter !

Har fået til opgave at kreere en hovedret ved et snarligt arrangement. Eneste krav til retten er den indeholder bearnaise (fra bunden obv).

Der er selvfølgelig klassikere som bøf/culotte osv men vil gerne gøre det lidt ekstraordinært og ramme "Fød mine børn"-niveauet.

Så sidder der nogle chefer med en ret der danner tsunami-lignende tilstande i kvindeskødet..... Ind over med den !

Redigeret af hit-med-dem d. 10-01-2012 19:19
10-01-2012 19:22 #2| 13

Alt ka spises med bearnaise!

10-01-2012 19:24 #3| 0

Det kan du have ret i men tror vi misser tsunamien hvis der står en gang cornflakes på siden :)

10-01-2012 19:26 #4| 5

Lav en bacon eksplosion med bearnaise.

10-01-2012 19:28 #5| 2

Det er ikk Granaten der skal gøres våd i skrævet !

10-01-2012 19:28 #6| 3

pommes og en hakkebøf

10-01-2012 19:35 #7| 1

24-timers bøf

Helstegt svinemørbrad omviklet med bacon.

Indbagt svinemørbrad.

Alm. Grillet Hakkebøf, men med bacon rundt om.

Tornedos (bøffer af oksemørbrad omviklet med bacon)

Dobbelt paneret skinkesnitzel mit gemuse und alles.

Hjemmelavet Cordon Bleau (selvom jeg personligt ville foretrække champignon ala creme hertil)

Og ellers, selvfølgelig ... En eller anden lækker steg af oksefilet, højreb, mørbrad, tyndsteg, culotte som du selv er inde på.

10-01-2012 19:36 #8| 1

Pizza med bearnaise!

Redigeret af MartinRaser d. 10-01-2012 19:40
10-01-2012 19:38 #9| 0

@Martin
Din ";)" er højst upassende ;) Det skal selvf. være et "!" i stedet for det sku seriøst det der:D

10-01-2012 19:38 #10| 0

Krydret fisk/skaldyr samt flutehalløj til forret.

Champagnegranite til at rense ganen for krydderier (mest for lirens skyld, da bearnaise ikke blive ødelagt af krydderierne fra forretten. Du kan også servere granite før desserten, hvis du vælger en anden dessert end sorbet/is). (http://www.dr.dk/DR1/SpisemedPrice/Opskrifterne/Champagne_granite.htm)

En lille bøf af oksemørbrad eller entrecote, med hjemmeskårne (eller bare købte kæmpe rustikke) fritter, kogte bønner og bearnaise til hovedret.

Desserten kan være en sorbet, hjemmelavet eller købt.

Ovennævnte er let at lave, granite og sorbet kan laves dagen før og det tager ikke ret lang tid.

Sikkert homerun.
GL.

Redigeret af Evas far d. 10-01-2012 19:41
10-01-2012 19:41 #11| 0

haha.. Så det sgu rettet!

10-01-2012 19:48 #12| 0

Hey Hit

jeg vil lave :

culottesteg, hasselbagte kartofler eller små kartofler pensel i olie med krydderi, sølvpapir omkring, og i ovnen i en time.
vil lave grønnebønner med bacon omkring (4 bønner i svøb med bacon) smager super godt. steges på panden.

Culottesteg

Redigeret af bohn d. 10-01-2012 19:50
10-01-2012 19:54 #13| 1

Oksefilet Surf´n Turf

Oksefilet med jomfruhummer henover, hertil grillet grønsager, Idaho kartoffel og Bearnaise.

10-01-2012 19:56 #14| 2

Bernaise, og så en ske? Kan virkelig ikke se det kan være så svært ;)

10-01-2012 19:57 #15| 0

okse nyretapper også kendt som steak onglet, nuff said!

10-01-2012 20:01 #16| 0

Kobe ftw!

10-01-2012 20:02 #17| 0
MartinRaser skrev:
Pizza med bearnaise!


Det fik jeg i går.

Har også fået en pizza med baernaise og en kæmpe steak mit på pizzaen. Den var god
10-01-2012 20:27 #18| 0

ikke helt dumt alligevel

10-01-2012 20:56 #19| 2

Dipchips eller hotdogs?

Eventuelt spist fra en smadret plasticstol

10-01-2012 20:56 #20| 0

Inspiration:
www.ehow.com/info_8196471_bearnaise-sauce-uses.html

10-01-2012 20:57 #21| 1

Er det et trick spgm? Findes der en ret uden bearnaise ???

10-01-2012 21:06 #22| 1
Moderator

Biksemad!

trunten der ikke bliver våd i trussen over en gang bix med bajnæse, er intet værd :)

10-01-2012 21:21 #23| 0
Surf and turf Det fik jeg første gang i Vegas og et af bedste måltider jeg husker!
10-01-2012 21:28 #24| 0

Fik fornylig Stegt sandart med Bernie m/tamsløg...gude spise....Pigvar kan også tåle saucen...

10-01-2012 21:29 #25| 1

mon ikke det var ramsløg og ikke tamsløg?

Jeg har svært ved at forestille mig fisk og bearnaise sammen - men then again - (næsten) alt smager godt med bearnaise :D

10-01-2012 21:31 #26| 0

Nogen der er garant for den bedste opskrift på "surf and turf" ?

10-01-2012 21:38 #27| 0

bearnaise-is på da være en mulighed .. kør bearnaisesaucen på en ismaskine og du er i himmelen :)

10-01-2012 21:55 #28| 0

@tuz

Fiskefilet?

10-01-2012 22:01 #29| 0
2018 Champ
NanoQ skrev:
Biksemad!

trunten der ikke bliver våd i trussen over en gang bix med bajnæse, er intet værd :)


Ja for fa'en. Kvalitetsbiksemad med bæhnæse FTW!
10-01-2012 22:44 #30| 0

guldkorn med bearnaise og bacontern ftw

10-01-2012 23:32 #31| 0
skrev:
@tuz

Fiskefilet?



Jeg har aldrig spist fiskefilet med andet end remoulade eller citron eller aspargessauce til.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig fisk og bearnaise sammen.

Redigeret af Bridgeking d. 30-06-2023 11:40
10-01-2012 23:34 #32| 0

Og så lige lidt kultur.

Béarnaise sauce kommer fra Béarn

Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.

Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd

Redigeret af Borge d. 10-01-2012 23:35
11-01-2012 00:31 #33| 0
Borge skrev:
Og så lige lidt kultur.

Béarnaise sauce kommer fra Béarn

Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.

Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd


Holy fuck, den bearnaise der er billed af på wiki, ser fandme ikke særlig indbydende ud!
11-01-2012 00:35 #34| 1

Gør som på M! :)

11-01-2012 00:41 #35| 2

"culottesteg, hasselbagte kartofler eller små kartofler"

Mums....hasselbagte kartofler, det er saiøst bare alt for omega!!!

Hasselbach...

11-01-2012 00:48 #36| 0

Find spise med Price's hjemmeside :)

11-01-2012 01:04 #37| 0
Chrilz skrev:
Borge skrev:
Og så lige lidt kultur.

Béarnaise sauce kommer fra Béarn

Så kan du også prale af, at have noget af det vigtigste paratviden på plads.

Edit: Madmæssigt vil jeg slutte mig til forslagene 24 timers bøf eller kobe kød, som det lækreste, hvis det ikke virker, er hun ikke det værd


Holy fuck, den bearnaise der er billed af på wiki, ser fandme ikke særlig indbydende ud!


Næ, det gør den godt nok ikke...Man må håbe den har set bedre ud irl...
11-01-2012 08:04 #38| 0
Redigeret af Hummelshoj d. 11-01-2012 08:05
11-01-2012 09:13 #39| 0

Det er sgu lidt op ad bakke, hvis du vil have flyvende trusser....

11-01-2012 10:49 #40| 1

Uanset retten er det da en klar fordel for OP at kvinden kan lide tykt cremet væske.

11-01-2012 12:55 #41| 0

Hjemmelavet tartar med bearnaise og hjemmelavede franske kartofler er bomben.

Ellers kan laks sagtens spises med bearnaise. Det kan eventuelt laves med brunt smoer paa en reduktion af resterne fra laksen.

11-01-2012 13:35 #42| 0

@Pokerheh – Laks med bearnaise lyder lidt som fedt med fedt på – Fungerer det?

@OP – Du kunne også prøve at dekonstruere bearnaisen..

11-01-2012 14:05 #43| 0

playern, det fungerer fint, men sovsen skal naturligvis ikke vaere saa fed som en gang knorr bearnaise med et pund smoer i. yaknow?

11-01-2012 14:14 #44| 0
Spise med Price - Bearnaise Special
11-01-2012 14:37 #45| 0

Jeg laver ikke bearnaise fra knorr, yaknow? :-)

11-01-2012 14:48 #46| 0

I know, det var mere et spoergsmaal om konsistens ..

Men bearnaise kan som sagt sagtens laves til laks, specielt med brunt smoer er det mam.

11-01-2012 17:23 #47| 0

kartoffler skåret i terne vendt i en god kryderi blanding og lidt olie

En godt stor hakke dreng, samt en spand bløde løg

Så får man det altså ikke bedre, damn det er godt !

11-01-2012 18:21 #48| 0

bacon svøbt i bearnaise..

11-01-2012 18:40 #49| 0

Du skal vist ikke have mere bearnaise, din tykke unge :)

11-01-2012 18:47 #50| 0

Hvis der er noget i denne verden jeg skal, er det at have bearnaise !

Alle dine bulgurs-orgier og 3-kornsblandinger kan du godt holde undertegnede fri for :) !

13-01-2012 12:35 #51| 0

Det blev til den meget omtalte 24-timers bøf....... Jeg kan fortælle jeg aldrig før har udsat mit tykke hovede for bedre bøf !

Så til dem der ikke har prøvet.... kom igang....

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar