Persillesovs

#1| 0

Er det overhovedet muligt at lave, har nu usuccesfuldt prøvet 3 gange, lortet lugter af risengrød, skiller og smager af cement. Og udseendet er ikke bedre med små brune ting der pludselig popper frem altså :D - Drawing dead?

15-12-2009 19:20 #2| 0

WAT?
Smelt smør, i med noget mel og mælk plus salt?

hvis du smelter for meget smør skal du bruge meget mel - Det ødelægger konsistensen og smagen.

15-12-2009 19:24 #3| 0

Kan huske sidst min mor skulle lave stegt flæsk med persillesovs (som hun har lavet en gang før).

Havde glædet mig, da jeg spiste det meget hvor jeg før boede, og min livret, et år siden jeg havde fået det.
Kraftedme ikke om damen så kommer ind med ren bacon hun har smækket i ovnen, yes da! :)

15-12-2009 19:26 #4| 0

Smelt smør, bland mel i ikke for meget som sir_chris så rigtigt siger. "brænd" melet lidt af, tag gryden af varmen og bland en lille smule mælk i, rør grundigt til klumperne er væk, kom lidt mere mælk i rør og søt den tilbage på varmen ganske kort, gentag processen et par gange, når man kommer længere hen og sovsen bliver flydende kan man komme mere mælk i af gangen.

Når sovsen har konsistensen skal den smages til med salt og hvid peber, evt lidt muskat nød. Kog den op og tilføj persille i rigelige mængder og presto et styk velsmagende persille sovs.

15-12-2009 19:27 #5| 0

Som sir_chris, dog plejer jeg altid at bruge maizena jævner til sovs, da jeg synes det er noget nemmere at arbejde med og så er man sikker på der ikke kommer klumper i sovsen. Men smelt noget smør, i med maizena, i med mælk og var salt og varm det godt op. Og så persille i 2 min før det skal serveres. Jeg ved ikke helt om det er rigtigt at vente med at putte persillen i, men det er den måde jeg har fået de bedste resultater. GL!!!

Tobias

15-12-2009 19:31 #6| 0

Hmm gode råd, ned og køb mere mælk og giv det et skud til så :D

Maizena lyder sgu som vejen frem ellers, når nu man er idiot til at lave mad

15-12-2009 19:42 #7| 0

Evt put lidt knust hvidløg i, gir en super smag. :)

15-12-2009 19:47 #8| 0
Og udseendet er ikke bedre med små brune ting der pludselig popper frem altså :D

Jeg fik et godt råd af min kammerats bror, som er kok. Han sagde at hvis man skulle lave en rigtig god persillesovs, der både smager godt og ser godt ud, så er det vigtigt at man ikke skider i sovsen.

Og ganske rigtigt - da jeg stoppede med det, smagte den fantastisk og så også rigtig godt ud. Prøv det.
15-12-2009 19:48 #9| 0

:)der skal ikke hvidløg i:) så er det ihvertfald en underlig persillesovs:)
men okay,man kan jo eksperimentere lidt:)

15-12-2009 20:43 #10| 0

Hvor svært kan det være!!!!

1 dl mælk og 2 spsk mel rystes sammen. Herefter i gryden og tilsættes yderligere med det samme 3 dl mælk. Omrøres til det koger (for at skabe den cremede smag). Koger videre ved svag varme i 3 - 5 min. Tilsættes tilsidst en klat smør, peber og salt og lige før servering smides persillen i. Nemt!.

/Henrik

16-12-2009 01:09 #11| 0

pææænnnnttttttt sulten nu!!!!!! FUCK @ OP!

16-12-2009 09:13 #12| 0

@Nurse

Når man laver bechamel sauce med en blond roux (opbagning), så er det fordi den forudgående ristning at melet forhindrer gliadinet (glutenprotein) i at binde sig med hinanden ved hjælp af gluten som de udvikler når de kommer i kontakt med væske (saucen). Altså for at undgå microskopiske klumper som hverken kan koges eller røres ud.

Af samme årsag er det også vigtigt at man rister sin opbagning ordenligt igennem. Når den begynder at dufte lidt af nødder er den færdig. Den må dog ikke tage farve.

Men hensyn til tilsmagningen så er fintrevet løg til stegt flæsk og citronsaft til rødspætter nuts.

16-12-2009 09:34 #13| 0

Maizena er addr i persille sovs ! hold dig til den med mel mælk og knofedt ! det der er vigtigt er kun at koncentre sig og sovsen rører hele tiden, så den ikke brænder på (deraf dine syge brune flydere) og massere af persille !
god lyst

16-12-2009 09:39 #14| 0

@ Kentkay

Ikke tale ondt om bacon, vel....................:O)

16-12-2009 11:09 #15| 0

Lavede det faktisk selv igår for første gang nogensinde...
så noget tv hvor de spiste stegt flæsk og persillesovs og fik instant lyst til det...

Meget sjovt at komme på her og så se en snak om netop persillesovs som jeg lige selv igår måtte google...

Fandt en der sagde tag sovsen af varmepladen når du har tilsat mel og hælder første omgang mælk i og det hjalp meget på ikke at få klumper i sovsen..

Og btw damn det smagte godt :)

16-12-2009 11:17 #16| 0

sådan laver man da ikke en persillesauce,, først laves en jævning af 20-30 % af mælken og alt melet, det varmes op under kostant oprøring med et piskeris, når det koger tilsættes resten af mælken lidt af gangen, indtil man har den rigtige konsistens, og først herefter tilsættes fedtstof, så tilsmages med salt, og lige før servering tilsættes persille

16-12-2009 11:19 #17| 0

Knorr???

16-12-2009 11:24 #18| 0

er det til stegt flæsk, bruger man self. fedtet fra stegepanden, istedet for smør/margarine

16-12-2009 11:34 #19| 0

@ekstyr...

ja den variant så jeg også på nettet...

Men hvad fanden er meningen med at tilsætte smør efter sovsen er lavet?

Kan forstå det når man opbager normal hvid sovs at fedtstof skal bruges i starten men at tilsætte efter sovs er lavet fatter jeg hat af :)
Er det af smagsmæssig grund at smør skal i alligevel på den måde?

Lavede selv flæsket i ovnen så fedt fra panden eksiterer ikke.. men fra bradepanden i ovnen gør det selvfølgelig :)

16-12-2009 11:40 #20| 0

jamen, ve det egentlig ikke, men det giver en anden konsistens, samme måde man laver bechamelsauce til en lasagne på, uden fedt ingen smag, ved du jo nok.

17-12-2009 02:59 #21| 0

Muskat er guld værd i persillesovs.

17-12-2009 12:49 #22| 0

og husk, det hedder, STEGT flæsk,, paneret flæsk er en dødssynd

17-12-2009 18:12 #23| 0

Vil prøve at gå i gang med forsøg 2.0, satser på at det dengang ikke kommer til at ligne, og smage som... jah lort

17-12-2009 19:59 #24| 0

MR-nurse´s råd er korrekt 20:43 og beskriver det bedst.

Dog er jeg ikke enig i at der skal salt, peber og smør i... men det er jo smags-sag.

Det er ikke særligt svært.

Persillesovs er ikke den kraftigste sovs i smag, jeg ville synes at Maizena ville ødelægge smage. Sovsen skal fandme ikke smage af majs!

Eksplicit

17-12-2009 20:26 #25| 0

Tre råd herfra. Garanti for succes

-Rør melbollen op med varmt vand fra kartoflerne. Før der bruges mælk
-Brug lidt knoor grøntsagsterning
-finhak rigeligt med persille, som først kommes i umiddelbart før servering

17-12-2009 21:01 #26| 0

MHau
+1

...ellers gør som Michjort skriver.

Evt:
Brug kartoffelvand, udover mælk, hvor der har været et halvt løg og to gulerødder kogt sammen med kartoflerne.

Velbekomme og GL...

18-12-2009 13:57 #27| 0

@ottemann

Hvordan skal manden havde kartoffelvand med løg og gullerødder i? Er jo ikke for sjov det hedder "Stegt flæsk med persillesovs".
Der skal satme ikk blandes grøntsager ind i det - kun rigelige mænger godt, mørkt øl!!!

18-12-2009 14:04 #28| 0

Hvordan er denne tråd nogensinde blevet så lang her?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar