OT: Pastasalat - how to?

#1| 0

Hey PN.

Da jeg står og skal arbejde til sent om aftenen i det næste stykke tid, kunne jeg umiddelbart godt tænke mig noget at spise, som ikke kræver opvarmning (der er ikke altid faciliteter til dette). Jeg er faldet over en så skøn afdeling af gastronomien som pastasalater :D

Hvordan ville I lave den? Jeg har ingen anelse om hvordan man gør. Af og til da jeg var yngre smed jeg bare noget pasta, nogle majs og noget skinke sammen - og det var dét. Lidt kedeligt, synes jeg. Har i en blanding I kan anbefale? :D

Ting jeg ikke bryder mig om: Oliven, æg, rejer, karry (det kan være der bliver tilføjet mere når jeg lige kommer i tanke om det). Ellers er jeg åben for mange forskellige ting.

09-05-2011 23:21 #2| 0

Pasta - Bacon - Kylling - Tilføj selv lidt grønt, personligt stopper jeg dog ved de første 3 ting, hvis jeg smider mere i er det tit bare agurker.

09-05-2011 23:23 #3| 0

mmm... Jeg kan lide alt muligt i pastasalat :)

Men min favorit er:

fuldkornspasta
cherrytomater (skået i kvarter og uden kerner)
agurk (skåret i tern og uden kerner)
avocado
fetaost
peberfrugt
gulerod i små tern
evt. majs og ærter
evt. lidt ruccola

En lille bitte smule dressing af god olivenolie, hvidløg, salt og masser af finthakket Persille :)

09-05-2011 23:37 #4| 0

A)
Kogt Penne
Langtidsbagte halve tomater (lidt olie+sukker+salt+krydderurter på snitfladen under bagning)
Chiliolie / Olivenolie
Grillet kyllingebryst i tern
Parmesanost i flager

B)
Kogte pastaskruer
1 Dåse tun
1 Dåse Majs
1 bakke karse
Citronolie

09-05-2011 23:41 #5| 0

Kogt Pasta, afkoelet.
Radiser, snittede.
Agurker, i tern.
Foraarsloeg, snittede.
Creme Fraiche
Lidt sennep
Salt
Peber.

09-05-2011 23:42 #6| 0

Broccoli
Bacon
Kyllingbryst skåret i skiver og grillet/stegt
vindruer uden kerner skåret i kvarte
solsikke kerner
rødløg
rød peberfrugt
sennep/honning dressing

tilføj fuldkornspasta hvis du lyster.

09-05-2011 23:43 #7| 0

Kogte pastaskruer (fuldkorn er fint)
Husk at skylle dem i koldt vand når de er kogt færdig, så bliver de ikke klæbrige.
Gulerødder skæret i stykker
Små tomater som du ikke mp skære
Forårsløg
Evt.: augurk (fjern kerner)
Kogte æg
Tun

Tomater skal være hele så det ikke "sjasker" også derfor det er godt at fjerne kernerne i agurken.

10-05-2011 00:46 #8| 0

pasta skruer, ærter, iceberg, pinjekerner, broccoli, skinke, bacon og sidst men absolut ikke mindst Jin Shing burger-dressing.

10-05-2011 03:33 #9| 0

Iceberg, majs, kyllingetern, agurk, pasta, og peberfrugt er sgu fint til mig, og tager 5 minutter at smadre sammen

10-05-2011 10:09 #10| 0

Ellers er en god gang Feta også ret lækkert i en salat..

10-05-2011 11:03 #11| 0

Den her lavede jeg til mig og et par kammerater den anden dag:
www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Pastasalat+med+skinke.opskrift?0=10193

Stensikker vinder. Dog tror jeg, at kylling er at foretrække.
Dressingen er super nem at lave og giver sgu salaten et nice pift ;-)

10-05-2011 11:59 #12| 0

Freestyle pastasalat, kog og køl noget pasta ned. Sørg for at vand det, så det ikke klæber.

Op i en balje, og så tager du bare hvad du har og kan lide og tilsætter.

Idag var det:

Pasta
Tomat
Rød peber
Oliven
"salat tern"
Lidt krydderolie

Tomat og peber skal skæres helt fint ud, og salatternene smuldres let i.

En anden kunne være med pasta, majs, pebre, brædcrouttoner etc.


Tilsæt selv bacon og kylling ;P

10-05-2011 12:13 #13| 0

Er temmeligt imponeret over din kendskab til mad ImStillA ;-)

10-05-2011 13:28 #14| 0

@ Skuffy

Haha, det er ikke sådan når man er endt i branchen ;)

10-05-2011 13:32 #15| 0

Pasta og Ketchup GO!

10-05-2011 15:03 #16| 0

Tak for inspiration drenge. Jeg spiser sgu for lidt pastasalat:)

10-05-2011 16:30 #17| 0

@ Florczak

Studerende?

10-05-2011 16:42 #18| 0

YES!

10-05-2011 16:53 #19| 0

Jeg er absolut en noob i et køkken, men den her tråd så ud som noget selv jeg kan finde ud af :D

Synes selv resultatet blev svedigt i betragtning af at jeg selv laver mad maks et par gange i måneden, altså med gryder og pander og alt det fine.

Købte fuldkornspasta som jeg stegte og rørte rundt i noget billigt købe pesto.
Så rørte jeg majs, evig feta, rukulasalat, soltørret tomat og skinketern i lange baner i det. Tilsatte noget salatsnack(?) af en art og stegte noget bacon og lagde på toppen. Det var TOPPEN! Tak for denne tråd PN

www.billedeupload.dk/upload/files/2011-05/8df7e90c.jpg

10-05-2011 17:04 #20| 0

Pastasalat er super lækkert, men vel næppe noget der kræver en opskrift :D

Det er bare at tage de ting du kan li og smide dem sammen!

Et godt tip er, at du tager alle tingene og smider i en frysepose og ryster det rundt. Det bliver nemmere fordelt på den måde.

Derudover så marinerer jeg som regel kyllingen først - det giver lige det ekstra :)

Husk et godt stykke brød til. Det hører sgu med :)

10-05-2011 17:45 #21| 0
OP

Det ser godt ud, folkens. Jeg tror jeg vil prøve mig lidt frem, med en blanding af alle de gode ingredienser I er kommet op med. Det er dog sikkert at der skal bacon og marineret kylling i.

@Tuz
En avocado - bliver den ikke smattet? Jeg tænker på, at sådan en er ret blød og det kan da kun smatte rundt når man rører skidtet sammen.

10-05-2011 19:41 #22| 0

Inspireret af denne tråd har jeg købt til min pastasalat i aften:

Radiser
Rød Peber
Agurk
Tomat
BACON
Løg(???)
Salat-ost.

Pasta bliver Penne øko

10-05-2011 19:57 #23| 0

Bad ..

Jo, den bliver lidt smattet ... men jeg undlader dressing, når jeg har avocado i. Eller også har Jeg en halv avocado med (dyppet i citronsaft på skæresiden og med skræl på stadig) i En anden bøtte og blander Det først når jeg skal spise!

10-05-2011 21:08 #24| 0

Hvordan definerer i "Dressing"? Jeg har sådan en olie/vand-dressing blandet med knorr fransk dressing... Det er ikke super...

10-05-2011 21:10 #25| 0

Creme Frache Dressing plejer at fungere godt, men den omtalte Jin Shing Burger dressing man kan få her i nordjylland er helt nuts.

10-05-2011 21:15 #26| 0

Dressing: Alt med en fedtprocent over 50

10-05-2011 21:31 #28| 0

Pasta
Grøn peber
Majs
Cherrytomater
Agurk
Iceberg
En dåse tun

og til sidst den hemmelige ingrediens....

Den røde pesto fra Netto :)

10-05-2011 21:40 #29| 0

@Miller

Hvad forventer du af et knorr produkt?

Tag noget olie og dryp lidt hvidvinseddike i. Rør et skefuld sennep ud i, sammen med salt og peber. Tilsæt lidt citronsaft evt. lidt af skallen. Friske krydderurter tilsættes, er du doven, så køb et tørret provence krydderi

10-05-2011 23:45 #30| 0

Pasta
majs
peberfrugt
friske champignoner
Frisk Mozzarella
ristede bacon stykker på panden. evt fin skåret kylling fillet
Bland det til sidst med Rød eller grøn pesto.

Smager dejligt med varmede Naanbrød til :o)

14-05-2011 23:01 #31| 0
Lækker pastasalat:

Kogt fuldkorns pasta skyllet i koldt vand
Kyllingetern svitset på en pande
Lidt blandede salatblade
Blomme tomater skåret i halve
Dåsemajs
Tranebær
Frisk mozzarella skåret i tern
Avokado skåret i tern
Solsikefrø/græskarkerner svitset på en pande med lidt salt

Dét er nice.
15-05-2011 00:29 #32| 0

Der dør et lille barn hver gang nogen nævner fuldkornspasta.

15-05-2011 03:07 #33| 0
OP

Jeg har sammensat en, som jeg faktisk er begyndt at kunne lide:

Fuldkornspasta - en god røvfuld
Broccoli - et halvt hoved
En pakke bacontern
2-3 skefulde majs
En håndfuld skinketern eller strimler
Feta (eller "salattern") efter behag

Dressing:
500ml creme fraiche 9%
2 spk. paprika
Salt + peber efter behag.

Blandt det hele. Bliver bedre efter en dag i køleskabet.

Jeg siger tak til PN for idé med hjemmelavet dressing + idéen om broccoli. Når jeg er træt af den her blanding vender jeg tilbage efter mere inspiration. :)

15-05-2011 11:18 #34| 0

PESTO FOR SATAN

15-05-2011 14:26 #35| 0

du koger EN pastaskrue mør og lækker og ligger den oven på en 3kg svinekam se det er pastasalat for mænd.

15-05-2011 14:31 #36| 0

@major

Er det sådan du har tabt dig?

15-05-2011 14:33 #37| 0

LOL @ major7 :D

15-05-2011 15:14 #38| 0

@nilsson, nej desværre, har måtte æde mig gennem en kaninfloks livsdiæt :-)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar